جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۰:۲۹

جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۰:۲۹

چگونه مذاکره ای، با کدام چشم انداز
آمریکا و ایران کشورهای همسایه نیستند. از این رو، نه مشکل مرزی با هم دارند نه ادعای ارضی. طرفه اینکه ایران بر خلاف آمریکا هیچ پایگاه نظامی-تروریستی در مناطق اطراف...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: ابراهیم شیری (ا. م. شیری - شیزلی)
نویسنده: ابراهیم شیری (ا. م. شیری - شیزلی)
یادمان، پنجاهمین سالگرد ترور بیژن جزنی و یارانش در تپه‌های اوین؛ پرونده‌ای همچنان باز از جنایت حکومت شاه
بیژن جزنی، از برجسته‌ترین چهره‌های فکری و مبارزان انقلابی ایران، در ۲۹ فروردین ۱۳۵۴، همراه با هشت تن دیگر از زندانیان سیاسی، در حالی‌که در بند زندان اوین بود، به...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: کمیته برگزاری یادمان پنجاهمین سال ترور تپه های اوین - سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: کمیته برگزاری یادمان پنجاهمین سال ترور تپه های اوین - سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
هریت تابمن، زنی که خود را از بردگی رهانید و راه آزادی را هموار کرد!
هریت تابمن به‌خوبی می‌دانست که آزادی فقط به معنای فرار از زنجیرهای فیزیکی نیست. او گفته بود: «من صدها برده را آزاد کردم و می‌توانستم صدها نفر دیگر را نجات...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نیاز ایران و خواست ایرانیان: مذاکرۀ مستقیم میان ایران و امریکا برای پیش‌گیری از جنگ و رفع تحریم‌ها
در شرایط کنونی، خطر بروز جنگ و تبعات ویران‌گر آن تهدیدی جدی برای ایران در کلیت خود و بنیان‌های اقتصادی و اجتماعی آن است. ما ضمن محکوم کردن تهدید به...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
آموزش، قربانی خصوصی‌سازی و بی‌عدالتی اجتماعی در ایران
طبق قانون اساسی، دولت مکلف به تأمین امکانات آموزشی است. آموزش باید پیوند دهنده طبقات، فرهنگ‌ها و مناطق مختلف باشد، نه ابزار جداسازی و انحصار. مدارس نباید تجاری شوند؛ بلکه...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
جنگ تعرفه ای دونالد ترامپ, احیای سیاست های مرکا نتیلیستی در سده ۲۱
سیاست‌های تعرفه‌ای دولت ترامپ، علی‌رغم ظاهر محاسباتی و فنی، بر پایه ساده‌سازی بیش از حد یک مسئله پیچیده و بهره‌ برداری تبلیغاتی از مفاهیم اقتصادی طراحی شده‌اند. این رویکرد، بیش...
۲۰ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
«علیه جنگ واتحادحداکثری برای دموکراسی»
صحنه سیاسی کشورمادراین لحظه سیاسی صف بندی خاص خودرادارد.صف بندی که همیشه ثابت نیست و به اقتضای موردوشرایط تغییر می‌کند.بخش های رادیکال و بنیادگرایان حکومتی غیرمسئولانه وجاهلانه برطبل جنگ می‌کوبند...
۲۰ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: سياوش - ايران
نویسنده: سياوش - ايران

ضرورت مبارزه متحد جنبش دانشجوئی

در وضعيت دشوار کنونی برآمد متحد و يکپارچه جنبش دانشجوئی در سالگرد 16 آذر برای وادار کردن سران رژيم به پذيرش آزادی فعاليت دانشجويان و استقلال دانشگاه ها، قطع پيگردها، دستگيری ها، اخراج ها، محروميت ها، تعطيلی نشريات دانشجوئی و متوقف کردن غنی سازی اورانيوم امری است ضرور.

امسال ۱۶ آذر در شرایطی برگزار می شود که هم جنبش دانشجوئی سخت ترین و تلخ ترین روزهای خود را سپری می کند و هم کشور ما در وضعیت دشواری به سر می برد. هم فشار به فعالین جنبش دانشجوئی به اوج رسیده و هم تحریم های بین المللی علیه ایران افزایش یافته و رودروئی بین جمهوری اسلامی با جامعه بین المللی تشدید یافته است. 

