جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۰

جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۰

حقوق ما: سال هشتم، شماره ۲۳۰
در این شماره: مجازات‌های جایگزین حبس، خدمات عامالمنفعه در مجازاتهای جایگزین حبس و امکان استثمار زندانیان، کاهش جمعیت کیفری زندان در پرتو مجازاتهای جایگزین حبس، تاثیر اجتماعی مجازات جایگزین حبس...
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
روزای خونین: میان نامه های زندان و تئوری انقلاب
روزا رویزیونیسم را اندیشه ای مکانیکی و غیردیالکتیکی میدانست...او در کنار کارل لیبکنشت پایه گذار سازمان اسپارتاکوس بود که نطفه اصلی تشکیل حزب کمونیست آلمان در سال 1918 میلادی گردید....
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
یگانه چارهٔ ما
در جهان مدرنی که به جای نزدیکی، دیوارهایی بلندتر میان انسان‌ها ساخته‌اند، چگونه می‌توان به آینده امید داشت؟
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
سقوط تاریخی دستمزد در مقابل طلا
کارگر یک ماه کار می‌کند اما کل حقوقی که می‌گیرد، کمی بیشتر از قیمت یک گرم طلا در بازار و کمتر از ۱۵۰ دلار آمریکاست؛ حال قدرت خرید چنین دستمزدی...
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین هزاره مقدم
نویسنده: نسرین هزاره مقدم
در چشم انداز سبزِ نگاه تو
می دانم، چه بیهوده می گذرد، روزگار سخت و دلگیر، در دالانی تنگ و سیاه، اما امید در شریانهای زندگی جاریست
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
دوستان و رفقای گرامی مطالبی که در این دفتر ملاحظه میکنید، بخشی از اسناد مصوب کنگره بیستم سازمان، به اضافه پیام ها و سخنرانی های مهمانان آن است که آماده...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تأثیرات سیاست‌های ترامپ بر حقوق زنان و اقلیت‌ها
در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، بودجه ایالات متحده برای صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، که از برنامه‌ریزی خانواده در سراسر جهان حمایت می‌کند، قطع شد. چنین تغییراتی در سیاست...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو

نگاهی به دیدگاه و مبارزه فدائیان آغازگر، اثرات و کاربرد آن

• فران عزیز. میدانید که در آبان سال ۱۳۵۵ بزرگ ترین شاخه سازمان چریک های فدائی خلق ایران با رد مشی مبارزه مسلحانه به عنوان «انحراف از مارکسیسم لنینیسم» از آن سازمان انشعاب کرد. از آن زمان تا کنون که پنجاه سالگی تولد سیاهکل را گرامی میداریم، هزاران مقاله و کتاب و ... در باره تاریخ خونبار این جنبش نوشته شده اما متاسفانه در هیچکدام از آنها به حادثه مهم انشعاب رفقائی که که بعدها به «گروه منشعب از سازمان چریک های فدائی خلق ایران» معروف شدند اشاره ای نمیکنند. شما علت این سکوت عامدانه را چه میدانید. ممنون

سوالاتی که در خلال جلسه جمعه ۱۷ بهمن ۱۳۹۹ از طرف حاضران در اتاق مطرح شدند.

موضوع : نگاهی به دیدگاه و مبارزه فدائیان آغازگر، اثرات و کاربرد آن

مهمان : رفیق رقیه دانشگری ، از پیش کسوتان جنبش فدائی

فایل های صوتی از صحبتهای کامل رفیق رقیه دانشگری در پایان پرسش ها در همین صفحه در دسترس علاقه مندان است. 

  • درود و خوشامد به شما رفیق دانشگری متاسفانه شرایط سرکوب پس از انقلاب موجب گردیده است کلیه احزاب سیاسی از جمله فداییان خلق رابطه  تشکیلاتی با اعضا و هواداران خود را از دست بدهند و تاسف بار تر اینکه این رابطه اگر هم  بصورت رسانه ای وجود داشته باشد در عمل رابطه ای یک طرفه است و نمیتواند تاثیر متقابل داشته باشد. در پیش از انقلاب فداییان با رفتار صادقانه و شجاعانه خود توانسته بودند جایگاه ویژه ای در دل و ذهن مردم باز کنند اما این جایگاه الان از دست رفته است. فداییان چگونه می توانند این رابطه بین خود شان از یک طرف و بین خود و مردم را از طرف دیگر احیا و ایجاد کنند؟
  • با سلام و درود به همه دوستان و خانم دانشگری مبارز شهیر و یادگار نسل اول و افسانه ای چریک های فدایی خیلی دوست دارم نظر خودتون را در این مورد بیان فرمایید :
  • درود رفیق بزرگوارم با توجه به اینکه جنابعالی در بطن تغییر و تحولات سازمان قرار داشید بعد از گذشت چهل سال فکر نمیکند که رهبری سازمان در آن مقطع توان تئوریک را نداشت که با نظر مخالفان خود جواب منطقی دهد؟
  • درود به رفیق دانشگری عزیز… بدون تردید جنبش چریکی در ایران متاثر از تحولات آمریکای لاتین و بخصوص انقلاب کوبا و هم چنین تثبیت دیکتاتوری و هژمونی استبداد و اختناق حاکم، موجب شد تا جوانان آرمانخواه متاسفانه تابع فقر تئوریک که در آن شرایط تا حدودی اجتناب ناپذیر بود، دست به یک تطبیق مکانیکی از تحولات کوبایی در ایران آن روز بزنند. البته رفیق بیژن جزنی توانست تا حدود زیادی یک دگرگونی در برداشت مشی مسلحانه ایجاد کند و در سال پنجاه و چهار بعد از سرکوب هسته های اصلی چریکی به رهبری رفیق حمید اشرف وجه رویکرد سیاسی را در سازمان تقویت کند. اما آنچه امروز برای پایگاه اجتماعی جنبش فدایی مطرح است آرمانگرایی و باورمندی بنیانگزاران سازمان در حوزه اندیشه مارکسیسم لنینیسم بود. حالا این سوال برای من مطرح می باشد که آیا می توان خود را میراث دار جنبش فدایی قلمداد کرد اما بنیان های اندیشه مارکسیستی این جنبش را نقض کرد و آیا چنین مدعیانی واقعا نماینده واقعی جنبش فدایی خواهند بود؟
  • با درود ممکنه بفرمایید که چرا حماسه سیاهکل از یک نقطه ی محروم که بطور طبیعی امکان حمایت  اهالی آن منطقه از مبارزان بیشتر از سایر نقاط است شروع نشد؟ مناطقی مانند بلوچستان یا مناسب تر از آن،  کردستان که عوارض طبیعی منطقه هم در موفقیت مبارزان نقش کلیدی داشت. در تایید عرایضم حتمن به یاد دارید که اهالی منطقه سیاهکل در ضرب و شتم و دستگیری رفقای شهید چقدر نقش داشتند.
  • سلام به رفقا راحله طارانی و فروغ اسد و رفیق عزیز رقیه دانشگری، در خصوص نقد مشی مسلحانه و اراده گرایی خودتان  اشاره کردید ارزیابی تان در خصوص خلق گرایی چیست؟ اکنون با بررسی نتایج انقلاب و سیاست‌های فدائیان پس از انقلاب، تأثیر خلق گرایی را چطور می بینید؟
  • رفیق دانشگری عزیز هم اکنون با توجه به پراکندگی و تشتت جنبش چپ ایران و از جمله انشقاق و افتراق در بین نحله های فدایی، به نظر شما اتحاد عمل بین نیروهای چپ ایرانی آیا در چارچوب «همه با هم» همچون همان اشتباه انقلاب پنجاه و هفت باید انجام گیرد یا صف مستقل چپ با برنامه مشخص در چارچوب ملی با دیگر نیروهای مترقی و دمکراتیک دست به همکاری و اتحاد عمل بزند؟
  • با سلام خدمت رفیق رقیه عزیز چنانچه اطلاعی از فعالیت فدائی خلق  رفیق سیامک،اسکندر دارید، چه اطلاعی از حرکت مسلحانه دکتر هوشنگ اعظمی در لرستان دارید، آیا خیال ندارین خاطرات خود را منتشر کنید؟
  • درود رفیق فران عزیز بانوی قهرمان و افتخار آفرین، پنجاهمین سالروز تولد سازمان چریک های فدائی خلق و رستاخیز سیاهکل برشما مبارک باد، سئوال همیشگیم این بوده وهست که هرچندجنبش فدائی باشکستن سکوت گورستانی رژیم پهلوی، بارقه امیدی را دردلهای پرشور جوانان آرمان خواه برانگیخت، وآنچنان درخشید که انبوه آرمانخواهان سوسیالیست را به صفوف خود جلب نمود، آیا امکان نداشت، که سازمان درکنارِ و یا درادامه مبارزه مسلحانه، تشکیلات سیاسیِ علنی یانیمه علنی(بدون شناسائی کادر های مجرب و رهبری) خود رابطور موازی سازمان میداد تا با تمیهدات امنیتی شدید، هم ضربه پذیری را کاهش میداد، و هم بسیاری از رفقا درجریان زندگی عادی ضمن استفاده از تخصص خود(که بسیاری از آنان مهندسین فنی بودند و میشد درکارخانه ها شاغل شوند) بهتر بتوانند با توده های کار و زحمت جهت پیشبرد اهداف سیاسی درتماسی نزدیکتری قرار داشته باشند؟
  • با سلام به فران عزیز همانطور که فرمودید، تحمیل یک شیوه خاص (مبارزه مسلحانه) به عنوان تنها راه اشتباه بود. و خب امپریالیسم ببر کاغذی است، هم اشتباه بود و اینطور نبود، تئوری موتور کوچک موتور بزرگ را راه می اندازد هم درست نبود، ترس مانع اصلی مردم برای یافتن راه است هم درست نبود چون مردم ترس را سرانجام شکستند اما سوسیالیسم را انتخاب نکردند. آیا فکر نمی کنید با این همه اشتباه درست است که مخالفت شدید سازمان در دهه ۴۰ و ۵۰ با حزب را هم یک اشتباه بزرگ دانست که ضربه خود را به جنبش چپ ایران زد و نسلی را که باید اتصال دهنده حرکت تاریخی جنبش سوسیالیستی ایران می شد را به قربانگاه فرستاد؟
  • درود خانم دانشگری بعنوان یکی از قدیمی ترین اعضای سازمان  بعد از پنجاه سال مبارزه، لطفا از حسرت ها و امیدها بگویید.
  • رفیق گرامی  شما امکان چه شکل از مبارزه به جز مبارزه ی مسلحانه که تحمیل شده ی شرایط دیکتاتوری بود می توانست وجود داشته باشد که فداییان از ان روی گردان بودند؟ در آن دوران به حذف حزب های گوناگونی که کوچکترین خطری برای رژیم نبودند و اجبار همه گان برای عضویت در حزب رستاخیز توجه داشته باشید. فکر می کنید رژیم حاکم، چه شیوه ای از مبارزه و مبارزان را سرکوب نمی کرد؟
  • تحولات متاثر از انقلاب ۵۷ و سایر تحولاتی بعد از آن، ارائه تحلیل مشخص از شرایط مشخص را الزام آور میکند.   برخی از هواداران که هنوز به فدائیان  تعلق خاطر دارند، در دفاع از اندیشه چپ و مارکسیسم، نفسِ شهادت فداییان در مبارزات یا شکنجه گاهها را، تا حد امر قدسی و نقد ناپذیر ارتقا میدهند و نقد سازنده را بر نمی‌تابند. فکر نمیکنید این قبیل روبرو شدن با نقد، روش مناسبی نیست .
  • فران عزیز. میدانید که در آبان سال ۱۳۵۵ بزرگ ترین شاخه سازمان چریک های فدائی خلق ایران با رد مشی مبارزه مسلحانه به عنوان «انحراف از مارکسیسم لنینیسم» از آن سازمان انشعاب کرد. از آن زمان تا کنون که پنجاه سالگی تولد سیاهکل را گرامی میداریم، هزاران مقاله و کتاب و … در باره تاریخ خونبار این جنبش نوشته شده اما متاسفانه در هیچکدام از آنها به حادثه مهم انشعاب رفقائی که که بعدها به «گروه منشعب از سازمان چریک های فدائی خلق ایران» معروف شدند اشاره ای نمیکنند. شما علت این سکوت عامدانه را چه میدانید. ممنون
  • رفیق گرامی ۱- بعد از یورش سالهای ۶۱- ۶۲ به حزب توده ایران چرا رهبری سازمان اکثریت با وجود تجربه کار مخفی پیش از انقلاب، به جای پیش بینی یورش به سازمان و انتخاب مبارزه غیرمتمرکز و مخفی، تا سال ۶۵ مبارزه را به شکل متمرکز ادامه دادند؟ ۲- در مورد سند آسیب شناسی تشکیلات مخفی سازمان در سالهای ۶۲-۶۵ برای بررسی عوامل ضربه و نتایج آن که شما عضو هیئت سیاسی بودید در صورت تمایل ابراز نظر فرمایید. سند مزبور در سال ۹۱ در اخبار روز منتشر شده است:  http://www.akhbar-rooz.com/article.jsp?essayId=47749
  • رفیق دانشگری نقد شما از مشی سازمان بدین معناست که حزب توده فاقد خطاهای سیاسی جدی بود؟ اگر چنین نیست لطفا توضیح دهید
  • اتفاقا برعکس من انتقادی دارم به خانم دانشگری سازمان یا شما قیم مردم نشدید هر دوره ای افکار آن دوره  رامیطلبد خواه ناخواه مبارزه مسلحانه نیز باید تجربه میشد که الان شما به نتیجه درست و غلط بودن آن میرسیدین اتفاقا صداقت و وفاداری اصیل دوره چریکی به یادماندنی است و همگان از این اصول میتوانند درهر دوره ای خط و مشی بگیرند اما درمورد طی شدن حرکت تاریخی جنبش سوسیالیستی تاریخ هرگز عقب نشینی نداشته واین روند درحال طی شدن است همین جلسات پرسش پاسخ  گره های اتحاد چپ و هزاران راهی که برای اتحاد گشوده شده برای طی همین راه است فقط چیزی که هست دراین میانه نباید برای نیل به این خواسته دامن به یکسری رنجوریها زده شود نظر شما چیست خانم دانشگری عزیز؟
  • با سپاس از ادمین های عزیز و گرامی و درود بر میهمان بزرگوار به نظر شما نقش آقایان فرخ نگهدار و فتاح پور در انشعابات سازمان چه میزان بوده. از اولین انشعاب بعد از قیام (اشرف دهقانی تا اقلیت ‘ و اکثریت جناح چپ و ۱۶ آذر) و تکه پاره کردن بزرگترین جنبش چپ ایران و به مرز اضمحلال و ادغام کردن آن در حزب توده.

 

تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن, ۱۳۹۹ ۰:۵۶ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

حقوق ما: سال هشتم، شماره ۲۳۰

روزای خونین: میان نامه های زندان و تئوری انقلاب

یگانه چارهٔ ما

سقوط تاریخی دستمزد در مقابل طلا

در چشم انداز سبزِ نگاه تو

دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)