شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ - ۰۴:۳۷

شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ - ۰۴:۳۷

باور، و یا انتخاب
صلاح جنگ ویرانی‌ست، نه آبادی میراثش نابودی خاطره‌اش اندوه و درد نوزادش کوچ و دربه‌دری ... دل‌دادهٔ صلح باشیم از صلح در آید پیروزی
۲۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
L'expulsion des demandeurs d'asile afghans de notre pays est inhumaine et contraire à la culture et à la morale iraniennes.
L'Organisation des Fedaians du Peuple d’Iran  (Majoritaire) insiste sur le respect des droits humains universels et met en garde contre la politique décrite et actuellement mise en œuvre d'expulsion de...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: Conseil Politique-Exécutif de l'Organisation des Fédaians du Peuple d'Iran (Majoritaire)
نویسنده: Conseil Politique-Exécutif de l'Organisation des Fédaians du Peuple d'Iran (Majoritaire)
میهن‌دوستی جمهوری‌خواهانه یا ملی گرایی؟
مرزی روشن میان وطن‌دوستی جمهوری‌خواهانه و ملی‌گرایی وجود دارد. تجربۀ تاریخی منطقه نشان داده است که بسیاری از کسانی که با شعار استقلال و رهایی ملی به قدرت رسیده‌اند در...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
وطن‌دوستی به سبک پادگان: وقتی نژادپرستی، نام مستعار "وطن‌پرستی" می‌شود
آهای تو، ای "وطن‌پرستِ" نوکیسه! و موافق اخراج افغان‌ها از ایران! وقتی جمهوری اسلامی با لگد نیم میلیون آدم فقیر و زحمتکش رو از خونه و زندگی‌شون پرت می‌کنه بیرون،...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد!
البته با تمام‌ نقدهایی که می‌توان به مسئلۀ رفراندم در شرایط کنونی داشت، باید گفت طرح آن توسط کسی چون‌ موسوی که سال‌ها خود جزیی از سیستم بوده است می‌تواند...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
تحلیل هفته: بیانیه موسوی؛ غنی‌سازی و رابطه با امریکا
تحلیل هفته همراه با فرخ نگهدار و گودرز اقتداری؛ در این هفته سه موضوع اصلی بررسی می‌شود: ۱. بیانیه مهندس موسوی درباره ضرورت تغییر رویکرد حاکمیت، آزادی زندانیان سیاسی و...
۲۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: تحلیل هفته، پرسش و پاسخ
نویسنده: تحلیل هفته، پرسش و پاسخ
میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!
در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم...
۲۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

من در کنار شما، خواهرانم ایستاده ام! همبستگی با زنان آمریکا از ایران

نسرین ستوده وکیل مدافع حقوق بشر ایرانی به آمریکا: «به عنوان کسی که شاهد از دست دادن آزادی و دموکراسی در دوران زندگی بوده ام، می توانم هشداری به شما ارائه دهم: این مشکل تنها با این تصمیم دیوان عالی کشور در مورد سقط جنین به پایان نخواهد رسید.»

گرم ترین درود های من از ایران به شما باد. می خواهم همبستگی عمیق و صمیمانه خود را با کارکنان و خوانندگان مجله زن(Ms.) بیان کنم.

این پیوند ریشه در قدردانی من از حمایت بی شائبه شما از من و شوهرم در روزهای سخت زندانی شدنم دارد.  با فشار هایی که روزانه مانند یک طناب دار بر گردن خانواده ما تنگ تر می شد، پوشش شما از نقض حقوق بشر در زندان های ایران و خارج از زندان های ایران، همراه با نگرانی انسانی و روشن شما، امید مورد نیاز ما (و دیگران) را به همراه داشت.

در این زمان های سخت که جنبش زنان در آمریکا با یورش مواجه است و حق سقط جنین به شدت  محدود شده است، می خواهم در کنار شما بایستم و حمایت خود را از این گوشه جهان اعلام کنم  .  

من کاری را که مجله زن(Ms.) انجام  داده و برای پیشبرد حقوق زنان در آمریکا و سراسر جهان به انجام آن ادامه می دهد تا حد زیادی تحسین می کنم . دیدگاه و تعهد نشان داده شده توسط شما و دیگر مدافعان حقوق زنان از قدرت فردی شما و درک شما از تاریخ می آید. به همین دلیل من اعتماد عمیقی به توانایی شما در مقابله و غلبه بر این چالش ها دارم. بسیاری از افرادی که اعمال و عزم شما را می بینند مطمئنا به جنبش شما می پیوندند. 

حق سقط جنین و حقوق پیشگیری از بارداری هم اکنون به لطف مبارزات سخت زنان و مردان بی شماری در ده ها کشور جهان به رسمیت شناخته می شود. در حال حاضر اما آنها یک بار دیگر در معرض خطر هستند.

به خصوص نگران کننده این واقعیت است که این تهدید در آنچه از دیرباز قدرتمند ترین قلب جنبش جهانی برای حقوق زنان بوده است: آمریکا، در حال ظهور است. بسیار غم انگیز است که ببینید کشور شما از اصول آزادی و پیشرفت دور می شود که مدت هاست که چنین الهام بخش بوده است (حتی زمانی که به طور کامل تحقق نیافته بود). همه ما باید از چیزی که خلاء را میتواند پر کند نگران باشیم

پس از انقلاب  ۱۳۵۷ ایران، قوانین جدیدی که حقوق زنان و دختران را به شدت سلب می کرد، در واقع بخشی از تلاش بزرگتر برای محدود کردن آزادی های مدنی برای همه بود. به عنوان کسی که در دوران از دست دادن این آزادیهای دموکراتیک زندگی (و بر علیه آن مبارزه) میکرد، من می توانم یک هشدار ارائه دهم: مشکل تنها با این تصمیم دیوان عالی کشور در مورد سقط جنین به پایان نمی رسد.

زنان در ایران همچنان با قوانینی روبرو هستند که حقوق ما را بر بدن مان، و حتی بر سر توانایی فکر کردن برای خودمان، محدود می کند. ما از فرصت های مشابه مردان در رابطه با ازدواج، طلاق، حضانت کودکان، ارث و سفر محروم هستیم. قانون حجاب اجباری این کشور ما را وادار می کند که هر زمان که در محیط عمومی هستیم سر مان را بپوشانیم; اما این هم راهی است که نیروهای محافظه کار سعی می کنند کنترل سیاسی را نیز اعمال کنند. کنترلی که مردها را نیز در بر می گیرد و نه فقط زنها را. این ممکن است شبیه به آنچه باشد که شما در مبارزه برای حقوق باروری در آمریکا تجربه می کنید.

جنبش حقوق زنان در ایران عقب زدن های زیادی را تجربه کرده است، اما مقاومت ما به این دلیل است که کشور من پر از افرادی است که به انصاف و عدالت اهمیت می دهند. ما همچنان خواستار حقوق اشتغال، حق طلاق، حق سقط جنین، حق پوشیدن آزادانه لباس، حق حضانت فرزندانمان و هزاران حقوق دیگر هستیم که اکنون به طور معمول نقض می شوند.

من در کنار شما، خواهرانم ایستاده ام، چرا که از طریق همبستگی مان به عنوان زنان، ما بر ظلم پیروز می شویم و جهان را برای نسل های آینده امن تر و بهتر می کنیم.

درباره نسرین ستوده

نسرین ستوده وکیل مدافع حقوق بشر ایرانی است. او برای حقوق زنان، کودکان، اقلیت های مذهبی، روزنامه نگاران و هنرمندان و کسانی که با مجازات اعدام روبه رو هستند، مبارزه کرده است. او که در ژوئن ۲۰۱۸ به دلیل نمایندگی از زنانی که علناً به قانون اجباری حجاب ایران اعتراض می کردند دستگیر شد، به دهه ها زندان محکوم شده و هم اکنون در مرخصی موقت پزشکی در خانه است. ستوده موضوع مستند “نسرین” برنده جایزه در سال ۲۰۲۰ بود که بر روی شبکه هولو موجود است.

تاریخ انتشار : ۲۹ تیر, ۱۴۰۱ ۷:۰۴ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

باور، و یا انتخاب

L’expulsion des demandeurs d’asile afghans de notre pays est inhumaine et contraire à la culture et à la morale iraniennes.

میهن‌دوستی جمهوری‌خواهانه یا ملی گرایی؟

وطن‌دوستی به سبک پادگان: وقتی نژادپرستی، نام مستعار “وطن‌پرستی” می‌شود

هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد!

تحلیل هفته: بیانیه موسوی؛ غنی‌سازی و رابطه با امریکا