چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۸

چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۸

گسترش اشغالگری در سرزمین‌های فلسطین؛ تداوم نسل‌کشی زیرسایه سکوت جهانی
آیا نهاد های بین المللی که حتی در برابر یک حکم رسمی، مستند و بی‌سابقه ناتوان از اجرای عدالت می باشند، مشروعیت خود را از دست نمی دهند و در...
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
ماه مه با عطر بهار میاید
سر می کشند خیزابها، از پیِ موجها، شعله های مواج راه افتادند، هوا آتش می گیرد، آب هم در آتش می سوزد، ققنوس…، از حریق و باد می گذرد.....
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
در پاسخ به نکاتی از اطلاعیه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران
بهزاد کریمی: گزینش چنین زبانی و امضای پای «اطلاعیه»، رفتاری متفاوت با هنجار تاکنونی این سازمان در قبال غیر خود به تماشا می‌نهد و سایبانی است بر سلامت فضای گفتگو،...
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
قدرت انکار: چرا کشورها درباره اقدامات خود دروغ می‌گویند؟
این مقاله به بررسی نقش انکار در سیاست بین‌الملل می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه کشورها با انکار مسئولیت اقدامات خصمانه، می‌توانند از تشدید تنش‌ها جلوگیری کرده و افکار عمومی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان رضا فانی یزدی
نویسنده: برگردان رضا فانی یزدی
محاصره غذایی غزه؛ ادامه جنایت علیه بشریت، جهانی شرمسار گرسنگان
یونیسف نیز هشدار داده که بیش از ۹٬۰۰۰ کودک با سوءتغذیه حاد مواجه‌اند. کامیون‌های غذا هفته‌ها پشت گذرگاه‌ها متوقف مانده‌اند. این وضعیت، نتیجه یک حادثه نیست؛ بلکه آشکارا محصول نسل...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
خاموش شد آن شمع صبور!
عارفه، سی و چند سال را پس از اعدام همسرش با عشق به حسین و آرمان‌های او، و با امید به زندگی در چهره‌ی دخترش «سحر»، با عزت و سربلندی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی
مارکوزه ذهنگرایی "فلسفه زتدگی" را فلسفه "مشخص" نامید و از آن طریق به مخالفت و انتقاد از مارکسیسم، پرولتاریا، و حزبش پرداخت، وی بحران کاپیتالیسم را مقوله ای از "هستی"...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری

پاسخگویی شایستە، ودادخواه ملییتها واقلیتهای ساکن این کشور باشیم.

من به عنوان یک ‌کرد ایرانی بر این‌ باورم که کردها چه در ایران، چە در ترکیه، عراق و یا سوریه و … از نگاه فرهنگی زبانی و‌قومی و یا دموگرافیک و به ویژه تاریخی بسیار به ایران و فرهنگ و‌ تاریخا به ایرانی نزدیک‌ترند تا به کشورهای دیگر. لذا بهترین گزینه در تئوری، گرد آمدن و پیوستن داوطلبانه‌شان به آن حوضه جغرافیایی - تاریخی و سیاسی است که بدان نزدیک‌ترند. اما به باور من این پیوستگی و یا جدایی خلق‌های ایران نمی‌تواند به زور تهدید و سرکوب باشد.

من به عنوان یک ‌کرد ایرانی بر این‌ باورم که کردها چه در ایران، چە در ترکیه، عراق و یا سوریه و … از نگاه فرهنگی زبانی و‌قومی و یا دموگرافیک و به ویژه تاریخی بسیار به ایران و فرهنگ و‌ تاریخا به ایرانی نزدیک‌ترند تا به کشورهای دیگر. لذا بهترین گزینه در تئوری، گرد آمدن و پیوستن داوطلبانه‌شان به آن حوضه جغرافیایی – تاریخی و سیاسی است که بدان نزدیک‌ترند. اما به باور من این پیوستگی و یا جدایی خلق‌های ایران نمی‌تواند به زور تهدید و سرکوب باشد. این هم‌پیوستی باید داوطلبانه بوده و زمانی می‌تواند محقق شود، که حق مشارکت در قدرت و تصمیم‌گیری برای ساختن آن سرزمین مشترک به طور یکسان‌ برای همە تضمین شدە باشد.

درآن سرزمین جغرافیایی سیاسی باید آن‌چنان جذابیت فرهنگی، پیشرفت اقتصادی واجتماعی، برابر برای همه شهروندان، اقوام و ملیت‌ها نهادینە شده باشد، که آن‌ها آگاهانه و با اشتیاق و تمایل، خود را پاره‌ای جدایی‌ناپذیر از آن سرزمین بدانند و حس کنند. اگراین گونه نباشد، خواست نپیوستن و حتی جدایی و گریز نه تنها در میان کردها، بلکه‌ در میان دیگرخلق‌های میهنمان شدت و شتاب می‌گیرد. نمونهٔ کوچک این تجزیه و یا گریز را بە خوبی می‌توان در واکنش و کوچ اقلیت‌های مذهبی و آیینی هم‌چون، ارامنه و مسیحیان، یهودیان و ‌بهاییان، زرتشتیان ایران طی ۴۳ سال گذشتە بە دیگر کشورهای جهان دید. و یا ‌در بستری بسیار گسترده‌تر، کوچ میلیون‌ها ایرانی از زندان بزرگ ایران را به شکل ‌فرار مغزها، چه به نام پناهنده و چه به نام مهاجر کاری و نیروی متخصص بە خارج. به نگاه من این پدیده خود بزرگ‌ترین تجزیهٔ نه یک خاک، بلکه از آن بدتر بیرون راندن، و گریزاندن اجباری ‌مردم یک سرزمین از یکدیگر‌ است. این پدیده بدبختانه در همهٔ رژیم‌های حاکم‌ در منطقه به ویژه در کشورمان ایران بسیار بسیار گسترده است.

من برای تجسم بهتر این گفته، سرزمین واحد را به یک نمایشگاه ثابت ویا کتابخانە‌ای بزرگ و متنوع در مقیاس ملی تشبیح می‌کنم. نمایشگاهی کە در آن از سنتی تا مدرن و نوین‌ترین کتب و نوشتە‌های موجود در جهان وخدمات دیجیتالی و مجازی پیشرفتە برای استفادە کاربرانش و نە برای کنترل آن‌ها در چارچوب عرضهٔ خدمات ارائە می‌شود. جایی کە عرضه‌کنندگان بە شکلی قانون‌مند و پیشرفتە مصرف‌کنندگان سیاسی – اجتماعی و قومی را با فراهم نمودن و دادن امکانات عادلانە گرد هم آورده‌اند. اگر یک عرضه‌کننده بتواند نیازهای مصرف‌کنندهٔ خود را با کیفیت خوب، نرخ مناسب، به شکلی جذاب ‌و با سرویس و‌خدمات خوب ارائه نماید، آن‌گاه این عرضه‌کننده نه ‌تنها مشتریان خود را نگاه خواهد داشت، بلکه خریداران جدیدتری نیز بدان افزوده خواهند شد و موجب رشد و رونق کار خود از یک‌سو،‌ و ‌رضامندی مردم وحس مشارکت آنان برای توسعهٔ این تشکل از سوی دیگر می‌گردد.

اما کشورما مانند یک مغازهٔ کوچک ‌و‌تنگ سنتی است، که درآن تنوع کالایی نبوده ‌و اگر هم باشد بسیار محدود است. جایی که فروشنده آن چیزی را عرضه می‌کند که خودش می‌خواهد و بە آن باور دارد‌، نه آن کالا وخدمات خوب و مدرنی را که در این زمان و جهان امروز، نیاز مصرف‌کننده است. در این مغازۀ تنگ و تار، کالا و خدماتی با کیفیت بسیار پایین، کە تاریخ مصرفشان گذشته‌ و ‌بنجل با نرخی گران بدون هیچ‌گونه ضمانت، خدمات ‌‌سرویسی و با مدیریت سنتی وشدیداً واپسگرایانە به خورد مصرف‌کنندگان داده می‌شود، جایی که فروشنده در بساطش تنها کالاها و خدمات برگرفتە و برآمدە از برداشت‌های تجاری کهنە‌شدەاش، و شرع واحکام دینی کە تنها خود بە آن باورمند است راعرضه می‌کند.

