جناب آقای دکتر مصطفی معین
با سلام و ابلاغ تهیت؛
ملت ایران بیش از ۱۰۰ سال است که در پی استقرار نظامی دموکراتیک و عادلانه و تحقق حاکمیت اراده مردم می باشد و در این راه سختیها و مصایب زیادی را متحمل شده است. و اکنون نیز پس از آنکه یک قرن از انقلاب دموکراتیک مشروطیت می گذرد، متاسفانه هنوز حاکمیتی مبتنی بر خواست و اراده مردم و اصول حقوق بشر مطالبه اصلی مردم ایران است و ایرانیان چشم انتظار دریافت حق و احقاق تعیین سرنوشت و اعمال حاکمیت ملی هستند.
پس از انقلاب مردمی بهمن ۵۷ که مبارزه با استبداد و تحقق اراده ملی از اهداف آنها بود، متاسفانه شرایط انقلابی و ایدئولوژیک حاکم بر فضای آن زمان و دوران جنگ ۸ ساله؛ این اهداف به فراموشی سپرده شد تا اینکه در دوم خرداد ۷۶ مردم امیدوارانه به پای صندوق رای رفتند تا خواسته های دموکراتیک سیاسی، اجتماعی و اقتصادی خود را در قالبی آرام و مسالمت آمیز به گوش حاکمیت برسانند. و با انتخابات آقای خاتمی حاکمیت را به تمکین آراء و نظرات خود وادارند. اما لجاجت دیریابی اقتدار گرایان و سنگ اندازی بخش انتصابی حاکمیت، و از سوی دیگر ناتوانی برخی از اصلاح طلبان و غیر شفاف بودن و ناصادق بودن ایشان با مردم و گرفتار مصلحت سنجی های نامعلوم شدن اصلاح طلبان، ادامه مسیر اصلاح از درون حاکمیت به نحو جدی مورد خدشه قرار گرفت. و جنابعالی نیز در مقام وزیر علوم دولت اصلاحات نیز به دلایل همین سنگ اندازی ها و ناملایمات بود که نتوانستید حتی اصلاح علمی ساختار وزارت علوم و دانشگاههای کشور را پیش ببرید و در نهایت به علت فشار بر دانشجویان و دانشگاهها و ناامیدی از پیشبرد اهدافتان استعفا دادید.
در این شرایط ورود شما به عرصه رقابت در انتخابات نهم ریاست جمهوری، تعجب دانشجویان و انتقاد آن را در پی داشت. قطعاً باحضور در دانشگاهها از نقد جامعه دانشجویی کشور آگاه شده اید و نگرانی ها و دلمشغولی های دانشجویان را دریافته اید. دانشجویان حق داشتند که نسبت به تحقق اهدافتان در جایگاه ریاست جمهوری با دیده تردید بنگرند و ساختار حقوقی قدرت را مانع اصلی تحقق اراده ملی و حاکمیت دموکراتیک بدانند. و انتخابات را غیرآزاد و محصول آن را غیر موثر در سرنوشت مردم و کشور ارزیابی کنند. از طرفی حضرتعالی صادقانه بر برنامه های اصلاحی خود پافشاری می کردید.
اما اکنون تردیدهای دانشجویان به یقین بدل گشته که ساختار حقوقی قدرت نه تنا مانع اصلی انتخابات آزاد و دموکراتیک و موثر است، بلکه حتی امکان انجام برنامه ها و شعارهای اعلام شده شما را ندارد و پیش از حضور شما در جایگاه احتمالی ریاست جمهوری، مانع ورود جنابعالی به عرصه رقابت انتخابات شده است. و با رد صلاحیت شما، امکان رقابت و قرارگرفتن در معرض آرای مردم را از شما سلب کرده است.
جناب آقای دکتر معین؛
درسخنرانی های متعدد خود بیان کرده اید، حکم حکومتی و ولایی را نمی پذیرد و در نامه مورخ دوم خرداد به ملت ایران نیز تاکید کرده اید که« انتظار دخالت و تجدید نظر خارج از موازین قانونی و حقوق شهروندی برای خود و سایر نامزدهایی که به طور غیر قانونی رد رد صلاحیت شده اند، نداشته و ندارید و در پی آن نبوده و نخواهید بود و به آن تن نخواهید داد». اما متاسفانه زمزمه های از طرف دوستان و یاران نزدیکتان به گوش می رسد که از حکم حکومتی و ولایی جهت تأیید صلاحیت شما استقبال کرده اند و از آن ناپسند تر به دنبال قانونی جلوه دادن حکم حکومتی هسنتد.
جناب آقای دکتر معین، بدانید که پذیرش حکم حکومتی و ولایی در ابتدای ورود شما در عرصه رقابت ریاست جمهوری به منزله تأیید تمام احکام حکومتی گذشته در نقض حقوق شهروندی و تحدید آزادی های مدنی و اجتماعی و زیر پا گذاشتن حتی قوانین جاری کشور است.
از طرفی بعد از این نیز در مقابل حکم حکومتی و ولایی که حقوق مردم در آن زیر پا گذاشته شود نیز، یارای مخالفت نخواهید داشت، چرا که ورودتان به این عرصه را مدیون حکمی حکومتی می دانید و می دانند.
بنابراین توصیه دانشجویان عضو شورای تهران دفتر تحکیم وحدت به استاد خود این است که از پذیرش حکم حکومتی و ولایی امتناع ورزید و خدای ناکرده اصول دموکراتیک را فدای مصالح حزبی و شخصی نفرمایید. نگذارید با پذیرش حکم حکومتی و ولایی، صداقتی که مردم و دانشجویان در شما سراغ دارند خدشه دار شود و همانگونه که در نامه خود تاکید کرده اید؛ «با عدم شرکت در انتخابات، از جایگاه جامعه مدنی در تداوم حضور در عرصه های دفاع از حقوق مردم، اعتلای کشور و سربلندی اسلام و سازماندهی همه تلاشها برای پیشبرد اصلاحات و تشکیل جبهه ای خواهان دموکراسی، عدالت، حقوق بشر و آرمان های آزادی خواهانه مردم مصمم بمانید. و اکنون که در جایگاهی قرار گرفته اید که می توانید با فراخوان نیروهای ملی دموکراسی خواه و تحول طلب به بسیج نیروهای اجتماعی و سیاسی بپردازید، با تصمیم صحیح و با استفاده از فرصت به وجود آمده، گامی مهم وموثر در دموکراسی بردارید.
با آرزوی توفیق برای حضرت عالی
شورای تهران دفتر تحکیم وحدت
انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاههای:
امیرکبیر، الزهرا، شریف، تربیت معلم تهران، علامه طباطبایی، شهید بهشتی، امور اقتصادی ودارایی، تربیت مدرس، شهید عباسپور، علوم پزشکی ایران، شهید رجایی، خواجه نصیر، علم و صنعت ایران