چهارشنبه ۷ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۵

چهارشنبه ۷ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۵

سهیلا درویش کهن همه ما را سوزاند و رفت⁩!
بغضی غریب گلویم را می‌فشارد. آنقدر صمیمی و نازنین بود. حکم من و او با هم تمام می‌شد. یادم نمیره شبی که بهم گفت: من خیلی از شما خجالت می‌کشم....
۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: هم‌بند زنده‌یاد سهیلا درویش‌کهن
نویسنده: هم‌بند زنده‌یاد سهیلا درویش‌کهن
طلسم سکوت
امروز، / سرایش شعر / پس از آشویتس و غزه، / ناممکن ترین امکان، درجهان واژه هاست. / چکاد سرخ فام تمدن غرب، / و چنگال خون چکان آن، /...
۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: م ـ نوید
نویسنده: م ـ نوید
The situation of women in Iran and their struggle against different kinds of discriminations
The situation of women in Iran and their struggle against different kinds of discriminations The situation of women in Iran and their struggle against different kinds of discriminations The Women’s...
۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران( اکثریت)
IPFOM in the course of history! تاریخچه سازمان به انگلیسی
Iranian People's Fadaian Organization (Majority), is a democratic-socialist political organization defending peace, freedom, democracy, human rights, social justice, and equality. The organization struggles for equal rights for men and women,...
۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: «گروه کار امور بین‌الملل سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)»
نویسنده: «گروه کار امور بین‌الملل سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)»
مطالبه دانشجویان از وزیر علوم؛ بازگشت اساتید اخراج‌شده به دانشگاه‌ها!
حاصل این روند تهی شدن کشور از متخصصان است. از جنابعالی به عنوان فردی برآمده از دانشگاه که خود را فرزند نهاد علم می‌دانید و بازگشت کرامت به دانشگاه را...
۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شریف
نویسنده: انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شریف
‍ مطالبات پرستاران معترض چیست؟
مطالبات ما عبارتند از: ۱-افزایش حقوقها متناسب با میزان واقعی نرخ تورم و رشد روز افزون آن . با توجه به خط فقر سی میلیونی، دریافتی هیچ پرستاری نباید از...
۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: مطالبات پرستاران
نویسنده: مطالبات پرستاران
سخنرانی تابستانی رهبر حزب چپ سوئد، نوشی دادگستر، در آلمدالن سوئد
حزب چپ در انتخابات بر اساس موضوعات مشخص و پیشنهادی که بهبود زندگی را هدف قرار می‌دادند، به میدان آمد. پیشنهاداتی مانند قیمت‌های ملی برای برق، قراردادهای جمعی برای همه...
۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: نوشی دادگستر، رهبر حزب چپ سوئد
نویسنده: نوشی دادگستر، رهبر حزب چپ سوئد

فلسفه یا نزدیک شدن احساسات فمینیستی؟

آيا غير از سانسورهاي رنگارنگ، اينها، مزاحمت هاي زبان براي شناخت و فلسفه نيستند؟ آيا بازي با زبان و واژه ها، نيز فعاليتي فلسفي است؟ آيا ميشود هر موضوعي را با كمك زبان و ادبيات بيان كرد، آيا جملات پوچ و بي معني نيز وجود دارند، آيا در بازار حراجي، واژه هاي فلسفي خريداري دارند؟

جهت مقایسه و بهترکردن زبان فلسفی- فارسی مورد نیاز، چند کتاب را ورق میزدم که با کلمات و ترکیبهای غیرتازه ای آشنا شدم که نیاز به کتاب لغت عربی- فارسی دیگری را در من بیدار کرد. اگرموجب تعجب دوستان نمیشد، می پرسیدم، این دوستان اهورایی- ایران زمینی، در دوره دو رژیم فعلی و قبلی در کجا بودند که معادل های فارسی و یا ساده تری برای بعضی از این ترکیبات نیافتند؟ آیا لغات و مفاهیم زیر بعنوان مثال آشنایی با رشته فلسفه را مشکل ویا غیرممکن نمیسازد؟، توجه : نقیضه ی هجوآمیز- انگاره ی استعلایی- خیر اعلا- شهود مفروض- مابعد الطبیعه- صیانت نفس- ادراک پریشی نقیضه ای- وهم تعارضی – ماوراء الطبیعه- فاهمه هستنده- ادراک اعلی- باالفعل- باالقوه- ثنویت روح و جان- باطن و ماهیت و ذات- عین و ذهن- ضمیر- فعل محض- هستی و وجود- مقوله- فلسفه لاادری- چالش جدلی- و دهها لغات ساده و کوتاه تری که می شناسیم ولی یقین خاصی از معنای آنها نداریم. 
آیا غیر از سانسورهای رنگارنگ، اینها، مزاحمت های زبان برای شناخت و فلسفه نیستند؟ آیا بازی با زبان و واژه ها، نیز فعالیتی فلسفی است؟ آیا میشود هر موضوعی را با کمک زبان و ادبیات بیان کرد، آیا جملات پوچ و بی معنی نیز وجود دارند، آیا در بازار حراجی، واژه های فلسفی خریداری دارند؟ قبرکنان و مرده شوی های فلسفه چه کسانی هستند؟ فلسفه امروزه علمی است زنده و فعال یا اینکه ،آن به پایان عمر خود رسیده، واژه های بی معنی یا پرسشهای بی جواب فلسفه کدام هستند. اصلا چرا انسان دست به فلسفه بافی میزند، آیا مطالعه فلسفه واقعا سبب عدالت و آزادی میشود، اصلا انسان چقدر به فلسفه نیاز دارد، آیا پرسش فلسفی آنطور که سقراط میگفت، کمکی است به زایمان حقیقت، نظر فیلسوفان درباره فلسفه چیست، تعریف فلسفه چیست؟ آیا آن شباهتی به علم دارد، آیا ما باید برخوردی طبقاتی یا قضاوتی غیرطبقاتی نسبت به رشته فلسفه بنماییم، آیا فلسفه بقول غربیها یک رشته دمکراتیک است یا استبدادی؟، فلسفه، تحصیل درباره یک دوره است یا کوشش برای تغییر آن؟. آرزو و رویای قدیمی فیلسوفان چه بود؟ آیا زندگی فیلسوف واقعی حتا امروزه در خطر است؟
تحصیل و مطالعه فلسفه، یک سفر لذت بخش است یا یک ماجراجویی خطرناک؟ فیلسوف یک عالم است یا یک کتاب معلومات عمومی، چه عواملی باعث میشوند که انسان جنون نگیرد یا جانور درنده ای نشود؟ چه عواملی سبب میشوند که جهان از هم نپاشد یا آسمان روی سرمان، بندگان،خراب نشود؟ چرا فمینیست ها از فیلسوفان شکایت دارند و فیلسوفان از پست مدرن ها ناراضی؟ اصلا شما مردان از جان زنان چه میخواهید؟ بازهم مانند دوران مدرسه باید پرسید؛ عقل مهم است یا احساس و محبت؟ آیا تئوری شناخت یعنی اعلان ورشکستگی آن؟ آیا نباید به شکستن اصول و نظم های قدیمی پرداخت؟ آیا دلیل شک های جهانی، شک های متدی نیست؟ چه کسانی میگویند؛ خودآگاهی ما به آگاهی شما نیاز دارد؟ آیا انتقاد از خود، اقدامی فلسفی است، آیا میتوان سئوالات قدیمی را با متدهای جدید جواب داد؟ 
اصولا مقدمات شناخت کدام است؟ منطق یعنی چه؟ چه فوایدی دارد، برای چه هدفی؟ آیا شناخت مسلم و مطمئنی وجود دارد؟ چگونه دیالکتیک به سیستم فکری میرسد؟ فیزیک مهم است یا متافیزیک؟.هلو!… سلام…. جناب خدا !… این صدای رادیو زاهدان است. لطفا بفرمایید چهارچوب حقیقت کدام است؟ آیا متافیزیک جدید با متدهای جدید به میدان آمده؟ چرا بعضی به اخلاق و بعضی به متافیزیک پناه برده اند، چه کسی باید شروط حقیقت را تضمین کند؟.
آیا مبحث اخلاق به ما یاد میدهد که چگونه باید زیست؟ آیا باید یرسید بین اخلاق فردی و اخلاق اجتمایی فرقی هست، آیا فرااخلاق وجود دارد؟. هومانیست ها مینویسند؛ هیچکس به دلخوته خود وبطور آزاد به کسی بدی نمیکند. فلسفه اخلاق چه مقوله ای است؟ وجدان راحت و راضی با اخلاق چه رابطه ای دارد، آیا برده دار نیکوکار وجود دارد، آیا نباید ارباب، رعیت را به رسمیت بشمارد؟ آیا رابطه آقا با زیردست یا سرمایه دار با کارگر جایی در فلسفه دارد؟ آیا نباید به شکستن و اصول و نظم های قدیمی پرداخت؟ انواع و شکل های جهانبینی کدام هستند؟ چه کسانی از شکست و از هم پاشیدگی سیستم های فکری خوشحال میشوند؟ آیا سیستماتیک فکرکردن، مخالف آزادفکرکردن است؟
سیاست چه رابطه ای با فلسفه دارد؟ اخلاق سیاسی، رابطه ای با سیاست اخلاقی دارد؟ آیا سیاست یعنی مبارزه فلسفی علیه هرج و مرج؟ درباره آینده انسان، پایان انسانیت، سرنوشن انسان چه میتوان گفت؟. آیا بهتر نیست قبل از هر ایدئولوژی و سیاستی، ابتدا انسان را بشناسیم، توانایی ها و ضعف هایش را؟ چه کسانی میگویند، امنیت، آرامش و سکوت ،یک وظیفه شهروندی یا دینی است ؟
در اینجا یادآوری اینکه؛ آلمانها از دیروز تا حالا به مناسبت ۲۰۰ مین سالگرد مرگ شیلر شاعر انقلابی، یک ماراتون شعر و متن خوانی ۲۴ ساعته براه انداخته اند و ما در باره واژه های ثقیل غیرفارسی شکایت می کنیم! 

تاریخ انتشار : ۲۷ فروردین, ۱۳۸۴ ۳:۳۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفتاد و یک سال پس از روز تاریخی ٢٨ مرداد!

روزی که از آن تاریخ تا پایان حکومت پهلوی اگر بخواهیم در مورد حکومت محمد رضا شاه پهلوی فقط یک عبارت بکار ببریم که دوست و دشمنِ منصف بر آن بیشترین اتفاق نظر را داشته باشند، آن عبارت چنین است:

محمد رضا شاه پهلوی از عصر روز ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا روزی که بختیار را به نخست‌وزیری گمارد، بطور پی در پی قانون اساسی مشروطیت را زیر پا می‌گذاشت و آن را رعایت نمی کرد.

شاید هیچ واقعه ای در تاریخ معاصر ایران به اندازه واقعه بیست وهشتم مردادماه ۱۳۳۲ مورد …

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سهیلا درویش کهن همه ما را سوزاند و رفت⁩!

طلسم سکوت

The situation of women in Iran and their struggle against different kinds of discriminations

IPFOM in the course of history! تاریخچه سازمان به انگلیسی

مطالبه دانشجویان از وزیر علوم؛ بازگشت اساتید اخراج‌شده به دانشگاه‌ها!

‍ مطالبات پرستاران معترض چیست؟