چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۳

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۳

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!
برای رهایی ایران از اقتدارگرایی و تمامیت‌خواهی، با رنج و اندوه خون ریخته‌شدهٔ جوانان در این چند دهه در جان، بر خلاف دور اول، در دور دوم انتخابات شرکت می‌کنم...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی
جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی

ربع قرن ایستادگی سرفرازانه در مقابل حاکمیت فقها

اشغال سفارت امريکا در سال 1358، هم برای کشور ما و هم برای امير انتظام فلاکت آفرين بود. او که معاون مهندس مهدی بازرگان و سخنگوی دولت موقت بود، نخستين قربانی اشغال سفارت امريکا گرديد. در سال 1358امير انتظام با استناد به اسناد بدست آمده از سفارت امريکا در تهران، دستگير گرديد و پس از 550 روز بازداشت به محاکمه کشيده شد. دادگاه او بدون وکيل و بدون دسترسی او به اسناد و مدارک مرتبط با اتهاماتش برگزار گرديد.

مقاومت امیر انتظام ۲۵ ساله شد. ربع قرن ایستادگی سرفرازانه در مقابل جمهوری اسلامی. جمهوری اسلامی ۲۵ سال انسانی را به غل و زنجیر کشیده است تا او را بزانو در آورد. اما تازیانه ها و سلولها نتوانسته است اراده قوی او را درهم شکند. 
اشغال سفارت امریکا در سال ۱۳۵۸، هم برای کشور ما و هم برای امیر انتظام فلاکت آفرین بود. او که معاون مهندس مهدی بازرگان و سخنگوی دولت موقت بود، نخستین قربانی اشغال سفارت امریکا گردید. در سال ۱۳۵۸امیر انتظام با استناد به اسناد بدست آمده از سفارت امریکا در تهران، دستگیر گردید و پس از ۵۵۰ روز بازداشت به محاکمه کشیده شد. دادگاه او بدون وکیل و بدون دسترسی او به اسناد و مدارک مرتبط با اتهاماتش برگزار گردید. برای او پرونده سنگینی ساخته شده بود. او متهم بود به: ١- «شرکت در توطئه انحلال مجلس خبرگان و مقابله با ولایت فقیه» ٢- تمهید و تفریق بین مسلمین و جدا کردن برادران انقلابی فلسطین و لیبی ٣- فراری دادن سران رژیم فاسد گذشته و انجام ملاقاتها و تماسهای سری و دادن اطلاعات به دشمنان انقلاب.»
امیر انتظام در دادگاه دربسته محاکمه و به جرم گناهان ناکرده به حبس ابد محکوم گردید. او با اراده ای قوی شرایط طاقت فرسای زندانهای جمهوری اسلامی در دهه ۶۰ را تحمل کرد و با چشمان خود جنایات رژیم فقها را در حق دگراندیشان مشاهده نمود. سالهائی که هزاران انسان آزادیخواه در تاریکخانه های جمهوری اسلامی در زیر شکنجه ها جان باختند و یا به جوخه اعدام سپرده شدند. امیر انتظام از جمله از شاهدین زنده جنایات رژیم جمهوری اسلامی در دهه ۶۰ در زندانها است.
ایستادگی امیر انتظام رژیم را مجبور کرد که آزادی او را در سال ۷۰ ۱۳بپذیرد. اما او این پیشنهاد را نپذیرفت و در فرمهای تقاضای عفو که بین زندانیان توزیع شده بود نوشت: “من به هیچ کس و هیچ مقامی اجازه نمیدهم تا مرا مورد عفو قرار دهد این مقامات نظام هستند که باید تقاضای عفو کنند”. و درخواست همیشگی خود مبنی بر اعاده دادرسی را مجداً تکرار کرد. او در سومین سفر گالندوپل، عضو کمیسیون حقوق بشر و نماینده دبیر کل سازمان ملل متحد به ایران در سال ۱۳۷۰، علیه جمهوری اسلامی اعلام جرم نمود.
امیر انتظام در آذر ماه ١٣٧۵ پس از گذراندن ۱۷ سال از زندگی خود در سیاهچالهای رژیم فقها، بخاطر بیماری اش بدون هیچ حکم یا قرار قضائی از زندان آزاد شد ولی دوباره بخاطر مصاحبه با رادیو آمریکا و افشای گوشه ای از جنایات جلادان اوین، روانه زندان گردید. شرایط زندان برای او بعد از حمله مهاجمین به کوی دانشگاه تهران سخت تر شد و ممنوع الملاقات گردید. بار دیگر او سال ١٣٧۹ برای معالجه از زندان آزاد ولی با انتشار مقالهای پیرامون رفراندوم، برای چندمین بار روانه اوین شد و بالاخره پس از پیگیریهای زیاد وکیل مدافع او دکتر یوسف مولائی، به او در مهرماه سال ۸۲ برای انجام معالجات پزشکی مرخصی استعلاجی داده شد که این مرخصی تا به امروز بر پایه مدارک پزشکی تمدید شده است.
امیر انتظام در زمان مرخصی همچنان بر مواضع خود استوار مانده و بمبارزه خود علیه حکومت فقها ادامه میدهد. ایستادگی امیر انتظام در برابر استبداد، آوازه او را به فراسوی مرزها برد و جهانیان را به تحسین واداشت. بنیاد دکتر برونو کرایسکی جایزه حقوق بشر را به او اعطا نمود. اما بگفته وکیلش : “با وجود اینکه امیر انتظام او و همسرش خانم الهه امیر انتظام مجوز رسمی خروج از کشور را جهت دریافت جایزه، بدست میآورند ولی آقای امیر انتظام به خاطر عشق به وطن و اینکه ممکن است بعد از خروج از کشور اجازه ورود به وطن را دریافت نکند ایران را ترک نمیکند و این در شرایطی است که دریافت جایزه آبرومندانه ترین بهانه برای رهایی از زندان و درمان دردهای ناشی ازحبس طویل المدت بود، اودر پیام خود به مناسبت دریافت جایزه برای تحکیم پایههای حاکمیت ملی پیشنهاد برگزاری رفراندوم میکند.”
در زمان محمد رضا شاه، این صفر قهرمان بود که به سمبل ایستادگی علیه استبداد فردی شاه در میان مردم و نیروهای سیاسی کشور تبدیل شده بود. در دوره حاکمیت فقها، امیر انتظام چنین جایگاهی را کسب کرده است. با وجود اینکه کسان دیگری همچون عموئی در مجموع در دو رژیم، سالهای طولانی تر را نسبت به امیر انتظام در زندان بسر برده اند. 

امیر انتظام و سازمان ما
تاسف بار است که سازمان ما در سال ۱۳۵۸ با دانشجویان خط امام در زمینه افشاگری و اتهام جاسوسی به امیر انتظام همصدا شد و مدارکی را دال بر مبادله اطلاعات در تماس او با عناصری از دولت امریکا، در میتنگی که بهمین مناسب تدارک دیده شده بود، منتشر کرد. در موضع گیری هائی که در آنزمان توسط کمیته مرکزی وقت صورت گرفت، امیر انتظام بعنوان “مجری سیاستهای امپریالیسم” قلمداد گردید و مهندس مهدی بازرگان بخاطر حمایت از امیر انتظام زیر ضرب قرار گرفت. در حالیکه نه مستند بودن آن مدارک مدلل شده بود و نه غیر قانونی بودن تماسها و مبادله اطلاعات مشخص گشته بود.
ریشه این برخورد به تجربه اندک در مبارزه سیاسی، رایج بودن فرهنگ اتهام زنی و به دیدگاههای سازمان نسبت به مقوله دمکراسی، نیروهای لیبرال دمکرات و صف بندیهای جهانی و مقدم شمردن مبارزه علیه دولت امریکا و متحدین وی در آنزمان برمیگردد. آنموقع در سازمان این دیدگاه وجود داشت که برای تداوم و تعمیق انقلاب بسود اقشار زحمتکش جامعه و برای تثبیت سمتگیری انقلاب علیه امریکا، باید عملکرد نیروهای لیبرال را افشا کرد و زمینه را برای طرد آنها از قدرت فراهم آورد. افشا و طرد لیبرال ـ دمکراتها بمثابه تضمینی برای تداوم و تعمیق انقلاب بحساب میآمد. اما در عمل دیدیم که کنار گذاشتن دولت بازرگان و بزندان انداختن امیر انتظام، راه را برای سرکوب دیگر نیروهای و تثبیت حاکمیت فقها باز کرد. 
اکنون که بیست و پنجمین سالگرد مقاومت امیر انتظام در مقابل رژیم جموری اسلامی است، لازم است دوباره بر خطای جدی سازمان نسبت به امیر انتظام و بی پایه بودن اتهام ” جاسوسی” و “مجری سیاستهای امپریالیسم” نسبت به او تاکید شود. 

اعاده حیثیت از امیر انتظام
جمهوری اسلامی تا کنون از اعاده دادرسی و اعاده حیثیت از امیر انتظام خودداری ورزیده است. با این وجود او در دادگاه مردم نه تنها از اتهامات وارده تبرئه شده، بلکه عنوان سمبل مقاومت را در بین مردم و نیروهای سیاسی کسب نموده است. او در چالش سنگین با حاکمیت فقها، پیروز بیرون آمده است. با این وجود لازم است رژیم حاکم را وادار ساخت که از امیر انتظام اعاده حیثیت نماید.

تاریخ انتشار : ۲۴ تیر, ۱۳۸۵ ۳:۳۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!