دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۵

دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۵

سلطنت‌طلبان در گذر تاریخ "تاریخ در حال نگارش است؛ امروز و همین حالا!"
تاریخی که با خون دل نوشتیم، اکنون در معرض تهدید جدی قرار دارد. آیا باز هم شاهد تکرار فجایع گذشته خواهیم بود؟ یا اینکه این بار، با آگاهی و مسئولیت‌پذیری...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
فرخنده باد روز زبان مادری؛ روز زبان‌های مردم ایران!
به‌جاست بر این نکته انگشت تاکید بگذاریم که علی‌العموم هیچ زبانی در تضاد و تعارض با زبان عمومی و رسمی یا همان زبان میانجی و مشترک ِ زبان‌های گوناگون در...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
زمستان
بیدارم مکن, با قلبِ سردم, در کنار ستاره ها, خاموش بخواب می روم, ستاره سرخی از میان کهکشانها, خطی بر آسمان انداخت, پایان زمستان نزدیک است,
۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان-ا
نویسنده: رحمان-ا
روایتگری بس است ، باید راهی جست
فرض کنیم تمامی مطالب مطرح‌شده در نوشته‌ی آقای بهزاد کریمی با عنوان «در مونیخ چه گذشت»، که در سایت به پیش متعلق به حزب چپ ایران منتشر شده، با تمام...
۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
زنان خانه‌دار و کارگران؛ در صدر آمار خودکشی در ایران
ایران با بحران عمیق روانی، اجتماعی و اقتصادی روبه‌رو است که یکی از پیامدهای نگران‌کننده آن، افزایش نرخ خودکشی است. زنان خانه‌دار، کارگران، دانش‌آموزان و دانشجویان بیشترین آسیب‌پذیری را در...
۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
افراد ایلان ماسک نمی دانستند واقعا به چه کسانی شلیک می کنند
با این حال، تلاش‌های فشرده برای بازگرداندن کارکنان NNSA نشان می‌دهد که دولت ترامپ واقعاً افرادعالیرتبه دارای تخصص های مهم را اخراج کرده است. اولریش کون، کارشناس کنترل تسلیحات در مؤسسه تحقیقات صلح...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده:  الیور ایمهوف -  برگردان رضا کاویانی
نویسنده:  الیور ایمهوف -  برگردان رضا کاویانی
اروپا قربانی کیست؟
به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: آرنولد برتراند
نویسنده: آرنولد برتراند

راست افراطی و سیاست حذف همیشگی اصلاح طلبان

ظاهرا حوادث کنونی نشان میدهند که اصلاح طلبان نیت و قصد جریان راست افراطی را درک کردهاند، و علیرغم سیاست انفعالی خود در دوران اصلاحات، این بار تصمیم گرفتهاند که با مقاومت در مقابل وضع موجود، لااقل از حضور و هویت خود دفاع کنند.

بعد از افشا تقلبات گسترده در انتخابات ۲۲ خرداد از طرف نهادهای منتسب به اصلاح طلبان و مشخصا شخص موسوی و کروبی، و به زیر سئوال بردن نتایج آن که در آن احمدی نژاد با کسب رای ۲۴ میلیونی توانست به ظاهر برنده آن اعلام شود، هم اینک جامعه ایران در اثر اعتراضات مردمی و خیابانی روزهای مهیجی را پشت سر میگذراند. روند حوادث ظاهرا چنین نشان میدهند که این بار اصلاح طلبان تصمیم گرفتهاند که تسلیم نتیجه انتخابات مهندسی شده نشوند، و با قرار گرفتن در مقابل رای رهبری، نتیجه جاری و اعلام شده انتخابات را به چالش بکشند، و به این طریق یا جریان غالب را به بازشماری مجدد آرا اعلام شده وادار کنند، و یا انتخابات دیگری را متعاقب آن سازماندهی کنند.

چنانکه از روند حوادث قبل از روز ۲۲ خرداد پیداست، جریان غالب در جمهوری اسلامی با میدان دادن به جریان اصلاح طلب سعی کرد که با جلب آنها مردم بیشتری را به پای صندوقهای رای بکشاند، و بعد با تقلب گسترده در آرا، و مصادره کردن آن به نفع خود چنین نشان دهد که حضور مردم در انتخابات برای رای دادن به آنها بوده است. در واقع جلوگیری گسترده از حضور ناظرین اصلاح طلب در هنگام شمردن آرا، آن فرصت طلائی ای بود که امکان تقلب گسترده را امکان پذیر ساخت.

اما چرا جریان راست افراطی همراه با رهبری به چنین امری دست یازید، و این چنین گسترده و بدون مهابا از نتایج احتمالی آن، چنین تقلب گستردهای را سازمان داد؟ آیا همچنانکه بسیاری از مفسران و ناظرین خبری معتقدند، نمی شد که تقلب، چنین در ابعاد گستردهای صورت نگیرد!؟

ظاهرا تمام روند حوادث چنین نشان میدهند که جریان راست افراطی برنامه از پیش تدارک شدهای برای شکست قطعی و همیشگی جریان اصلاح طلب داشته است. بدین معنی که این جریان، اصلاح طلبان را به شدت نافی و مزاحم برنامههای خود و همچنین تداوم آن میدانست و میداند، و بنابراین میبایست یک بار برای همیشه از دست آن خلاص شود. و این امکان پذیر نبود الا در زدن آنها در یک همایش انتخاباتی. یعنی درست عرصهای که مظهر اقتدار جریان اصلاح طلب بود. جریان اصلاح طلب که در دوران زمامداری احمدی نژاد توانسته بود با استفاده از ندانم کاریها و سیاستهای مخرب و ناکارآمد آن که جامعه ایران را بیش از پیش به بحران کشانیده بود، دور دیگری را از حضور خود تجربه کند و به شدت فعال شود، بار دیگر موفق شد که برای در دست گرفتن سیستم اجرای کشور خیز برداشته، و دست به کار شود. جریان راست افراطی هم که حضور عینی اصلاح طلبان و تحمیل اجباری آنان را بر وجود خود میدید، و هم از طرف دیگر عدم توان قطعی خود را در مقابله با آنان عملا تجربه میکرد، ظاهرا تصمیم بدان گرفت که با یک سازماندهی گسترده تقلباتی در انتخابات، برای همیشه از طریق خوار کردن آنان، حضور آنها را ناچیز نشان دهد، و با ضربهای روانی و اعلام بیشترین آرا ممکن به نفع خود، برای همیشه و یا لااقل دورانی نسبتا طولانی آنان را از صحنه رانده، و به راحتی برنامههای خود را به پیش ببرد. راست افراطی که بنابه وضع موجود عموما و تنها اصلاح طلبان را مانع جدی در سر راه خود می دید، سعی کرد در واقع با کشیدن اصلاح طلبان به روند انتخابات و بعد از آن از طریق مهندسی وحشتناک آرا ریخته شده به صندوقها، قبل از هرچیز رفورمیستها را در عرصه رای مفتضح کند، و بعد با استقرار اتوریته خود در حاکمیت با پیشبرد سیاست ارعاب و سرکوب آنان را بیشتر به حاشیه براند. از یاد نبریم که احمدی نژاد در مناظرههای خود علنا از سیاست خود مبنی بر اینکه در دوران وی کمترین کتاب در ایران انتشار یافته است به شیوهای ضمنی دفاع کرد، و این را به عنوان نقطه ضعف خود به حساب نیاورد. یعنی در واقع این سخن حریفان خود را پذیرفت تا از این طریق نشان دهد که هم به جد بر ضد روش فرهنگی اصلاح طلبان است و هم، چنین عرصهای را اساسا عرصه مناقشه نمیداند.

اما آیا حذف و یا تضعیف همیشهای اصلاح طلبان در ایران ممکن است؟ آیا حتی با ایجاد یک حکومت نظامی ـ امنیتی میتوان برای همیشه مزاحمان خود را در قدرت از صحنه رقابت حذف کرد؟ آیا احمدی نژاد میتواند برای همیشه اصلاح طلبان را به مهرههای تابع و سر به زیر تبدیل کند، که فقط در بزنگاه مقاطع انتخاباتی، و یا جاههای دیگر بتواند تنها از آنان استفاده ابزاری کند؟

ظاهرا حوادث کنونی نشان میدهند که اصلاح طلبان نیت و قصد جریان راست افراطی را درک کردهاند، و علیرغم سیاست انفعالی خود در دوران اصلاحات، این بار تصمیم گرفتهاند که با مقاومت در مقابل وضع موجود، لااقل از حضور و هویت خود دفاع کنند. در واقع مقطع کنونی برای آنان مقطع مرگ و زندگی در حضور سیاسی شان در جامعه و در حاکمیت است. و اینکه مقاومت آنها تا کجا خواهد رفت، و در چه ابعادی امکان پذیر خواهد بود، خود امری است پیش بینی ناپذیر و البته با توجه به مماشات آنان در گذشته تا حد زیادی متاسفانه جای گمان. اما به هر حال فضای موجود که نتیجه رقابت و تناقضات درون حکومتی در مقاطع انتخاباتی است، خود در خود امر قابل توجهای است که در شکل گیری بعدی تفکرات مردم تاثیرات به سزائی خواهد داشت. یکدست کردن نهائی حاکمیت، و متعاقب آن انتخاباتهای مهندسی شده بعدی در تمام تاریخ پیش روی جمهوری اسلامی، آن چیزی است که رفتار سیاسی مردم را نیز تغییر خواهد داد، و بی گمان حاکمیت را در مقابل مشکلات بسیار عدیدهتری قرار خواهد داد.

تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد, ۱۳۸۸ ۸:۵۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

اروپا قربانی کیست؟

به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار وجود داشت، ابتدا خود را با آن سازگار نکردند. آنها احمقانه ترجیح دادند به نقش خود به عنوان شریک کوچک آمریکا بچسبند، حتی در شرایطی که این مشارکت به طور فزاینده ای علیه منافع آنها بود!

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سلطنت‌طلبان در گذر تاریخ “تاریخ در حال نگارش است؛ امروز و همین حالا!”

فرخنده باد روز زبان مادری؛ روز زبان‌های مردم ایران!

روایتگری بس است ، باید راهی جست

زنان خانه‌دار و کارگران؛ در صدر آمار خودکشی در ایران

افراد ایلان ماسک نمی دانستند واقعا به چه کسانی شلیک می کنند