این‌جا این رفتار فروشندە است کە تعیین‌کنندۀ واکنش خریدار و ‌مصرف‌کنندە می‌شود، رفتاری کە آنان را وادار بە انتخاب و یا ساختن جایی می‌کند که در آن‌جا حقوقشان محترم وحداقل امنیتشان در هر زمینەای فراهم است. پر واضح است کە یکی از برآیندهای اجتماعی این رفتار روی برتاختن، فرار و قهر و بی‌اعتمادی مصرف‌کنندگان ‌ومشتریان با استفادە از هر امکانی و ارتباطاتی کە در دستشان است خواهد بود و آنان برای برگزیدن و رسیدن به جایگاهی مناسب‌تر در این سودا و ‌داد و‌ ستد اتنیکی، اجتماعی و سیاسی تلاش خواهند کرد. جایی کە با برگزیندش دستیابی به این امکانات را نزدیک‌تر، آسان‌تر و از هر نگاهی کم‌هزینە‌تر می‌کند.

و این یعنی داشتن حق انتخاب، یعنی باو رداشتن بە حق تعیین سرنوشت. اندیشەای که ما به عنوان کنشگران سوسیالیست، باید پاسخی شایستە و در خور، بە خواست گروه‌های اتنیکی – ملی ایران که حق زندگی داوطلبانە دریک سرزمین ومشارکت بالفعل و بالقوە‌شان در یک سیستم فدرالیستی فرا قومی – ملیتی است، را بدهیم.البته سیاست بازار مکارە نیست که بتوان همه چیز را در آن فروخت، اما به عنوان یک اندیشۀ چپ و سوسیالیستی مدرن گفتمان ما از دموکراسی وآزادی ممکن است در بزنگاه‌هایی حتی با نیروهای لیبرال اجتماعی در جهان همسو شود.

ولی این بە معنای آن نیست کە با پوپولیسم راست کە در سطح جهانی از رای‌دهندگان برای گرفتن قدرت وهژمونی خود استفادە می‌کند، هم‌پیالە شویم. و یا درسطح داخلی، به ویژە در رابطە با ساختار بە غایت ضد خلقی رژیم حاکم بر میهنمان کە ۴۳ سال است مردم را فریفتە و بە بازی گرفتە هم‌آوا شویم. با این وجود من بر این باورم که نباید فرض را بر این گذاشت که مردم دراین جهان و قرن بیست ویکم هیچ انتخاب دیگری ندارند. این‌ پدیده نه تنها در چارچوب یک سرزمین و قلمرو جغرافیایی، حتی درمیان سازمان‌ها و ‌احزاب و تشکل‌های سیاسی به نام انشعاب و‌ جدایی برای درست کردن و یا یافتن خانه‌ای مناسب‌تر و فراخ‌تر سر باز زدە و به وفور دیده می‌شود.

امروز در تلاطم خیزش زنان و مردان کشورمان برای آزادی، برای مشارکت درساختن ایرانی آباد و آزاد، ایرانی دموکراتیک و همە‌رنگ و در جریان و تداوم مبارزە، ما باید بتوانیم پاسخ‌گویی شایستە، و دادخواه ملیت‌ها واقلیت‌های ساکن این کشورهم باشیم.من بە امید بر افراشتە شدن پرچمی هستم کە رنگ سبز و سپید و سرخش، نە نشان اللە و شیر وخورشید، بلکە نشانی از پرچم خلق‌های ایالات و فدرال‌های ایران را در خود داشتە باشد.

 

تاریخ انتشار : ۹ آبان, ۱۴۰۱ ۳:۵۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

گسترش اشغالگری در سرزمین‌های فلسطین؛ تداوم نسل‌کشی زیرسایه سکوت جهانی

ماه مه با عطر بهار میاید

در پاسخ به نکاتی از اطلاعیه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران

قدرت انکار: چرا کشورها درباره اقدامات خود دروغ می‌گویند؟

محاصره غذایی غزه؛ ادامه جنایت علیه بشریت، جهانی شرمسار گرسنگان

خاموش شد آن شمع صبور!