سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱ خرداد, ۱۴۰۵ ۲۲:۳۱

جمعه ۱ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۲:۳۱

نه به تبعیض، بی عدالتی و جنک، آری به یک جهان بهتر، انسانی‌تر، برابر و مدرن

در جشن اول ماه مه بروکسل:

حضور کارگران و مزدبگیران و نقش آن‌ها در جوامع جهانی اهمیت فراوانی دارد. برای بسیاری اول ماه مه روز کارگر یادآور مبارزه کارگران و مزدبگیران علیه تبعیض، بی عدالتی و حقوق کار در جهان است. سندیکاها، اتحادیه ها، تشکل‌های کارگری، احزاب، سازمان‌ها و تشکل های سیاسی و دموکراتیک در سراسر جهان این مناسبت مهم و پر اهمیت سیاسی را با توجه به امکانات خود جشن می گیرند. در بلژیک اول ماه مه تعطیل رسمی است و انواع فعالیت‌های سیاسی، هنری و فرهنگی برای بزرگداشت این روز در شهرهای مختلف این کشور برگزار می‌شود.

جشن اول ماه مه بروکسل

جشن اول ماه مه بروکسل

امسال نیز همانند سالهای گذشته، جشن اول ماه مه توسط بزرگترین سندیکای کارگری بلژیک ” اف. ژ. ت. ب.”، در بروکسل به‌شکلی باشکوه در برابر کتابخانه‌ی ملی در یک پارک و در نزدیکی مرکز شهر بروکسل برگزار شد. برای برگزاری این جشن، پیشتر از همه‌ی طیف‌های سیاسی و مترقی بلژیکی و خارجی ساکن بروکسل دعوت به عمل آمده بود که مشترکاً و با همراهی با سندیکای “اف. ژ. ت. ب.”، این جشن فرخنده را هر چه باشکوه‌تر از طریق برپایی چادرها و غرفه های تبلیغاتی، سیاسی و فعالیت‌های هنری و غیره برگزار کنند، تا از این طریق وجه همبستگی بین‌المللی در روز کارگر برجسته تر شود. فضای جشن بروکسل دمکراتیک و صمیمانه بود. در این تجمع بزرگ چند هزار نفری انواع برنامه‌های سیاسی، تفریحی، هنری، فرهنگی و مطبوعاتی برگزار شد.

جشن بزرگ سندیکا، سرشار از همبستگی، دوستی، شادی، تبادل فرهنگی و سیاسی میان شرکت کنندگان در مراسم بود. چندین کنسرت با خوانندگان معروف از سبک‌های مختلف در طول مراسم برگزار شد و انواع برنامه‌های هنری متنوع به اجرا در آمد و نیز فعالیت های گوناگون بسیاری برای کودکان و شرکت‌کنندگان در جشن به اجرا در آمد. حضور گسترده شهروندان بلژیکی و خارجی در این جشن بزرگ کارگری بسیار بارز بود. وسایل ارتباط جمعی بلژیکی این جشن بزرگ سندیکایی را پوشش خبری و تصویری دادند.

در مراسم جشن پر شکوه اول ماه مه ۲۰۲۳، “جمهورىخواهان سکولار و دموکرات ایران در بلژیک” با برپایی غرفه ای حضور فعال داشتند. در غرفه شعارها و تراکت های تظاهرات که به زبان فرانسه و فارسی بود بدین قرار بودند: دفاع از حق اعتصاب و اعتراض و تظاهرات، ایجاد سندیکاهای آزاد و مستقل و مطالبه‌ی آزادی فوری و بی‌قید و شرط فعالین سندیکایی، صنفی، مدنی، حقوق بشری، محیط زیستی و سیاسی در ایران، آتش بس فوری در جنگ اوکراین، گفتگو و مذاکره برای صلح، همچنین شعارهایی علیه اخراج های گسترده، امنیت شغلی کارکنان، لغو قرار دادهای موقت و سفید امضا و افزایش دستمزد، مطابق با افزایش تورم و برابری دستمزد زنان و مردان و ممنوعیت کار کودکان به زبان فرانسه نیز وجود داشت. افزون بر این، پلاکاردهایی در دفاع از آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی، لغو حکم اعدام، دفاع از جننبش زن، زندگی، آزادی، در درون و بیرون از غرفه، نصب شده بود. در طول جشن یک متن پتیشن به زبان فرانسه در دفاع از حقوق کار، آزادی سندیکالیست های زندانی و همه زندانیان سیاسی- عقیدتی به امضای حاضرین در جشن رسید و چند صد نفر از حاضرین در جشن آنرا امضا زدند. و آن متن به سفارت جمهوری اسلامی در بروکسل ارسال شد.

برخی از نمایندگان پارلمان و سنای بلژیک و شخصیت‌های بلژیکی به غرفه جمهورىخواهان سکولار و دموکرات ایران آمدند و از مبارزات فعالین سندیکایی و از حق تشکیل سندیکا در ایران، آزادی زندانیان سیاسی و از جنبش زن، زندگی، آزادی، اعلام حمایت کردند. طیف های مختلفی از ایرانیان از هنرمندان، شاعران، فعالین سیاسی، مدنی و اجتماعی در این جشن حضور داشتند و همبستگی خود را با مبارزات فعالین سندیکایی و اجتماعی در ایران اعلام کردند.

علاوه بر غرفه جمهورىخواهان سکولار و دموکرات ایران در بلژیک، گروه دیگری از کنشگران ایرانی با نام زن، زندگی، آزادی با برپایی چادری در این مراسم شرکت فعال داشتند.

جشن اول ماه مه بروکسل

زن زندگی آزادی در جشن اول ماه مه بروکسل

به درخواست گروهی از زنان ایرانی و در همبستگی با مبارزات زن، زندگی، آزادی، برنامه زیبایی در برابر غرفه جمهورىخواهان سکولار و دموکرات ایران به نمایش گذاشته شد که بسیار مورد توجه حاضرین در جشن قرار گرفت.
جمهوری‌خواهان سکولار و دموکرات ایران در بلژیک، اعلامیه ای به مناسبت اول ماه مه انتشار داده بود و در آن ضمن اعلام همبستگی با جنبش کارگری، معلمین و دیگر مزدبگیران اعلام کرد:
*جنبش «زن، زندگی، آزادی» را در راستای مطالبات آزادی‌خواهانه و عدالت‌طلبانه در ایران می‌بینیم و از آن پشتیبانی می‌کنیم،
*جنبش‌های مطالبه‌محور کارگران، معلمان، زنان، دانشجویان و سایر اقشار و گروه‌های مترقی را با اهمیت و در مسیر تحول سیاسی در ایران ارزیابی می‌کنیم،
*خواهان آزادی فوری و بی‌قیدوشرط همه زندانیان سیاسی – عقیدتی و مدنی هستیم،

*سیاست‌های اقتصادی جمهوری اسلامی را در راستای تحمیل فقر و فلاکت بر مردم برای گریز از پرتگاه ارزیابی می‌کنیم و تداوم این سیاست‌ها و در نتیجه تداوم فشارهای اقتصادی بر طبقات فرودست جامعه را محکوم می‌کنیم و برای تغییر آن مبارزه می‌کنیم،
*تحریم‌های اقتصادی علیه مردم ایران را نه در راستای تضعیف جمهوری اسلامی که موجبات افزایش فشار اقتصادی بر مردم ایران می‌دانیم و خواهان توقف آن هستیم،
*از منشور مطالبات حداقلی ۲۰ تشکل، سازمان و گروه صنفی در ایران حمایت می‌کنیم و آن را انعکاس مطالبات اقشار و طبقات فرودست و نیروهای سیاسی مترقی می‌دانیم.

در تمام مدت برگزاری جشن اول ماه مه، ترانه سرودهای ایرانی و فرانسوی متعلق به جنبش کارگری و دیگر جنبش های اجتماعی به طور مرتب پخش شد. شرکت کنندگان در جشن اول ماه مه در بروکسل به اشکال گوناگون از طریق بحث و گفتگو، پخش تراکت، اعلامیه، فروش روزنامه‌های کاغذی، کتاب، اجرای موزیک، رقص و… به زبان ها و رنگ های مختلف، اما به یک صدا می‌گفتند که ما این جهان سراسر از فقر، تبعیض، ستم، بهره‌کشی و جنگ را نمی‌خواهیم و برای یک جهان بهتر، انسانی‌تر، برابر، مدرن مبارزه می‌کنیم.

گزارش: از علی صمد

یازده اردبیهشت ۱۴۰۲ برابر اول ماه مه ۲۰۲۳

تاریخ انتشار : ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۲ ۳:۳۰ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

سایه سنگین ۱۹۴۸: چگونه «نکبت» برای فلسطین یک فرآیند زنده و روزمره شد؟

در سطحی کلان‌تر از روایت‌های تاریخی و تحلیل‌های موردی، می‌توان استدلال کرد که «نکبت» نه صرفاً یک رخداد تاریخی با نقطه آغاز مشخص در سال ۱۹۴۸، بلکه نوعی منطق تاریخی-فضایی در حال تداوم است که رابطه میان قدرت، سرزمین و جمعیت را در یک چارچوب ساختاری بازتعریف کرده است. در این خوانش، ۱۹۴۸ نه لحظه پایان یک نظم پیشین، بلکه لحظه تثبیت یک الگوی جدید از سازمان‌دهی سیاسی فضا و جمعیت است؛ الگویی که قابلیت انطباق با شرایط تاریخی متغیر را در دهه‌های بعد حفظ کرده است.

مطالعه »

«تنبیه خاموش» یا آزادی بیان!

فارغ‌التحصیلان مطالعات خاورمیانه نتیجه گرفته اند که: «برکناری فانی پیام تکان‌دهنده‌ای به دانشجویان و محققان مطالعات خاورمیانه می‌فرستد مبنی بر اینکه تحقیق، تدریس، خدمات نهادی و بحث آزاد در مورد موضوعات حساس سیاسی، مانند جنگ جاری در ایران، مشمول سانسور سیاسی و تحریم‌های نهادی است. چنین پیامی نه تنها با ارزش‌های اصلی مأموریت آموزشی و علمی دانشگاه واشنگتن در تضاد است، بلکه با اصول آموزش دانشگاهی و آموزشی ما نیز مغایرت دارد، اصولی که ما را به تفکر انتقادی، مشارکت در بحث‌های علمی آزاد و مواجهه با سوالات سیاسی فوری با دقت و صداقت فرا می‌خواند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

وقتی «فقر» چهره زنانه پیدا می کند / زنان اولین قربانیان شوک‌های اقتصادی پی‌در‌پی

فیلسوفان یهودی تبار؛ آته ایسم ناتمام، سوسیالیسم احساسی

محاکمه مجدد احمدرضا حائری هم‌زمان با ادامه حبس او در قزل‌حصار

زادروز دکتر محمد مصدق؛ کابوس جاودانِ مستبدان، وابستگان و دشمنانِ حاکمیت ملت ایران، گرامی و مبارک باد

پیش به سوی اتحاد گسترده «چپ»:  برای میهن، نان، کار، خانه؛ برای کودک، مرد، زن، زندگی، آزادی

بررسی وضعیت اسف‌بار زندانیان زن در ایران