دانشجویان عزیز!
همه ما واقفیم که جنبش دانشجوئی به مثابه پویاترین جنبش اجتماعی در جامعه ما در مقابل استبداد حاکم ایستاده، حرمت و استقلال دانشگاه را پاس داشته، برای آزادی و دمکراسی مبارزه کرده و هزینه های سنگینی را می پردازد. از این رو حکومتگران تحمل جنبش دانشجوئی و تشکل های مستقل و منتقد در دانشگاه های کشور را ندارند. 
جریان برآمده از انتخابات ریاست جمهوری از زمان قبضه قدرت به طور سازمان یافته علیه جنبش دانشجوئی و دانشگاه اقدام کرده است. از جمله: دستگیری، شکنجه و محاکمه فعالین جنبش دانشجوئی، تفرقه انداختن در بین دانشجویان و تشکلهای موجود، گوه گذاشتن در بین گرایش های فکری ـ سیاسی در بین دانشجویان، شکستن دفتر تحکیم وحدت، انحلال رسمی انجمن های اسلامی و تلاش براى تاسیس و تقویت انجمن ها و تشکلهاى دانشجوئى وابسته به جناح حاکم از بسیجیان و عوامل سپاه، اعمال محدودیت در فعالیت های متشکل دانشجوئی، ایجاد فضای پادگانی و امنیتی در دانشگاه ها، تقویت همه جانبه نهادهای شبه نظامی و انتصابى با اختیارات نامحدود، تعطیلی مرتب نشریات دانشجوئی، فیلترکردن سایت ها و وبلاگ های دانشجویان دگراندیش، محروم کردن دائمی و موقت دانشجویان از ادامه تحصیل به خاطر فعالیت های سیاسی- صنفی، تصفیه و بازنشسته کردن اجباری استادان مستقل و برحسته و چهره های علمی دانشگاهی، سلب حق انتخاب و مشارکت اعضای هیات علمی و دانشجویان در اداره دانشگاه ها. برنامه جریان راست افراطی بالا بردن هزینه فعالیت سیاسی و متشکل در دانشگاه ها و خاموش کردن جنبش دانشجوئی و ایجاد فضائی مشابه انقلاب فرهنگی در دهه اول انقلاب است.
با این وجود دانشگاه همچنان زنده است و با سکوت و خاموشی بیگانه. حکومتگران قادر نشده اند که صدای اعتراض جنبش دانشجوئی را خاموش سازند. علیرغم وجود فضای پادگانی در دانشگاهها، باز در سال گذشته ما شاهد حرکات اعتراضی دانشجویان، موضع گیری ها، نشست ها و تجمع های آنان بودیم.

دانشجویان گرامی!
جریان راست افراطی تنها در صدد ایجاد فضای پادگانی در دانشگاه های کشور نیست، بلکه همین برنامه را در سطح کشور پیاده می کند. اعدام های وسیع خیابانی، راه انداختن گشت ها در خیابان ها به عنوان مبارزه با “بدحجابی”، بازداشت گسترده فعالین جنبش زنان و جنبش کارگری، قطع ارتباط نخبگان و مردم، تعطیلی روزنامه ها و نشریات، تشدید فشار بر روزنامه نگاران، فعالین سیاسی، اعمال سانسور شدید بر مطبوعات، کتاب ها، تئاتر، تولید فیلم، مسدود کردن و تحت کنترل در آوردن کانال های اطلاع رسانی، فیلتر سایت ها و جمع آوری ماهواره ها از جمله اقدامات جریان راست افراطی در طی دو سال بوده است. این جریان از زمان روی کارآمدنش در جهت بستن فضاهای عمومی حرکت کرده است.

دانشجویان گرامی!
سرانجام بعد از دو دهه و نیم شرایطی فراهم آمده است که گرایش های مختلف فکری ـ سیاسی در دانشگاه های کشور شکل گرفته و برآمد بیرونی داشته باشند. چپ ریشه دارترین و قوی ترین جریان در دهه های قبل از انقلاب بهمن در دانشگاه های کشور بود. جمهوری اسلامی با تعطیلی دانشگاه های کشور و با انقلاب فرهنگی به تصفیه گسترده نیروهای دگراندیش از جمله نیروهای چپ دست یازید و با این اقدام دانشگاه های کشور را از وجود نیروهای چپ تهی کرد. اما چند سالی است که بار دیگر چپ در دانشگاه های کشور سربلند کرده و نسل جدیدی از چپ پا به حیات گذاشته است. 
بدیهی است که دانشگاه جدا از جامعه نیست و شکل گیری گرایش های مختلف فکری ـ سیاسی در دانشگاه های کشور همانند جامعه امری است طبیعی که باید مورد استقبال قرار گیرد. اما برخی نیروهای سیاسی در بیرون از دانشگاه ها و برخی جریان های دانشجوئی به شدت نگران گسترش نیروی چپ در دانشگاه ها و حضور آن ها در انجمن های اسلامی هستند. متاسفانه فشارهای بیرون از دانشگاه و مسائل فیمابین دانشجویان موجب شده است که گرایش های فکری ـ سیاسی مختلف به جای همکاری در تقابل با هم قرار گیرند و انرژی خود را صرف خنثی کردن یکدیگر نمایند. در سال گذشته گزارش های متعددی از درگیری بین گرایش های مختلف در دانشگاه های کشور انتشار یاقته است. این درگیری ها جنبش دانشجوئی را تضعیف کرده و به سود نیروهای سرکوب تمام شده است.

دانشجویان عزیز!
امسال ۱۶ آذر، روز جنبش دانشجوئی، در شرایطی برگزار می شود که مدام بر ابعاد تحریم های بین المللی علیه کشور ما افزوده می شود. شورای امنیت تا کنون دو قطعنامه علیه ایران به تصویب رسانده و در تدارک تصویب قطعنامه سوم است. سران تروئیکای اروپا بر پیشبرد تحریم گسترده ایران پای می فشارند و مناسبات اقتصادی با ایران را کاهش می دهند. دولت بوش علاوه بر تحریم های شورای امنیت، تحریم های بیشتری را علیه ایران اعمال می کند. روزبروز حلقه محاصره سیاسی، دیپلماتیک و اقتصادی ایران تنگ و تنگتر می شود و به تدریج تحریم ها آثار مخرب خود را بر اقتصاد کشور و زندگی مردم می گذارند. ما بعد از این شاهد خوابیدن واحدهای تولیدی، گسترش کمبودها و اخراج کارگران و وسعت گرفتن بیکاری و فقر خواهیم بود.
سران جمهوری اسلامی با سیاست های تنش زا و سخنان تحریک آمیز و با امتناع از پذیرش مصوبات شورای امنیت و اصرار بر تداوم غنی سازی اورانیوم و رد پیشنهادهای ارائه شده، زمینه ساز افزایش تحریم ها و تشدید چالش سنگین بین ایران و جامعه بین المللی شده است. گرچه خطر جنگ با انتشار گزارش سازمان ملی برآوردهای امنیتی آمریکا کاهش یافته است ولی همچنان مسئله افزایش تحریم ها در دستور اجلاس کشورهای ۵+۱ قرار دارد.
دفع خطر تحریم های جدید و خطر جنگ در گرو تن دادن جمهوری اسلامی به مصوبات شورای امنیت و انجام توافقات روی پیشنهادهای مختلف از جمله تعلیق دوجانبه است. باید انجام مذاکره ودستیابی به توافق با جامعه بین المللی را به خواست مردم تبدیل کرد و سران رژیم را وادار کرد که به موقع به این خواست تن دهند و فاجعه دیگری برای کشور ما نیآفرینند. 

دانشجویان عزیز!
وجود گرایش های فکری ـ سیاسی مختلف در بین دانشجویان، مغایر همکاری جریان های متنوع دانشجوئی نیست.
در وضعیت دشوار کنونی برآمد متحد و یکپارچه جنبش دانشجوئی در سالگرد ۱۶ آذر برای وادار کردن سران رژیم به پذیرش آزادی فعالیت دانشجویان و استقلال دانشگاه ها، قطع پیگردها، دستگیری ها، اخراج ها، محرومیت ها، تعطیلی نشریات دانشجوئی و متوقف کردن غنی سازی اورانیوم امری است ضرور.
جنبش دانشجوئی با شعار “اتحاد، مبارزه، پیروزی” تولد یافته است. نقطه قوت جنبش دانشجوئی اتحاد جریان های مختلف فکری ـ سیاسی بوده است. مبارزه علیه استبداد و علیه سیاست های جمهوری اسلامی در زمینه پروژه هسته ای امر مشترک تمام گرایش های فکری ـ سیاسی در دانشگاه های کشور است. امروز بیش از هر زمان، ضرورت دارد که جنبش دانشجوئی به مبارزه متحد روی آورد و نقش شایسته خود را در مبارزه برای صلح و دمکراسی و مطالبات صنفی ایفا کند.

هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
۱۴ آذر ماه ۱۳۸۶
 

تاریخ انتشار : ۱۴ آذر, ۱۳۸۶ ۱۰:۱۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

نیاز ایران و خواست ایرانیان: مذاکرۀ مستقیم میان ایران و امریکا برای پیش‌گیری از جنگ و رفع تحریم‌ها

در شرایط کنونی، خطر بروز جنگ و تبعات ویران‌گر آن تهدیدی جدی برای ایران در کلیت خود و بنیان‌های اقتصادی و اجتماعی آن است. ما ضمن محکوم کردن تهدید به جنگ و دامن زدن به ناامنی و درگیری‌های منطقه‌‌‌‌ای، به جمهوری اسلامی نیز هشدار می‌دهیم که نیاز ژئوپولیتیک ایران و منطقه ورود هرچه صریح‌تر و مسئولانه‌تر به روند مذاکره برای دستیابی به صلحی پایدار است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

نیاز ایران و خواست ایرانیان: مذاکرۀ مستقیم میان ایران و امریکا برای پیش‌گیری از جنگ و رفع تحریم‌ها

در شرایط کنونی، خطر بروز جنگ و تبعات ویران‌گر آن تهدیدی جدی برای ایران در کلیت خود و بنیان‌های اقتصادی و اجتماعی آن است. ما ضمن محکوم کردن تهدید به جنگ و دامن زدن به ناامنی و درگیری‌های منطقه‌‌‌‌ای، به جمهوری اسلامی نیز هشدار می‌دهیم که نیاز ژئوپولیتیک ایران و منطقه ورود هرچه صریح‌تر و مسئولانه‌تر به روند مذاکره برای دستیابی به صلحی پایدار است.

مطالعه »
پيام ها

پیام تبریک سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به‌مناسبت پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در صعود به جام جهانی!

با کمال تاسف روی‌کرد سیاسی مقابله با ایران از سوی برخی کشورهای ذی‌نفوذ در جهان در کنار تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه علیه کشور ما، مانعی عمده در برابر برگزاری دیدارهای دوستانه در مقابل تیم‌های قوی جهان، حتی امکان برگزاری اردوهای آمادگی، و وجود تجربهٔ بازی در این سطح برای ملّی‌پوشان ایران است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

چگونه مذاکره ای، با کدام چشم انداز

یادمان، پنجاهمین سالگرد ترور بیژن جزنی و یارانش در تپه‌های اوین؛ پرونده‌ای همچنان باز از جنایت حکومت شاه

هریت تابمن، زنی که خود را از بردگی رهانید و راه آزادی را هموار کرد!

نیاز ایران و خواست ایرانیان: مذاکرۀ مستقیم میان ایران و امریکا برای پیش‌گیری از جنگ و رفع تحریم‌ها

آموزش، قربانی خصوصی‌سازی و بی‌عدالتی اجتماعی در ایران

جنگ تعرفه ای دونالد ترامپ, احیای سیاست های مرکا نتیلیستی در سده ۲۱