دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۱:۰۸

دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۱:۰۸

آنتروپی
پیرمرد می‌گوید دیگر آن چشمِ نافذِ گذشته، آن شم، آن حساسیت تُند و تیز کودکی را نداریم ولی می‌دانیم که در این زندگی سراسر مصیبت، در عین آن که ضعیف...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
دیده در باده نهادم، گفت مستی
باید چشم ها را از نو شست، باید زیر باران رفت، و نترسید از خیسی ... ، باید چشم از پنجره بر گرفت، باید افق را دید...... 
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
دفاعیات حسن ضیا ظریفی در دادگاههای نظامی - دادگاه بدوی
از همان لحظه بازداشت، رفتار غیرقانونی برخلاف مدلول مواد فوق از طرف به‌اصطلاح "مامورین تحقیق" شروع شد و به‌اصطلاح "اقاریری" که امروز اساس کیفرخواست را تشکیل می‌دهد با اتکاء به...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
در میان ستاره ها
آنان گم نشدند در دقیقه های مرگ، در لحظاتِ بودن یا نبودن!، میان ستاره ها، ریشه دواندند در اعماقِ کهکشانها......
۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
رفیق بهزاد کریمی، تبریز جا ماند
موضوع گفت‌وگو درباره یکی از رویدادهای مهم و تاثیرگذار در روند مبارزه مسلحانه جنبش فدائی بود. اما چیزی که از دل این گفت‌وگو بیرون آمد، تصویری ناقص، مبهم و تا...
۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: مهرزاد وطن آبادی
نویسنده: مهرزاد وطن آبادی
معضل راست ارتجاعی در ایران!
فقر، تبعیض، نابرابری، فساد ساختاری و جنبش مهسا نظام را دچار بحرانی فراگیر کرده است؛ و خلاء قدرتی متناسب با کاهش قدرت اعمال زور و اقتدار رژیم ایجاد شده است....
۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
ثروت ملی در کشور ما , توسط دستگاه حکومتی و کارپردازانش چپاول و غارت می شود و جامعه با سیاست های ضد ملی و کارگری آن ها, به فقر و...
۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: گزارشگر: رضا کاویانی
نویسنده: گزارشگر: رضا کاویانی

زنان کارگر حقوق نابرابر

در اين رده بندى زنان شاغل در بخش كشاورزى و سلامتى با بيشترين ريسك سلامتى مواجهند.زنان كشاورز با بيشترين آمار بيمارى و مشكلات ناشى از آن روبه رو هستند. جمعيت زنان كشاورز نيمى از جمعيت كشاورزان سراسر دنيا را شامل مى شود. بسيارى از آنها مجبورند ساعت هاى مداوم بدون استراحت در هر نوع شرايط آب و هوايى كار كنند. اين گروه مرخصى ندارند و حقوق بسيار ناچيزى در قبال فعاليت خود دريافت مى كنند.

