پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۷

پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۷

در دور دوم انتخابات، با رای " نه" به جلیلی شرکت می‌کنیم!
اگر در دور اول "نه" به شرکت در انتخابات، شاکله نظام ونظارت استصوابی را هدف قرار داد و در همه ارکان نظام و در دل و جان مردم تاثیر خود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به جلیلی!
در دور دوم انتخابات، دو نامزدی که در برابر هم قرار می‌گیرند، هر چند در وفاداری به نظام جمهوری اسلامی و ولی فقیه مشترک‌اند، اما به لحاظ اهداف، گرایشات، تعلق...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
چرا به پزشکیان رأی می دهم!
در ارتباط با چرایی عدم استقبال توده‌ها در مشارکت انتخاباتی دلایل متعددی را می‌توان شمرد ولی بدون شک تمامیت‌طلبی، اقتدارگرایی و قشریت دخیل در هستۀ مرکزی قدرت سیاسی نقش مهمی...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محمود کرد
نویسنده: محمود کرد
باز هم انتخابات، باز هم دفاع از منافع ملی، هم استراتژی هم تاکتیک!
عدم شرکت در این دوره می‌تواند تاکید مجددی باشد بر یک اقدام ثابت شده. اما اگر بپذیریم که چینش و مهندسی این‌چنینی انتخابات با همهٔ اهدافی که به دنبال داشته...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سهراب ایران
نویسنده: سهراب ایران
ترک تحریم می‌کنم، خطر جلیلی جدّی است!
تا نظام جمهوری اسلامی پابرجا است وضع را نمی‌شود از این بهتر کرد اما می‌شود بسا بدتر کرد. براندازی نه فعلا ممکن است نه فعلا مطلوب. آیا انتخاب میان بد...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ياسر ميردامادی
نویسنده: ياسر ميردامادی
اصلاح‌طلب اصول‌گرا، ادامه داره ماجرا
هستهٔ سخت قدرت، بر اساس منافع خود و بر پایهٔ یک خطای محاسباتی رضایت داده است که انتخابات را حداقل نیمه‌رقابتی کند. جامعه زخم‌های عمیقی از سیاست‌های حاکمیت بر روح...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سياوش - ايران
نویسنده: سياوش - ايران
دلایل فراخوان «ث ژ ت» برای دادن رأی به برنامه «جبههٔ نوین مردمی»
«ث ژ ت» هرگز خود را در پناهگاه مخفی نکرده است و همواره حتی به قیمت تحمل ضربات شدید مواضع شجاعانه‌ای که لازم بوده را اتخاذ کرده است؛ به عنوان...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
نویسنده: برگردان ف. دوردانی

چه کسى خواهان جنگ مذهبى است؟

تلاش فراوان پاپ و واتيکان براى آرام کردن مسلمانان نشانگر آنست که کليساى کاتوليک، کوچکترين علاقه‌اى به جنگ مذهبى با مسلمانان ندارد. کليساى کاتوليک هر جا که در کشورهاى داراى جمعيت مسلمان فعاليت کند، بايد در صورت درگرفتن جنگ مذهبى نگران جان فرستادگان خود و پيروان کاتوليسيسم باشد، کما اينکه در پى سخنان پاپ، يک راهبه کاتوليک در بيمارستانى در موگاديشو پايتخت سومالى که اخيراً دور از توجه افکار عمومى جهان به جولانگاه افراطيون مسلمان تبديل شده است، به ضرب گلوله کشته شد

پاپ بندیکت شانزدهم طى سخنانى در یک جمع دانشگاهى در رگنسبورگ آلمان، به تشریح نظریه خود پیرامون رابطه خرد و دین پرداخت و مدعى شد خداى مسیحیت، خداى خردورز است و خرد انسان، جلوه‌اى است از خرد آسمانى. پاپ در این سخنرانى طولانى، از جمله از یک مکالمه بین امپراتور مسیحى بیزانس و یک مسلمان ایرانى در سده چهاردهم میلادى نقل قول کرد که در آن، طرف مسیحى از مخاطب مسلمان خود می‌پرسد محمد چه ارمغانى جز موارد مذموم آورده است، و سپس به اتکاى اسلام به شمشیر براى گسترش دین اشاره می‌کند. پاپ در رگنسبورگ، سخنان امپراتور بیزانس را برخوردى «خشن» به مذهبى دیگر می‌نامد.
با اینکه براى هر خواننده متن پاپ روشن می‌شود که بحث با اسلام موضوع اصلى سخن او نیست و او نقل قول فوق‌الذکر را نه به عنوان نظر خود درباره اسلام، بلکه در راستاى استدلالى دیگر آورده است، نطق پاپ بهانه‌اى براى مسلمانان افراطى شد تا دست به تظاهرات و اعتراض علیه پاپ بزنند و حتى مجسمه پاپ را اینجا و آنجا آتش بزنند. برخى مراجع تقلید در ایران، پاپ را که از نظر مسیحیان کاتولیک پدر مقدس است، توطئه‌گر و فریب‌خورده نامیدند. آیت‌الله وحید خراسانى پاپ را فراخواند تا نزد علماى اسلام «زانوى ادب» به زمین بزند و درباره اسلام اطلاع کسب کند.
از نظر نگارنده، بحث بین رهبران مذهبى چیزى جز جنگ باورهاى مختلف خرافى و جنگ تاریخ‌نگاری‌هاى دروغ نیست. پاپ نگفت که کلیساى کاتولیک از مسیحى کردن آمریکاى لاتین به ضربت شمشیر امپراتورى اسپانیا پشتیبانى کرد و بر جنازه‌هاى سرخپوستان این قاره، کلیساهاى خود را ساخت. پاپ به سفسطه درباره رابطه خرد و ایمان پرداخت و ناگفته گذاشت که تاریخ روشنگرى در اروپا، تاریخ مبارزه علم براى رها شدن از قید ایمان است. پاپ نگفت که در همه ادیان، ایمان جایى براى پرسش باقى نمی‌گذارد، در حالى که آغاز خرد، پرسش است. از این رو، من در اینجا قصد جانبدارى از هیچ یک از طرفین جدل کنونى ندارم. اما نگاهى به صحنه این جدل، اشاره به برخى تفاوتها میان شرکت‌کنندگان در این بحث را اجتناب‌ناپذیر می‌کند.
سخنگوى واتیکان بلافاصله پس از واکنشهاى اعتراضى مسلمانان در قبال اظهارات پاپ، اعلام کرد پاپ به اسلام و مسلمانان احترام می‌گذارد و از سوء برداشت از سخنانش متأسف است. سپس روز یکشنبه ٢۶ شهریور، خود پاپ در اظهاراتى که در نوع خود کم‌نظیر است و در طول تاریخ در کمتر مواردى از رهبر کاتولیکها که در مذهب کاتولیک اصولاً خظاناپذیر محسوب می‌شود شنیده شده است، از تأثیر سخنان خود ابراز تأسف کرد، بار دیگر تأکید نمود نقل قول از امپراتور بیزانس نظر او را بازتاب نداده است و مسلمانان را به گفتگوى برابرحقوق با مسیحیان فراخواند.
