جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۵:۴۳

جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۵:۴۳

مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی در سال جدید میلادی از نگاه کارشناسان ایرانی...
سال 2025 امروز در شرایطی آغاز شده است که موضوعات مهم و پیچیده‌ای در حوزه سیاست خارجی پیش روی ایران قرار دارد. پرونده‌های حل نشده قبلی در کنار مسائل جدید...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا عدالتی‌پور
نویسنده: رضا عدالتی‌پور
زندانی در تهران: گزارشی استثنایی از زندان های ایران...
پویایی درونی دیکتاتوری ها به دلیل ماهیت شدیدا سرکوبگر چنین رژیم هایی اغلب در سیستم های زندان آنها آشکار می شود. به همین دلیل است که ژانر خاطرات زندان برای...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ژان پیر فیلیو
نویسنده: ژان پیر فیلیو
بازگشت پروژه خاورمیانه بزرگ
سخنان الکساندر دوگین، استراتژیست روس، در باره تحولات خاور میانه پس از سرنگونی حکومت بشار اسد در سوریه.
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: الکساندر دوگین
نویسنده: الکساندر دوگین
بر بال خیال
بال از خاطره ها بر گرفت، دلش آشوب زمان داشت، با نگاهی دیگر از خانه زد بیرون، از درابجی کنار اسکله یک پنسیری خرید، و جگر فروشی سرراهش، دو سیخ...
۱۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوە داد
نویسنده: کاوە داد
بیانیه حزب مشروطه ایران(لیبرال دموکرات) درباره بی حرمتی به آرامگاه غلامحسین ساعدی
بی‌تردید تعرض و بی‌حرمتی به مزار هر انسانی عملی نکوهیده و زشت است و ما قاطعانه عمل نابخردانه فردی مجهول الهویه ولی ناقص عقل و احتمالا مزدور، در اهانت به...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
چگونه دفن یک ملت ممکن است؟
أردوغان هم مثل بقیه دیکتاتورها بعنوان یک جنایتکار در ذهنها باقی خواهد ماند. کُردهای سوریه و ترکیه با حق انتخاب و تعیین سرنوشت رویاهای خود را باز تعریف و بازتوليد...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شمی صلواتی
نویسنده: شمی صلواتی
به بهانه تولد فروغ، بانوی شعر معاصر ایران!
فروغ در دنیایی به دنیا آمد که به او تعلق نداشت و به دلیل ناسازگاری با فرهنگ و هنجارهای رایج، از معیارهای خوشبختی متداول فاصله داشت و بیشتر عمر کوتاه...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو

روحانی و وعدە های انتخاباتیش

آنچه که مهم است این است کە جنبش نمی تواند و نباید خوش باورانه مطالبات خود را در کاسه اعتماد آرا به روحانی بریزد. دولت جدید، هیچ راه برون رفتی از اوضاع کنونی در پیش رو نخواهد داشت، مگر تاکید و استمرار بر اعتماد به مطالبات مردمی که او را برگزیده اند.

صرفنظر از اینکه جنبش اصلاح طلبی خود را پیروز عرصه انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری بداند یا اصولگرایان چنانکه می نمایند سعی در مصادره آرا و کسب نتیجه داشته باشند، جنبش اجتماعی و مطالبه خواه گام اول در پیروزی انتخابات را برداشته است و این پایان کار نیست. در سال ۷۶ و نضج جنبش اصلاح طلبی در دوران ریاست جمهوری خاتمی، دستگاه حکومتی ولایت فقیه خود راعملا در مقابل یک رویکرد سیاسی یافت. در پی مناقشات سیاسی اقتصادی در عرصه های مختلف، اصلاح طلبان با در اختیارداشتن دو قوه مجریه و مققننه و گسترش فضای نسبتا باز سیاسی درعرصه مدنی اجتماعی تلاش می کردند طرحی رفرمیستی درحیات سیاسی جمهوری اسلامی رقم بزند. اصلاح طلبان سرمست از قبضه دو قوه ،غافل از بازسازی طیف مقابل بودند که عاقبت به ناکامی جنبش اصلاحات و واخوردگی توده ها از نمایندگان اصلاح طلب شد. فرصتی که در چانه زنی های سیاسی ازبالا، عملن ازکف رفت آنچنانکه رییس جمهورخاتمی را تا حد یک “تدارکاتچی” تنزل داد. بدنبال آن، هشت سال دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد که نتیجه مسامحه اصلاح طلبان و باز سازی قدرت محافظه کاران بود. اقتصادی ورشکسته وبحرانی فلاکت زا در عرصه داخلی ورشد بی اعتمادی های دیپلماتیک درعرصه بین المللی دستاورد حکومتی شد که با شدیدترین گسستگی در سطح کلان روبروست. رژیم اسلامی بدنبال کسب مشروعیتی سیاسی انتخاباتی وعلیرغم چینش اصولگرایان در صحنه انتخاباتی ریاست جمهوری، بدیل روحانی، گزینه ای اصول گرا با نیم نگاهی به اصلاح طلبی، که از دایره تنگ ابزارهای کنترلی حکومتی امکان حضورسیاسی جنبش مطالبه محور را پیش رو نهاد.

تشکیل دولتی اعتدال گراو پیوند آن با جامعه مدنی ضرورتی ست که در فرایند تحقق زمینه های مدرنیته سیاسی راهی دراز پیش رو دارد. فقدان نهادهای مدنی و نیز بازتاب شعارهای مطالباتی مردم و وعده های انتخاباتی روحانی واجرای کماکان این خواستها درحیات سیاسی رژیم حاکم، نقطه عطفی تواند بود به خواستی که درمشارکت بخش وسیعی از جنبش اعتراضی، منادی مطالبات روشن اصلاح طلبی است. از سویی ولایت فقیه با عدم مشروعیت سیاسی رودرروست، دور از انتظار نیست اقتدار درهم شکسته اش در بازخورد یک فرصت سوزی دیگ، ترمیم ومورد بازسازی مجدد قرار گیرد. آیا خامنه ای حاضر است با واگذاری وزارتخانه هایی که همواره بر انتصاب شخص اورقم خورده اند ابتکار برون رفت بحران های کنونی درعرصه های داخلی و خارجی را به دولت جدید واگذار کند؟ “آیا دولت اعتدال گرا” با تاسی به دولت هاشمی در گذشته با ترکیبی غیر جناحی در کابینه، با دیالوگی فرا جناحی، قادر به عبوراز بحران کنونی و براورده کردن بخشی ازمطالبات جنبش اصلاحات تواند بود؟ بحرانی اقتصادی آنچنان دور از انتظار که”تاسف و تعجب و بهت” حسن روحانی را برانگیخته و به گفته اکبر ترکان، مشاور حسن روحانی،”وضعیت اقتصادی خرابتر از حد تصور” است و بنا بر گزارشات تلویحی، “خرابی اوضاع از بیت بوده وخود خامنه ای است که باشعار پوچ و بی پایه اقتصاد مقاومتی” وضع را بە اینجا کشانیده است.”

آنچه که مهم است جنبش نمی تواند و نباید خوش باورانه مطالبات خود را در کاسه اعتماد آرا به روحانی بریزد. دولت جدید، هیچ راه برون رفتی از اوضاع کنونی در پیش رو نخواهد داشت، مگر تاکید و استمرار بر اعتماد به مطالبات مردمی که او را بر گزیده اند. 

 

تاریخ انتشار : ۲۳ تیر, ۱۳۹۲ ۱۱:۳۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی در سال جدید میلادی از نگاه کارشناسان ایرانی…

زندانی در تهران: گزارشی استثنایی از زندان های ایران…

بازگشت پروژه خاورمیانه بزرگ

بر بال خیال

بیانیه حزب مشروطه ایران(لیبرال دموکرات) درباره بی حرمتی به آرامگاه غلامحسین ساعدی

چگونه دفن یک ملت ممکن است؟