Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید! Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۳

دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۳

سلطنت‌طلبان در گذر تاریخ "تاریخ در حال نگارش است؛ امروز و همین حالا!"
تاریخی که با خون دل نوشتیم، اکنون در معرض تهدید جدی قرار دارد. آیا باز هم شاهد تکرار فجایع گذشته خواهیم بود؟ یا اینکه این بار، با آگاهی و مسئولیت‌پذیری...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
فرخنده باد روز زبان مادری؛ روز زبان‌های مردم ایران!
به‌جاست بر این نکته انگشت تاکید بگذاریم که علی‌العموم هیچ زبانی در تضاد و تعارض با زبان عمومی و رسمی یا همان زبان میانجی و مشترک ِ زبان‌های گوناگون در...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
زمستان
بیدارم مکن, با قلبِ سردم, در کنار ستاره ها, خاموش بخواب می روم, ستاره سرخی از میان کهکشانها, خطی بر آسمان انداخت, پایان زمستان نزدیک است,
۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان-ا
نویسنده: رحمان-ا
روایتگری بس است ، باید راهی جست
فرض کنیم تمامی مطالب مطرح‌شده در نوشته‌ی آقای بهزاد کریمی با عنوان «در مونیخ چه گذشت»، که در سایت به پیش متعلق به حزب چپ ایران منتشر شده، با تمام...
۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
زنان خانه‌دار و کارگران؛ در صدر آمار خودکشی در ایران
ایران با بحران عمیق روانی، اجتماعی و اقتصادی روبه‌رو است که یکی از پیامدهای نگران‌کننده آن، افزایش نرخ خودکشی است. زنان خانه‌دار، کارگران، دانش‌آموزان و دانشجویان بیشترین آسیب‌پذیری را در...
۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
افراد ایلان ماسک نمی دانستند واقعا به چه کسانی شلیک می کنند
با این حال، تلاش‌های فشرده برای بازگرداندن کارکنان NNSA نشان می‌دهد که دولت ترامپ واقعاً افرادعالیرتبه دارای تخصص های مهم را اخراج کرده است. اولریش کون، کارشناس کنترل تسلیحات در مؤسسه تحقیقات صلح...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده:  الیور ایمهوف -  برگردان رضا کاویانی
نویسنده:  الیور ایمهوف -  برگردان رضا کاویانی
اروپا قربانی کیست؟
به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: آرنولد برتراند
نویسنده: آرنولد برتراند

هشت نکته درباره سخنان روحانی

حسن روحانی در گزارش 100 روزه خود نشان داد، قرار است روند محافظه کارانه دولت ادامه یابد. او در این گزارش تلاش کرد هیچ موضوع جنجالی را پیش نکشد، او از لزوم تعامل با دیگر قوا و نهادها سخن گفت. این در حالی بود که پس از انتخابات جدال ها میان نهادهای مختلف با رییس جمهور منتخب افزایش پیدا کرده بود. در رقابت های انتخاباتی نیز او انتقادات تندی از نهادی مختلف حاکمیت صورت داد، اما پس از پیروزی در انتخابات به سرعت تمام در مسیر محافظه کاری حرکت کرد. دیگر از اظهارات تند و تیز او خبری نبود. سعی کرد فضا را آرام کند.

 

۱- حسن روحانی در گزارش ۱۰۰ روزه خود نشان داد، قرار است روند محافظه کارانه دولت ادامه یابد. او در این گزارش تلاش کرد هیچ موضوع جنجالی را پیش نکشد، او از لزوم تعامل با دیگر قوا و نهادها سخن گفت. این در حالی بود که پس از انتخابات جدال ها میان نهادهای مختلف با رییس جمهور منتخب افزایش پیدا کرده بود. در رقابت های انتخاباتی نیز او انتقادات تندی از نهادی مختلف حاکمیت صورت داد، اما پس از پیروزی در انتخابات به سرعت تمام در مسیر محافظه کاری حرکت کرد. دیگر از اظهارات تند و تیز او خبری نبود. سعی کرد فضا را آرام کند. او شب گذشته نیز همین رویه را ادامه داد، برخلاف گذشته حتی از عبارات کنایه ای نیز علیه هیچ نهاد و مقامی استفاده نکرد و سعی کرد در فضایی آرام کارنامه و برنامه های صد روزه دولت را مطرح کند. او بارها از افزایش تعامل با قوا و نهادهای نظامی سخن گفت. روحانی در گفت و گوی تلویزیونی خود تاکید کرد: «من رابطه خود را با نیروهای مسلح نیز افزایش داده‌ام چراکه این رابطه می‌تواند به حل مسائل مختلف سیاسی اجتماعی و حتی اقتصادی ما کمک کند.» این رویکرد احتمالا قائلان به تئوری چرخش روحانی  پس از انتخابات ریاست جمهوری را مطمئن تر می کند. روحانی گفت: “نکته ای مهم را تاکید می کنم آنهم اینکه در شرایط فعلی کشور هیچ چیز برای ما واجب تر از انسجام و وحدت ملی نیست.”

۲- رییس جمهور در سخنان شب گذشته خود سعی کرد در موارد مختلف به انتقادات از دولت پاسخ دهد او به نوعی رویکرد تدافعی را اتخاذ کرده بود. البته در این رویکرد نیز بیش از هر چیز سعی کرد پاسخگوی انتقادات رای دهندگانش باشد. او از عملکرد دولت در امداد رسانی زلزله کرمانشاه دفاع کرد، از فضای باز سیاسی در دانشگاه ها سخن گفت، اعلام کرد که وعده هایش را فراموش نکرده است و حتی وعده های شفاهی اش را هم پیگیری می کند. به نظر می رسد این سخنان بیشتر در پاسخ به انتقادات به رییس جمهور در فضای مجازی، توسط هواداران او بود. روحانی تاکید کرد: «من اجرای همه شعارها را دنبال می کنم.»

۳- گزارش ۱۰۰ روزه رییس جمهور، به نوعی دفاع از عملکرد دولت گذشته بود. سخنان او در واقع نشان داد که دولت در این صد روز کارهای ویژه و مهمی انجام نداده است. روحانی در واقع چیزی برای عرضه کردن در این باره نداشت. او بیشتر به دفاع از عملکرد دولت یازدهم و اعلام برنامه برای آینده دولت پرداخت. برنامه ای که ظاهرا بیش از همه حوزه اشتغال را در بر می گیرد.

۴-  روحانی در گزارش خود به برخی نگرانی ها پاسخ داد. در هفته های اخیر نوسان در قیمت ارز و همچنین قیمت سکه نگرانی هایی را درباره احتمال بازی دولت با نرخ ارز و سکه برای رفع کسری بودجه ایجاده کرده است. روحانی به مردم اطمینان دارد که دولت به دنبال کسب درآمد از طریق دست کاری قیمت ارز نیست. او تاکید کرد “تلاش در دولت یازدهم این بود و در دولت دوازدهم این است که نرخ را متعادل نگه داریم و نیاز ارزی با درآمد ارزی در تعادل باشد.” او همچنین تاکید کرد که تورم نیز تک رقمی است.

۵- روحانی باز هم مطابق عملکرد دولت یازدهم به شکلی کاملا محافظه کارانه درباره برنامه آینده دولت برای “یارانه نقدی” سخن گفت. او توپ را در زمین مجلس انداخت و قطع یارانه نقدی برخی از شهروندان در سال های گذشته را مصوبه مجلس خواند و درباره آینده آن گفت: «باید به این صورت باشد که در بودجه امسال اگر مجلس تصمیمی گرفت براساس آن عمل کنیم.» این در حالی است که اکثر مقامات دولتی نسبت به پرداخت یارانه نقدی نگاه مثبتی ندارند و معتقدند این روند باید متوقف شود اما به نظر می رسد حسن روحانی حاضر به پذیرش ریسک سیاسی این موضوع نیست و تلاش می کند تصمیم گیری در این باره را به گردن مجلس اندازد.

۶- مصاحبه رییس جمهور فقط حاوی نکات گل و بلبلی نبود، در سخنان او رگه های از نگرانی هم دیده می شد. او از وضعیت صندوق های بازنشستگی ابراز نگرانی کرد و گفت “باید فکری کرد.” بسیاری از ناظران و تحلیلگران معتقدند احتمال ورشکستگی صندوق های بازنشستگی را یکی از ابرچالش های اقتصاد ایران می دانند.

۷- روحانی درباره یکی از وعده های مهم انتخاباتی خود توضیحاتی ارائه کرد. او درباره استفاده از زنان  در دولت  گفت: «قولی که دادم در مدیریت ها هم از زنان بیشتر استفاده کنیم هم در دولت تلاشم براین بود که در سطوح مختلف از بانوان استفاده کنیم.» این اظهار نظر به نوعی رد این مطلب بود که پیشتر گفته می شود روحانی وعده استفاده از زنان در سطح وزیر را داده است. او افزود: «یک مقام ارشد در وزارت نفت خانم است. در دیگر وزارتخانه ها هم معاونانی از بانوان انتخاب شده است. مثلا یک شرکت مهم هواپیمایی را یک خانم اداره می کند. در سطوح مدیریتی تلاش می کنیم خانم ها و جوانان حضور جدی تر داشته باشند.» روحانی در این مورد هم سعی کرد به هوادارانش که از عدم استفاده از زنان در سطوح بالای مدیریتی گلایه دارند توضحاتی ارائه کند.

۸- حلقه گمشده در سخنان شب گذشته رییس جمهور عدم پرداختن به بحران های اجتماعی بود. او هیچ توضیحی در این باره ارائه نکرد و به نوعی درباره وضعیت نگران کننده اجتماعی کشور سکوت کرد. در گزارش عملکرد صد روزه هم هیچ ردی از اقدامات دولت درباره بحران های اجتماعی دیده نشد. او در این حوزه فقط بر گسترش فضای مجازی و احقاق حقوق شهروندی و مبارزه با فساد تاکید کرد. او در سخنان خود برخلاف گذشته که درباره مسائل محیط زیستی سخن می گفت این بار کمتر از همیشه به این موضوع پرداخت.

تاریخ انتشار : ۹ آذر, ۱۳۹۶ ۵:۲۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

اروپا قربانی کیست؟

به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار وجود داشت، ابتدا خود را با آن سازگار نکردند. آنها احمقانه ترجیح دادند به نقش خود به عنوان شریک کوچک آمریکا بچسبند، حتی در شرایطی که این مشارکت به طور فزاینده ای علیه منافع آنها بود!

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سلطنت‌طلبان در گذر تاریخ “تاریخ در حال نگارش است؛ امروز و همین حالا!”

فرخنده باد روز زبان مادری؛ روز زبان‌های مردم ایران!

روایتگری بس است ، باید راهی جست

زنان خانه‌دار و کارگران؛ در صدر آمار خودکشی در ایران

افراد ایلان ماسک نمی دانستند واقعا به چه کسانی شلیک می کنند

برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید!