پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۴

پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۴

ناک‌دان شدن سه‌شنبه، ناک‌اوت شدن جمعه!
حال پیش‌بینی می‌شود که جلیلی گل خورده در مناظره‌ی اول و ناک‌دان شده در مناظره‌ی دوم، و در عمل شکست خورده در منظر افکار عمومی، در انتخابات روز جمعه عاقبتی...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: عیسی سحرخیز
نویسنده: عیسی سحرخیز
در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکرده و نمی‌کنیم!
این انتخابات به مانند هر انتخابات دیگر در نظام‌های سرمایه‌داری به این معناست که تنها زمانی به مردم «حق انتخاب» داده می‌شود که از میان ستمگران یکی را «انتخاب» کنند...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ۹ زن چپ محبوس در اوین
نویسنده: ۹ زن چپ محبوس در اوین
بیانیه «همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات» پیرامون نتایج انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم
«همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات در ایران» که انتخابات در مرحله نخست را تحریم کرده بود، کماکان معتقد است که حل مشکلات کشور در ارتقاء حرکت‌های اعتراضی به سطح ابرجنبش سراسری...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
در دور دوم انتخابات، با رای " نه" به جلیلی شرکت می‌کنیم!
اگر در دور اول "نه" به شرکت در انتخابات، شاکله نظام ونظارت استصوابی را هدف قرار داد و در همه ارکان نظام و در دل و جان مردم تاثیر خود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به جلیلی!
در دور دوم انتخابات، دو نامزدی که در برابر هم قرار می‌گیرند، هر چند در وفاداری به نظام جمهوری اسلامی و ولی فقیه مشترک‌اند، اما به لحاظ اهداف، گرایشات، تعلق...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
چرا به پزشکیان رأی می دهم!
در ارتباط با چرایی عدم استقبال توده‌ها در مشارکت انتخاباتی دلایل متعددی را می‌توان شمرد ولی بدون شک تمامیت‌طلبی، اقتدارگرایی و قشریت دخیل در هستۀ مرکزی قدرت سیاسی نقش مهمی...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محمود کرد
نویسنده: محمود کرد
باز هم انتخابات، باز هم دفاع از منافع ملی، هم استراتژی هم تاکتیک!
عدم شرکت در این دوره می‌تواند تاکید مجددی باشد بر یک اقدام ثابت شده. اما اگر بپذیریم که چینش و مهندسی این‌چنینی انتخابات با همهٔ اهدافی که به دنبال داشته...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سهراب ایران
نویسنده: سهراب ایران

روز جهانی مبارزه با مجازات مرگ؛ ۵۳۴ اعدام از آغاز سال ۲۰۲۳ تا کنون!

امروز در حالی به استقبال «روز جهانی مبارزه با مجازات مرگ» می‌رویم که بر اساس آمار سازمان حقوق‌ بشر ایران، از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون ۵۳۴ نفر، از جمله ۵ معترض و ۱۳ زن، اعدام شده‌اند. این میزان نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، رشدی ۲۵درصدی را نشان می‌دهد.

موج اعدام‌ها در پی اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» که جمهوری اسلامی با هدف ایجاد ترس در ایران به راه انداخته است، کماکان ادامه دارد. امروز در حالی به استقبال «روز جهانی مبارزه با مجازات مرگ» می‌رویم که بر اساس آمار سازمان حقوق‌ بشر ایران، از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون ۵۳۴ نفر، از جمله ۵ معترض و ۱۳ زن، اعدام شده‌اند. این میزان نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، رشدی ۲۵درصدی را نشان می‌دهد.

سازمان حقوق بشر ایران ضمن گرامیداشت روز جهانی مبارزه با مجازات مرگ، از جامعه‌جهانی و تمامی مخالفان مجازات اعدام می‌خواهد تا با قدرت بیشتری از حق زندگی و جنبش «زن، زندگی، آزادی» حمایت کنند.  

