یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۴۶

یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۴۶

گزارش سخنان سیدمحمد خاتمی در کنگره حزب اتحاد ملت ایران اسلامی
امروز بیش از هر زمان جامعه ما نیاز به گفت‌وگو دارد؛ o گفت‌وگوی میان خودمان، o گفت‌وگو با دیگرانی که در عرصه هستند، o گفت‌وگو با جهان، o گفت‌وگو با...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: هم‌میهن
نویسنده: هم‌میهن
سخنرانی آذر منصوری دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در دهمین کنگره حزب – ۵ دیماه 1403
• درسال ۹۶ حاکمیت یکدست با توهم حل مشکلات کشور شکل گرفت • آنچه ما اصلاح طلبان تحت عنوان راهبرد انتخاباتی خود در انتخابات ۱۴۰۳ اعلام کردیم، تلاش بر تحقق...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آذر منصوری
نویسنده: آذر منصوری
مسائلِ بزرگِ جهانِ هستی: آیندهٔ کیهانِ در حالِ گسترش
کیهان از زمانِ مِهبانگ مدام در حال گسترش است. آیا این روند هم‌چنان ادامه خواهد داشت؟ در این‌صورت آیا زمانی خواهد رسید که بخشِ عمدهٔ کیهان برای همیشه غیرقابل مشاهده...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: دکتر حسن بلوری
نویسنده: دکتر حسن بلوری
2025 سال بازیافت دموکراسی لیبرال نخواهد بود!
سال گذشته سال انتخابات بود. بیش از یک میلیارد بزرگسال در سال ۲۰۲۴ از جمله در ایالات متحده، هند، برزیل، بریتانیا و ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به پای صندوق...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آلن فراشون
نویسنده: آلن فراشون
مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی در سال جدید میلادی از نگاه کارشناسان ایرانی...
سال 2025 امروز در شرایطی آغاز شده است که موضوعات مهم و پیچیده‌ای در حوزه سیاست خارجی پیش روی ایران قرار دارد. پرونده‌های حل نشده قبلی در کنار مسائل جدید...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا عدالتی‌پور
نویسنده: رضا عدالتی‌پور
زندانی در تهران: گزارشی استثنایی از زندان های ایران...
پویایی درونی دیکتاتوری ها به دلیل ماهیت شدیدا سرکوبگر چنین رژیم هایی اغلب در سیستم های زندان آنها آشکار می شود. به همین دلیل است که ژانر خاطرات زندان برای...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ژان پیر فیلیو
نویسنده: ژان پیر فیلیو
بازگشت پروژه خاورمیانه بزرگ
سخنان الکساندر دوگین، استراتژیست روس، در باره تحولات خاور میانه پس از سرنگونی حکومت بشار اسد در سوریه.
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: الکساندر دوگین
نویسنده: الکساندر دوگین

دولت خاتمی وآخرین تیر در ترکش! ابطال انتخابات و مقاومت مدنی

اصلاح طلبان حکومتی ، می بايست بطور دسته جمعی آخرين اقدامات وتصميمات سياسی خودرا به يک تصميم تاريخی بدل سازند. انتخابات نهمين دوره ریاست جمهوری را به دليل ناراستی ها وتقلب های آشکار آن - باطل- اعلام کرده واجرای دومين دور آن در روز جمعه را سريعا به حالت تعليق درآورند.

۱.حنبش اصلاحات درون حکومتی که از سال ۷۶ در درون حاکمیت پابه عرصه نهاد در واقع پاسخی بود به جنبش اصلاحات برون حکومتی که در میان مردم ریشه یافته ودر خلجان بود. مردم ایران نیز باهمه بیگانگی سیاسی نسبت به حکومت، این بار تمام هم وغم خود راصرف نهادینه کردن این حنبش در ساختار قدرت کرده و با آرای میلیونی به یارگیری پرداخت. با این همه اصلاح طلبان حکومتی هم به دلیل محدودیتهای قانونی ونا منسجم بودن حبهه خود وهم به دلیل روایت حکومتی از آن، در کنار ناتوانی شخص خاتمی در پیشبرد مطالبات مدنی این حنبش که بر اساس همان نیز به قدرت آمده بود، این حنبش را با شکست روبرو ساخت و فرصتهای تاریخی بازتولید فرایند دمکراسی خواهی در کشور را بار دیگر به ناکامی فروبرد.
۲. پدیده تحریم انتخابات در محلس هفتم و نهمین دوره ریاست حمهوری نیز از فراورده های حتمی همان ناکارآمدی هاست که قصد داشت اصلاحات را بدون مردم و برای حفظ قدرت نظام اسلامی پیش راند. «رمانتیسیزم خاتمی» همانند همه الگوهای عامه پسندانه ارتباط رهبران فکری با توده های مردم ، این بار نیز با صرف گریه و اشک برای ملت زخم خورده از سالیان دور و دراز استبداد، از حنبش مدنی و مردمی فاصله گرفت. نتیحه این امر بازخاموشی وقطع امید دوباره مردم از او و تشکیلات نیم بند حامی او در قالب اصلاحات گردید.
۳. اینک که تمامیت خواهان حکومتی با حضور یکباره نظامیان در پی بهره گیری از آخرین تیر در ترکش هستند تا نظام پدرسالار دینی را همچنان بر پا نگهدارند و سرانجام با همه ترفند ها، ازمیان خود نیز به پاکسازی نیروهای انقلاب و شرکای آن پرداخته و با رای سازی برای واپسگراترین عنصر بنیادگرایی که صرفا کاریکاتوری از رییس حمهوری خواهد بود، بار دیگر اصلاح طلبان وامانده از ناکارآمدی خود را به قهقرای دیگری می افکند که به دنبال «سردار مصلحت گرایی» افتاده و دم از حمایت از او می زنند! نظر بازان حنبش اصلاحات درون حکومت آگاهانه یا نا آگاهانه این بار نیز می خواهند هزینه ندانم کاری و بی تدبیری شان را از کیسه ملت بپردازند! مگر نه اینکه رشد زایده هایی مانند احمدی نژاد نیز محصول مماشات و اتلاف انرژی و توان جنبش اصلاحات ملی توسط شماست. مایه شرم و ننگ تاریخی است که متولیان دمکراسی خواهی و مردمگرایی این بار دست تمنا بسوی ملتی دراز می کنند که دیگر میان آنان اعتباری ندارند آنهم برای درخواستی در مقیاس گزینش بد وبدتر!
۴ .با وحودیکه انتخابات دوم خردادسال ۷۶ به یک معنا بیش و پیش از آری به خاتمی ، یک « نه» بزرگ به نماینده تمامیت خواهی و واپسگرایی بود، ولی معیار « گزینه میان بد و بدتر » معیاری نیست که بتوان درهمه تصمیم گیری ها سرلوحه عمل قرار داد! تالی فساد قبول این معیار امروز به اینحا رسیده است که نمایندگان در بن بست اصلاحات حکومتی به ترویح حمایت از عالیحنابی را می کنند که ناشی ازبرآمدن هراس از گزینه بدتر نماینده بخش سنتی ، واپسگرا و نظامیگرا است. این فرض دور از ذهن نیست که بخش تمامیت خواه بر سر آوردن عنصری مانند احمدی نژاد در کنار رفسنحانی به دنبال اعمال و القای همین معیار وبهره گیری از عواید آن باشد که ظاهرا تاکنون نیز برای آنان موفقیت آمیز بوده است!
۴. سخن پایانی اینکه اصحاب نظر اصلاحات حکومتی فقط برای درح در تاریخ بجای ترغیب مردم به احیای دوران دهه شصت ونیمه نخست هفتاد ، می بایست بطور دسته جمعی آخرین اقدامات وتصمیمات سیاسی خودرا به یک تصمیم تاریخی بدل سازند. همانند آنچه که مجلس ششم در واپسین روزهای عمرخود به یک تحصن فراگیر دست زد، دولت آقای خاتمی نیز می بایست برای خروج کشور از تهدیدات نظامیگرایان درون وبیرون از کشور به اقدامات زیر دست زندو بر سر آن ایستادگی کند:
الف) انتخابات نهمین دوره ریاست حمهوری را به دلیل ناراستی ها وتقلب های آشکار آن « باطل» اعلام کرده واجرای دومین دور آن در روز جمعه را سریعا به حالت تعلیق درآورد.
ب) در صورت مقاومت بخش تمامیت خواه حکومت در برابر این تصمیم ، می بایست مسیر اصلاحات را با بهره گیری توان بالقوه حنبش مدنی به یک مقاومت مدنی تبدیل کرده وانتخابات فرمایشی وغیر مردمی وآزاد رابه یک «رفراندوم ملی » مبدل سازد.
در این میان بهره گیری از نیروهای مردمی، اپوزیسیون داخل وخارح از کشور و در نهایت یارگیری از سازمانهای بین المللی حقوق بشر آخرین گزینه محتمل در پیش روی دولت خاتمی واصلاح طلبان درون وبرون حکومت برای باز تولید وتوانبخشی این حنبش می باشد. این پیشنهاد فقط از برای ثبت در تاریخ وآزمون مسئولیت پذیری آن دسته از نیروهای راستین مردمگرایی است که هنوز به – باور مردم ومردم باوری – ایمان دارند. 

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد, ۱۳۸۴ ۲:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

گزارش سخنان سیدمحمد خاتمی در کنگره حزب اتحاد ملت ایران اسلامی

سخنرانی آذر منصوری دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در دهمین کنگره حزب – ۵ دیماه ۱۴۰۳

مسائلِ بزرگِ جهانِ هستی: آیندهٔ کیهانِ در حالِ گسترش

۲۰۲۵ سال بازیافت دموکراسی لیبرال نخواهد بود!

مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی در سال جدید میلادی از نگاه کارشناسان ایرانی…

زندانی در تهران: گزارشی استثنایی از زندان های ایران…