پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۱

پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۱

بر بال خیال
بال از خاطره ها بر گرفت، دلش آشوب زمان داشت، با نگاهی دیگر از خانه زد بیرون، از درابجی کنار اسکله یک پنسیری خرید، و جگر فروشی سرراهش، دو سیخ...
۱۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوە داد
نویسنده: کاوە داد
بیانیه حزب مشروطه ایران(لیبرال دموکرات) درباره بی حرمتی به آرامگاه غلامحسین ساعدی
بی‌تردید تعرض و بی‌حرمتی به مزار هر انسانی عملی نکوهیده و زشت است و ما قاطعانه عمل نابخردانه فردی مجهول الهویه ولی ناقص عقل و احتمالا مزدور، در اهانت به...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
چگونه دفن یک ملت ممکن است؟
أردوغان هم مثل بقیه دیکتاتورها بعنوان یک جنایتکار در ذهنها باقی خواهد ماند. کُردهای سوریه و ترکیه با حق انتخاب و تعیین سرنوشت رویاهای خود را باز تعریف و بازتوليد...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شمی صلواتی
نویسنده: شمی صلواتی
به بهانه تولد فروغ، بانوی شعر معاصر ایران!
فروغ در دنیایی به دنیا آمد که به او تعلق نداشت و به دلیل ناسازگاری با فرهنگ و هنجارهای رایج، از معیارهای خوشبختی متداول فاصله داشت و بیشتر عمر کوتاه...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
بیانیه  ۲۴۰ تن: يک گام مثبت...
اقدام اوباشانه این جماعت فقط اهانت به یک شخصیت ادبی و یک چهره فرهنگی نیست. این اقدام بازتاب یک نظام فکری و یک اندیشه سیاسی ارتجاعی و فاشیستی است که...
۱۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
آیا سوریه یک استثنا بود یا باید منتظر اتفاقات مشابه در سایر کشورهای خاورمیانه باشیم؟
شاید سقوط دیکتاتوری ۵۰ ساله رژیم اسد، آغازگر دور سوم از بهار عربی باشد، به‌ویژه اگر نتیجه خوبی حاصل شود. این موضوع می‌تواند در آن کشورهایی اتفاق بیفتد که خیزش‌های...
۱۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آصف بیات
نویسنده: آصف بیات
چه بر سر زنان سوریه خواهد آمد؟
رؤیا‌پردازی‌های انقلابی تقریباً همیشه پشتِ درِ خانه‌ها متوقف می‌شود، و این باید ما را فوق‌العاده خشمگین کند. لولا ایتوربه، آنارشیست و مبارز اسپانیایی، در سال ۱۹۳۵ نوشت: «به نظر می‌رسد که...
۱۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مونا طحاوی
نویسنده: مونا طحاوی

راه برون رفت از بحران اتمى: همکارى با جامعه جهانى و تعلیق غنى سازى اورانیوم است!

اکنون زمان به رخ کشيدن قدرت دفاعى در مقابل امريکا که به مدرنترين سلاحهاى مرگبار مجهز است، نيست. راه برون از بحران اتمى، همکارى با جامعه جهانى، پاسخ مثبت به خواست شوراى امنيت و تعليق غنى سازى تا زمان جلب اعتماد بين المللى است

شوراى امنیت سازمان ملل متحد طى بیانیه اى به جمهورى اسلامى فرصت یکماهه داد تا به خواست جامعه جهانى پاسخ مثبت دهد. گرچه بیانیه شوراى امنیت جنبه تهدید آمیز نداشت و در آن طرح برنامه هسته اى ایران به عنوان تهدید براى امنیت جهانى حذف شده بود، ولى بیانیه پیام روشنى داشت: شوراى امنیت اجازه نخواهد داد که جمهورى اسلامى پروژه هسته اى را بدون جلب اعتماد نهادهاى بین المللى پیش ببرد. این موضوع را خانم کاندولیزا رایس وزیر خارجه آمریکا به روشنى بیان داشت و گفت که بیانیه شوراى امنیت متضمن «پیامى بسیار روشن» براى ایران است و تلاشهاى ایران درجهت پنهان نگهداشتن برنامه اتمى و شانه خالى کردن از زیر تعهدات بین المللى خود، براى جهان قابل پذیرش نیست و بیانیه نشانگر این است که جامعه جهانى در نگرانى نسبت به برنامه هسته اى ایران اشتراک نظر دارد.
در بیانیه شوراى امنیت مجازاتى براى جمهورى اسلامى در صورت تداوم غنى سازى پیش بینى نشده و از لحاظ حقوق بین الملل الزامى براى ایران به همراه نمى آورد، ولى صدور بیانیه زمینه سازى براى تصمیم گیریهاى آتى است.
آمریکا و اتحادیه اروپا براى تامین اجماع نظر در بین پانزده کشور، متن بیانیه را تعدیل کردند، ولى پرونده هسته اى ایران را برخلاف نظر روسیه و چین که خواستار ماندن آن در آژانس بودند، کماکان در شوراى امنیت نگهداشتند. در فرصت یکماهه البرادعى نتایج همکارى و یا عدم همکارى جمهورى اسلامى با آژانس را به شوراى امنیت گزارش خواهد داد و شورا برپایه آن گزارش تصمیم گیرى خواهد کرد.
انتشار بیانیه شوراى امنیت واکنش گردانندگان جمهورى اسلامى را برانگیخت. آنها همچنان بر تداوم برنامه هسته اى ایران و غنى سازى اورانیوم در داخل کشور تاکید نمودند. محمد جواد ظریف نماینده ایران در سازمان ملل متحد اعلام کرد که جمهورى اسلامى در مقابل هر گونه فشارى ایستادگى خواهد کرد. سایر مقامات نیز کماکان بر صلح آمیز بودن برنامه هسته اى ایران و ادامه آن پاى فشردند. گرایش افسارگسیخته در درون جناح حاکم فرصت را غنیمت شمرد و خواهان آغاز غنى سازى صنعتى و خروج از پیمان ان پى تى گردید. حسین شریعتمدارى مدیر روزنامه کیهان اعلام کرد: “کمترین نرمش و کوتاه آمدن در برابر این بیانیه غیر قانونى و غیر حقوقى خسارت هاى جبران ناپذیرى را براى کشور ما در برخواهد داشت ضمن اینکه با خواست ملى مردم هم در تناقض است”.
هنوز معلوم نیست که جمهورى اسلامى در ظرف زمانى یک ماهه چه اقدامى انجام خواهد داد. زمانى که پرونده هسته اى ایران در آژانس بود، قدرت مانور و چانه زنى براى جمهورى وجود داشت و میتوانست به دنبال راههاى بینابینى باشد و تا آنجا که میتواند زمان بخرد. اما با ارجاع پرونده به شوراى امنیت عملا قدرت مانور جمهورى اسلامى به حداقل رسیده و امکان چانه زنى کاهش یافته است. قبل از اجلاس اخیر شوراى امنیت، لاریجانى و گروه وى به فعالیتهاى دیپلماتیک روى آورده و مذاکرات فشرده اى را با مقامات روسیه پیش بردند. اما مذاکرات چندان حاصلى نداشت. جمهورى اسلامى حاضر نشد پروسه غنى سازى را به روسیه منتقل سازد.
اشتاین مایر وزیر امور خارجه آلمان گفته است که ایران دو راه بیشتر ندارد، یا همکارى با جامعه بین المللى و یا انزواى بین المللى. براى جمهورى اسلامى همکارى بین المللى به معنى عقب نشینى و خوردن جام زهر به حساب مى آید که هزینه سنگینى براى آن در داخل کشور و در سطح بین المللى خواهد داشت. سران رژیم در حال حاضر پذیراى چنین هزینه سنگین نیستند. انزواى بین المللى هم بمعنى اعمال فشارهاى بین المللى، تحریمهاى هدفمند، تحریم اقتصادى و احتمالا اقدامات نظامى علیه ایران خواهد بود. در صورت پاسخ منفى جمهورى اسلامى به خواست جامعه بین المللى، به احتمال زیاد شوراى امنیت در جلسه آتى خود تنها به صدور بیانیه اکتفا نخواهد کرد و مسئله مجازات ایران را در دستور خواهد گذاشت. دولت بوش و اتحادیه اروپا در حال حاضر سیاست گام به گام را پیش میبرند تا هم راه را براى عقب نشینى جمهورى اسلامى باز بگذارند و هم صف یکپارچه جامعه بین المللى را حفظ کنند و روسیه و چین را با خود همراه سازند.