محمود امیری‌مقدم، مدیر این سازمان در این خصوص گفت: «اعدام، مهم‌ترین ابزار سرکوب سیاسی در دست دیکتاتوری حاکم بر ایران است. تلاش برای لغو این مجازات غیرانسانی و دفاع از حق زندگی به‌عنوان پایه‌ای‌ترین حق بشری، یکی از محورهای اصلی جنبش زن، زندگی، آزادی‌ست. مردم ایران امروز نیازمند حمایت و همبستگی جنبش جهانی برای لغو مجازات اعدام‌اند.»

یکم ژانویه تا دهم اکتبر ۲۰۲۳ در یک نگاه:

  • دست‌کم ۵۳۴ تن اعدام شدند
  • تنها ۱۷ درصد از اعدام‌ها (۷۱ مورد) به‌طور رسمی اعلام شدند
  • ۳۰۵ تن (۵۷ درصد) به اتهام‌های مرتبط با مواد مخدر اعدام شدند
  • ۱۸۰ تن (۳۴ درصد) با اتهام قتل عمد اعدام شدند
  • ۲۴ تن (از جمله پنج معترض، یک زندانی سیاسی عرب و دو زندانی سیاسی کرد) با اتهام‌های امنیتی شامل محاربه، افساد فی الارض یا بغی اعدام شدند
  • ۱۵ تن با اتهام تجاوز جنسی اعدام شدند
  • دو تن با اتهام سب‌النبی و توهین به مقدسات اعدام شد
  • یک تن به اتهام زنای محصنه اعدام شد
  • دست‌کم ۱۳ تن از اعدام‌شدگان زن بودند
  • دو شهروند دو تابعیتی در میان اعدام‌شدگان بودند
  • ۲۱ درصد از کل اعدام‌شدگان را شهروندان بلوچ تشکیل می‌دهند. 
  • دست‌کم ۱۵ شهروند افغان اعدام شدند
  • ۶ اعدام در ملأعام اجرا شد
  • سه تن از اعدام‌شدگان کودک‌مجرم بودند (سازمان حقوق بشر در حال تحقیق برای ثبت سن دقیق آن‌ها هنگام ارتکاب جرم انتسابی ست)
  • در این بین اتهام شش تن از اعدام شدگان مشخص نشده است

دهم اکتبر سال ۲۰۲۳ (۱۸ مهرماه ۱۴۰۲) مصادف است با بیست‌ویکمین سالی که این روز از سوی «ائتلاف جهانی علیه مجازات مرگ» به عنوان روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام نام‌گذاری شد. «مجازات مرگ، شکنجه‌ای برگشت‌ناپذیر» موضوعی‌ست که در سال ۲۰۲۳ این ائتلاف جهانی روی آن تمرکز کرده است.

در ۱۰ ماه گذشته، شمار اعدام زندانیان در شهرهای ایران افزایش داشت. براساس موارد اعدامی که نهاد آمار سازمان حقوق بشر ایران ثبت کرده است، از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون، دست‌کم ۵۳۴ نفر در زندان‌های ایران اعدام شده‌اند که از این بین ، ۱۳ نفر زن و ۶ اعدام در ملا عام بوده‌اند.

منابع رسمی و رسانه‌های داخلی در این مدت تنها ۱۳درصد از اعدام‌ها (۷۱ مورد) را اعلام کردند و ۸۷درصد از اعدام‌ها (۴۶۳ مورد) توسط نهاد آمار سازمان حقوق بشر ایران گزارش یا تأیید و ثبت شده است. سازمان حقوق بشر ایران از طریق گزارش‌های منابع معتبر خود در داخل کشور و گزارش مدافعان حقوق بشر این گزارش‌ها را دریافت و راستی‌آزمایی می‌کند.

