سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۰ مرداد, ۱۴۰۵ ۱۳:۱۱

سه شنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۳:۱۱

چریک سابق به عنوان رئیس جمهور کلمبیا سوگند یاد کرد

گوستاوو پترو، رئیس جمهور جدید کلمبیا، کار خود را آغاز کرد. این سیاستمدار جناح چپ، روز یکشنبه در میدان بولیوار در مرکز بوگوتا پایتخت کلمبیا سوگند یاد کرد و گفت: مشارکت بیشتر و دموکراسی بیشتر چیزی است که من به جامعه کلمبیا برای پایان دادن به خشونت در کشورمان پیشنهاد می کنم. برای اینکه صلح در کلمبیا امکان پذیر شود، ما نیاز به گفت و گو داریم، گفت و گوهای فراوان، درک یکدیگر، جستجوی راه های مشترک برای ایجاد تغییر.

Getting your Trinity Audio player ready...

 

 برای اولین بار در کلمبیا، یک سیاستمدار چپ از جنبش چریکی، رئیس جمهور این کشور شد. گوستاوو پترو چپ گرای قدیمی و چریک سابق، از روز روز یکشنبه هدایت دولت را به دست گرفت. این سیاستمدار ۶۲ ساله از جناح چپ، روز یکشنبه در میدان بولیوار در مرکز بوگوتا پایتخت کلمبیا سوگند یاد کرد. او گفت: “مشارکت بیشتر و دموکراسی بیشتر چیزی است که من به جامعه کلمبیا برای پایان دادن به خشونت در کشورمان پیشنهاد می کنم.” در این مراسم رئیس جمهور شیلی گابریل بوریک، رئیس جمهور آرژانتین آلبرتو فرناندز، رئیس جمهور بولیوی لوئیس آرس و پادشاه اسپانیا، فیلیپه ششم شرکت کردند.

گفتنی است که دولت محافظه کار که  در حال خروج از صحنه قدرت بود، از تحویل شمشیر قهرمان ملی سیمون بولیوار و مجسمه “کبوتر صلح” اثر هنرمند فرناندو بوترو در آخرین لحظه که قرار بود در مراسم تحلیف ریاست جمهوری به نمایش گذاشته شود، خودداری کرد.این امر که باعث خشم مردم شده بود، بلافاصله پس از اجرای مراسم سوگند، شمشیر و کبوتر صلح نیز بازگردانده شد.

گوستاوو پترو: مبارزه برای عدالت آغاز شده است 

پترو گفت:” شمشیر را هرگز نباید غلاف کرد”. آن‌طور که صاحب آن، قهرمان ملی ما سیمون بولیوار گفت” تنها زمانی باید غلاف شود که در این سرزمین عدالت برقرار شده باشد”. در دهه ۱۹۸۰، گوستاوو پترو به سازمان شورشی M-19 تعلق داشت که توانسته بود این شمشیر مشهور را از محل آن خارج کند که در نهایت پس از خلع سلاح، آن را پس داد. گوستاوو پترو در دور دوم انتخابات ۱۹ ژوئن سال جاری، رقیب میلیونر راستگرای انتخاباتی خود رودولفو هرناندز را شکست داد. فرانسیا مارکز یک فعال محیط زیست و برنده جایزه محیط زیست گلدمن در سال ۲۰۱۸ نیز به عنوان معاون رئیس‌جمهور انتخاب گردید.

پترو خواهان عادی سازی روابط با ونزوئلا و بازگشایی مرزها با کشور همسایه است. او همچنین می‌خواهد پیمان صلحی را که شش سال پیش با سازمان چریکی فارک امضا شده است، به طور مداوم اجرا کند و همچنین با دیگر گروه‌های مسلح کشور گفت‌وگو نماید. او در سخنرانی افتتاحیه خود گفت: “برای اینکه صلح در کلمبیا امکان پذیر شود، ما نیاز به گفت و گو داریم، گفت و گوهای فراوان، درک یکدیگر، جستجوی راه های مشترک برای ایجاد تغییر”.

پترو در مبارزه با جرایم مرتبط با مواد مخدر نیز می خواهد راه های دیگری را در پیش بگیرد. تا کنون، کلمبیا نزدیک ترین متحد آمریکا در آمریکای جنوبی در به اصطلاح جنگ با مواد مخدر بوده است و میلیون ها دلار برای پلیس و ارتش دریافت کرده است. او اکنون گفت: “جنگ علیه مواد مخدر، ایالت ها را وادار به ارتکاب جنایت کرد. آیا قرار است منتظر بمانیم تا یک میلیون آمریکایی لاتین دیگر به قتل برسند و سالانه ۲۰۰ هزار  نفر بر اثر مصرف بیش از حد مواد مخدر در ایالات متحده جان خود را از دست بدهند؟ یا شکست را با موفقیت عوض می‌کنیم تا کلمبیا و آمریکای لاتین بتوانند در صلح زندگی کنند؟ “

 علاوه بر این، او اعلام کرد که بهره برداری از ذخایر مواد خام را کند خواهد کرد.چالش‌های زیادی بر سر راه رئیس دولت جدید قرار گرفته اند: کلمبیا با پیامدهای اقتصادی ناشی از همه‌گیری کرونا، بی‌عدالتی اجتماعی و خشونت گسترده دست و پنجه نرم می‌کند. دولت محافظه کار قبلی رئیس جمهور ایوان دوک، حتی توافق صلح با فارک را نیمه کاره رها کرد. بنابراین بسیاری از مبارزان سابق دوباره به زندگی مخفی روی آوردند و برخی از آن ها به باندهای جنایتکار پیوستند.

لینک مرتبط: گوستاوو پترو مبارز سابق جنبش چریکی، رئیس جمهور جدید کلمبیا شد:

https://kar-online.com/node/17850

منبع:مجله آلمانی” :https://www.spiegel.de/ausland/kolumbien-gustavo-petro-als-praesident-ve…

دوشنبه ۱۷ مرداد ماه ۱۴۰۱- ۸ آگوست ۲۰۲۲

 

تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد, ۱۴۰۱ ۵:۲۸ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

اعدام‌ها را متوقف کنید؛ مردم خواهان تنش‌زدایی و صلح هستند.

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): ما بار دیگر خواستار توقف فوری اجرای تمامی احکام اعدام، تضمین دادرسی عادلانه، رعایت حقوق متهمان و پایان دادن به استفاده از مجازات مرگ به عنوان ابزار سرکوب هستیم. امروز دفاع از حق حیات، دفاع از صلح و دفاع از آزادی، سه مطالبه جدا از هم نیستند؛ این‌ها ارکان آینده‌ای هستند که مردم ایران برای آن هزینه‌های سنگینی پرداخته‌اند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

انقلاب مشروطیت و سایه آن بر ایران امروز

شهناز قراگزلو: مشروطه را نباید صرفاً رویدادی متعلق به گذشته دانست، بلکه باید آن را نقطه آغاز گفت‌وگویی ناتمام درباره حکومت قانون در ایران تلقی کرد. شاید مهم‌ترین درس آن نیز همین باشد که هیچ نظام سیاسی، صرف‌نظر از آنکه قدرت در دست شاه، روحانیت یا هر نهاد دیگری باشد، بدون محدود شدن قدرت، استقلال نهادهای قانونی و پاسخ‌گویی در برابر شهروندان، به آزادی و ثبات پایدار دست نخواهد یافت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

نان می‌خواهیم، نه مرگ در محیط کار!

خانواده‌های جنگ و جنگ‌های عراق

جامعه مدنی در میانه بحران؛ از بقا تا کنش جمعی

در اندوه رفیق محمد کیانپور

فرانس مهرینگ؛ تئوریسین ژورنالیست، ژورنالیست صاحبنظر

«آنها با تهدید واقعی انقراض روبرو هستند.»