Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید! Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۴

چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۴

اتحادیه‌های صنفی و جنبش‌های اجتماعی
اصولاً تشکل‌یافتن لازمه‌ی یک جامعه‌ی مدنی پیشرفته و قوی است. جامعه‌ی مدنی اساساً با تشکل‌یابی تعریف می‌شود. در ادبیات سیاسی، جامعه‌ی مدنی را به‌طور عام انجمن و متشکل‌شدن زندگی افراد...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: آصف بیات
نویسنده: آصف بیات
مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!
روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
"انقلاب 57 بن بست ، يا استمرار انقلاب مشروطه"
...تجلیل ما از انقلاب57 در واقع تجلیل از تلاش آن بخش از نیروهای اجتماعی و سیاسی است که با هدف تکمیل مدرنیته و استقرار یک نظام دموکراتیک به پا خاستند...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
سوگنامه سکوت
به کجا داریم می‌رویم؟ \ تا وقتی که دادگاه‌ها، دست‌های خون‌آلود را به نام پدر و برادر تبرئه کنند،\ تا وقتی که مرگِ یک زن، حلِ اختلاف خانوادگی نام بگیرد،\ تا وقتی که...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی
جنایتکاری در لباس وکالت
صدور پروانه وکالت به جنایتکاران، نقض آشکار مصوبه استقلال کانون و لکه ننگی بر پیشانی جامعه وکلاست. "این تنها یک نمایش شرم‌آور دیگر از فساد سیستماتیک در دستگاه قضایی  اسلامی...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
خالده جرار: مبارزه، اسارت و ایستادگی در راه آزادی فلسطین
بخش عمده‌ای از فعالیت‌های خالده جرار به دفاع از زندانیان سیاسی فلسطینی و ترویج حقوق زنان اختصاص داشت. او در کنفرانس‌ها و رویدادهای بین‌المللی بسیاری شرکت کرده و صدای زندانیان...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
با این همه آرزو....
نمی خواهم\ يا غرق در منجلابِ دنیا شوم\ وین شبِ طولانی که تمام شد\ انتظار منهم به آخر می رسد\ با این همه آرزو\ و دلتنگی\ نقاب از رُخسار می...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان - ا
نویسنده: رحمان - ا

عدالت قضایی بدون حق دفاع و آزادی آن ممکن نیست.

بار دیگر کانون های وکلای دادگستری در معرض هجوم مرتجعان قرار گرفته است و عده ای مشخص از نمایندگان مجلس  " طرح تحقیق و تفحص از کانون وکلا" را به مجلس ارا ئه کرده اند. این طرح از ابتدا با تحریف واقعیات تاریخی و قانونی به مجلس ارائه شده است.

بار دیگر کانون های وکلای دادگستری در معرض هجوم مرتجعان قرار گرفته است و عده ای مشخص از نمایندگان مجلس  ” طرح تحقیق و تفحص از کانون وکلا” را به مجلس ارا ئه کرده اند. این طرح از ابتدا با تحریف واقعیات تاریخی و قانونی به مجلس ارائه شده است.

تهیه کنندگان طرح میگویند: “در حال حاضر دو مرجع موازی متولی صدور پروانه اشتغال وکلای دادگستری هستند. اولین مرجع مرکز وکلا و کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضائیه است و دومین مرجع کانون‌های وکلای دادگستری که در سراسر کشور فعالیت می‌کنند.” و در ادامه استدلال  می کنند که گویا کانون وکلای دادگستری محل کسب و کار و پروانه وکالت جوازحق کسب پیشه برای وکلا ست.(ناگفته نماند که در سال ۱۳۶۵ پروانه وکالت نگارنده را بعنوان وثیقه آزادی موقت همسر یک زندانی فدایی در اوین، تنها بعنوان جواز کسب و پیشه پذیرفتند)

بر خلاف تدوین کنندگان این طرح، استقلال کانون وکلا و غیر دولتی بودن آن یک عنصر ذاتی و اجتناب ناپذیر است. کانون وکلا با توجه به قانون استقلال خود مدیریت شده و مدافع اصل حاکمیت قانون بوده و حاکمیت قانون(به عنوان مفهوم) هم پیش شرط دمکراسی ست.

قبلا هم بار ها نوشته ام که کانون وکلای دادگستری، این اولین و بزرگترین تشکل مدنی، غیر دولتی و مستقل کشورمان سابقه ای طولانی تر از انقلاب مشروطه دارد اما تصویب قانون استقلال کانون در دوره نخست وزیری آقای مصدق و با همت قاضی و وزیر عدلیه شریف و برجسته کشورمان آقای لطفی به ثمر نشست.

ذوب شدگان در ولایت هر روز به شکلی در تلاش اند تا  درخت نتاور دفاع و حق دفاع مستقل را یک روز با ترتیب قرائت قرآن در کانون وکلای خراسان و روز دیگر مانند همین طرح  تحقیق و تفحص از کانون وکلا ،از ریشه بخشکانند اما جواب وکلا همان است که کانون وکلای مرکز در بعد از ظهر روز ۷ اسفند ۱۳۵۷ به آقای خمینی دادند و امروز هم همان مضمون به شکل زیر به نمایندگان مجلس داده شد:

“کانونهای وکلای دادگستری مستقل بودن خویش و وکلا را لازمه دفاع و مقدمه عدالت می‌دانند، هیچگاه در مقابل هجمه‌ها و اقداماتی که این رکن رکین عدالت را نشانه گرفته باشد سرخم نخواهند کرد.”

وکلای دادگستری را تنها نگذاریم.

 

منابع:

متن تقاضای طرح تحقیق و تفحص از کانون وکلا

کانون وکلا باید از قوانین مصوب مجلس پیروی کند

یک جریان فکری در مجلس کنونی به دنبال حذف وکیل از اجتماع است

تنها راه برون رفت از مشکلات، تعامل سازنده دستگاه قضا با نهاد وکالت است.

به گزارش روابط عمومی کانون وکلای دادگستری همدان، دکتر جعفر کوشا با بیان اینکه اگر جامعه وکالت هوشیار نباشد در آینده ای نزدیک نهاد وکالت با بحران شدیدتر مواجه خواهد شد، گفت: امروز استقلال ما را هدف گرفته اند و با جریان سازی هایی که می کنند به دنبال گوشه گیر شدن نهاد وکالت هستند.

وی افزود: در کمیسیون جهش تولید مجلس افرادی که به ظاهر اقتصاددان هستند طرح تسهیل مجوز کسب و کار را پیگیری کردند و امروز تبدیل به قانون شده است اما آیا می دانید اهداف پشت پرده این حرکت چیست؟ برنامه ریزی های بیرون از مجلس که توسط همان جریان فکری که در داخل مجلس دنبال می شود و به بهانه اشتغالزایی و شعارهایی که نمی توان با آن مقابله کرد، اهدافی را دنبال می کنند.

وی هدف افرادی که حذف نهاد وکالت را دنبال می کنند ورود در دستگاه قضا و رسیدن به منافع خود دانست و اظهار داشت: این افراد می خواهند با نفوذ در دستگاه قضا پرونده‌های کیفری، حقوقی، تجاری و مالی را مدیریت کنند و می دانند که اگر در این مسیر وکلا نقش داشته باشند آن‌ها در رسیدن به اهدافشان دچار مشکل می شوند، بنا بر این تمام تلاش خود را دارند که وکلا را از صحنه به در کنند. رئیس اسکودا همچنین تاکید کرد: قوه قضائیه نماد عدالت است و اگر در این مسیر با تفکرات شکل گرفته علیه وکلا مقابله نکند عدالتی باقی نخواهد ماند.

دکتر کوشا ادامه داد: مردم زمانیکه از وکیل صحبت می کنند معتقدند یک وکیل انسانی فرهیخته است که دغدغه مند مسائل اجتماعی است و به نوعی پناه آنان است، بنابراین وکلا باید تلاش کنند که آگاه به مسائل روز جامعه خود باشند و تنها فعالیت خود را به گرفتن پرونده و موکل متمرکز نکنند و به دنبال آن باشند که به عنوان نماینده مجلس و یا مددخواهان اجتماعی در کنار مردم باشند.

 

 

تاریخ انتشار : ۱ مرداد, ۱۴۰۱ ۷:۱۹ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

کارزار رفع حصرِ پیشگامان جنبش سبز، گامی مثبت و تقویت کنندۀ جامعۀ‌ مدنی

ما خوشحالیم که اراده‌ای مستحکم در داخل کشور شکل گرفته است که با برشمردن مشکلات معیشتی، سیاسی و اجتماعی، برخورداری از زندگی‌ای بهتر، حقوق اولیه و اعتراض را حق شهروندی مردم ایران دانسته و در اولین گام برای پایان دادن به ستم پانزده‌سالۀ حصر، با عزمی جدی به میدان آمده است

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

نظام بدون عقب نشینی نمی تواند بماند!

جمهوری اسلامی تا کنون توانسته است که در عرصه ی داخلی با مهندسی انتخابات با ریاست جمهوری پزشکیان کنار بیاید،  ف ا ت ف را از بایگانی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی در بیاورد و در سیاست خارجی مذاکره ی مستقیم با آمریکا را در دستور کار خود قرار دهد. تمام این اقدامات عقب نشینی از مواضع تا کنونی ج. ا. است، می ماند اینکه معلوم شود است که برای حصول توافق چقدر عقب نشینی و نرمش بیشتر صورت خواهد گرفت.

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

کارزار رفع حصرِ پیشگامان جنبش سبز، گامی مثبت و تقویت کنندۀ جامعۀ‌ مدنی

ما خوشحالیم که اراده‌ای مستحکم در داخل کشور شکل گرفته است که با برشمردن مشکلات معیشتی، سیاسی و اجتماعی، برخورداری از زندگی‌ای بهتر، حقوق اولیه و اعتراض را حق شهروندی مردم ایران دانسته و در اولین گام برای پایان دادن به ستم پانزده‌سالۀ حصر، با عزمی جدی به میدان آمده است

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

اتحادیه‌های صنفی و جنبش‌های اجتماعی

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

“انقلاب ۵۷ بن بست ، یا استمرار انقلاب مشروطه”

سوگنامه سکوت

جنایتکاری در لباس وکالت

خالده جرار: مبارزه، اسارت و ایستادگی در راه آزادی فلسطین

برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید!