Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید! Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۵

یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۵

روایتگری بس است ، باید راهی جست
فرض کنیم تمامی مطالب مطرح‌شده در نوشته‌ی آقای بهزاد کریمی با عنوان «در مونیخ چه گذشت»، که در سایت به پیش متعلق به حزب چپ ایران منتشر شده، با تمام...
۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
رشد نگران‌کننده آمار خودکشی در ایران؛ زنان خانه‌دار و کارگران در صدر قرار دارند
ایران با بحران عمیق روانی، اجتماعی و اقتصادی روبه‌رو است که یکی از پیامدهای نگران‌کننده آن، افزایش نرخ خودکشی است. زنان خانه‌دار، کارگران، دانش‌آموزان و دانشجویان بیشترین آسیب‌پذیری را در...
۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
افراد ایلان ماسک نمی دانستند واقعا به چه کسانی شلیک می کنند
با این حال، تلاش‌های فشرده برای بازگرداندن کارکنان NNSA نشان می‌دهد که دولت ترامپ واقعاً افرادعالیرتبه دارای تخصص های مهم را اخراج کرده است. اولریش کون، کارشناس کنترل تسلیحات در مؤسسه تحقیقات صلح...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده:  الیور ایمهوف -  برگردان رضا کاویانی
نویسنده:  الیور ایمهوف -  برگردان رضا کاویانی
اروپا قربانی کیست؟
به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: آرنولد برتراند
نویسنده: آرنولد برتراند
۷ درصد جمعیت کشور با گرسنگی مواجه هستند!
7 درصد جمعیت کشور با گرسنگی مواجه هستند, شرط خروج از این وضعیت «عزم سیاسی» است که اکنون شاهد آن نیستیم. عده‌ای پنت هاوس و خودروی لوکس را در سبد...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: حسین راغفر
نویسنده: حسین راغفر
ویدیو پادکست «ابعاد انقلاب بهمن»، گفتگو با منوچهر صالحی در «تالار گفتگو و تبادل نظر»
به مناسبت سالگرد انقلاب ۵۷، در «تالار گفتگو و تبادل‌نظر» گفتگویی با حضور منوچهر صالحی، پژوهشگر و نظریه‌پرداز چپ برگزار شد. در این گفت‌وگو، مهمان برنامه به همراه دیگر شرکت‌کنندگان...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: تالار گفتگو و تبادل نظر
نویسنده: تالار گفتگو و تبادل نظر
پای سخن پرستو فروهر، به مناسبت سالگرد قتل پروانه و داریوش فروهر
پرستو فروهر در تمام سالهای پس از مرگ پدر و مادرش، هر ساله به ایران سفر کرده است تا یادشان را گرامی دارد. او علیرغم فشارها و مشکلات و اجازه...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: پرستو فروهر
نویسنده: پرستو فروهر

فروردین ۵۲: عادل‌آباد، فروردین ۹۳: اوین

یورش صبح گاه ۲۸ فروردین ۹۳ از نوع همان یورش فروردین ۵۲ در زندان عادل‌آباد شیراز است. اما نه فکر این زندانیان از نوع آن زندانیان است، نه در حکومت همه حامی این کارها هستند و نه در دنیا کسی مشوق این رفتارهاست. توازن قدرت به وسعت به سود ما چرخیده است.

 

خبر حمله به زندانیان سیاسی در اوین چنان تکان‌دهنده بود که تمام صحنه‌های دهشتناک حمله به زندانیان سیاسی بی‌پناه در زندان عادل‌آباد جلوی چشمم مجسم شدند. حمله‌ای که درست با همین بهانه‌ی بازرسی اطاق‌ها و اموال زندانیان صورت گرفت و در واقع هدفش زهر چشم گرفتن از زندانیان و تحقیر و شکستن روحیه‌ی آنان بود. درست ۴۱ سال پیش، در فروردین ۱۳۵۲ بیش از ۱۲۰ نفر از زندانیان سیاسی تبعیدی از تهران به زندان عادل‌آباد شیراز، حین بازرسی اطاق‌ها مورد هجوم چکمه‌پوشان استبداد شاهی قرار گرفتند. ده‌ها نفر مجروح شدند، عده‌ی بیشتری به سلول‌های انفرادی فرستاده شدند و بقیه هم دست به اعتصاب غذای نامحدود زدند؛ با خواست بازگردانیدن اوضاع به حال اول و تنبیه ماموران متخلف. پاسخ سروان ادیب‌پور مدیر داخلی زندان به خواست‌های برحق اعتصاب غذاکنندگان، شکنجه‌ی دهشتناک آنان با شلاق و خورانیدن غذا از طریق قیف و لوله بود. هرچه فشار بیشتر شد، هم‌بستگی زندانیان هم بیشتر شد. حکومت هم هیچ عقب ننشست. فشارها را بیشتر کرد. پنج ماه بعد حمله به زندان قصر سازمان داده شد. 

