پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۲

پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۲

هشدار سازمان حقوق بشر ایران در مورد موج جدید اعدام‌ها پس از انتخابات ریاست جمهوری
تجربه دوره‌های قبل نشان می‌دهد که بلافاصله پس از انتخابات حکومت با افزایش شدید آمار اعدام، واقعیت خود را به مردم گوشزد می‌کند. مردم ایران و جامعه جهانی  باید از...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
بازی ادامه دارد...
شاعرِ شب زندهِ دارِ بی تکلف! صبور باش وُ...نگاه کن، در این شبِ طولانی، هنوز چراغِی روشن است، تحمل کن.
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
با یاد و نام ماندگار مادر ستاره پورجعفر!
مادر عماری از نسل مادران خاوران بود با چهره ای آرام و دوست داشتنی. نام‌اش ستاره بود؛ ستاره‌ای که در آسمان زندگی فرزندانش درخشید و رفت، فرزندانی که جملگی به...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ناک‌دان شدن سه‌شنبه، ناک‌اوت شدن جمعه!
حال پیش‌بینی می‌شود که جلیلی گل خورده در مناظره‌ی اول و ناک‌دان شده در مناظره‌ی دوم، و در عمل شکست خورده در منظر افکار عمومی، در انتخابات روز جمعه عاقبتی...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: عیسی سحرخیز
نویسنده: عیسی سحرخیز
در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکرده و نمی‌کنیم!
این انتخابات به مانند هر انتخابات دیگر در نظام‌های سرمایه‌داری به این معناست که تنها زمانی به مردم «حق انتخاب» داده می‌شود که از میان ستمگران یکی را «انتخاب» کنند...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ۹ زن چپ محبوس در اوین
نویسنده: ۹ زن چپ محبوس در اوین
بیانیه «همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات» پیرامون نتایج انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم
«همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات در ایران» که انتخابات در مرحله نخست را تحریم کرده بود، کماکان معتقد است که حل مشکلات کشور در ارتقاء حرکت‌های اعتراضی به سطح ابرجنبش سراسری...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
در دور دوم انتخابات، با رای " نه" به جلیلی شرکت می‌کنیم!
اگر در دور اول "نه" به شرکت در انتخابات، شاکله نظام ونظارت استصوابی را هدف قرار داد و در همه ارکان نظام و در دل و جان مردم تاثیر خود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور

فرمانروا و تصمیم گیرنده حکومت کیست؟

گسترش بحرانهای مختلف ... و سیاستهای انحرافی، ماجراجویانه و بحران ساز دولت و محاصره اقتصادی باعث تشدید اختلافات و افزایش تعداد مخالفان، حتی در داخل حکومت، موجب از پرده بیرون افتادن اختلافات گردیده و چالش حکومت با جنبش اینک بنظر می رسد به درون حکومت منتقل شده باشد. اختلافات آن چنان عمیق و زیا د و انشقاقات آن گونه گسترده و علاج ناپذیر شدهاند و اقتدار رهبر حکومت بقدری از دست رفته است که تشخیص این که الان چه کسی فرمانروا و تصمیم ساز و تصمیم گیرنده واقعی در مملکت است، را براستی دشوار کرده است.

تنها چند روز پس از کشمکش سختی که بر سرکنترل دانشگا ه آزاد بروز کرد و سرانجام با دخالت خامنهای آتش بس موقت برقرار شدد، همایش اخیر تعداد خاص و معینی از ایرانیان مقیم خارج در تهران که توسط جناح احمدی نژاد تدارک دیده شده بود وسخنانی که اسفندیار رحیم مشایی، رییس دفتر رییس جمهور دولت کودتا، در گردهمآیی مذکوربیان کرد، انگیزه و دستاویزی شد برای شعله ورتر شدن آتش اختلافات ویک رشته آزمون جنگ قدرت دیگر میان طیفهای مختلف محافظهکاران.

گرچه کار تدارک گردهمایی تهران از مدتی پیش از جریان درگیری اخیر بر سر دانشگاه آزاد و اعتصاب موفقیت آمیز بازار آغاز شده بوده است، اما نامحتمل نیست کهجناح احمدی نژاد خواسته باشد با جلو انداختن عمدی زمان برگزاری این مراسم پر معنا، بعنوان ضد حمله برای جبران دو شکست اخیر خود از رقیبان درون حکومتی اش استفاده کرده و با به رخ کشیدن آن هم منتقدین محافظهکار خود را بترساند و آنها را وادار کند تا از مخالفت و انتقاد کردن از او دست بردارند و سرکردگی و سروری محافظهکاران تندرو را گردن نهند و هم بلکه از این طریق نیرویی برای خود گردآورد. گرچه احمدی نژاد و مشایی، هر دو، انتقادات و حملاتی را که در ارتباط با گردهمایی تهران و تعابیری را که از سخنان مشایی توسط مخالفان او مطڕح شده اند، رد و توجیه نمودند و آنها را نادرست خواندند، اما با این حال حمله و ضدحمله طرفین همچنان ادامه دارد و نشانی از عقب نشینی هیچکدام از آنها تا کنون دیده نشده است. احمدی نژاد طی مصا حبهای که در روز چهارشنبه، بیستم مرداد با ایرنا انجام داد با گفتن این که “حساسیتی که روی مشایی وجود دارد غیرعادی است، بهاو اعتماد کامل دارم” از رییس دفتر خود حمایت کرد و مشایی نیز در همان روز در مصاحبه خود با ایرنا، ضمن دفاع از اظهارات خویش، اعلام کرد که “برای روشن شدن افکار عمومی و اتهامات وارده به او توسط سیدحسین فیروزآبادی موضوع را از مسیر قضایی پیگیری خواهد کرد.” اما واکنشهای مخالفت آمیز و خشمگینانه و وسیع طیفهای مختلف محافظهکاران، منجمله مخالفت افرادی مانند مصباح یزدی، حسین شریعتمداری، سیدحسین فیروز آبادی، که از طراحان و مجریان اصلی کودتای انتخاباتی سال گذشته و از حامیان احمدی نژاد هستند، نشان می دهد که تیر احمدی نژاد به سنگ خورده، دامنه مخالفان او بمیان هواداران دولت کۆدتا توسعه یافته و او اینک بجای این که چیزی را بدست آورده باشد، شاید مجبور شود حداقل یکی از همدستان اصلی خود، اسفندیار رحیم مشایی، را نیز از دست بدهد.

با این اوصاف واکنش تند منتقدین درون حکومتی احمدی نژاد نشان میدهد که رویکرد تازه احمدی نژاد آنها را هراسان کرده است. هراس محافظه کاران از این رویکرد از جهاتی قابل تأمل است. آنها نگرانند که این رویکرد احمدی نژاد، حتی اگر ترفند باشد، به شکافهای موجود بیستر دامن بزند و ای بسا این رویکرد، چنان که هدف و امید مشایی و احمدی نژاد نیز هست و شاید بهمین دلیل هم پذیرفته باشند که برای رسیدن به این هدف هزینه آن را نیز تقبل نماێند، از پارهای حمایتهای تاکتیکی اجتماعی در اوضاع آشفته امروز برخوردار شود و عرصه بر رقیب را تنگتر کند. از آن مهمتر این که این رویکرد می تواند در نهایت به از میان رفتن مشروعیت ایدئولوژیک نظام که تکیه گاه آن است، منجر شود.

تا مدتی بعد از کودتای انتخاباتی سال گذشته، برغم نبرد سختی که بر سر تقسیم قدرت و اختلافاتی که بر سر راهبرد های سیاسی مختلف میان طیفهای مختلف محافظهکاران حاکم جریان داشت، آنها بدلایل گوناگون بویژه به دلیل نگرانی از انتقال چالش میان حکومت و جنبش به درون حکومت، تا حدی که برایشان مقدور بود سعی می کردند اختلافات خویش را در خفا حل و فصل کنند. در آن مرحله تنها عده معدودی از چهرههای شاخص جریان موسوم به راست سنتی، که ضمناً از مخالفان سرسخت جنبش سبز نیز هستند، ضمن این که احمدی نژاد را رییس جمهور قانونی می دانند، بطور آشکار از پارهای رفتارها و سیاستهای دولت کودتا هم انتقاد می کردند. اما گسترش بحرانهای مختلف، بخصوص بحران اقتصادی، ضعف و ناکارآیی دولت احمدی نژاد و سیاستهای انحرافی، ماجراجویانه و بحران ساز دولت و محاصره اقتصادی باعث تشدید اختلافات و افزایش تعداد مخالفان، حتی در داخل حکومت، موجب از پرده بیرون افتادن اختلافات گردیده و چالش حکومت با جنبش اینک بنظر می رسد به درون حکومت منتقل شده باشد. اینک اختلافات آن چنان عمیق و زیا د و انشقاقات آن گونه گسترده و علاج ناپذیر شدهاند و اقتدار رهبر حکومت بقدری از دست رفته است که تشخیص این که الان چه کسی فرمانروا و تصمیم ساز و تصمیم گیرنده واقعی در مملکت است، را براستی دشوار کرده است.

باری، رویکرد تازه احمدی نژاد ولو آن که مجال آزمون هم پیدا کند، نمی تواند دردهای مردم و کشور ما را درمان کند، که هیچ، بلکه چه بسا حامل درد ورنجهای تازهای برای آنها باشد.

مشکل امروزجامعه ما بسی فراتر از آن است که بتواند با جابجائیهای صوری مکتبی آنهم توسط پوپولیستهای ناتوان و درماندهای مانند احمدی نژادها حل و فصل شود. جامعه و کشور ما به تغییر و تحولات دمکراتیک اساسی نیاز دارد. حمله عناصر واپسماندهای مانند حسین شریعتمداری و مصباح ها به مشایی ها و تظاهر این یک به میهن دوستی به هیچ وجه به معنی ترقیخواهانه بودن آنها نیست. اینها اگر به فکر مردم و میهن بودند این همه مصیبت و جنایت علیه مردم و کشور خود بوجود نمی آوردند. از فضای تنفسی که بواسطه این درگیریها میان طیفهای مختلف بوجود می آید باید تنها و تنها به سود جنبش آزادیخواهانه و مردمی و اهداف دمکراتیک و ترقی خواهانه آن و تسریع تحولات دمکراتیک بهره گرفت.

تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد, ۱۳۸۹ ۲:۳۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

هشدار سازمان حقوق بشر ایران در مورد موج جدید اعدام‌ها پس از انتخابات ریاست جمهوری

بازی ادامه دارد…

با یاد و نام ماندگار مادر ستاره پورجعفر!

ناک‌دان شدن سه‌شنبه، ناک‌اوت شدن جمعه!

در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکرده و نمی‌کنیم!

بیانیه «همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات» پیرامون نتایج انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم