چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۲

چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۲

"همگامی" خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است
همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران
ما از جامعه ی ورزشی ایران، خصوصا مردان ورزشکار، انتظار داریم که برای رفع کلیه ی محدودیت ها از جمله حجاب اجباری، کنار زنان ورزشکار بایستند. ما همچنین از نهادهای...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی
حق دادخواهی و داشتن یک نظام قضایی منصف و برخورداری از دادرسی عادلانه از جمله حقوق اساسی ملت‌ها است، و این اهداف، جز در زیر چتر حمایت یک نهاد قضایی...
۲۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیروان منصوری
نویسنده: سیروان منصوری
صلح متزلزل در سوریه جدید
پس از سقوط دیکتاتوری اسد, انتقال قدرت در سوریه منظم تر از آن چیزی بوده است که بسیاری انتظار داشتند. اما آیا حاکم جدید حاضر به سازش های پایدار هست؟...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت
روز یکشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵, صد وششمین سالگرد به قتل رساندن رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت بود. مطابق معمول در این روز همه ساله در شهر برلین یادبود قتل رهبران...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا کاویانی
نویسنده: رضا کاویانی
داشتم پوست می انداختم
در سپیدار خیال، باز می خواندم این سرود: من به پایان نمی اندیشم ...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟
اساساً نوع نگاه و برخورد راست‌های افراطی با دیگران، بر مبنای دوقطبی‌سازی شدید شکل می‌گیرد: یا به‌طور کامل از آن‌ها حمایت می‌کنند یا به سرکوب و حتی حذفشان می‌پردازند. این...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

عوام فریبی وزیر کار و ۵۰۰ هزار شغل!

تولیدکنندگان ایرانی نیز مانند دیگران باید بتوانند کالاهایشان را بە کشورهای دیگر صادر کنند و از این طریق هم می‌شود اشتغال ایجاد کرد. اما دخالت‌های ایران در درگیری‌های داخلی و مناقشات کشورهای منطقە این امکان را محدود کردە. امروزە حتی کار بجایی رسیدە کە در عراق هم بازار کالاهای ایرانی با محدودیت روبروست و پروژە های عمرانی را هم گفتە می‌شود بە شرکت‌های ایرانی نمی‌دهند.

 بنا بە گزارش خبرگزاری “ایلنا” علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاە در سخنرانی‌اش کە در”در کارگاه بین‌المللی مطالعات بازار کار” کە در ١١ شهریور برگزار شد گفت: “اقتصاد ایران در بهترین حالت ممکن، می‌تواند ۵۰۰ هزار شغل در سال ایجاد کند”.

این گفتە بە معنی آن است کە از این بە بعد و تا اطلاع ثانوی، حتی در بهترین حالت مطلوب وزیر کار، حداقل سالی ۵٠٠ هزار تن بر ارتش بزرگ بیکاران افزودە خواهد شد و بحران بیکاری نیز عمیق‌تر از حال خواهد گرد، زیرا بنا بە دادە های آماری رسمی، هر سالە یک‌میلیون بر متقاضیان کار افزودە می‌شود کە بنا بە گفتە یکی از معاونان ربیعی ٨٠ درصد این تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هستند و هم‌اکنون ٢۵ درصدشان بیکارند و دولت تاکنون حتی نتوانستە مانع رشد بیکاری در میان این گروە از بیکاران شود. هم‌چنین اظهارات ربیعی و سایر سخنران در این همایش بە اصطلاح بین‌المللی، نشان می‌دهد کە سیاست‌های گذشتە دولت برای ایجاد اشتغال کە عمدتاً روی حذف قوانین حمایتی،

 منجمد کردن سطح دستمزدها و بە عبارتی ارزان و مطیع کردن نیروی کار و سپردن اختیارات تام و تمام نیروی کار بە کارفرمایان کە برای افزایش اشتغال انجام گرفتە شکست خوردە است.  با این همە اما بازهم مسئولان وزارت کار در این همایش روی راەکارهای شکست خوردە خود تأکیددارند و هم چنان سعی در پنهان کردن نقش عوامل اصلی در به وجود آمدن فاجعە بیکاری دارند.

یکی از راە کارهای مؤثر در ایجاد اشتغال ایجاد محدودیت برای ورود کالاهایی است کە قبلاً در داخل تولید می‌شد ولی در اثر سیل بی رویە واردات و قاچاق به‌سوی ورشکستگی سوق دادە شدند. اما فرادستی تجار و دلالان از یک‌سو و سیطرە تفکر بازار آزاد و ذی‌نفع بودن خود مسئولان در ادامە این وضع مانع انجام اقدامات مؤثر می‌شود، بقول راغفر:”…در شرایطی که تصمیم گیران، از تصمیمات خود منتفع هستند، بنابراین این سیستم همواره منافع خودش را نسبت به منافع کارگر و جامعه ترجیح می‌دهد. این نحله با استفاده از سه کانون مجلس، دولت و نهادهای خصوصی سرمایه‌ها و ظرفیت‌های دولت و جامعه را به گروگان منافع خود گرفته و قادر به خلق شغل نخواهد بود. “

سیطرە همین تفکر است کە واحدهای تولیدی امثال “ارج “را بە نابودی می‌کشاند تا بر ویرانە آن‌ها شعب لوازم‌خانگی کرەای و غیرە را کە ارج چندین دهە تولید و عرضە می‌کرد، بنشاند.

حسین طاعی مشاور بازارکار ربیعی و یکی دیگر از سخنرانان این همایش در قسمتی از سخنانی کە در همایش ابراز می‌کند، می‌گوید:” کشور ما برای یک برنامه‌ریزی بلندمدت در حوزه سیاست‌گزاری، نیازمند یک دوره طولانی صلح توأم با آرامش است و این آرامش محقق نمی‌شود مگر با دوری از تنش در حوزه بین‌المللی” او بە نکتە درستی اشارە می‌کند.

 تولیدکنندگان ایرانی نیز مانند دیگران باید بتوانند کالاهایشان را بە کشورهای دیگر صادر کنند و از این طریق هم می‌شود اشتغال ایجاد کرد. اما دخالت‌های ایران در درگیری‌های داخلی و مناقشات کشورهای منطقە این امکان را محدود کردە. امروزە حتی کار بجایی رسیدە کە در عراق هم بازار کالاهای ایرانی با محدودیت روبروست و پروژە های عمرانی را هم گفتە می‌شود بە شرکت‌های ایرانی نمی‌دهند. وضعیت در سایر کشورهای منطقە هم کم‌وبیش به همین صورت است. بە عقیدە عدەای از کارشناسان یکی دیگر از راە های ایجاد اشتغال توسعە صنعت توریسم است، ولی موانع مذهبی و محدودیت‌ها و شرایط سختی کە برای توریست‌های بخصوص غیرمسلمانان وضع کردەاند، مانع توسعە این صنعت پرمنفعت و اشتغال‌زا شدە است. دولت شعار ایجاد اشتغال می‌دهد، اما در عمل اقدام حمایتی مؤثری از بخش تولید نمی‌کند. آزادسازی قیمت‌ها کە بە دنبال تصویب طرح یارانە ها صورت گرفت، هزینە های تازەای را برای تولیدکنندگان در پی داشت. قرار بود با اختصاص بخشی از درآمد یارانە ها بە بتولید بخشی از این هزینە ها جبران شود، ولی باگذشت چند سال از اجرای این طرح، فقط پنج درصد از این مبلغ پرداخت شدە و کارفرمایان برای جبران آن قیمت کالاهایشان را بالا بردە و مشتریانشان کم و تولیدشان را کاهش دادەاند. اگر بر این‌ها سقوط قدرت خرید کارگران و مزدبگیران را کە خود در دامن زدن بە رکود نقش مؤثری دارند و کاهش بودجە عمرانی و افزایش سرسام‌آور بودجە نظامی و دستگاە سرکوب و زندان‌ها را بیفزاییم، آن‌وقت آن چشم‌انداز تیرە و تاری کە وزیر کار از آیندە بازار کار ارایە می‌دهد، قابل‌فهم‌تر می‌شود. آری به‌راستی با تداوم این سیاست‌ها حتی آن ۵٠٠ هزار شغلی کە وزیر کار وعدە اش را می‌دهد، بعید است کە عملی شود و سرنوشت بهتری از وعدەهای عملی نشدە این‌چنینی ربیعی داشتە باشد.

 ایجاد اشتغال مستلزم زیرورو شدن سیاست‌های کنونی و به‌ویژه یک چرخش صد و هشتاد درجەای در رویکردهای نظامی گرایانە حکومت است کە فعلاً دور از تصور است. با این همە میلیون‌ها جوانی کە خود را قربانی این رویکرد می‌دانند و در این حالت آیندە روشنی برای خود در دسترس ندارند، مجبور هستند خودشان دست بکار شوند.

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۱۴ شهریور, ۱۳۹۶ ۱۲:۰۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

“همگامی” خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است

حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی

صلح متزلزل در سوریه جدید

موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت

داشتم پوست می انداختم