یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۵

یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۵

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ
وقت آن فرا رسیده است که حاکمان از این فرصت تاریخی و سرمایه به دست آمده برای تحقق وفاق واقعی ملی و در جهت کاهش فاصله با مردم، بازسازی کشور...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس
خیرخواهانه متذکر می شویم که راه علاج مشکلات روزافزون کشور، نه افزایش بگیر و ببندهای بی ضابطه و تشدید رویکردهای امنیتی و تحدید و تضییع حقوق شهروندی (ولو با حفظ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: وکلاپرس
نویسنده: وکلاپرس
روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک
از چند روز، قبل از حمله یکی از اکانت‌های مرتبط با رژیم اسرائیل، این پیام را گذاشته بود که زدن سردر اوین، منتفی نیست. مسئله‌ای که نگرانی‌های ما را دوچندان...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: محمد جعفری
نویسنده: محمد جعفری
صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی
این شعار نه‌تنها فراگیر نبوده، بلکه هم از نظر تعداد موارد وقوع و هم از نظر عمق پذیرش در میان توده‌های معترض، شعاری حاشیه‌ای و ناپایدار به‌شمار می‌آید. با وجود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه
مردم نشان دادند که وطن خود را دوست دارند و حاضرند برای بقای میهن، حتی از جان خود نیز بگذرند و با تمام مشکلات بسازند ولی با دشمن و خائنان...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
جهان تاریک است
گوشهایتان را مهر و موم کردید!؟- صدای مردم را نشنیدید!- از شما کاری ساخته نیست!- خیلی کارها کردید!- اما از بهار بویی نبردید- از شکفتن گلها در دامنه هایِ فلات-...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا
به امید پیروزی نه در جنگ که بر جنگ
مادران صلح ایران ضمن محکومیت اقدامات غیر انسانی اسراییل، از جنابعالی به‌عنوان ریاست قوۀ قضاییه مصرانه تقاضا دارند در این شرایط بحرانی بنا بر اصل مدارا با رعایت عدل و...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مادران صلح ایران
نویسنده: مادران صلح ایران

پاسخ به نوشته ای غیر مسئولانه

"ت آتابای" باید فضای فکری وسیاسی خود و دوستان و همرزمانش در آنزمان را در ضمیر خویش باز سازی میکرد و با توجه به اوضاع و احوال سیاسی آن زمان و روحیات مردم منطقه، به قضاوت می نشست، تا در نوشته اش مرز بین تاریخ گوئی وتاریخ سازی تمایز یابد. در نوشته او بسیاری از وقایع تحریف شده و "فاکتها"ی ارائه شده غیر واقعی و حاکی از بی اطلاعی است.

سردبیر محترم تار نمای کار آنلاین

 اخیرا در تارنمای کار و بدنبال آن در نشریه اینترنتی اخبار روز در تاریخ چهارشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۱، مطالبی تحت عنوان “گامی در باز خوانی جنبش ملی- مردمی ترکمن صحرا” ، که ظاهرا توسط گروه ملی- قومی سازمان فدائیان اکثریت تهیه شده ، انتشار یافته است. در این مجموعه مقاله ای از فردی با اسم مستعار “ت اتابای” به جاپ رسیده که حاوی اطلاعات و ارزیابی های نادرست و غیر مسئولانه است. بدین وسیله از شما تقاضا دارم با انتشار پاسخ کوتاه زیر به روشن شدن حقایق در این باره  کمک کنید.

 در اینجا جا دارد از مسئولان سازمان اکثریت  بدلیل بی دقتی در انتشار مطلبی  غیر مستند، ازفردی با نام غیر واقعی، نسبت به سیاست های گذشته سازمانی که  آنها اکنون مسئولان آنند، انتقاد کنم. هرچند سالهاست که هیچگونه ارتباط تشکیلاتی با سازمان ندارم، اما توضیحات زیر را صرفا برای پرتو افکنی بر واقعیاتی که خود شاهد و ناظر آن بوده ام، ضروری میدانم. بعلاوه  احساس مسئولیت در قبال بسیاری از یارانی که اکنون در میان ما نیستند و جلوگیری از سوء استفادهای رژیم اسلامی که خود مسبب اصلی و تحمیل کننده دو جنگ به مردم ترکمن صحرا بوده است، از دیگر انگیزه های من در این نوشتار است.

با سپاس و احترام

اسفندیار کریمی

****************

پس ازآغاز جنگ اول گنبد در فروردین ماه ۱۳۵۸ و عزم راسخ سازمان در برقراری هرچه سریعتر آتش بس که بر هیچکس پوشیده نیست، در بحث های کمیته مرکزی سازمان، خطوط اصلی سیاستهای سازمان در منطقه ترکمن صحرا، با تاکید بر ضرورت تلاش برای تخفیف رادیکالیزم و عمده کردن روندهای سیاسی و فرهنگی، تعین شد.عزم سازمان این بود که از بروز درگیری های مجدد بهر ترتیب جلوگیری کند و به تعقیب اهداف برنامه ای، مبنی بر تاسیس و گسترش شوراهای روستائی و سپردن اداره زمینهای مصادره ای توسط روستائیان، به خود آنها و زمینه سازی برای گسترش و غنای فرهنگ ملی، بپردازد.

برای پیشبرد این سیاست در اواسط اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۸ به منطقه اعزام شدم و بهمراه تیمی از مسئولان با سابقه و با توان سیاسی بالا، مسئولیت مورد بحث را بعهده گرفتیم. بعد تر نیز به در خواست ما تعدادی از کادرهای آموزشی سازمان به منطقه اعزام شدند تا مسئولیت امور آموزشی انبوه کادرهای جوان بومی را که به سازمان روی آورده بودند، بعهده گیرند.

در این هنگام مهمترین چالش پیش رو، محار رادیکالیزم مسلط در منطقه و در میان کادرهای بومی، و عادی سازی فضای ملتهب بعد از جنگ بود. آرام کردن کادرهای بومی سازمان که در انقلاب فعالانه شرکت داشتند و نا باورانه، در جنگی ناعادلانه و تحمیلی، توسط حکومت جدید سرکوب و بسیاری ازعزیزان و همرزمان خود را از دست داده بودند، بسیار دشوار بود. فضا بگونه ای بود که مسئولان اعزامی به منطقه، حتا در بکار گیری کادرهای سیاسی و با تجربه تر بومی، که به روشهای معتدل تر تمایل داشتند، همچنین  فعالین باسابقه تر فرهنگی- ملی ترکمن، با  دشواری و مقاومت بعضی از کادرهای بومی سازمان  مواجه بودند. این دوستان بارها و بارها حتا  رفیق ارجمند توماج که سخنگوی ستاد شوراها و مسئول ارتباط و مذاکره با مقامات دولتی در منطقه  بود را به محافظه کاری متهم میکردند.

نارضایتی در بین روستائیان ترکمن، بدلیل ظلم و ستم سالیان طولانی توسط زمینداران بزرگ و رژیم گذشته  و نا امیدی از حکومت جدید در تحقق خواستها یشان، بسیار بالا بود. روستائیان از مدتها قبل در بسیاری از روستاها، زمینهای زمینداران بزرگ و فراری را تصاحب کرده بودند و در سازماندهی کشت و برداشت آن با مشکلات عدید مواجه بودند. لازم بیاد آوری است که بخش بزرگی از زمینهای حاصلخیز منطقه توسط حکومت گذشته، قبلن به امرای ارتش، مقامات بالای حکومت، خانواده سلطنتی و بنیاد پهلوی واگذار شده بود. هدف ما سازماندهی کشت و برداشت محصولات از طریق شوراهای روستائی و همکاری و همیاری شوراها در سطحی وسیعتر در اتحادیه های روستائی، مرکب از شوراهای  چندین  روستا بود. این مهم که بیش از هر خواست دیگری برای روستائیان مطرح بود، گام بگام و با همت و فداکاری کادرهای ارزشمندی از میان خود روستائیان و تلاش فعالانه دهها نفر از کادرهای ستاد مرکزی شوراهای ترکمن صحرا، در مدتی کوتاه و با موفقیتی در خور، پیش رفت. طرحی که بعدها توسط وزارت کشاورزی و جهاد سازندگی جمهوری اسلامی الگو برداری و درمناطقی از کشور، جهت اجرای آن تلاش شد.

در تمام مدت، از اردیبهشت ۵۸ تا جنگ دوم کنبد در بیستم بهمن ۵۸ حتا در شب قبل از جنگ، رابطه و گفتگو بین ستاد شوراها با مسئولیت رفیق توماج  و بعد تربا همراهی  رفیق واحدی که حقوقدان بود، با فرمانداری گنبد و سایر مقامات دولتی قطع نشد و ما از این طریق بارها توانستیم مسائل حاد منطقه ای را با مذاکره و گفتگو حل و فصل کنیم. من شخصا در جریان همه ی این گفتگوها بودم  و نتایج آنرا  در اختیارسایر مسئولان منطقه  قرار میدادم.

اساسا هر نوع درگیری و تشنج در منطقه  که بارها توسط عوامل زمینداران بزرگ وزخم خورده و افراد غیر مسئول اعزامی از نقاط مختلف کشور، تحت عنوان کمیته، پاسدارو حزب اله و … دامن زده میشد، با اهداف ما مغایر بود. ما با توجه به اندیشه های آن زمانمان، در فکر ایجاد سازماندهی کشت و برداشت محصول توسط خود روستائیان بودیم. این امر با توجه به ابعاد بزرگ زمینهای زراعی منطقه وضرورت  کشت مکانیزه آنها مشکلی  بزرگ بود که نیرو و توان زیادی طلب میکرد. بعلاوه ما میخواستیم کشت شورائی در منطقه ترکمن صحرا به الگوئی موفق در تمام کشور تبدیل شود. اینکه این خواست آنروز ما و آن الگو تا چه میزانی امکان تحقق  داشت، موضوع دیگریست که باید برای درس گیری از گذشته در فرصتی دیگر و در چارجوب سیاست های کلی آنروز سازمان به آن پرداخته شود.

سیاست  تاکید بر مشارکت  مردم ترکمن صحرا در روندهای سیاسی کشور از جمله انتخابات مجلس، همچنین شرکت در انتخابات شورای شهر گنبد و مشارکت دادن نمایندگانی از غیر ترکمنها علیرغم انتخاب نشدن آنها، همه وهمه از ابتکارات مسئولان سازمان بود که با سیاست های سراسری سازمان در آنزمان انطباق داشته است. پیشنهاد اعزام هیئاتی از روحانیون ترکمن به دیدار ایت اله خمینی، در هنگامی که بدلیل برداشت محصول، منطقه به تحریک عوامل زمینداران بزرگ با خطر جنگ  مواجه بود، از پیشنهادات رهبری آن زمان سازمان بود که با کمک روحانی مترقی و مورد احترام مردم آقای ارزانش، و بعد از بحث های طولانی و اغنائی با بعضی از کادرهای بومی مخالف، پیش رفت.

بعلاوه سایر ادعاهای بی پایه ای که در نوشته “ت ـ آتابای” طرح شده از جمله، تخلیه ستاد شوراها و کانون فرهنگی- سیاسی خلق ترکمن و داستان رای گیری در باره آن کاملا نادرست است و اساسا هیچگاه طی این مدت کانون و ستاد تخلیه نشده است. همجنین در رابطه با گردهمائی بمناسبت نوزدهم بهمن، سالگرد تاسیس سازمان، ما قبلن با فرمانداری گنبد دراین باره  صحبت کرده بودیم و آنها موافقت اصولی خود را با انجام آن اعلام کرده بودند.

فعالیت های فرهنگی نهادهای گوناگون دموکراتیک در منطقه از جمله کانون فرهنگی سیاسی خلق ترکمن طی دوره مورد بحث، که متجاوز از صد کتابخانه روستائی تاسیس کرد و فیلم و تاتر و پزشک ودارو به روستاها میفرستاد، اعیاد و مناسبتهای ملی ترکمنها  را جشن میگرفت و … همه و همه حاکی از تمایلات و سیاستهای سازمان و مسئولان منطقه در تاکید و تکیه بر کار سیاسی- فرهنگی در جهت ارتقاء فرهنگ ملی بوده است.

سازمان در منطقه ترکمن صحرا به هیچ  وجه بدنبال در کیری نبود. ما در راُس وسیع ترین جنبش مردمی قرار داشتیم و این مسئله حکومت را به وحشت انداخته بود، ما از واگذاری زمینهای مالکان فراری به کشاورزانی که روی آنها کارمیکردند حمایت میکردیم و این امر میتوانست به الگوئی جذاب برای مردم نقاط دیگر کشور تبدیل شود و حکومت از آن میترسید. علاوه بر این حکومت جدید در پی انحصار قدرت خویش، از قدرت گیری نیروهای دگر اندیش ممانعت میکرد.

اینکه امروز ما باید با عملکردها و سیاستهای آن زمان خود– جدا از عملکردهای حکومت وتوطئه های  زمینداران بزرگ–، با دیدی انتقادی بنگریم اندیشه ای کاملا درست است، اینکه ما میبایست مجموعه مسائل و تحولات آنروز منطقه ترکمن صحرا را در چارچوب کلی تحولات کشور و عزم سران جمهوری اسلامی در استقرار حاکمیت خود میدیدیم، نیز منطقی است، اما نباید فراموش کنیم که تمامی این اتفاقات موقعی رخداده است که هنوز چند ماهی بیشتر، از انقلاب نگذشته بود و تصور فضای سیاسی آنروزها و جو حاکم بر کشور کار دشواری نیست، با اینهمه در مجموع، سیاستها و رفتارهای سیاسی  سازمان فدائیان خلق در آن زمان به گواهی تاریخ، بدلیل پایه مردمی وسیع، از بسیاری از نیروهای سیاسی مشابه معتدل تر بوده است. تاریخ را نمیتوانیم با درک و دید و تجربه امروزمان بنویسیم .

  “ت آتابای” باید فضای فکری وسیاسی خود و دوستان و همرزمانش در آنزمان را در ضمیر خویش باز سازی میکرد و با توجه به اوضاع و احوال سیاسی آن زمان و روحیات مردم منطقه، به قضاوت می نشست، تا در نوشته اش مرز بین تاریخ گوئی وتاریخ سازی تمایز یابد. در نوشته او  بسیاری از وقایع تحریف شده و “فاکتها”ی ارائه شده غیر واقعی و حاکی از بی اطلاعی است.

تعجب آور آنست که مسئولان سازمان اکثریت، در ویژه نامه ائی بنام سازمان و برای گرامی داشت  فرزندان برومند و قهرمان مردم ترکمن صحرا، توماج، مختوم، واحدی و جرجانی، مطلبی غیر مسئولانه فردی با اسم مستعار را انتشار داده اند، که نه تنها تلاشها و فداکاریهای صدها نفر از فدائیان و دستاوردهای مبارزاتی مردم ترکمن صحرا را، که براستی  چرخشی مهم درزندگی و مبارزه آنهاست، نادیده میگیرد، بلکه به غلط  عامل درگیریهای منطقه را به سیاستهای سازمان ربط میدهد.

اسفندیار کریمی

شانزدهم اسفند ۱۳۹۱

 

 

تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند, ۱۳۹۱ ۹:۵۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ

اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس

روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک

صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی

مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه

جهان تاریک است