دو سال دیرتر، از پی اعلام «رستاخیز»، قتل فجیع و ناجوانمردانه‌ی ۹ زندانی سیاسی سرشناس ایران رخ داد. سینه‌های فراخ‌ناک زنده‌یاد بیژن جزنی و هم‌رزمان را بر تپه‌های اوین آماج گلوله‌ها ساختند و همین امروز، شنبه ۳۰ فروردین، سی‌ و نهمین سالگرد ارتکاب این جنایت فجیع است. و دیدیم همه، آنچه را که آن حکومت با آن کارها بر سر خود آورد. 
سی و پنج سال پس از انقلاب، زندان مخوف اوین هنوز خصلت نمای تداوم اختناق و مسلخ معروف آزاداندیشان ایران است. این اوین همان است که ۴۱ سال پیش بود و طینت گردانندگانش یقیناً همان. یقینا که چنین است.
اما در آن سوی دیوارهای بلند اوین، نه مردم دیگر آن مردم چشم و گوش بسته‌اند، و نه حکومت آن چنان یک‌دست و گوش به‌فرمان و نه جهان امروز، جهان ۴۰ سال پیش است. صدای آن شلاق‌هایی که در عادل‌آباد بر کف پاهای من خورد، و فریاد اعتراضم به آن قیف و لوله را هیچ‌کس در آن سوی دیوارهای دور زندان عادل‌آباد نشنید. اما امروز هنوز ساعتی از جنایت نگذشته، در چهار گوشه‌ی دنیا همه دانستند که ستم‌گران با مظلومان اوین چه کرده‌اند.
۴۰ سال پیش فهم نظام و مخالفان این بود که هر نوع عقب‌نشینی، سازش، انعطاف، اعتدال و اصلاح‌طلبی (reformism) یعنی خیانت و مرگ؛
۴۰ سال پیش از صدر تا ذیل آن نظام یک صدا داشت و هرچه شاه می‌گفت، همان در همه جا، از جمله در اوین، اجرا می‌شد؛ 
۴۰ سال پیش دنیا دو قطب داشت و هر قطب می‌خواست که مخالفین‌اش در هر کشور قلع و قمع شوند.
امروز بخش بزرگی از مخالفان و بخش بزرگی از حکومت‌گران فهمیده‌اند اصلاح‌طلبی، اعتدال‌گرایی و انعطاف‌پذیری ناشی از توان‌مندی رهبری سیاسی است و گاه لطمات ایستادگی و ستیز بس بیشتر از عقب نشینی و سازش است.
امروز بخش بزرگی از مخالفان و حاکمان فهمیده‌اند، نه در میان مخالفان یک‌صدایی هست و نه در میان حکومت‌گران. آن‌چه در اوین رخ می‌دهد ناشی از سلطه‌ی نیروهای راست افراطی حاکم بر حفاظت سپاه و قوه‌ی قضائیه است و این همان نیست که دولت می‌خواهد.
امروز نگاه داشتن مخالفین حکومت‌ها در زندان‌ها هیچ قطب حمایت‌گر بین‌المللی ندارد. امروز حفظ اوین برای هیچ‌یک از قدرت های جهانی فرصت‌ساز نیست.
از این بحث نتیجه می‌گیرم که حادثه‌ی صبح روز پنج‌شنبه ۲۸ فرودین‌ماه اوین را به هیچ روی نباید دست کم گرفت. یقین دارم که طرز فکر آنها که این شناعت را مرتکب شدند، همان است که طرز فکر زندان‌بانان ما در چهل سال پیش بود. آنها دیواری کوتاه‌تر از بندیان مظلوم اوین ندیده‌اند و آنها شروع کرده‌اند. عوامل راست افراطی در این خیال خام‌اند که اگر ایستادگی کنند، اعتدال‌گرایان منکوب می‌شوند و صفوف نظام از نو یک‌پارچه می‌شود.
یورش صبح گاه ۲۸ فروردین ۹۳ از نوع همان یورش فروردین ۵۲ در زندان عادل‌آباد شیراز است. اما نه فکر این زندانیان از نوع آن زندانیان است، نه در حکومت همه حامی این کارها هستند و نه در دنیا کسی مشوق این رفتارهاست. توازن قدرت به وسعت به سود ما چرخیده است. 