میزان افزایش اعدام‌ها نسبت به سال گذشته

تعداد اعدام‌ها در بازه زمانی میان یکم ژانویه تا دهم اکتبر سال ۲۰۲۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۲۵درصد افزایش یافته است. نهاد آمار سازمان حقوق بشر ایران در مدت مشابه سال قبل، یعنی از اول ژانویه تا ۱۰ اکتبر ۲۰۲۲ تعداد ۴۲۸ اعدام را ثبت کرد. این میزان در مدت مشابه سال ۲۰۲۱ تعداد ۲۲۶ اعدام و در مدت مشابه سال ۲۰۲۰، تعداد ۲۰۹ اعدام بود.

 

آمار اعدام شهروندان بلوچ

در دوره زمانی اول ژانویه تا ۱۰ اکتبر سال جاری میلادی ۱۱۱ نفر از اعدام‌شدگان بلوچ بودند (۲۱درصد کل اعدام‌ها در این مدت). این در حالی‌ست که شهروندان بلوچ بین ۲ تا ۵ درصد کل جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند. از این بین، ۹۴ شهروند بلوچ با اتهامات مرتبط با «مواد مخدر» اعدام شدند که ۳۱ درصد کل اعدام‌های مواد مخدر را تشکیل می‌دهند.

اعدام کودک-مجرمان

جمهوری اسلامی ایران یکی از معدود حکومت‌هایی است که کودک-مجرمان (افرادی که متهم به ارتکاب جرم در سنین زیر ۱۸ سالگی شده‌اند) را به اعدام محکوم می‌کند.

طی ده ماه گذشته اعدام دست‌کم سه کودک-مجرم در نهاد آمار سازمان حقوق بشر ایران ثبت شده است. جدیدترین مورد، یک کودک-مجرم اهل شهر کوهدشت در استان لرستان، علی نجفی نام داشت و با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس (اعدام) محکوم شده بود. (سازمان حقوق بشر در حال تحقیق برای ثبت سن دقیق آن‌ها هنگام ارتکاب جرم انتسابی ست)

اعدام زنان

در بازه زمانی بین یکم ژانویه تا دهم اکتبر سال جاری میلادی ۱۳ زن در زندان‌های مختلف ایران اعدام شدند که ۱۱ تن از ایشان با اتهام «قتل عمد» و دو تن  با اتهامات مرتبط با «مواد مخدر» به اعدام محکوم شده بودند. دو زن که در ارتباط با «مواد مخدر» اعدام شدند، شهروند بلوچ بودند.

«ائتلاف جهانی برای مبارزه با مجازات مرگ» در سال ۲۰۰۲، روز دهم اکتبر (۱۸ مهر ماه) را «روز جهانی مبارزه با مجازات مرگ» اعلام کرد. این نام‌گذاری که با هدف تلاش برای لغو این مجازات غیرانسانی و بازگشت‌ناپذیر صورت گرفت، نقطه عطفی در مسیر مبارزه علیه اعدام محسوب می‌شود. «ائتلاف جهانی برای مبارزه با مجازات مرگ» شامل ۱۸۰ عضو از پنج قاره جهان است که ۲۰ سازمان، از جمله سازمان حقوق بشر ایران، شورای راهبردی آن را تشکیل می‌دهند. این شورا وظیفه تعیین سیاست‌های کلی و موضوع تمرکز سالیانه این ائتلاف را برعهده دارد.

افزایش شدید اعدام‌های مواد مخدر:

از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون، حداقل ۳۰۵ نفر از جمله دو زن، با جرایم مربوط به مواد مخدر در زندان‌های ایران اعدام شدند. این در حالی است که در مدت مشابه در سال ۲۰۲۲، ۱۸۰ نفر و در سال ۲۰۲۱، ۸۳ نفر با این اتهام در بازه زمانی مشابه اعدام شده بودند.

تاریخ انتشار : ۱۸ مهر, ۱۴۰۲ ۷:۵۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

ناک‌دان شدن سه‌شنبه، ناک‌اوت شدن جمعه!

در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکرده و نمی‌کنیم!

بیانیه «همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات» پیرامون نتایج انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم

در دور دوم انتخابات، با رای ” نه” به جلیلی شرکت می‌کنیم!

حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به جلیلی!

چرا به پزشکیان رأی می دهم!