جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۰

جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۰

مسئولیت سلبریتی‌ها در فضای مجازی!
در قرن حاضر، رسانه‌ها بخش عمده‌ای از مدیریت افکار عمومی را عهده‌دار هستند و قدرت و توانمندی آن را با هر عامل و ابزار محرک دیگری نمی‌توان مقایسه کرد اما...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حسین مهراندیش
نویسنده: حسین مهراندیش
اعلامیه حزب دموکراتیک مردم ایران درباره "قانون" حجاب و عفاف!
ما ضمن استقبال از خودداری رئیس جمهور از امضای قانون ضدِ مردمی "حجاب و عفاف"، مخالفت خود را با هر قانونی برای تحمیل حجاب اجباری به زنان ایران و تبدیل...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
خطر سرمایه‌داری غربگرا در ایران: از خیانت نخبگان تا تشدید بحران معیشتی و نارضایتی اجتماعی...
در شرایطی که ایران به‌شدت زیر فشارهای خارجی، به‌ویژه از جانب آمریکا و اروپا، قرار گرفته است، و از سوی دیگر با پیامدهای سقوط متحدان منطقه‌ای همچون بشار اسد و...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سایت ۱۰ مهر
نویسنده: سایت ۱۰ مهر
فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد...
سوسیالیست ها فلسفه کانت را ایده آلیستی، ذهنی،و آگنوستیکی-لاادری می نامند. کانت مدعی بود که مقوله های زمان و مکان، اشکال واقعیت عینی نیستند بلکه نظر و بینش فردی و...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
ادای احترام به غلامحسین ساعدی-۲۹ دسامبر پرلاشز پاریس!
اخیرا ویدیویی در شبکه های اجتماعی منتشر شده است که در آن یکی از عناصر سلطنت طلب به مقبره شخصیت برجسته ادبی و سیاسی ایران غلامحسین ساعدی در پرلاشز پاریس...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
صدای لمپنیسم در پوشش سلطنت طلبی...
این افراد، که ظاهراً توانایی ورود به بحثی مستدل و منطقی با منتقدان را ندارند، سعی دارند به جای پرداختن به گفتگوی سالم و تبادل نظر سازنده، با توسل به...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
چپ، آزادی و عدالت در تاریخ معاصر ایران!
در این بخشِ پایانی، ابتدا مروری کوتاه بر تاریخ چپ ایرانی دارم، از سال‌های آستانه‌ی جنگ اول جهانی تا امروز و سپس تلاش می‌کنم تا در پرتو نکات مطرح شده...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: علیرضا بهتوئی
نویسنده: علیرضا بهتوئی

پراگماتیسم توده‌ای

برای غالب شدن بر‌ این معضل ظاهرا می تواند دو راه‌ وجود داشته‌ باشد: راه‌ اول فرارفتن از آن، یعنی نفی آن است و به‌ این طریق فراروئیدن به‌ یک کنش اجتماعی با مختصاتی دیگر (بمانند تحریم گسترده‌)، و راه‌ دوم تعمیق این روش از طریق ایجاد جنبشهایی مطالبه‌ محور که‌ با حضور دائمی و مستمر خود (نه‌ تنها در فرم خواستها ، بلکه‌ در فرم حضور فیزیکی)، اصل امکان و فرصت موجود را بیشتر گسترش می دهد.

چندین پدیده‌ همگن و ناهمگن در ایران به‌ نوعی و شاید بیشتر از بنوعی (منظور بطور قاطع است)، روانشناسی و رفتار توده‌ها را در قبال امر انتخابات های متفاوت در کشور تعیین کرده‌ است:

ـ ضعف اپوزیسیون مخالف نظام،

ـ بروز و برآمد گرایشاتی در درون نظام حکومتی که‌ بنوعی متاثر از الزامات جهان و محیط پیرامون خود، از قرائت اصولگرایانه‌ موجود و رایج در درون نظام دوری جسته‌اند، و عملا به‌ ساز ناهمگونی در کل ارکستر رژیم مبدل شده‌اند،

ـ و سرانجام عدم وجود یک جامعه‌ قوی و مدنی که‌ الزاما نه‌ فقط تنها از دریچه‌ مخالفت، بلکه‌ از طریق پیشبرد یک روند مطالب محورانه‌ مداوم، می تواند خواستهای خود را به‌ رژیم تحمیل کند.

پدیده هایی از این دست، وجود داشته‌اند و کماکان نیز وجود دارند. هنوز در تاریخ زندگی جمهوری اسلامی در این رابطه‌ ما شاهد بروز شرایطی دیگر نیستیم. بقول معروف ” در کماکان بر همان پاشنه‌ می چرخد”.

آنچه‌ می تواند نتیجه‌ وجود چنین شرایطی باشد و از دل آن به‌ عنوان عمل اجتماعی و سیاسی بیرون بیاید، یک رفتار سیاسی و اجتماعی عملگرایانه (پراگماتیستی) است که‌ بویژه‌ در مقاطع انتخاباتی بروز می یابد.‌ یک کنش سیاسی که‌ حساب را بر وجود تفاوت ها، حتی و چه‌ بسا اندک هم می بیند، و با بازکردن حساب ویژه‌ بر روی آنها، دست به‌ انتخاب می زند. در واقع پراگماتیسم، نقطه‌ بهم رسیدن خواستن و نتوانستن است.

 در شرایطی که‌ در آستانه‌ انتخابات دور یازدهم ریاست جمهوری نظام قرار داریم، چنین به‌ نظر می رسد که‌ این پراگماتیسم کماکان پایه‌ نظری و عملی رفتار سیاسی توده‌های مردم را تشکیل بدهد، و آنان در غیبت یک اپوزیسیون و نظام مدنی قوی، به‌ پشتیبانی از آن نیروهائی برخیزند که‌ می توانند جامعه‌ را گامی به‌ سوی “بهترشدن” و یا “متفاوت تر شدن” بکشانند. و آن دو نیروئی که‌ در مقطع فعلی می توانند در صحنه‌ سیاسی کشور مطرح باشند همانا اصلاح طلبان و نیروهای نزدیک به‌ دولت یعنی جناح احمدی نژاد هستند.

شاید در کنار هم قراردادن این دو نیرو غریب به‌ نظر بیاید، اما می توان آنها را به‌ علت داشتن یک خصلت مشترک در کنار هم قرار داد، که‌ همانا داشتن مرزهای مشخص با کل اصولگرایان (بویژه‌ سنتی) می‌ باشد. اصلاح طلبان در زمینه‌ آزادیهای مدنی و سیاسی بازتر عمل می کنند، و جناح احمدی نژاد با طرح ناسیونالیسم ایرانی، بحث آزادیهای نسبی اجتماعی (در زمینه‌ پوشش و مد) و سازش با غرب در برنامه‌ هسته‌ای، خصلت دیگری به‌ صحنه‌ موجود بخشیده‌اند.

حال سئوال این است که‌ آیا در انتخابات امسال، در صورت تائید شدن کاندیداهای احتمالی این دو جریان، توده های مردم یکبار دیگر از همین پراگماتیسم‌ حرکت کرده‌ و دوباره‌ با امر انتخابات تماس برقرار خواهندکرد؟

ظاهرا حتی خود آمار منتشر شده‌ از طرف نیروهای اصولگرا نیز بروز این رفتار اجتماعی را تائید می کند (روزنامه‌ ایران طی یک نظرسنجی گفته‌ که‌ خاتمی و احمدی نژاد دارای بیشترین رای هستند)، و این امریست که‌ بشدت ناخوشایندشان می باشد، و بدین منظور آنان برای به‌ عقب نشاندن تاثیرات چنین کنش اجتماعی هر بار به‌ همه‌ وسائل سرکوب، فریب و تقلب متوسل می شوند تا آنی را از صندوق بیرون بکشند که‌ خود می پسندند. و این بار نیز متوسل خواهند شد. اما تجارب حاصله‌‌ از این پراگماتیسم رفتاری نشان داده‌ است که‌ چنین روشی به‌ نتایج مطلوب مورد نظر نرسیده‌ است، و اگر هم در مواردی رسیده‌ باشد، اما کافی به‌ مقصود نبوده‌اند و مشکل اصلی دوباره‌ یا در جای خود باقی مانده‌ است یا اینکه‌ دوباره‌ بازتولید شده‌است.

برای غالب شدن بر‌ این معضل ظاهرا می تواند دو راه‌ وجود داشته‌ باشد: راه‌ اول فرارفتن از آن، یعنی نفی آن است،  و به‌ این طریق فراروئیدن به‌ یک کنش اجتماعی با مختصاتی دیگر (بمانند تحریم گسترده‌)، و راه‌ دوم تعمیق این روش از طریق ایجاد جنبشهایی مطالبه‌ محور که‌ با حضور دائمی و مستمر خود (نه‌ تنها در فرم خواست، بلکه‌ در فرم حضور فیزیکی)، اصل امکان و فرصت موجود را بیشتر گسترش می دهد.

 

 

تاریخ انتشار : ۳ اردیبهشت, ۱۳۹۲ ۶:۱۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

رئیس جمهور پزشکیان، وعده‌هایش و انتظارات مردم…

قراین، شواهد و تحولات جاری در کشور حاکی ازآن است که در صورت مخالفت مسئولان نظام و افراطیون با خواست مردم و درک نادرست از تحولات داخلی، منطقه‌ای و جهانی، جامعه درگیر حوادث و اتفاقات بسیار ناگوار خواهد شد. با این چشم‌انداز از تحولات پیش رو ضروری است تا سازمان‌ها، احزاب، نهادهای مدنی و تشکل های صنفی- سیاسی، با ارزیابی از تحولات ناشی ازحوادث و اتفاقات احتمالی، برای ایفای رسالت تاریخی خود همراه و همسو شوند.

مطالعه »
بیانیه ها

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

مسئولیت سلبریتی‌ها در فضای مجازی!

اعلامیه حزب دموکراتیک مردم ایران درباره “قانون” حجاب و عفاف!

خطر سرمایه‌داری غربگرا در ایران: از خیانت نخبگان تا تشدید بحران معیشتی و نارضایتی اجتماعی…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد…

ادای احترام به غلامحسین ساعدی-۲۹ دسامبر پرلاشز پاریس!

صدای لمپنیسم در پوشش سلطنت طلبی…