چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۹

چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۹

"همگامی" خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است
همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران
ما از جامعه ی ورزشی ایران، خصوصا مردان ورزشکار، انتظار داریم که برای رفع کلیه ی محدودیت ها از جمله حجاب اجباری، کنار زنان ورزشکار بایستند. ما همچنین از نهادهای...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی
حق دادخواهی و داشتن یک نظام قضایی منصف و برخورداری از دادرسی عادلانه از جمله حقوق اساسی ملت‌ها است، و این اهداف، جز در زیر چتر حمایت یک نهاد قضایی...
۲۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیروان منصوری
نویسنده: سیروان منصوری
صلح متزلزل در سوریه جدید
پس از سقوط دیکتاتوری اسد, انتقال قدرت در سوریه منظم تر از آن چیزی بوده است که بسیاری انتظار داشتند. اما آیا حاکم جدید حاضر به سازش های پایدار هست؟...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت
روز یکشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵, صد وششمین سالگرد به قتل رساندن رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت بود. مطابق معمول در این روز همه ساله در شهر برلین یادبود قتل رهبران...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا کاویانی
نویسنده: رضا کاویانی
داشتم پوست می انداختم
در سپیدار خیال، باز می خواندم این سرود: من به پایان نمی اندیشم ...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟
اساساً نوع نگاه و برخورد راست‌های افراطی با دیگران، بر مبنای دوقطبی‌سازی شدید شکل می‌گیرد: یا به‌طور کامل از آن‌ها حمایت می‌کنند یا به سرکوب و حتی حذفشان می‌پردازند. این...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

عزم تظاهرکنندگان برای عبور از نظام ولایی!

خیلی از آنهایی کە در تظاهرات دیروز و امروز شرکت کردند احتمالا باید جزو کسانی باشند کە همین چند ماە پیش بە امید این کە تغییر مثبتی در وضعیت شان بە وجود آید در انتخابات شرکت کرده و بە روحانی رای دادەاند. اما با گذشت فقط چند ماە از انتخابات اینک از کل نظام رویگردان شدە و شعارهای ساختارشکنانە سر می دهند.

بنا بە گزارشات منتشر شدە، یک روز پس از تظاهرات ضد حکومتی مردم در مشهد، امروز هزاران تن دیگر در شهرهای، کرمانشاە، رشت، قم، ساری قزوین، قوچان تهران، همدان و… با شعارها و مطالبات کم و بیش مشابە بە خیابان ها آمدند و علاوە بر اعتراض بە گرانی، فقر و بیعدالتی های موجود علیە خامنەای، روحانی، لاریجانی شعار دادند. در کرمانشاە مردم علیە دخالت و هزینە کردن پول و امکانات کشور در لبنان و سوریە، “سوریە را رها کن، فکری بە حال ما کن” و علیە حکومت فقە ها، ” آقا خدایی می کند، مردم گداێی می کنند” شعار دادند و شعار “زندانی سیاسی آزاد باید گردد” در تظاهرات مردم کرمانشاە طنین انداز شد. در رشت مردم علیە صادق لاریجانی رئیس قوە قضایی شعار دادند. در شهرهای دیگر نیز مردم شعارهای مشابەای سردادند.  در تظاهرات امروز مردم همدان شعار “مرگ بر دیکتاتور” طنین انداز شد. بنا بە گزارشاتی کە در خصوص تظاهرات در شهرهای مختلف منتشر شدە، ماموران امنیتی بە اجتماعات مسالمت آمیز مردم یورش بردە و عدەای از تظاهرکنندگان را مجروح و صدها نفر از آنها را بازداشت کرده و با خود بە مراکز امنیتی بردەاند. با وجود تهدید مقامات امنیتی تهران بنا بە گفتە معاون امنیتی استانداری تهران در چندین میدان این شهر عدەای از مردم تجمع نمودەاند و شمار نامعلومی از آنها بازداشت شدەاند. قبل از این نیز در اصفهان و چند جای دیگر تظاهرات مشابهی توسط بازنشستگان فولاد انجام شدە بود. در تظاهرات اصفهان بازنشستگان پس از خلف وعدەهای پیاپی مسئولین نسبت بە پرداخت نشدن مستمری شان برای نخستین بار علاوە بر شعارهای صنفی شعارهای سیاسی ضد حکومتی سر دادە بودند.

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور تلویحاً رقبای حکومتی دولت را متهم بە دست داشتن در اعتراضات نمودە و نسبت بە عواقب آن بە آنها هشدار دادە است. با این همە وسعت تظاهرات و شعارهایی کە در آنها دادە شده بە روشنی نشان می دهد کە شعارها ساختارشکنانە و علیە هر دو جناح اند و مطلوب هیچ یک از جناح ها نیستند، گرچە هرکدام سعی خواهند کرد جناح دیگر را باعث و بانی بە ستوە آمدن مردم و تظاهرکنندگان معرفی کند.

تظاهرات همزمان مردم در چند شهر چندان هم غافلگیرانە نبود. دستگاە های امنیتی نیز قبلا متوجە شدە بودند کە صبر مردم در حال لبریز شدن است و در تدارک سازماندهی گشت های ویژە بودند و برای رد گم کردن هدف از تشکیل گشت های ویژە را “مبارزە با ارازل و اوباش” توجیە می کردند.  با این وجود نتوانستند مانع تظاهرات دیروز و امروز شوند. واقعیت هم این است کە با سرکوب کسی نمی تواند مانع اعتراض مردمی شود، کە فقر و گرانی و سرکوب و انواع فشارها و بیعدالتی ها صبرشان را لبریز نمودە و از حکومت قطع امید کردەاند. خیلی از آنهایی کە در تظاهرات دیروز و امروز شرکت کردند احتمالا باید جزو کسانی باشند کە همین چند ماە پیش بە امید این کە تغییر مثبتی در وضعیت شان بە وجود آید در انتخابات شرکت کرده و بە روحانی رای دادەاند. اما با گذشت فقط چند ماە از انتخابات اینک از کل نظام رویگردان شدە و شعارهای ساختارشکنانە سر می دهند. عدە دیگری نیز باید کارگران و بازنشستگانی باشند کە تجمعات مسالمت آمیزشان همە روزە مورد هجوم و سرکوب قرار می گرفت و فریادرسی در میان دولتمردان نمی یافتند. عدەای از بستگان زندانیان سیاسی هم بە احتمال زیاد کە عزیزانشان بە ناحق در سیاەچالهای رژیم ولایی اسیر و دادخواهی هایشان رە بجایی نبردە است، باید در میان تظاهرکنندگان حضور یافتە باشند. بالاخرە طنین شعار “یا مرگ یا آزادی” نشانگر مخالفت گروە های اجتماعی مختلف با استبداد حاکم و همە مظاهر آن است. از زمان تظاهرات خیابانی میلیونی پس از انتخابات ٨٨ بە این سو تظاهراتی بە وسعت و گستردگی تظاهرات امروز و دیروز رخ ندادە بود. حکومت تصور می کرد کە با سرکوب جنبش ٨٨ آرامش جهنمی مورد انتظارش را برقرار و تودە مردم خواستە هایشان را رها کردەاند. اما تظاهرات این دو روز این توهم را باطل کرد و مردم با شعارها و مطالبات بە مراتب رادیکال تری، درست در هنگامی کە حکومت در تدارک برگزاری سالگرد جشن سرکوب جنبش مردمی ٨٨ بود، بە صحنە بازگشتند و نشان دادند با سرکوب جنبش ها نمی توان مطالبات آنها را از میان برداشت. همێشە چنین بودە و هست. مردم باید هوشیار باشند و با ادامە تظاهرات و انتخاب شعارهای درست و هدفمند، اجازە تکرار تجربە سرکوب جنبش ٨٨ را بە حکومت ندهند. تظاهرات این دو روز عزم و ارادە مردم برای عبور از نظام فاسد و مستبد و ناکارآمد ولایی را بار دیگر با وضوح نشان داد.

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۸ دی, ۱۳۹۶ ۷:۳۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

“همگامی” خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است

حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی

صلح متزلزل در سوریه جدید

موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت

داشتم پوست می انداختم