“پروازهای مرگ” و خشونت در دوران دیکتاتوری, با حضور شواهدی مورد تایید دادگاه آرژانتین قرا گرفت.در این دادگاه تایید شد که تا ۳۰ هزار نفر از مخالفین حکومت نظامی وقت، توسط افسران ارتش کشته شده اند، و دادگاه آن ها را که در” کامپو د مایو بدنام ” مرتکب به جنایت علیه بشریت شده اند محکوم کرده است و اکنون باید به زندان بروند. همچنین ده نفر از کسانی که در یک محاکمه بزرگ به جرم جنایت علیه بشریت در دوران دیکتاتوری گذشته (۱۹۷۶-۱۹۸۳) متهم شده اند، به حبس ابد محکوم شده اند.
به گزارش خبرگزاری آرژانتینی Telam به نقل از دادگاهی در منطقه بزرگ بوینس آیرس، ۹ تن دیگر از نیروهای سابق ارتش و دیگر نیروهای امنیتی به بین ۴ تا ۲۲ سال زندان محکوم شدند.
بر این اساس، جنایات علیه بیش از ۳۰۰ قربانی در پادگان نظامی کامپو دو مایو در حومه پایتخت در بیش از ۱۲۵ جلسه رسیدگی شد. سازمان های حقوق بشر تخمین می زنند که تا ۳۰ هزار نفر در شکار شهروندانی که به عقاید چپ مظنون بودند توسط ارتش “ناپدید” و کشته شدند. به گزارش تلام، دادستان گابریلا سوستی در دادخواست خود تخمین زد که بیش از ۶ هزار نفر به “کامپو د مایو”آورده شده اند و میزان درصد جان بدر بردگان از این کشتار، کمتر از یک درصد بود.
ژنرال سابق قبلاً به اتهام “پروازهای مرگ” به حبس ابد محکوم شده بود.
در میان محکومان به حبس ابد، یک ژنرال سابق نیز وجود دارد که تنها روز دوشنبه به دلیل پروازهای موسوم به مرگ به حبس ابد محکوم شد. در جریان «پروازهای مرگ»، اعضای مخالفان که در مدرسه دریایی بدنام ESMA در بوئنوس آیرس و در کامپو دو مایو اسیر بودند، از هواپیماهای نیروی دریایی به رودخانه لاپلاتا پرتاب شدند. چهار تن دیگر از پرسنل سابق نظامی دوشنبه شب به دلیل روش وحشیانه قتل به حبس ابد محکوم شدند. محکومین به محرومیت از آزادی، شکنجه و قتل یک ژنرال، یک فرمانده و دو افسر دیگر هستند. این را خبرگزاری آرژانتینی Telam به نقل از دادگاهی در سن مارتین در نزدیکی بوئنوس آیرس گزارش داده است.
در سال ۲۰۱۷، در بزرگترین محاکمه تاریخ آرژانتین، در مجموع ۴۸ افسر سابق ارتش به دلیل نقض حقوق بشر به حبس های طولانی مدت محکوم شدند. در آن زمان استفاده از پروازهای به اصطلاح مرگ توسط نیروی دریایی اثبات شده تلقی می شد.
آخرین بازمانده های دیکتاتوری نظامی در آرژانتین (۱۹۷۶ تا ۱۹۸۳) به دلیل اقدامات ظالمانه خود علیه اعضای مخالفان، به ویژه برای به اصطلاح پروازهای مرگ، که در طی آن مخالفان رژیم، از هواپیماها بر فراز دریا پرتاب شدند، دردادگاه های عمومی ,محاکمه شده و به تحمل حبس محکوم شدند.
در این دادگاه ها، چهار نفر از نظامیان سابق به دلیل روش وحشیانه قتل باید مادام العمر زندانی شوند. این خبر را عصر دوشنبه خبرگزاری آرژانتینی Telam به نقل از دادگاهی در سن مارتین در نزدیکی بوئنوس آیرس گزارش داد. بر این اساس، نظامیان، به دلیل شکنجه و قتل یک ژنرال، یک فرمانده و دو افسرارتش مخالف رژیم, به محرومیت از آزادی محکوم شدند.
بر اساس برآوردهای سازمان های حقوق بشر، رژیم در شکار شهروندانی که مشکوک به عقاید چپ بودند، که در دادگاه “ناپدید” شد، تا ۳۰ هزار نفر را کشته اند. در طی “پروازهای مرگ”، هزاران تن از اعضای مخالف اسیر را درکمال نا باوری, از هواپیماهای نیروی دریایی به داخل حیاط مدرسه دریایی بدنام ESMA در بوئنوس آیرس و در پادگان نظامی کامپو د مایو در حومه پایتخت پرتاب کرده و کشته اند.*
کشتار سیستماتیک هزاران نفر از مخالفین سیاسی
به گفته دبیرخانه ملی حقوق بشر، این اولین بار است که ارتش به اتهام “پروازهای مرگ” محاکمه می شود. دبیرخانه حقوق بشر در توییتر نوشت: “در طول مناظره های دادگاه ها، شواهدی از عملکرد یک دستگاه برنامه ریزی شده و سیستماتیک ارائه کردند که هزاران نفر را ناپدید و نابود کرده اند.
زیرنویس:
*– مدرسه نیروی دریایی ESMA بزرگترین مرکز شکنجه دیکتاتوری نظامی آرژانتین بود. ارتش ۲۰ سال پس از پایان دیکتاتوری، این پایگاه را ترک کرد. مکانی که به نماد ترور و جنایت علیه بشریت تبدیل شده است. ESMA (Escuela de Mecánica de la Armada Argentina) ، نه چندان دور از فرودگاه شهر بوئنوس آیرس پایتخت آرژانتین واقع شده است. مساحت مدرسه نیروی دریایی ۱۷ هکتار است که در مجموع ۳۵ ساختمان دارد که برخی از آنها تزئین و تازه سفید کاری شده و برای بازدید عموم آزاد است. در میان چمنزاری سرسبز، درختان باشکوه نخل به چشم می خورند و راهنمایان شهر می گویند که گردشگران بی خبر دوست دارند با کنجکاوی بپرسند که در گذشته ها، از این فضای زیبا چه استفاده هایی می شده است !
منبع: مجله آلمانی” Der Spiegel “
پنجشنبه ۱۶ تیرماه ۱۴۰۱ (۷ جولای ۲۰۲۲)