سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۴ مرداد, ۱۴۰۵ ۱۱:۳۹

شنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۳۹

نه به تبعیض، بی عدالتی و جنک، آری به یک جهان بهتر، انسانی‌تر، برابر و مدرن

Getting your Trinity Audio player ready...

در جشن اول ماه مه بروکسل:

حضور کارگران و مزدبگیران و نقش آن‌ها در جوامع جهانی اهمیت فراوانی دارد. برای بسیاری اول ماه مه روز کارگر یادآور مبارزه کارگران و مزدبگیران علیه تبعیض، بی عدالتی و حقوق کار در جهان است. سندیکاها، اتحادیه ها، تشکل‌های کارگری، احزاب، سازمان‌ها و تشکل های سیاسی و دموکراتیک در سراسر جهان این مناسبت مهم و پر اهمیت سیاسی را با توجه به امکانات خود جشن می گیرند. در بلژیک اول ماه مه تعطیل رسمی است و انواع فعالیت‌های سیاسی، هنری و فرهنگی برای بزرگداشت این روز در شهرهای مختلف این کشور برگزار می‌شود.

جشن اول ماه مه بروکسل

جشن اول ماه مه بروکسل

امسال نیز همانند سالهای گذشته، جشن اول ماه مه توسط بزرگترین سندیکای کارگری بلژیک ” اف. ژ. ت. ب.”، در بروکسل به‌شکلی باشکوه در برابر کتابخانه‌ی ملی در یک پارک و در نزدیکی مرکز شهر بروکسل برگزار شد. برای برگزاری این جشن، پیشتر از همه‌ی طیف‌های سیاسی و مترقی بلژیکی و خارجی ساکن بروکسل دعوت به عمل آمده بود که مشترکاً و با همراهی با سندیکای “اف. ژ. ت. ب.”، این جشن فرخنده را هر چه باشکوه‌تر از طریق برپایی چادرها و غرفه های تبلیغاتی، سیاسی و فعالیت‌های هنری و غیره برگزار کنند، تا از این طریق وجه همبستگی بین‌المللی در روز کارگر برجسته تر شود. فضای جشن بروکسل دمکراتیک و صمیمانه بود. در این تجمع بزرگ چند هزار نفری انواع برنامه‌های سیاسی، تفریحی، هنری، فرهنگی و مطبوعاتی برگزار شد.

جشن بزرگ سندیکا، سرشار از همبستگی، دوستی، شادی، تبادل فرهنگی و سیاسی میان شرکت کنندگان در مراسم بود. چندین کنسرت با خوانندگان معروف از سبک‌های مختلف در طول مراسم برگزار شد و انواع برنامه‌های هنری متنوع به اجرا در آمد و نیز فعالیت های گوناگون بسیاری برای کودکان و شرکت‌کنندگان در جشن به اجرا در آمد. حضور گسترده شهروندان بلژیکی و خارجی در این جشن بزرگ کارگری بسیار بارز بود. وسایل ارتباط جمعی بلژیکی این جشن بزرگ سندیکایی را پوشش خبری و تصویری دادند.

در مراسم جشن پر شکوه اول ماه مه ۲۰۲۳، “جمهورىخواهان سکولار و دموکرات ایران در بلژیک” با برپایی غرفه ای حضور فعال داشتند. در غرفه شعارها و تراکت های تظاهرات که به زبان فرانسه و فارسی بود بدین قرار بودند: دفاع از حق اعتصاب و اعتراض و تظاهرات، ایجاد سندیکاهای آزاد و مستقل و مطالبه‌ی آزادی فوری و بی‌قید و شرط فعالین سندیکایی، صنفی، مدنی، حقوق بشری، محیط زیستی و سیاسی در ایران، آتش بس فوری در جنگ اوکراین، گفتگو و مذاکره برای صلح، همچنین شعارهایی علیه اخراج های گسترده، امنیت شغلی کارکنان، لغو قرار دادهای موقت و سفید امضا و افزایش دستمزد، مطابق با افزایش تورم و برابری دستمزد زنان و مردان و ممنوعیت کار کودکان به زبان فرانسه نیز وجود داشت. افزون بر این، پلاکاردهایی در دفاع از آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی، لغو حکم اعدام، دفاع از جننبش زن، زندگی، آزادی، در درون و بیرون از غرفه، نصب شده بود. در طول جشن یک متن پتیشن به زبان فرانسه در دفاع از حقوق کار، آزادی سندیکالیست های زندانی و همه زندانیان سیاسی- عقیدتی به امضای حاضرین در جشن رسید و چند صد نفر از حاضرین در جشن آنرا امضا زدند. و آن متن به سفارت جمهوری اسلامی در بروکسل ارسال شد.

برخی از نمایندگان پارلمان و سنای بلژیک و شخصیت‌های بلژیکی به غرفه جمهورىخواهان سکولار و دموکرات ایران آمدند و از مبارزات فعالین سندیکایی و از حق تشکیل سندیکا در ایران، آزادی زندانیان سیاسی و از جنبش زن، زندگی، آزادی، اعلام حمایت کردند. طیف های مختلفی از ایرانیان از هنرمندان، شاعران، فعالین سیاسی، مدنی و اجتماعی در این جشن حضور داشتند و همبستگی خود را با مبارزات فعالین سندیکایی و اجتماعی در ایران اعلام کردند.

علاوه بر غرفه جمهورىخواهان سکولار و دموکرات ایران در بلژیک، گروه دیگری از کنشگران ایرانی با نام زن، زندگی، آزادی با برپایی چادری در این مراسم شرکت فعال داشتند.

جشن اول ماه مه بروکسل

زن زندگی آزادی در جشن اول ماه مه بروکسل

به درخواست گروهی از زنان ایرانی و در همبستگی با مبارزات زن، زندگی، آزادی، برنامه زیبایی در برابر غرفه جمهورىخواهان سکولار و دموکرات ایران به نمایش گذاشته شد که بسیار مورد توجه حاضرین در جشن قرار گرفت.
جمهوری‌خواهان سکولار و دموکرات ایران در بلژیک، اعلامیه ای به مناسبت اول ماه مه انتشار داده بود و در آن ضمن اعلام همبستگی با جنبش کارگری، معلمین و دیگر مزدبگیران اعلام کرد:
*جنبش «زن، زندگی، آزادی» را در راستای مطالبات آزادی‌خواهانه و عدالت‌طلبانه در ایران می‌بینیم و از آن پشتیبانی می‌کنیم،
*جنبش‌های مطالبه‌محور کارگران، معلمان، زنان، دانشجویان و سایر اقشار و گروه‌های مترقی را با اهمیت و در مسیر تحول سیاسی در ایران ارزیابی می‌کنیم،
*خواهان آزادی فوری و بی‌قیدوشرط همه زندانیان سیاسی – عقیدتی و مدنی هستیم،

*سیاست‌های اقتصادی جمهوری اسلامی را در راستای تحمیل فقر و فلاکت بر مردم برای گریز از پرتگاه ارزیابی می‌کنیم و تداوم این سیاست‌ها و در نتیجه تداوم فشارهای اقتصادی بر طبقات فرودست جامعه را محکوم می‌کنیم و برای تغییر آن مبارزه می‌کنیم،
*تحریم‌های اقتصادی علیه مردم ایران را نه در راستای تضعیف جمهوری اسلامی که موجبات افزایش فشار اقتصادی بر مردم ایران می‌دانیم و خواهان توقف آن هستیم،
*از منشور مطالبات حداقلی ۲۰ تشکل، سازمان و گروه صنفی در ایران حمایت می‌کنیم و آن را انعکاس مطالبات اقشار و طبقات فرودست و نیروهای سیاسی مترقی می‌دانیم.

در تمام مدت برگزاری جشن اول ماه مه، ترانه سرودهای ایرانی و فرانسوی متعلق به جنبش کارگری و دیگر جنبش های اجتماعی به طور مرتب پخش شد. شرکت کنندگان در جشن اول ماه مه در بروکسل به اشکال گوناگون از طریق بحث و گفتگو، پخش تراکت، اعلامیه، فروش روزنامه‌های کاغذی، کتاب، اجرای موزیک، رقص و… به زبان ها و رنگ های مختلف، اما به یک صدا می‌گفتند که ما این جهان سراسر از فقر، تبعیض، ستم، بهره‌کشی و جنگ را نمی‌خواهیم و برای یک جهان بهتر، انسانی‌تر، برابر، مدرن مبارزه می‌کنیم.

گزارش: از علی صمد

یازده اردبیهشت ۱۴۰۲ برابر اول ماه مه ۲۰۲۳

تاریخ انتشار : ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۲ ۳:۳۰ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

اعدام‌ها را متوقف کنید؛ مردم خواهان تنش‌زدایی و صلح هستند.

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): ما بار دیگر خواستار توقف فوری اجرای تمامی احکام اعدام، تضمین دادرسی عادلانه، رعایت حقوق متهمان و پایان دادن به استفاده از مجازات مرگ به عنوان ابزار سرکوب هستیم. امروز دفاع از حق حیات، دفاع از صلح و دفاع از آزادی، سه مطالبه جدا از هم نیستند؛ این‌ها ارکان آینده‌ای هستند که مردم ایران برای آن هزینه‌های سنگینی پرداخته‌اند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

انقلاب مشروطیت و سایه آن بر ایران امروز

شهناز قراگزلو: مشروطه را نباید صرفاً رویدادی متعلق به گذشته دانست، بلکه باید آن را نقطه آغاز گفت‌وگویی ناتمام درباره حکومت قانون در ایران تلقی کرد. شاید مهم‌ترین درس آن نیز همین باشد که هیچ نظام سیاسی، صرف‌نظر از آنکه قدرت در دست شاه، روحانیت یا هر نهاد دیگری باشد، بدون محدود شدن قدرت، استقلال نهادهای قانونی و پاسخ‌گویی در برابر شهروندان، به آزادی و ثبات پایدار دست نخواهد یافت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جدال دو سبک زندگی برای تصاحب فضای عمومی

رقابت امپریالیستی و نظم نوین جهانی؛ از گسترش ناتو تا همکاری روسیه و چین

صنعت خودروسازی آلمان در حال سقوط به حاشیه است

نه استبداد، نه ارباب خارجی؛ حق ملت را میان «بد و بدتر» قربانی نکنید!

افغانستان: پنج سال حکومت طالبان، پنج سال سرکوب بی پایان زنان و دختران 

لبنان و لغو مجازات اعدام؛ گامی به سوی حق حیات در خاورمیانه