تلاش فراوان پاپ و واتیکان براى آرام کردن مسلمانان نشانگر آنست که کلیساى کاتولیک، کوچکترین علاقه‌اى به جنگ مذهبى با مسلمانان ندارد. کلیساى کاتولیک هر جا که در کشورهاى داراى جمعیت مسلمان فعالیت کند، باید در صورت درگرفتن جنگ مذهبى نگران جان فرستادگان خود و پیروان کاتولیسیسم باشد، کما اینکه در پى سخنان پاپ، یک راهبه کاتولیک در بیمارستانى در موگادیشو پایتخت سومالى که اخیراً دور از توجه افکار عمومى جهان به جولانگاه افراطیون مسلمان تبدیل شده است، به ضرب گلوله کشته شد. از این رو تردیدى نیست که رهبرى واتیکان و شخص پاپ، بخش مربوط به اسلام در نطق او در رگنسبورگ را اکنون به عنوان یک خطا ارزیابى می‌کنند و در صدد جبران این خطا برآمده‌اند. البته این انتظار که پاپ بدین خطا اذعان کند، مغایر با یکى از اصول مذهب کاتولیک مبنى بر خطاناپذیر بودن پدر مقدس است و چنین اعترافى از پاپ نخواهیم شنید. اما پایین‌‌تر از سطح اعتراف به خطا، واتیکان دست به هر اقدامى خواهد زد تا از تأثیر منفى نطق پاپ بر مسلمانان بکاهد.
در میان مسلمانان نیز برخى رهبران مذهبى هستند که علاقه‌اى به جنگ مذهبى ندارند. شیخ حسن طنطاوى مفتى اعظم دانشگاه الازهر قاهره که پرنفوذترین رهبر مذهبى اهل تسنن جهان محسوب می‌شود، گفت از سخنان پاپ متعجب شده است و در عین حال افزود که با کلیساى کاتولیک رابطه خوبى دارد و در یک بیانیه به اظهارات پاپ پاسخ خواهد داد. برخى از دیگر شخصیتهاى مسلمان مانند رهبر اخوان‌المسلمین مصر ابراز تأسف پاپ را کافى دانسته‌اند.
اما عدم علاقه به جنگ مذهبى، در همه رهبران مسلمان دیده نمی‌شود. حملاتى که برخى آخوندهاى عالی‌رتبه در ایران به پاپ کرده‌اند، از جایگاه یک ناظر بیطرف، بسیار بیش از آنکه اظهارات پاپ قابلیت آزردن یک مسلمان معتقد را داشته باشد، در جهت خدشه‌دار کردن احساسات مذهبى کاتولیکهاست. اما این پدیده براى من تعجب‌آور نیست. ماجراى کتاب آیات شیطانى سلمان رشدى، کاریکاتورهاى محمد و بسیارى موارد دیگر، نشانگر آنست که برخى رهبران مذهبى مسلمان، از «تحریک شدن احساسات» مسلمانان ارتزاق می‌کنند و همواره منتظر آنند که بهانه‌اى به دست آید براى به خیابان کشاندن مسلمانان. این رهبران مسلمان، نگران این نیستند که چه تعداد از پیروانشان در این گونه مناقشات کشته شوند. آنها نشان داده‌اند که براى جان پیروان خود ارزشى قائل نیستند و از سوى دیگر، می‌دانند که طرف مقابل، بسیار نگران جنگ مذهبى است و هر چه تواند خواهد کرد تا کار به چنین جنگى نکشد. از این رو از نظر این رهبران مسلمان، هر از چندى می‌توان و باید یک «مانور» جنگ مذهبى براه انداخت، بدون آنکه عواقب ناگوارى براى رهبران اسلام افراطى داشته باشد. آنها از چنین «جنگهاى محدود» مذهبى براى دمیدن بر کوره افراطی‌گرى اسلامى بهره می‌گیرند. مشکل اصلى جهان اسلام و یکى از مشکلات اساسى جهان، وجود این رهبران مسلمان است.

سهراب مبشرى، ٢۶ شهریور ١٣٨۵

تاریخ انتشار : ۲۶ شهریور, ۱۳۸۵ ۳:۳۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

در دور دوم انتخابات، با رای ” نه” به جلیلی شرکت می‌کنیم!

حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به جلیلی!

چرا به پزشکیان رأی می دهم!

باز هم انتخابات، باز هم دفاع از منافع ملی، هم استراتژی هم تاکتیک!

ترک تحریم می‌کنم، خطر جلیلی جدّی است!

اصلاح‌طلب اصول‌گرا، ادامه داره ماجرا