شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۲

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۲

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم
قصد این نوشته بررسی شرایطی که به جنگ اخیر ختم شد، سیاست‌های مرگبار رهبران جمهوری اسلامی و یا جنایات اسرائیل در منطقه نیست. بلکه یافتن راهی برای تقویت جنبش ضدجنگ...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا جاسکی
نویسنده: رضا جاسکی

فایلهای صوتی جلسه پرسش و پاسخ تلگرامی با دکتر سعید مدنی

تذکر ضرور: پخش میزگردها در این صفحه از نشریه کار لزوما به معنی تایید یا وابستگی این برنامه ها به سازمان ما نیست و صرفا به دلیل خدمت به جامعه دوستان و نزدیکان فکری به سازمان صورت می گیرد!

فایلهای صوتی جلسه پرسش و پاسخ تلگرامی

یکشنبه  ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ – ساعت ۲۱ به وقت ایران

موضوع جلسه: ” فقر و ناامنی غذایی در ایران

میهمان جلسه:

دکتر سعید مدنی پژوهشگر مسائل اجتماعی

در گروه تلگرامی به یاد رفیق رئیس دانا، برای اتحاد عدالتخواهان لینک زیر:

https://t.me/+OzixOTo3ofVjMDYx

سوالات مطرح شده در جلسه تلگرامی  با دکتر سعید مدنی

  • ·       با درود ،  اساسا آیا نظام جمهوری اسلامی سیاست مشخصی برای این شرایط دارد که توسط دولت رئیسی اجرا کند ؟ آیا این سیاست های اعلامی دولت رئیسی مبتنی بر برنامه ی مشخصی است ؟ تک نرخی شدن ارز ؛ آزاد سازی قیمت ها ؛ کاهش سیاست های حمایتی  با چه هدفی صورت می گیرد ؟آیا تنها برای جبران کسری بودجه است یا در راستای اهداف نئولیبرالیزاسیون؟
  • ·      تا آنجایی که به وظایف دولت های نئولیبرال برمی گردد  سیاست های  آزاد سازی قیمت ها و کاهش سیاست های حمایتی از اهداف مشخص این فلسفه سیاسی سرمایه داری کنونی در جهان است . آیا بنظر شما ماهیت این دولت با توجه به اقتدارگرایی در سیاست و پیروی بی چون چرا از اقتصاد بازار آزاد فرقی با سیاست های نئولیبرال دارد ؟ آیا این همگرایی است یا تناقض ؟
  • ·      آیا اقداماتی شبیه کالا برگ و یارانه های دو یا سه ماهه اعلام شده از سوی دولت ؛ درمانی برای دردهای اجتماعی و اقتصادی ایران هست یا ماهیتا شوک  درمانی است ؟ نتیچه آن در هر صورت از نظر شما چه خواهد بود؟ با موج اعتراضات کنونی په آینده ای را می توان برای ایران متصور بود ؟
  • ·      با رسانه های وابسته به عربستان و اسراییل و… که سعی میکنند در این شرایط حساس نیز  از آب گل آلود ماهی بگیرند و در مردمی که نیاز به تعقل و تشکل و اعتراضات سازماندهی شده و هدفمند دارند ، هیجانات کاذب ایجاد کنند چه کنیم؟
  • ·      با درود خدمت مهمان گرامی برنامه ، اگر امکانش است درباره تاثیر جنگ اوکراین بر وضعیت معیشت و خوراک مردم هم صحبت کنید ممنون میشم. آیا شما با این‌نظر که فقط عامل تحریم ها موجب گرونی مواد غذایی نیست و معضل اصلی در حال حاضر جنگ اوکراین است که موجب گرونی شدید شده موافقید؟ آیا با این نظر که این جنگ فقط برای فروش بیشتر اسلحه و سود دهی بیشتر برای کمپانی های انرژی فوسیلی نبوده و در واقع هدف اصلی بدست گرفتن انحصار تولید و صادرات مواد غذایی است رو قبول دارین؟ آیا این نظریه رو قبول دارین که انحصار تولید مواد غذایی از هر مسیله دیگری در این زمان مهم تر است؟
  • ·      حل مساله گرسنگی دستکم به شکل نسبی برای دولتها چندان سخت نیست، مسئله اینست که مردم نباید (پررو) شوند. این شوآف‌ها، از طرف حکومتها شدیدا مقبول و پسندیده است. چرا؟ چرا سؤال بنیادی که چرا  آنها اساسا گرسنه اند مطرح نمیشود ؟ و بجاى آن یه گله شکم سیر متصل به قدرت  این مطالبه به حاشیه میبرند
  • ·      یکی از موضوع های مطرح، نقش تأمین غذا در سازماندهی اجتماعی و سیاسی است، تجارب جنبش حاشیه نشینان شیلی که نقش مهمی در گذار شیلی از دیکتاتوری پینوشه را داشتند بررسی می کردم این نقش مهم بود، در این خصوص چه نظری دارید با توجه به شرایط کنونی؟
  • ·      دکتر مهمان ظاهرا به آمار و عدد و رقم بیشتر توجه دارند یا شاید بنده اشتباه میکنم! ولى لطفا پروژهاى اقتصادسیاسی در دراز مدت و شکاف طبقاتی نیز بررسى شود
  • ·      شما طرفدار چه نوعی اقتصادی میباشید و تا چه حد  دولت را قبول  دارید که متولی سامان بخشی امور اقتصادی در جهت عدالت اجتماعی میباشید ؟
  • ·      شما نطرتان در باره ی تئوریزه کردن لیبرالیسم توسط آقای مسعود نیلی و طرفداران بازار آزاد و کارکردش در فاجعه ی اخیر چیست؟
  • ·      چه توضیحی در مورد تناقض ضدیت سیاسی ایران با غرب و اقتصاد وابسته تجارت دلالی و بانکی و پولشویی و ارتباط وسیع اقتصاد ایران با اقتصاد قاچاق و زیرزمینی بین المللی دارید؟
  • ·      آیا سیاستهای اخیر ارزی و حذف یارانه ها در ایران و بحران نان و مواد غذایی در ایران می تواند ایران را به سمت  فروپاشی ببرد؟
  • ·      مشارکت عمومی که شما مطرح میکنید در کدام مکتب اقتصادی قابل صورتبندی و اجرا است؟
  • ·      با توجه به اینکه بارها از جنبش‌هایی مثل جنبش گذار از سوسیالیسم به سرمایه‌داری نئولیبرال و فاشیسم‌ در اروپای شرقی حمایت کردید و اون‌ها رو الهام‌بخش دونستید، چرا منتقد دولت سرمایه‌داری ایران هستید؟ خصوصا اینکه دولت ایران هم به درخواست نهادهای امپریالیستی مثل صندوق بین‌المللی پول همان سیاست‌های نئولیبرالی اروپای شرقی پس از فروپاشی شوروی رو داره تمام و کمال اجرا می‌کنه؟
  • ·      آیا تبلور حاکمیت ایران را اساسا می توان در دولتهای انتخابی دید، و تصمیم گیریهای اقتصادی آیا تماما به نفع اقتصاد تجاری دلال و خصوصی ایران نیست؟
  • ·      ممکن است بفرمایید متولیان اقتصاد نئولیبرال در ایران چه کسانی هستند و اگر قدرت را بگیرند چه کاری غیر از قدرتمندان اقتصاد خصوصی و تجاری آزاد کنونی ایران انجام خواهند داد؟
  • ·      به مهمان گرامی جناب دکترمدنی ورفقاوادمینهای  عزیز بااشاره بجا به شورشهای نان در سالهای قبل با توجه به شواهدجندروز اخیر ظاهرا درحال حاضرشورش نان بسیار عظیمی شاید فروپاشی نظام درراه است نقش رهبران روشنفکران وچپهارا دراین شرایط برای به یغما نرفتن نتیجه این جنبش توسط سلطنت طلبها ومرتجعین را کمی توضیح واریه راهکار بفرمایید
  • ·      آیا با کلید واژه ی سرمایه داری مشروع در حین مذاکرات مجلس موسسان دور اول قانون اساسی هرگز به عنوان امر نهاینه شده در ساخت سیستم اقتصادی تا کنون مواجه شده اید ؟
  • ·      گفتگو با غرب جهت برون رفت از بحران اقتصادی به توافق جام منتهی میشود،که اعتباری به آن نیست! اجراء سیاست های اقتصادی کشور برنامه تدوین شده صندوق بین المللی پول و بانک جهانی و تجارت جهانی(کات) است.بهتر نیست با فروش نفت با ارزهای غیر دلاری، همان برنامه های اقتصادی زمان جنگ را اجراء کند؟
  • ·      جنگ روسیه و اوکرایین بمدت کوتاهی شروع شده و اثرات آن در بحران غذایی جهان بعدها نمایان می گردد.
  • آیا نظام سرمایداری در حال سوء استفاده ازجنگ برای ایجاد بحران غذایی  در جهان است؟

 

 

 

تاریخ انتشار : ۲۶ اردیبهشت, ۱۴۰۱ ۶:۱۷ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز

در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند