یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۹

یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۹

خواست مشترک و فراگیر مبارزان میهن‌دوست ایران، آزادی بی‌قیدوشرط زندانیان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است!
اساساً مفهومی به نام «جرم سیاسی» موضوعیت و معنایی ندارد. جرم‌شماری این فعالیت‌های حقوق بشری غیرقانونی‌ست و باید ممنوع شود. فعالیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اقدامی مجرمانه نیست و نمی‌تواند...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پروین همتی
نویسنده: پروین همتی
#جدول_مندلیف
به تعبیر متخصصان، هوش مصنوعی، نفتِ آینده است و تبدیل شدن به مرکز گرانش اقتصادی در جهانِ امروز ، خود نوعی خلقِ ثروتِ بیکران.
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳) مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی
… درباره سازما‌ندهی طبقه کارگر به‌عنوان یک طبقه از طریق اتحادیه‌های کارگری هیچ چیزی گفته نشده است.این امر خیلی مهم است، در واقع، بدین‌جهت که این‌ها تشکلات واقعی پرولتاریا هستند، که روزمره...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: آمادور نویدی
نویسنده: برگردان: آمادور نویدی
بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ
وقت آن فرا رسیده است که حاکمان از این فرصت تاریخی و سرمایه به دست آمده برای تحقق وفاق واقعی ملی و در جهت کاهش فاصله با مردم، بازسازی کشور...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس
خیرخواهانه متذکر می شویم که راه علاج مشکلات روزافزون کشور، نه افزایش بگیر و ببندهای بی ضابطه و تشدید رویکردهای امنیتی و تحدید و تضییع حقوق شهروندی (ولو با حفظ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: وکلاپرس
نویسنده: وکلاپرس
روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک
از چند روز، قبل از حمله یکی از اکانت‌های مرتبط با رژیم اسرائیل، این پیام را گذاشته بود که زدن سردر اوین، منتفی نیست. مسئله‌ای که نگرانی‌های ما را دوچندان...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: محمد جعفری
نویسنده: محمد جعفری
صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی
این شعار نه‌تنها فراگیر نبوده، بلکه هم از نظر تعداد موارد وقوع و هم از نظر عمق پذیرش در میان توده‌های معترض، شعاری حاشیه‌ای و ناپایدار به‌شمار می‌آید. با وجود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

پیشروی راست افراطی و سکوت حسن روحانی

وزارت اطلاعات مرتباً به فعالين سياسی و مدنی پيام می دهد که فکر نکنيد وضعيت سياسی کشور با روی کار آمدن دولت روحانی تغيير کرده است. در به همان پاشنه می چرخد. وزارت اطلاعات هم چنان دست خامنه ای است و پيام آن، پيام خامنه ای است. خامنه ای، نظامی ـ امنيتی ها و راست افراطی می خواهند اين پيام را به مردم، نيروهای اصلاح طلب، تحول طلب و حتی اعتداليون برسانند که با انتخابات رياست جمهوری و پيروزی حسن روحانی وضعيت سياسی کشور تغيير نکرده و فضای سياسی گشوده نخواهد شد

انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور کشور، مسافرت پنج روزه حسن روحانی و تیم او به نیویورک و گشوده شدن چشم انداز برای حل بحران هسته ای، این امید را تقویت کرده بود که وضعیت سیاسی کشور هرچند با کندی در حال تغییر است. تغییرات اندکی در ماه اول بعد از روی کار آمدن حسن روحانی در فضای کشور پدید آمد. فضای روزنامه ها اندکی باز شد، خبر آمد که روزنامه های جدید منتشر می شوند، تعدادی از دانشجویان ستاره دار به دانشگاه ها باز گشتند، عده ای از استادان بازنشسته دوباره به کار بر می گردند، از ابعاد سانسور اندکی کاسته شد، تعدادی از کتاب هائی که سال ها خاک خورده و اجازه انتشار نیافته اند، مجوز دریافت کردند، قفل خانه سینما شکسته  شد و فعالین مدنی بدون تهدید امکان یافتند که در خانه ها جمع شوند. اندک فضای گشوده شده، برای فعالین سیاسی و مدنی و مردمی که برای تغییر به روحانی رای داده بودند، امید آفرین بود. تلاش کنشگران اصلاح طلب، تحول طلب و دولت روحانی این بود که گام ها، آهسته و سنجیده برداشته شود که مبادا ولی فقیه، نظامی ـ امنیتی ها و راست افراطی وحشت کنند، همانند دوره اصلاحات به بحران سازی روی بیآورند، به اقدامات تند دست بزنند و فضا را به چهار سال گذشته برگردانند.

با وجود این دوراندیشی ها، ولی فقیه، نظامی ـ امنیتی ها و راست افراطی اندک فضای گشوده شده را هم نتوانستند تحمل کنند. آن ها وحشت کردند. وحشت از اینکه جو امنیتی در کشور بشکند و کنشگران سیاسی و مدنی امکان فعالیت پیدا کنند. آن ها هنوز عمر دولت روحانی به صد روز نرسیده، اقدامات خود را شروع کردند. کارشکنی آنها در دوره خاتمی هم به یک سال نکشید و زودتر شروع شد. پیروزی نامنتظره محمد خاتمی و اصلاح طلبان در سال ۱۳۷۶ ضربه گیج کننده به خامنه ای، امنیتی ـ نظامی ها و راست سنتی بود. آن ها بعد از یکسال به تقویت و سازماندهی نیروهای راست افراطی توسل جستند، بحران آفریدند و راه های پیشرفت اصلاحات را مسدود کردند. اما این بار به جهت آمادگی که داشتند، خیلی زود دست به کار شدند.  

در ماه گذشته شاهد سازمانگری و اقدامات راست افراطی، امنیتی ـ نظامی ها، قوه قضائیه و خامنه ای بودیم. اعدام زندانین سیاسی راه افتاده است. سه زندانی سیاسی کرد، حبیب الله گلپری پور، رضا اسماعیلی و شیرکو معارفی طی روزهای گذشته اعدام شدند. احتمال اعدام قریب زانیار و لقمان مرادی و دیگر زندانیان سیاسی کرد در روزهای آتی بالا است. همزمان با اعدام زندانیان سیاسی،‌ اعدام محکومین به جرایم کیفری نیز شدت گرفته است. به گفته سخنگوی سازمان حقوق بشر ایران “پس از انتخابات ریاست جمهوری تا کنون ۳۱۲ اعدام به ثبت رسیده که ۱۸۴ مورد آن به تائید دستگاه قضایی ایران رسیده و ۱۲۸ مورد دیگر به صورت غیر رسمی به سازمان‌های مدافع حقوق بشر گزارش شده است.”  

قوه قضائیه برای تداوم فضای اختناق در کشور تنها به اعدام ها اکتفا نکرده و جلو انتشار روزنامه هم‌میهن و نشاط را گرفت. روزنامه هم‌میهن دو پیش شماره منتشر کرده و وعده داده بود که از ۱۸ آبان ‌ماه به‌ طور مستمر منتشر خواهد شد. روزنامه بهار هم به خاطر درج یک مقاله توقیف گردید. وعده هائی که در مورد برداشتن حصر و آزادی زندانیان سیاسی داده شده بود، عملی نگردیدند و دختران میرحسین موسوی در جریان ملاقات، مورد توهین و ضرب و شتم قرار گرفتند.

راست افراطی در یک ماه گذشته یکه تاز شده و به تاخت و تاز علیه دولت روحانی، سیاست تنش زدائی در مناسبات بین دو کشور ایران و امریکا و مذاکرات بین ایران و کشورهای ۵+۱ روی آورده است. آن ها در روز ۱۳ آبان تظاهرات گسترده با شعار “مرگ برامریکا” راه انداختند، پرچم امریکا را آتش زدند و نشان دادند که دشمنی با امریکا به هویت آنان تبدیل شده است. وزارت اطلاعات هم بی توجه به اینکه وزیر دولت روحانی در راس آن قرار گرفته است، به اقدامات خود ادامه داده و هم چنان فعالین سیاسی و مدنی را تحت فشار می گذارد و مانع گشایش فضای سیاسی می شود.

وزارت اطلاعات مرتباً به فعالین سیاسی و مدنی پیام می دهد که فکر نکنید وضعیت سیاسی کشور با روی کار آمدن دولت روحانی تغییر کرده است. در به همان پاشنه می چرخد. وزارت اطلاعات هم چنان دست خامنه ای است و پیام آن، پیام خامنه ای است. خامنه ای، نظامی ـ امنیتی ها و راست افراطی می خواهند این پیام را به مردم، نیروهای اصلاح طلب، تحول طلب و حتی اعتدالیون برسانند که با انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی حسن روحانی وضعیت سیاسی کشور تغییر نکرده و فضای سیاسی گشوده نخواهد شد.

در مقابل این اقدامات، حسن روحانی سیاست سکوت در پیش گرفته است. او علیه اعدام ها، بستن روزنامه بهار و جلوگیری از انتشار روزنامه های هم میهن و نشاط، تداوم سیاست سرکوب وزارت اطلاعات، حمله های تند و تیز کیهان، راه اندازی تظاهرات در روز ۱۳ آبان، یکه تازی راست افراطی علیه سیاست خارجی دولت و توهین و ضرب و شتم دختران موسوی، موضع نمی گیرد.

با تداوم سیاست سکوت حسن روحانی و عقب نشینی او، نیروهای افراطی جری تر شده و به پیشروی خود ادامه خواهند داد. مردمی که به روحانی رای دادند، از او انتظار دارند که به فشار نیروهای افراطی تمکین نکند، در مقابل اقدامات آن ها بایستد، از حقوق شهروندان دفاع کند، به وزارت اطلاعات اجازه ندهد که سیاست فشار، تهدید و سرکوب را ادامه دهد و وزیر ارشاد مجری دستورات خامنه ای باشد.

اعتماد مردم به حسن روحانی در انتخابات، پشتوانه او در پیشبرد برنامه هایش است. روحانی باید اعتماد مردم  را سرمایه خود سازد و از آن برای جلوگیری از پیشروی نیروهای افراطی و انجام برنامه انتخاباتی بهره گیرد. 

تاریخ انتشار : ۱۷ آبان, ۱۳۹۲ ۸:۳۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

خواست مشترک و فراگیر مبارزان میهن‌دوست ایران، آزادی بی‌قیدوشرط زندانیان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است!

#جدول_مندلیف

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳) مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ

اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس

روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک