جمعه ۴ مارس ۲۰۰۵ – ۲۲ محرم۱۴۲۶(۱۴ اسفند ۱۳۸۳)
توجه خاص به مسائل فرهنگی از دغدغههای اصلی دانشجویان محسوب می شود از جمله مسائل مورد بحث نشریات دانشجویی در مناطق قومی توجه خاص به مسائل فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و… میباشد. این مناطق بخاطر سیاست ۸۰ ساله اخیر، مورد بی توجهی قرار گرفتهاند قشر دانشجو بنا بر وظیفه روشنگری خویش ملزم به بیان واقعیات در تمام زمینه های مختلف می باشد.
نشریات دانشجویی به عنوان یکی از تریبونهای قشر دانشجو برای بیان افکار و اندیشه ها نقش بارز و برجستهای داشته و رهبری جریان فکری و علمی جامعه را نیز برعهده دارند.
توجه خاص به مسائل فرهنگی از دغدغههای اصلی این قشر محسوب می شود از جمله مسائل مورد بحث نشریات دانشجویی در مناطق قومی توجه خاص به مسائل فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و… میباشد. این مناطق بخاطر سیاست ۸۰ ساله اخیر، مورد بی توجهی قرار گرفتهاند قشر دانشجو بنا بر وظیفه روشنگری خویش ملزم به بیان واقعیات در تمام زمینه های مختلف می باشد.
ما شرکت کنندگان در ششمین جشنواره سراسری نشریات دانشجوئی کشور خواسته های خود را با توجه به اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مصوبه سازمان ملل متحد، با در نظر گرفتن میثاق حقوق ملی، نژادی، زبانی و دینی بشر، مصوبه شماره۱۳۵/۴۸ (به تاریخ ۱۸ دسامبر ۱۹۹۲) سازمان ملل متحد، با عنایت به اینکه بیش از ۷۰% جمعیت کشور دارای فرهنگ و زبان غیر فارس می باشند، از مسئولان کشور برای حفظ وحدت ملل ایرانی با توجه به تهدیدهای خارجی بر علیه کشور خواستار اجرای موارد زیر می باشیم:
۱ـ به رسمیت شناختن تمامی فرهنگها و زبانهای موجود
۲ـ ایجاد بستر مناسب برای شکوفایی فرهنگ و زبانها
۳ـ رفع محرومیت و تبعیضها در تمام ابعاد از اقوام
۴ـ اجرای اصول معطل مانده قانون اساسی (اصول ۱۵،۱۹، ۴۸)
۵ـ توجه ویژه به مسائل اقتصادی این مناطق
۶ـ پایان دادن به تحقیر اقوام توسط صدا و سیما و مطبوعات
۷ـ تلاش در جهت شناساندن تنوع فرهنگی و زبانی ایران در سطح جهان
۸ـ برگرداندن اسامی شهرها و اماکن به نامهای تاریخی خود و آزادی انتخاب اسم برای کودکان
۹ـ پشتیبانی مالی برای ترویج فرهنگ و زبان تمام فرهنگها و قومیتهای موجود در ایران
۱۰ـ مبارزه با دیدگاه شوونیستی بازمانده از رژیم سابق که سعی در ادغام ملتها در یک زبان وفرهنگ واحد دارند.
۱۱- اکنون که در جشنواره ششم امکان ابراز نظر (تریبون آزاد ) قومیتها در مورد مسائل جاری از نشریات دانشجوئی قومیتها گرفته شده لذا ضمن اعتراض به این برخورد خواهان ایجاد آزادی برای ابراز نظراتمان هستیم.