اما چه باید کرد؟

نخست: ملاحظات کلی 
۱- قبل از هر چیز باید این یورش را بسیار جدی گرفت و با تمام قوا برای به عقب نشاندن مهاجمان دست به دست هم داد. به مهاجمان حتما باید آموخت که با این کارها فقط زمینه‌ی انزوای بیشتر و طرد خود ارگان‌های حکومتی را فراهم می‌کنند و نه چیزی بیشتر.
۲- مطابق اطلاعات، این تهاجم توسط بخش امنیت داخلی سپاه و بخش‌هایی از قوه‌ی قضائیه رهبری شده است. سیاست درست جلب حمایت بقیه‌ی ارکان نظام علیه این مهاجمان است. به میان کشیدن بقیه‌ی ارکان نظام و یا حمله به آنها، ستیز با حقیقت، به انگیزه‌ی سیاسی و کمک به بیرون کشیدن مهاجمان از انزواست.
۳- اقدامات باید به گونه‌ای باشند که به جلب رغبت وسیع‌ترین طیف فعالان سیاسی و مدنی کشور به مشارکت محدود نشود و حتماً بقیه‌ی ارکان نظام -که در این تهاجم وحشیانه مشارکت نداشتند- را نیز در برگیرد. حاصل این اقدامات باید کاهش شکاف دولت-ملت باشد و نه افزایش آن. لذا حفظ مرزبندی با فعالیت‌هایی که هدفش بهبود رفتار با زندانیان سیاسی نیست، الزامی است.
۴- امکانات فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی پایگاه اصلی ماست. شبکه‌ی سازمان‌ها و تشکل‌های سیاسی در این بسیج نقش اصلی را بر عهده ندارند. بهترین محل تجمع و یارگیری، اطلاع رسانی، تصمیم‌گیری و هم‌آهنگ‌سازی، شبکه‌های اجتماعی در فضای مجازی است.

دوم: مطالبات مشخص
۱- ملاقات با خانواده‌ها: نخستین و عاجل‌ترین خواست همگانی رفع نگرانی از خانواده‌های زندانیان سیاسی است. روز دوشنبه روز ملاقات است. همه باید بخواهیم که همه‌ی کسانی که به انفرادی برده شده یا مضروب شده‌اند، باید به بند بازگردانیده شده و به همه‌ی آنها بلااستثنا ملاقات داده شود. 
۲- دسترسی به وکیل: دومین خواست عمومی آن است که بدون فوت وقت زندانیان اوین بتوانند با وکلای خود دیدار کنند و در صورت تمایل برای پیگیری تخلفات اقدام کنند. این کار باید بلادرنگ انجام شود تا آثار ضرب و حرج و تخریب زایل نشود. 
۳- هیئت حقیقت‌یاب: گزارش اطلاعات سپاه و قوه‌ی قضائیه یک‌جانبه و غرض‌آلود است. سومین درخواست ما اعزام یک هیأت بازرسی متشکل از نمایندگان سه قوه برای تهیه‌ی گزارش ماوقع است.

سوم: اقدامات مشخص
– امضای نامه‌های سرگشاده‌ی مشترک برای مسئولین سه قوه، و طرح خواسته‌های فوق،
– حضور فعال‌تر در شبکه‌های اجتماعی برای خبرگیری و خبررسانی و حمایت از مطالبات جمعی در آنها، 
– فعال‌تر کردن ارتباط خود با کنش‌گران، مشارکت در اقدامات اکسیونی، هم‌آهنگ کردن کارهای خارج با فعالین داخل 
– مراجعه‌ی شخصی و ارتباط‌گیری با خانواده‌های زندانیان سیاسی آسیب‌دیده و ابراز هم‌دردی و هم‌بستگی شخصی با آنان.
*‌   *   * 
امید که صفوف ما فعالان مدنی و سیاسی ایران در دفاع از زندانیان سیاسی مظلوم کشور هرچه یک‌پارچه‌تر، هرچه فراگیرتر و هرچه پرتوان‌تر عمل کند.

تاریخ انتشار : ۱ اردیبهشت, ۱۳۹۳ ۱:۱۸ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

اروپا قربانی کیست؟

به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار وجود داشت، ابتدا خود را با آن سازگار نکردند. آنها احمقانه ترجیح دادند به نقش خود به عنوان شریک کوچک آمریکا بچسبند، حتی در شرایطی که این مشارکت به طور فزاینده ای علیه منافع آنها بود!

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

روایتگری بس است ، باید راهی جست

رشد نگران‌کننده آمار خودکشی در ایران؛ زنان خانه‌دار و کارگران در صدر قرار دارند

افراد ایلان ماسک نمی دانستند واقعا به چه کسانی شلیک می کنند

اروپا قربانی کیست؟

۷ درصد جمعیت کشور با گرسنگی مواجه هستند!

ویدیو پادکست «ابعاد انقلاب بهمن»، گفتگو با منوچهر صالحی در «تالار گفتگو و تبادل نظر»

برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید!