چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۹

چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۹

"همگامی" خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است
همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران
ما از جامعه ی ورزشی ایران، خصوصا مردان ورزشکار، انتظار داریم که برای رفع کلیه ی محدودیت ها از جمله حجاب اجباری، کنار زنان ورزشکار بایستند. ما همچنین از نهادهای...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی
حق دادخواهی و داشتن یک نظام قضایی منصف و برخورداری از دادرسی عادلانه از جمله حقوق اساسی ملت‌ها است، و این اهداف، جز در زیر چتر حمایت یک نهاد قضایی...
۲۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیروان منصوری
نویسنده: سیروان منصوری
صلح متزلزل در سوریه جدید
پس از سقوط دیکتاتوری اسد, انتقال قدرت در سوریه منظم تر از آن چیزی بوده است که بسیاری انتظار داشتند. اما آیا حاکم جدید حاضر به سازش های پایدار هست؟...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت
روز یکشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵, صد وششمین سالگرد به قتل رساندن رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت بود. مطابق معمول در این روز همه ساله در شهر برلین یادبود قتل رهبران...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا کاویانی
نویسنده: رضا کاویانی
داشتم پوست می انداختم
در سپیدار خیال، باز می خواندم این سرود: من به پایان نمی اندیشم ...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟
اساساً نوع نگاه و برخورد راست‌های افراطی با دیگران، بر مبنای دوقطبی‌سازی شدید شکل می‌گیرد: یا به‌طور کامل از آن‌ها حمایت می‌کنند یا به سرکوب و حتی حذفشان می‌پردازند. این...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

هشت نکته درباره سخنان روحانی

حسن روحانی در گزارش 100 روزه خود نشان داد، قرار است روند محافظه کارانه دولت ادامه یابد. او در این گزارش تلاش کرد هیچ موضوع جنجالی را پیش نکشد، او از لزوم تعامل با دیگر قوا و نهادها سخن گفت. این در حالی بود که پس از انتخابات جدال ها میان نهادهای مختلف با رییس جمهور منتخب افزایش پیدا کرده بود. در رقابت های انتخاباتی نیز او انتقادات تندی از نهادی مختلف حاکمیت صورت داد، اما پس از پیروزی در انتخابات به سرعت تمام در مسیر محافظه کاری حرکت کرد. دیگر از اظهارات تند و تیز او خبری نبود. سعی کرد فضا را آرام کند.

 

۱- حسن روحانی در گزارش ۱۰۰ روزه خود نشان داد، قرار است روند محافظه کارانه دولت ادامه یابد. او در این گزارش تلاش کرد هیچ موضوع جنجالی را پیش نکشد، او از لزوم تعامل با دیگر قوا و نهادها سخن گفت. این در حالی بود که پس از انتخابات جدال ها میان نهادهای مختلف با رییس جمهور منتخب افزایش پیدا کرده بود. در رقابت های انتخاباتی نیز او انتقادات تندی از نهادی مختلف حاکمیت صورت داد، اما پس از پیروزی در انتخابات به سرعت تمام در مسیر محافظه کاری حرکت کرد. دیگر از اظهارات تند و تیز او خبری نبود. سعی کرد فضا را آرام کند. او شب گذشته نیز همین رویه را ادامه داد، برخلاف گذشته حتی از عبارات کنایه ای نیز علیه هیچ نهاد و مقامی استفاده نکرد و سعی کرد در فضایی آرام کارنامه و برنامه های صد روزه دولت را مطرح کند. او بارها از افزایش تعامل با قوا و نهادهای نظامی سخن گفت. روحانی در گفت و گوی تلویزیونی خود تاکید کرد: «من رابطه خود را با نیروهای مسلح نیز افزایش داده‌ام چراکه این رابطه می‌تواند به حل مسائل مختلف سیاسی اجتماعی و حتی اقتصادی ما کمک کند.» این رویکرد احتمالا قائلان به تئوری چرخش روحانی  پس از انتخابات ریاست جمهوری را مطمئن تر می کند. روحانی گفت: “نکته ای مهم را تاکید می کنم آنهم اینکه در شرایط فعلی کشور هیچ چیز برای ما واجب تر از انسجام و وحدت ملی نیست.”

۲- رییس جمهور در سخنان شب گذشته خود سعی کرد در موارد مختلف به انتقادات از دولت پاسخ دهد او به نوعی رویکرد تدافعی را اتخاذ کرده بود. البته در این رویکرد نیز بیش از هر چیز سعی کرد پاسخگوی انتقادات رای دهندگانش باشد. او از عملکرد دولت در امداد رسانی زلزله کرمانشاه دفاع کرد، از فضای باز سیاسی در دانشگاه ها سخن گفت، اعلام کرد که وعده هایش را فراموش نکرده است و حتی وعده های شفاهی اش را هم پیگیری می کند. به نظر می رسد این سخنان بیشتر در پاسخ به انتقادات به رییس جمهور در فضای مجازی، توسط هواداران او بود. روحانی تاکید کرد: «من اجرای همه شعارها را دنبال می کنم.»

۳- گزارش ۱۰۰ روزه رییس جمهور، به نوعی دفاع از عملکرد دولت گذشته بود. سخنان او در واقع نشان داد که دولت در این صد روز کارهای ویژه و مهمی انجام نداده است. روحانی در واقع چیزی برای عرضه کردن در این باره نداشت. او بیشتر به دفاع از عملکرد دولت یازدهم و اعلام برنامه برای آینده دولت پرداخت. برنامه ای که ظاهرا بیش از همه حوزه اشتغال را در بر می گیرد.

۴-  روحانی در گزارش خود به برخی نگرانی ها پاسخ داد. در هفته های اخیر نوسان در قیمت ارز و همچنین قیمت سکه نگرانی هایی را درباره احتمال بازی دولت با نرخ ارز و سکه برای رفع کسری بودجه ایجاده کرده است. روحانی به مردم اطمینان دارد که دولت به دنبال کسب درآمد از طریق دست کاری قیمت ارز نیست. او تاکید کرد “تلاش در دولت یازدهم این بود و در دولت دوازدهم این است که نرخ را متعادل نگه داریم و نیاز ارزی با درآمد ارزی در تعادل باشد.” او همچنین تاکید کرد که تورم نیز تک رقمی است.

۵- روحانی باز هم مطابق عملکرد دولت یازدهم به شکلی کاملا محافظه کارانه درباره برنامه آینده دولت برای “یارانه نقدی” سخن گفت. او توپ را در زمین مجلس انداخت و قطع یارانه نقدی برخی از شهروندان در سال های گذشته را مصوبه مجلس خواند و درباره آینده آن گفت: «باید به این صورت باشد که در بودجه امسال اگر مجلس تصمیمی گرفت براساس آن عمل کنیم.» این در حالی است که اکثر مقامات دولتی نسبت به پرداخت یارانه نقدی نگاه مثبتی ندارند و معتقدند این روند باید متوقف شود اما به نظر می رسد حسن روحانی حاضر به پذیرش ریسک سیاسی این موضوع نیست و تلاش می کند تصمیم گیری در این باره را به گردن مجلس اندازد.

۶- مصاحبه رییس جمهور فقط حاوی نکات گل و بلبلی نبود، در سخنان او رگه های از نگرانی هم دیده می شد. او از وضعیت صندوق های بازنشستگی ابراز نگرانی کرد و گفت “باید فکری کرد.” بسیاری از ناظران و تحلیلگران معتقدند احتمال ورشکستگی صندوق های بازنشستگی را یکی از ابرچالش های اقتصاد ایران می دانند.

۷- روحانی درباره یکی از وعده های مهم انتخاباتی خود توضیحاتی ارائه کرد. او درباره استفاده از زنان  در دولت  گفت: «قولی که دادم در مدیریت ها هم از زنان بیشتر استفاده کنیم هم در دولت تلاشم براین بود که در سطوح مختلف از بانوان استفاده کنیم.» این اظهار نظر به نوعی رد این مطلب بود که پیشتر گفته می شود روحانی وعده استفاده از زنان در سطح وزیر را داده است. او افزود: «یک مقام ارشد در وزارت نفت خانم است. در دیگر وزارتخانه ها هم معاونانی از بانوان انتخاب شده است. مثلا یک شرکت مهم هواپیمایی را یک خانم اداره می کند. در سطوح مدیریتی تلاش می کنیم خانم ها و جوانان حضور جدی تر داشته باشند.» روحانی در این مورد هم سعی کرد به هوادارانش که از عدم استفاده از زنان در سطوح بالای مدیریتی گلایه دارند توضحاتی ارائه کند.

۸- حلقه گمشده در سخنان شب گذشته رییس جمهور عدم پرداختن به بحران های اجتماعی بود. او هیچ توضیحی در این باره ارائه نکرد و به نوعی درباره وضعیت نگران کننده اجتماعی کشور سکوت کرد. در گزارش عملکرد صد روزه هم هیچ ردی از اقدامات دولت درباره بحران های اجتماعی دیده نشد. او در این حوزه فقط بر گسترش فضای مجازی و احقاق حقوق شهروندی و مبارزه با فساد تاکید کرد. او در سخنان خود برخلاف گذشته که درباره مسائل محیط زیستی سخن می گفت این بار کمتر از همیشه به این موضوع پرداخت.

تاریخ انتشار : ۹ آذر, ۱۳۹۶ ۵:۲۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

“همگامی” خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است

حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی

صلح متزلزل در سوریه جدید

موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت

داشتم پوست می انداختم