به نظر میرسد که هنوز اقدام نظامى در دستور نیست و تحریم و به ویژه تحریمهاى هدفمند مطرح مى باشد. ولى در دستور نبودن اقدام نظامى هم به معناى از دستور خارج شدن آن نیست. دولت بوش همچنان در جهت تدارک اقدام نظامى قدم برمیدارد. در رسانه ها مرتبا اخبارى در این زمینه منتشر میشود. پاول وود مسئول بخش دفاعى بى بى سى تصویر روشنى را ارائه میدهد: ” شاهدى وجود ندارد که چنین حمله اى قریب الوقوع خواهد بود. گرچه منابع آگاه و مطلع اذعان میکنند که فعالیت هاى پنهان ایالات متحده به سمت چنین اقدامى حرکت میکند.” گرچه گزارشى که در ساندى تایمز انتشار یافت با تکذیب روبرو شد، ولى نشان میدهد که دولت انگلیس هم در حال بررسى اقدامات نظامى است. به گفته پاول وود بسیارى از تحلیل گران نظامى پیش بینى میکنند مقامات نظامى بریتانیا گزینه هاى مختلف احتمالى از جمله حمله نظامى هوائى به ایران توسط امریکا را مد نظر دارند.
از سوى دیگر جمهورى اسلامى در رزمایش پیامبر اعظم انواع سلاحهاى جدید با کارکردهاى مختلف را به نمایش گذاشت. به گفته سخنگوى مانور: “موشک ساحل به دریاى “کوثر” مى تواند از سیستم هاى منحرف کننده موشک هاى موجود در جهان گریز کند و مى تواند از روى یک شناور و یا یک خودرو پرتاب شود. موشک دوش پرتاب “میثاق ۱” زمین به هواست و قابلیت ردگیرى جنگنده ها و بالگردهاى دشمن را دارد و از روى کلیه شناورهاى تندرو قابل پرتاب است و از موشک امریکائى استینگر سریع تراست. این دو نوع موشک درایران تولید انبوه شده است. موشک ساحل به دریاى کوثر با برد متوسط و یک قایق فوق پیشرفته و پرنده نیز با موفقیت آزمایش شده است. این قایق توسط رادارها قابل ردگیرى نیست و فقط چند کشور قدرت ساخت آن را دارند و درایران توسط متخصصان داخلى وزارت دفاع ساخته شده است.”
نمایش سلاحهاى مدرن توسط سپاه پاسداران بمعنى نشان قدرت دفاعى در مقابل اقدامات نظامى امریکا و اطمینان دادن به مردم ایران در زمینه توان دفاعى جمهورى اسلامى است. گردانندگان رژیم میخواهند به امریکا نشان دهند که در برابر گزینه نظامى دستشان خالى نیست و میتوانند آسیبهاى جدى به امریکا وارد آوردند.
برگزارى مانور رزمایش و نمایش سلاحهاى مدرن چاقوى دولبه است، از یکطرف هشدار به امریکا است که به گزینه نظامى متوسل نشود و از طرف دیگر تحریک دولت بوش و محافل جنگ طلب است. جمهورى اسلامى براى محافل جنگ طلب در امریکا خوراک تهیه میکند.
جامعه جهانى انتظار دارد که جمهورى اسلامى در فرصت یک ماه به خواست شوراى امنیت پاسخ مثبت دهد و نگرانى جهانیان را از تنش موجود کاهش دهد. اما سران جمهورى اسلامى به نمایش قدرت نظامى روى آورده و به چالش کنونى رنگ و بوى نظامى میدهند. آزمایش سلاحهاى جدید برنگرانى ها در سطح جهان افزوده و و به بى اعتمادى نسبت به جمهوری اسلامى دامن زده است.
اکنون زمان به رخ کشیدن قدرت دفاعى در مقابل امریکا که به مدرنترین سلاحهاى مرگبار مجهز است، نیست. راه برون از بحران اتمى، همکارى با جامعه جهانى، پاسخ مثبت به خواست شوراى امنیت و تعلیق غنى سازى تا زمان جلب اعتماد بین المللى است.

تاریخ انتشار : ۹ فروردین, ۱۳۸۵ ۳:۳۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بر بال خیال

بیانیه حزب مشروطه ایران(لیبرال دموکرات) درباره بی حرمتی به آرامگاه غلامحسین ساعدی

چگونه دفن یک ملت ممکن است؟

به بهانه تولد فروغ، بانوی شعر معاصر ایران!

بیانیه  ۲۴۰ تن: یک گام مثبت…

آیا سوریه یک استثنا بود یا باید منتظر اتفاقات مشابه در سایر کشورهای خاورمیانه باشیم؟