استاندارد هاى کارگرى یکى از مهمترین بخش هاى سازمان بین المللى کار (ILO) است. این سازمان با دسته بندى شغل ها استانداردهاى متفاوتى را براى کارگران در نظر گرفته و در این طبقه بندى استانداردى نیز تنها براى زنان کارگر طراحى کرده است که براساس آن بسیارى از کشورهاى دنیا در حال اجراى مفاد آن هستند و زنانى که به هر دلیلى متوجه نقض حقوق شان توسط کارفرمایان مى شوند با تماس با کارشناسان این سازمان بین المللى در کشورهایشان مى توانند احقاق حق کنند.براساس این استاندارد زنان باردار و مادرانى که تازه وضع حمل کرده اند باید ۱۲ هفته مرخصى از سوى کارفرما به آنها داده شود تا با مشکل جسمى و یا روحى مواجه نشوند از سوى دیگر سازمان هاى خدماتى و رفاهى باید به این کارگران خدمات پزشکى ارائه کند و این امر مستلزم بیمه شدن کارگران توسط کارفرما است.زنان باید براساس استاندارد تائید شده از هرگونه فعالیتى که به نوعى امنیت و سلامت آنها را به مخاطره مى اندازد پرهیز کنند که این بند با دخالت کارشناسان و مسئولان حمایتى کارگران امکان پذیر است.در همین راستا طبق پروتکل امضا شده در سال ۲۰۰۰ در (ILO) فعالیت کارگران زن در کارهاى زیرزمینى مانند معدن ممنوع و همچنین هر نوع کار و فعالیت شبانه که امنیت این گروه را به مخاطره بیندازد ممنوع است. ILO  همچنین در قالب یک برنامه جهانى طرحى براى سلامت و امنیت کارگران برنامه ریزى کرده و به اجرا گذاشته و در تلاش است تا سازمان هاى مختلف را نیز به فعلیت گسترده در این  بخش تشویق کند. این برنامه خصوصاً براى کارگران زنى که در محیط هاى کارى بیش از مردان در خطر هستند در نظر گرفته شده است.براساس این برنامه جهانى باید تلاش شود تا کارگران در محیط هاى کارى خود با کمترین خطرات و بیمارى ها مواجه شوند و کارفرمایان موظفند تا براى زیردستان محیطى امن و آرام مهیا کنند.این سازمان در برنامه امنیت کارگرى تلاش دارد تا کشورهاى مختلف را مجبور به رعایت سیاست هاى حمایتى از کارگران کند.کارشناسان سازمان بین المللى کار اعلام کردند آمار زنان کارگر در دنیا هر ساله رو به افزایش است و تنها در ۱۵ سال اخیر در حدود ۵۰ درصد زنان در کشورهاى مختلف جذب بازار کار شده اند که این وضعیت در کشورهاى در حال توسعه بیشتر مشاهده مى شود. این در حالى است که حقوق کارگران زن در بسیارى از این کشورها تنها به واسطه جنسیت آنها پایمال مى شود، با اینکه این گروه در محیط کار همانند مردان در شرایط سخت و طاقت فرسا کار مى کنند.براساس دسته بندى این سازمان زنان کارگر در بخش هاى مختلف چون کارخانه هاى الکترونیک تولید محصولات غذایى، شیمیایى، بیمارستان ها، بانک، هتل، بازرگانى، صنایع کشاورزى و صنایع دستى مشغول به کار هستند و بسیارى از آنها نیز براى سیر کردن شکم خود و خانواده کارهاى بسیار سخت و ممنوع را نیز انجام مى دهند.در این رده بندى زنان شاغل در بخش کشاورزى و سلامتى با بیشترین ریسک سلامتى مواجهند.زنان کشاورز با بیشترین آمار بیمارى و مشکلات ناشى از آن روبه رو هستند. جمعیت زنان کشاورز نیمى از جمعیت کشاورزان سراسر دنیا را شامل مى شود. بسیارى از آنها مجبورند ساعت هاى مداوم بدون استراحت در هر نوع شرایط آب و هوایى کار کنند. این گروه مرخصى ندارند و حقوق بسیار ناچیزى در قبال فعالیت خود دریافت مى کنند.

زنان کشاورز اغلب دچار بیمارى هاى لاعلاجى مى شوند که در بسیارى از موارد نیز جان خود را در اثر همین بیمارى ها و عدم رسیدگى صحیح به وضعیت شان از دست مى دهند.زنان فعال در بخش هاى درمانى و بهداشتى نیز در زمره کارگرانى هستند که با خطرات مختلف روبه رویند. آنها به سبب کار در بیمارستان ها و مراکز مختلف خدماتى در شهرهاى متفاوت امکان ابتلا به بیمارى هاى گوناگون و دریافت تشعشعات مختلف در هنگام عکسبردارى را دارند.این در حالى است که تمامى زنان کارگر بر اساس بررسى کارشناسان باید در هفته یک تا سه ساعت بیش از مردان کار کنند و این کار خارج از منزل جداى فعالیت آنها در منزل رسیدگى به امور کودکان و تحمل استرس هاى مختلف درون خانواده هاست که خود مى تواند براى زنان مشکلات روحى و جسمى مختلفى را ایجاد کند.بررسى هاى کارشناسان سازمان بین المللى کار نشان مى دهد زنان کارگر در سال ۲۰۰۳ در اتریش ۷۴ درصد حقوقى را دریافت کردند که مردان در همان شغل مشغول به کارند. این وضعیت در انگلیس با ۲۰ درصد، اسپانیا با ۳۰ درصد و در ژاپن با ۸۰ درصد نیز مشاهده شده است.در همین حال براساس اخبار منتشر شده قاچاق دختران و زنان کشورهاى تازه استقلال یافته به کشورهاى عضو اتحادیه اروپا براى انجام کارهاى سخت هر روزه رو به افزایش است.

منبع: ILO و BBC

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر, ۱۳۸۳ ۲:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آنتروپی

دیده در باده نهادم، گفت مستی

دفاعیات حسن ضیا ظریفی در دادگاههای نظامی – دادگاه بدوی

در میان ستاره ها

رفیق بهزاد کریمی، تبریز جا ماند

معضل راست ارتجاعی در ایران!