جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۲

جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۲

کشتار تپه‌های اوین: توطئهٔ حذف رهبران مبارز آزادی‌خواه و عدالت‌طلب!
در آن دوره جنبش چپ آزادی‌خواه و عدالت‌طلب در حال تثبیت جایگاه خود به عنوان نیرویی موثر در برابر دیکتاتوری و ارتجاع بود. حذف رهبران برجستۀ این جنبش تلاشی اگاهانه...
۲۹ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تصویری انسانی از بیژن جزنی در خاطرات هارون یشایایی
بیژن نه برای جان، که برای معنا می‌جنگید. او آخرین متن دفاعیه‌ی جزنی را خوانده بود و سطری از آن را هیچ‌گاه فراموش نمی‌کرد: "آزادی را نمی‌شود خاموش کرد؛ حتی...
۲۹ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
پیام محمد توسلی، دبیرکل سابق نهضت آزادی ایران؛ پنجاهمین سالروز اعدام #بیژن_جزنی همراه با ٨ نفر از همراهان زندانی
در آستانه ۲۹ فروردین، پنجاهمین سالروز اعدام #بیژن_جزنی همراه با ۸ نفر از همراهان زندانی در تپه‌های زندان اوین توسط مأموران ساواک هستیم که روز بعد اعلام شد آنان حین...
۲۹ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: محمد توسلی
نویسنده: محمد توسلی
اطلاعیهٔ حزب تودهٔ ایران: به یاد بیژن جزنی و یاران در پنجاهمین سالگرد تیرباران جنایتکارانه آنان بدست حکومت شاه
حزب تودهٔ‌ ایران مبارزهٔ جزنی و یارانش در زندان‌های محمدرضاشاه را نماد روشنی از پیکار مبارزان دلیر راه آزادی، استقلال و عدالت اجتماعی می داند که در تاریخ میهن ما...
۲۹ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: حزب توده ایران
نویسنده: حزب توده ایران
یاد و خاطره بیژن جزنی و دیگر شهدای راه رهایی ملت ایران از استبداد و وابستگی را گرامی می داریم
مجامع اسلامی ایرانیان: وطن عزیز ما ایران، در درازنای تاریخ پر فراز و نشیب خود، همواره شاهد مبارزه و ازخودگذشتگی و شهادت جوانان آرمان خواه از نحله های گوناگون، از...
۲۸ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان
نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان
نامه های زندان؛ دو نامه از بیژن جزنی به میهن جزنی
گفتم: اگر قرار است هریک از ما در راه آرمانهای بشری و فکری خود جان بدهیم. تفاوت زیادی نخواهد داشت که در این مرحله و به این صورت و یا...
۲۸ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: بیژن جزنی
نویسنده: بیژن جزنی
بازگشت به آینده: یادداشتی درباره‌ی «سینمای آزاد» و فیلم‌سازی آماتور
سینمای آزاد با ایجاد تشکیلاتی غیرمتمرکز و گسترده، در طول یک دهه توانست علاقه‌مندان زیادی را در سراسر ایران جذب کند. آنها با ساده‌سازیِ آموزش فیلم‌سازی، استفاده از قابلیت‌های دوربین‌های...
۲۸ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: نوید آرمان
نویسنده: نوید آرمان

دومین مجمع عالی حزب پادگانی در آستانه انتخابات

اما «بسيج» يک عملکرد شاخص دارد. عملکرد حزبی که به حزب پادگانی مشهور شده است. در کشوری که حزبيت توسط حکومت و روحانيت مورد لعن و نفرين است، حزب پادگانی گسترده ترين تشکيلات و پرشمارترين عضو را دارد.

احزاب سیاسی به طور معمول هر چند سال یکبار کنگره تشکیل می دهند. در کنگره مسئولین، نمایندگان کنگره و میهمانان سخنرانی و اظهار نظر می کنند، عملکرد حزب در فاصله بین دو کنگره مورد بحث و بررسی قرار می  گیرد، از قبل یا در جریان کنگره کمیسیون های مختلف برای مسائل سیاسی، برنامه ای و تشکیلاتی انتخاب می شود و سرانجام سند سیاسی و یا قطعنامه سیاسی تصویب و انتشار می یابد.

 «بسیج» همانند احزاب سیاسی دومین مجمع عالی خود را در روزهای ۲۵ و ۲۶ آذر در شهر مشهد برگزار کرد. به نوشته رسانه ها، بسیج از یکسال پیش “با بهره مندی از همفکری هزاران متخصص بسیجی از همه اقشار و در تمامی رشته ها و تخصص ها، در قالب یک اتاق فکر منسجم و بزرگ ملی با ۱۷ کمیسیون تخصصی مسائل کشور را بررسی کرده اند”. مسائل سیاسی، علمی، فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و اقتصادی … موضوعات مورد بررسی و تحلیل کمیسیون‌ها بودند.

 در این مجمع هم فرماندهان سپاه شرکت داشتند و هم چهره های شاخص راست افراطی. محمدعلی جعفری فرمانده سپاه، حسین سلامی، جانشین فرمانده سپاه پاسداران، سید‌احمد علم‌الهدی امام جمعه مشهد، محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج، غلامعلی حدادعادل عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، اسماعیل کوثری و کریمی ‌قدوسی نمایندگان راست افراطی در مجلس، حسین شریعتمداری چهره شاخص راست افراطی، حسین‌طلا، محمد سلیمانی، زاهدی، لاله افتخاری و رحماندوست اعضاء جبهه پایداری و از نزدیکان مصباح یزدی و طریقت منفرد، محمد‌علی رامین، کامران دانشجو، سیدمحمد حسینی و حمیدرضا حاج‌بابایی از افراد نزدیک محمود احمدی نژاد در مجمع عالی بسیج حضور داشتند و برخی از آن ها در طی دو روز سخنرانی کردند. در این مجمع نماینده ای از اصول گرایان میانه رو، اعتدالیون و اصلاح طلبان حضور نداشت. ترکیب شرکت کنندگان در دومین مجمع عالی بسیج، پیوند نزدیک سپاه و بسیج و راست افراطی را به نمایش گذاشت.

 مجمع عالی بسیج همانند احزاب سیاسی دارای قطعنامه سیاسی بود. با توجه به اینکه مجمع در آستانه انتخابات برگزار شده بود، مجمع در قطعنامه‌اش پیام اصلی خود را در رابطه با انتخابات صادر کرد. قطعنامه از شورای نگهبان  خواست که با توجه به اهمیت انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی، در برخورد با بررسی صلاحیت نامزد‌ها، با «شجاعت» و «قاطعیت» اقدام کنند. مجمع عالی بسیج هم چنین تائید صلاحیت نامزد‌ها را «حق الناس» دانست و از شورای نگهبان خواست که از تائید صلاحیت افراد فاقد صلاحیت، به هر «دلیل و مصلحتی» خودداری کند.

 «بسیج» هم عملکرد نظامی دارد و هم سیاسی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و رسانه ای. بسیج به عنوان ارگان نظامی دارای ۲۵۰۰ گردان با نام گردان های عاشورا و الزهرا در سطح کشور است. این گردان ها دو ماموریت دارند: اول. جنگ شهری در صورت حملات نظامی کشورهای دیگر دوم. سرکوب شورشهای شهری و حرکات اعتراضی. این گردان ها در سرکوب جنبش سبز نقش مهمی داشتند. بسیج به عنوان نهاد غیرنظامی دارای تشکیلات گسترده در سطح کشور است. از جمله: بسیج دانشجویی، بسیج دانش‌آموزی، بسیج ورزش و تربیت بدنی، بسیج خواهران، بسیج جامعه پزشکی، بسیج اساتید، بسیج ادارات، بسیج علمی، بسیج جامعه مهندسین، بسیج هنرمندان، بسیج فرهنگیان، بسیج حقوقدانان و وکلا، بسیج اصناف، بسیج کارگری، بسیج عشایر و  بسیج طلاب.

 اما «بسیج» یک عملکرد شاخص دارد. عملکرد حزبی که به حزب پادگانی مشهور شده است. در کشوری که حزبیت توسط حکومت و روحانیت مورد لعن و نفرین است، حزب پادگانی گسترده ترین تشکیلات و پرشمارترین عضو را دارد. «استخوان‌بندی» اصلی حزب پادگانی، کادرهای ثابت و استخدام شده بسیج‌اند. آن ها جدا از وظائف نظامی، وظیفه دیگری نیز دارند. این وظیفه عبارتست از بوجود آوردن حلقه های چند نفره در محله های شهرها، ادارات، دانشگاه ها و … یعنی هر عضو ثابت بسیج باید در محل  زندگی، محل کار یا تحصیل، حلقه ای را در اطراف خود جمع کند. حلقه  می تواند ۵ یا ۱۰ نفر بیشتر یا کمتر باشد. افرادی که دراین حلقه ها جذب شده اند مانند کادرهای وابسته به مرکز بسیج حقوق بگیر نیستند، اما بدلیل همین وابستگی می توانند از امتیازهائی مثل راه یافتن به دانشگاه ها، استخدام در ادارات، گرفتن سهمیه مواد غذائی، سفر به مراکز مذهبی و زیارتی و حتی رفتن به شهرهای مذهبی عراق مانند کربلا و نجف و مکه درعربستان سعودی بهره مند شوند. در حقیقت این وابستگی به آنها امکان میدهد تا سهم اندکی از قدرت و امکانات را در جمهوری اسلامی داشته باشند. آن ها آماده انجام ماموریت هائی هستند که از طرف سران حلقه های بسیج به آنها احاله می شود. این ماموریت ها نیز عمدتا از کانون مرکزی و رهبری بسیج ابلاغ می شود. با این ساختار بسیج قادر می شود موقع ضرور این نیرو را به حرکت درآورد. مساجد در ساختار بسیج نقش مهمی دارند. هم به عنوان دفتر و هم محل تجمع و هماهنگی. خامنه ای به این رابطه وقوف دارد. او همواره بر ضرورت گسترش مسجدسازی در مجتمع های مسکونی، مراکز اداری و حتی برخی ایستگاه های مترو تاکید دارد. این امر به معنی گسترش مراکز و پایگاه های استقرار هسته های مرکزی حزب پادگانی است.

 از جمله ماموریت هائی که به حزب پادگانی محول می شود، شرکت سازمان یافته در انتخابات و دادن رای به کاندیداهائی است که از کانون رهبری این حزب معرفی می شوند. کانونی که با کانون مرکزی سپاه پاسداران و یک پله بالاتر، به مرکز قدرت یعنی بیت خامنه ای وصل است. اگر سازمان منسجم و کادرهای حقوق بگیر این حزب را ۳۰۰ هزار نفر فرض کنیم که هر یک از آن ها موظف به ابلاغ این نظر به ۵ نفر از اعضای حلقه های مرتبط با خود باشند و هر یک از آن ها ۴ عضو خانواده خود را برای دادن رای به کاندیدای مورد تائید مرکز بسیج به پای صندوق های رای بیآورند، آنگاه با چند میلیون آرای سازمان یافته روبرو هستیم. مورد مشخص عملکرد حزب پادگانی به انتخابات ریاست جمهوری سال های ۱۳۸۴ و ۱۳۸۸ برمی گردد که “پیروزی” احمدی نژاد را مسجل کرد.

 به نظر می رسد که تشکیل دومین مجمع عالی حزب پادگانی با برگزاری انتخابات مجلس شورا و مجلس خبرگان مرتبط است. به ویژه اینکه انتخابات مجلس خبرگان در این دوره از حساسیت برخوردار است و جریان حاکم از حضور رقبای خود در انتخابات و تبدیل شده انتخابات به رای عدم اعتماد به کاندیداهای خود واهمه دارد.

 

تاریخ انتشار : ۲۸ آذر, ۱۳۹۴ ۶:۴۷ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

کشتار تپه‌های اوین: توطئهٔ حذف رهبران مبارز آزادی‌خواه و عدالت‌طلب!

در آن دوره جنبش چپ آزادی‌خواه و عدالت‌طلب در حال تثبیت جایگاه خود به عنوان نیرویی موثر در برابر دیکتاتوری و ارتجاع بود. حذف رهبران برجستۀ این جنبش تلاشی اگاهانه برای جلوگیری از هم‌بستگی و رشد جریان‌های مترقی و باز کردن راه برای نیروهای واپس‌گرا بود. رژیم شاه با سرکوب و کشتار بی‌امان نیروهای مترقی چون فداییان و مجاهدین خلق و اعمال فشار بر نیروهای ملی، چپ، و ملی-مذهبی،میدان را برای رشد و نفوذ نیروهای مذهبی ارتجاعی هموار کرد.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

کشتار تپه‌های اوین: توطئهٔ حذف رهبران مبارز آزادی‌خواه و عدالت‌طلب!

در آن دوره جنبش چپ آزادی‌خواه و عدالت‌طلب در حال تثبیت جایگاه خود به عنوان نیرویی موثر در برابر دیکتاتوری و ارتجاع بود. حذف رهبران برجستۀ این جنبش تلاشی اگاهانه برای جلوگیری از هم‌بستگی و رشد جریان‌های مترقی و باز کردن راه برای نیروهای واپس‌گرا بود. رژیم شاه با سرکوب و کشتار بی‌امان نیروهای مترقی چون فداییان و مجاهدین خلق و اعمال فشار بر نیروهای ملی، چپ، و ملی-مذهبی،میدان را برای رشد و نفوذ نیروهای مذهبی ارتجاعی هموار کرد.

مطالعه »
پيام ها

پیام تبریک سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به‌مناسبت پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در صعود به جام جهانی!

با کمال تاسف روی‌کرد سیاسی مقابله با ایران از سوی برخی کشورهای ذی‌نفوذ در جهان در کنار تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه علیه کشور ما، مانعی عمده در برابر برگزاری دیدارهای دوستانه در مقابل تیم‌های قوی جهان، حتی امکان برگزاری اردوهای آمادگی، و وجود تجربهٔ بازی در این سطح برای ملّی‌پوشان ایران است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

کشتار تپه‌های اوین: توطئهٔ حذف رهبران مبارز آزادی‌خواه و عدالت‌طلب!

تصویری انسانی از بیژن جزنی در خاطرات هارون یشایایی

پیام محمد توسلی، دبیرکل سابق نهضت آزادی ایران؛ پنجاهمین سالروز اعدام #بیژن_جزنی همراه با ۸ نفر از همراهان زندانی

اطلاعیهٔ حزب تودهٔ ایران: به یاد بیژن جزنی و یاران در پنجاهمین سالگرد تیرباران جنایتکارانه آنان بدست حکومت شاه

یاد و خاطره بیژن جزنی و دیگر شهدای راه رهایی ملت ایران از استبداد و وابستگی را گرامی می داریم

نامه های زندان؛ دو نامه از بیژن جزنی به میهن جزنی