پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۰۳:۵۶

پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۰۳:۵۶

چرا به پزشکیان رأی می دهم!
در ارتباط با چرایی عدم استقبال توده‌ها در مشارکت انتخاباتی دلایل متعددی را می‌توان شمرد ولی بدون شک تمامیت‌طلبی، اقتدارگرایی و قشریت دخیل در هستۀ مرکزی قدرت سیاسی نقش مهمی...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محمود کرد
نویسنده: محمود کرد
باز هم انتخابات، باز هم دفاع از منافع ملی، هم استراتژی هم تاکتیک!
عدم شرکت در این دوره می‌تواند تاکید مجددی باشد بر یک اقدام ثابت شده. اما اگر بپذیریم که چینش و مهندسی این‌چنینی انتخابات با همهٔ اهدافی که به دنبال داشته...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سهراب ایران
نویسنده: سهراب ایران
ترک تحریم می‌کنم، خطر جلیلی جدّی است!
تا نظام جمهوری اسلامی پابرجا است وضع را نمی‌شود از این بهتر کرد اما می‌شود بسا بدتر کرد. براندازی نه فعلا ممکن است نه فعلا مطلوب. آیا انتخاب میان بد...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ياسر ميردامادی
نویسنده: ياسر ميردامادی
اصلاح‌طلب اصول‌گرا، ادامه داره ماجرا
هستهٔ سخت قدرت، بر اساس منافع خود و بر پایهٔ یک خطای محاسباتی رضایت داده است که انتخابات را حداقل نیمه‌رقابتی کند. جامعه زخم‌های عمیقی از سیاست‌های حاکمیت بر روح...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سياوش - ايران
نویسنده: سياوش - ايران
دلایل فراخوان «ث ژ ت» برای دادن رأی به برنامه «جبههٔ نوین مردمی»
«ث ژ ت» هرگز خود را در پناهگاه مخفی نکرده است و همواره حتی به قیمت تحمل ضربات شدید مواضع شجاعانه‌ای که لازم بوده را اتخاذ کرده است؛ به عنوان...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!
برای رهایی ایران از اقتدارگرایی و تمامیت‌خواهی، با رنج و اندوه خون ریخته‌شدهٔ جوانان در این چند دهه در جان، بر خلاف دور اول، در دور دوم انتخابات شرکت می‌کنم...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی
جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

دولت روحانی، قانون کار را به زیان کارگران تغییر می دهد!

علیە تعرض دولت روحانی بە قانون کار بايستيد و صدای اعتراضتان را به گوش کارگران جهان و سنديکاهای قدرتمند کارگری برسانيد. بی ترديد کە اگر اقدامات ضدکارگری دولت روحانی با اعتراضات وسیع و بە موقع کارگران و نیروهای عدالت خواە مواجە نگردد، دامنە تغییرات وسیعتر و پیامدهای زیانبار آن بر تمام عرصە های زندگی کارگران و خانوادە هایشان بسی بیشتر خواهد بود.

 

بنا بە گزارش خبرگزاری ایلنا، وزارت کار دولت روحانی طرحی را با نام الگوریتم تهیه کرده و قصد دارد آن را بە تصویب شماری از مقام‌های ارشد وزارت کار و “شورای مشاوره‌ سه جانبه‌ ملی” برساند و بە اجرا بگذارد. این طرح در صدد تغییر تبصره‌های ۱ و ۲ ماده ۷ قانون کار، تغییر ماده ۲۷ این قانون و حذف تبصره‌های آن و تغییر تبصره ماده ۱۶۵ این قانون است. تدوین کنندگان طرح مدعی هستند که تغییرات مزبور با ‌هدف ایجاد “امنیت شغلی برای کارگران” و “تامین امنیت سرمایە گذاری کار آفرینان” صورت می گیرد. اما بررسی ها نشان می دهد کە ادعای تدوین کنندگان طرح، ترفندی بیش نیست. طراحان این الگوریتم به کارفرما اجازه داده‌اند تا هر وقت خواست قرارداد کار را فسخ کند.

مادە ٧ قانون کار و تبصرەهای ١ و ٢ آن مربوط بە مقررات ناظر بر قرارداد کار و قرارداد دائم و غیردائم هستند کە سال های مدیدی است کە دولت های قبلی کارگران کارگاە های زیر ١٠ نفر را از شمول آن خارج کردە و در مورد اکثریت کارگران شاغل در واحد های بزرگ و متوسط نیز به اجرا نمی گذارند. بنا بە گفتە علیرضا محجوب رئیس تشکل حکومتی خانە کارگر، ٩١ درصد کل کارگران شاغل هم اکنون با قرارداد موقت کار می کنند و امنیت شغلی شان سلب شدە است. اگر قصد مسئولین وزارت کار تامین امنیت شغلی برای کارگران بود، اگر بە راستی می خواستند مانع قرادادی شدن ٩١ درصد از کارگران شوند، کافی بود تبصرە ٢ مادە ٧ قانون کار را عملیاتی می کردند و آن را ٢٠ سال مسکوت نمی گذاشتند. امروز می خواهند اجرای آن تبصره را با سپردن حق اخراج بە کارفرمایان تاخت بزنند. با تغییرات در مادە ١۶۵ قانون کار امکان بازگشت کارگر اخراج شدە پس از اثبات بیگناهی اش توسط هئیت حل اختلاف کە در این مادە منظور شدە است، نا ممکن می شود.

تغییرات پیش بینی شدە در طرح، بویژە در مادە ٢٧ قانون کار کە در اصل شاە بیت قانون کار و جزو دست آوردهای مبارزاتی جنبش کارگری در دوران بعد از انقلاب است، اختیار اخراج کارگر را کە در قانون کار موجود مشروط شدەاند، از بین می برد و با سپردن اختیار کامل اخراج کارگر بە کارفرما، امنیت شغلی کارگران را بیش از پیش از میان برمی دارد و حقوق کارگر را محدودتر از گذشتە می کند.

گزارش‌های منتشره نشان می‌دهند از زمان رسانه‌ای شدن قصد دولت برای تغییر قانون، بیش از هزار و صد کارگر اخراج شده‌اند. فعالان حقوق صنفی کارگران معتقدند در صورت تصویب این قانون، علی‌رغم ادعای طراحانش ته مانده موانع قانونی اخراج کارگران نیز برداشته خواهد شد.

دامنە تغییراتی کە دولت روحانی قصد دارد در قانون کار بوجود آورد، البتە محدود بە چند مادە فوق الذکر نیست. ماه گذشته خبر دیگری دایر بر تشکیل یک کارگروە برای بررسی افزایش دستمزد بر مبنای بهرەوری کە در اصل هدف از آن تغییر مادە ۴١ قانون کار و مبنای تعیین افزایش دستمزد سالیانە و حداقل دستمزد است، در ایلنا منتشر شد. این اقدام نیز تلاشی دیگر برای از بین بردن یکی دیگر از مواد قانون کار در جهت تامین منافع کارفرمایان و علیە کارگران است. دولت روحانی با وعدە افزایش دستمزد مطابق قانون و تورم، روی کار آمد و از همان آغاز وعدەاش را زیر پا نهاد، اکنون تلاش می کند با تغییر قانون کار، سیاست انجماد دستمزدها را در شرایطی کە حداقل دستمزد سەو نیم برابر زیر خط فقر است، اجرا کند.

مخالفت ما با حذف مواد حمایتی قانون کار، بە معنی موافقت ما با کلیت این قانون و تائید آن نیست. بە رغم وجود تعدادی مواد حمایتی و نیمە حمایتی در قانون کار، اما این قانون دارای تناقضات و کمبودهای بسیاری است و پارەای از مواد آن نافی و محدود کنندە حقوق سندیکایی کارگران و کنوانسیون های سازمان بین المللی کار و منشور جهانی حقوق سندیکایی است. قانون کار بە دلیل بە رسمیت نشناختن حق تشکل واقعی کارگران، حق اعتصاب، بە رسمیت شناختن کار کودکان، عدم پذیرش صریح بسیاری از کنوانسیون های بنیادین، سازمان بین المللی کار، بازگذاشتن دست کارفرما در اخراج کارگر، دادن اختیار حذف کارگاە های کوچک از شمول قانون کار بە دولت، دارای کمبودهای جدی است، کارگران پیشرو از ابتدا تا کنون ضمن مخالفت با خارج کردن کارگران کارگاە های زیر ١٠ نفر از شمول کلی قانون و تغییر مواد حمایتی و راکد گذاشتن بخش دیگری از قانون کار کە جنبە حمایتی دارد، خواهان اصلاح قانون کار منطبق با کنوانسیون های سازمان بین المللی کار، منشور جهانی حقوق سندیکایی و حقوق بشر و تحت پوشش قانون کار قرار گرفتن همە کارگران بوده و هستند.

 

کارگران و زحمتکشان!

سیاست‌های فاجعه بار اخمدی نژاد و تحریم‌های فلج‌کننده بین المللی، بحران اقتصادی کشور را عمیق تر کرده است به گونه‌ای که بسیاری از واحدهای تولیدی در سال های گذشته تعطیل و یا با ظرفیت پائین تر از ۵٠ درصد کار می کنند. این امر به اخراج گسترده کارگران انجامیده است. اقتصاد کشور با بحران رکود و تورم روبرو است. دولت روحانی یکی از راه های برون رفت اقتصاد کشور از وضعیت رکود را، در تغییر قانون کار به زیان کارگران و به سود کارفرمایان می بیند.

کارگران بیشترین زیان را از تعطیلی واحدهای تولیدی و کاهش ظرفیت آن ها متحمل شدند. اکنون دولت روحانی هم با تغییر قانون کار می خواهد هزینه‌ سیاست‌های مخرب دولت احمدی‌نژاد را به دوش کارگران منتقل کند. کارگرانی که با حداقل مزد ۶۰٩ هزار تومانی برای تامین حداقل‌های اولیه یک زندگی شرافتمندانه، می‌جنگند .

 

کارگران و زحمتکشان!

علیە تعرض دولت روحانی بە قانون کار بایستید و صدای اعتراضتان را به گوش کارگران جهان و سندیکاهای قدرتمند کارگری برسانید. بی تردید کە اگر اقدامات ضدکارگری دولت روحانی با اعتراضات وسیع و بە موقع کارگران و نیروهای عدالت خواە مواجە نگردد، دامنە تغییرات وسیعتر و پیامدهای زیانبار آن بر تمام عرصە های زندگی کارگران و خانوادە هایشان بسی بیشتر خواهد بود. شما بدون تشکل های نیرومند و مستقل، بدون همبستگی و حمایت مستمر از مبارزات یکدیگر و بدون مبارزه در راه تشکل یابی نمی توانید به حقوق تان دست یابید و با تعرض مستمر کارفرمایان و دولت مقابله کنید. مبارزات و فعالیت هایتان ر برای تشکیل سندیکاهای مستقل و نیرومند افزایش دهید.

ما اقدام دولت روحانی برای تغییر قانون کار را محکوم می کنیم و پشتیبان مبارزات شما علیه سیاست های ضدکارگری جمهوری اسلامی هستیم. نباید اجازه داد کاری را که دولت احمدی نژاد نتوانست انجام دهد، در این دوره به سرانجام برسد و قانون کار به زیان کارگران و به سود کارفرمایان تغییر پیدا کند.

هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)

٢۴ آبان ١٣٩٣ (١۵نوامبر ٢٠١۴) 

تاریخ انتشار : ۲۵ آبان, ۱۳۹۳ ۱:۱۱ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

چرا به پزشکیان رأی می دهم!

باز هم انتخابات، باز هم دفاع از منافع ملی، هم استراتژی هم تاکتیک!

ترک تحریم می‌کنم، خطر جلیلی جدّی است!

اصلاح‌طلب اصول‌گرا، ادامه داره ماجرا

دلایل فراخوان «ث ژ ت» برای دادن رأی به برنامه «جبههٔ نوین مردمی»

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!