پنجشنبه ۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۱:۵۲

پنجشنبه ۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۱:۵۲

بیش از شش دهه حضور کارگران افغانستانی در ایران!
از ویژگی‌های یک جامعۀ رو به رشد یکی هم رشد تجربه و تخصص در میان کارگران بومی است. کارگران بومی تمایل خود را به انجام کارهای پیش‌پاافتاده از دست می‌دهند....
۲ مرداد, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
استعفاء یا تمکین به رای ملت!
اگر رهبر پیام ملت را بشنود و خود را با مطالبات ملت همراه و هماهنگ کند، هزینه عبور از نظام ناکارآمد، فسادپرور و تبعیض‌آمیز ولایت فقیه به حداقل ممکن می‌رسد...
۲ مرداد, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مصطفی تاجزاده
نویسنده: مصطفی تاجزاده
سخنی با تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران کشور
نه تنها در کلام، بلکه در عمل باید ملت ایران از سوی حاکمیت عزیز شمرده شود و خواسته‌های مردم مورد توجه قرار گیرد. گام اول در این مسیر، آزادی و...
۱ مرداد, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی
حمله هوایی اسرائیل به زندان اوین: نقض آشکار قوانین بین‌المللی و مطالبه برای بررسی کیفری به‌عنوان جنایت جنگی
رها بحرینی، پژوهشگر امور ایران در سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرد که تحقیقاتش نشان می‌دهد که حمله هوایی اسرائیل به زندان اوین «نقض جدی قوانین بین‌المللی بشردوستانه» بود و «باید...
۱ مرداد, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
ادعای خسارت علیه اسراییل و آمریکا
تجاوز دوازده‌روزۀ اسراییل و آمریکا به میهن‌مان از زاویه‌های گوناگونی قابل بررسی و نتیجه‌گیری است. زاویه و هدف اصلی یافتن راه‌ها و اقدامات لازم برای مقابله و پیش‌گیری از چنین...
۳۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار نهادهای شهروندی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار نهادهای شهروندی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
در بیست‌وپنجمین سالگرد درگذشت احمد شاملو، یاد شاعر بزرگ آزادی را گرامی می‌داریم
ما اعضای کانون نویسندگان ایران به‌رسم هر سال در بیست و پنجمین سالگرد درگذشت شاعر بزرگ آزادی؛ احمد شاملو، پنجشنبه ۲مرداد ۱۴۰۴، ساعت ۵عصر در گورستان امامزاده طاهر کرج حضور...
۳۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
یگانگیِ در ژرفا
تا با ذهنی به پویایی اندیشه دریایی بپرورند: - آرام و در سطح بی‌کرانش ماهیانی بپرورند: - بالنده! که در آب‌های راکد نمی‌میرند و در جویبار آگاهی باله‌های آزادی می‌گشایند.
۳۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مسعود دلیجانی
نویسنده: مسعود دلیجانی

کریستین ماریا هایده امان پور: خبرنگاری توانا، شجاع و متعهد به حقیقت

وجه تمایز کریستین امان پور  نسبت به برخی از همکاران خبرنگار خود، تیزبینی و نگرشی مستقل و منصفانه، و انسانی به مسائل و مشکلات دنیا است

کریستین امان پور در ۱۲ ژانویه ۱۹۵۸ برابر با ۲۲ دی ماه ۱۳۳۶ شمسی، در لندن به دنیا آمد. پدرش محمد امان پور،  از جمله مدیران هواپیمایی «هما» بود. وی با خاندان قاجار خویشاوندی دارد؛ گرچه این نسبت به‌طور دقیق و رسمی تأیید نشده است.

محمد امان پور به همراه خانواده اش در انگلستان زندگی می کردند، و کمی پس از تولد کریستین، راهی تهران شدند. مادرش پاتریشیا   انگلیسی است؛ و کریستین تحت تاثیر دو فرهنگ، تربیت و با دیدگاهی چند فرهنگی و جهانی رشد کرده است ، که  این موضوع بعدها در حرفهٔ روزنامه نگاری او نقش مهمی ایفا کرده است.

او دوران کودکی خود را عمدتا در تهران سپری کرد. در یازده سالگی برای تحصیل در یکی از مدارس کاتولیکی او را به انگلستان می فرستند، و پس از اتمام دوران دبیرستان به ایران بازمی گردد.

با وقوع انقلاب اسلامی خانوادهٔ امان پور   در سال  ۱۳۵۸ ایران را ترک کرده ‌و به انگلستان بازگشتند.

سپس کریستین برای تحصیل به امریکا رفت؛ و در رشتهٔ روزنامه نگاری از دانشگاه رودآیلند   فارغ التحصیل شد. کریستین امان پور یک فرزند دارد که حاصل ازدواج او در سال ۱۹۹۸ با دیپلمات امریکایی جیمز روبین سخنگوی‌سابق وزارت امور خارجهٔ امریکا است.

وی در سال ۱۹۸۳ به عنوان دستیار در شبکه CNN  کار خود را شروع کرد. توانایی استثنایی او در گزارش دهی و تحلیل مسائل جهانی موجب پیشرفت سریع او شد، و خیلی زود به عنوان خبرنگاری جسور در  عرصهٔ بین‌المللی شناخته شد. از جمله رخدادهایی که کریستین آن را پوشش داده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 *جنگ بالکان  و گزارشهای بی پرده او از رنجهای مردم بوسنی توجه دنیا را به فجایع جنگ جلب کرد.

*جنگ خلیج فارس،   حضور او در خط مقدم، و ارائهٔ تحلیل‌های دقیق از این رویداد، چهرهٔ او را به عنوان خبرنگار بین‌المللی تثبیت کرد.

* گزارشهای او از جنگ عراق  و تحولات خاور میانه و  افغانستان   تاثیر قابل توجهی بر افکار جهانیان داشته است.

مصاحبه کریستین امانپور با مصطفی برغوثی،  در این مصاحبه با رئیس طرح ملی فلسطین، کریستین امان پور تاکید می کند که هیچ کودک اسرائیلی یا فلسطینی نباید کشته شود و همچنین بر لزوم تلاش برای بازسازی یا ایجاد مناسباتی عادلانه و منصفانه با فلسطینی ها تاکید دارد.

* مصاحبه های  کریستین امان پور با شخصیت های سیاسی،همواره مورد توجه جهانیان قرار می گیرد، که از آن جمله می توان به مصاحبه با ژاک شیراک در سال ۲۰۰۳ (قبل از جنگ عراق)، محمود عباس در سال ۲۰۰۳، ملک عبدالله در سال ۱۹۹۹، یاسرعرفات در سال ۲۰۰۰ و محمد خاتمی  و محمود احمدی نژاد اشاره کرد.

ابراهیم رئیسی به این بهانه که او از پوشیدن روسری خودداری کرده بود، از انجام مصاحبه با وی امتناع کرد.

کریستین امان پور علاوه بر CNN در شبکه های خبری دیگر از جمله ABC News   و Amanpour  برنامه های پر بیننده و‌ جالب توجهی اجرا می کند، و‌ به مسائل بین‌المللی و مصاحبه با شخصیتهای سیاسی می پردازد، که یکی از پرمخاطب ترین برنامه های خبری جهان محسوب می شود.

کریستین امان پور  در طول فعالیت حرفه ای خود جوایز بسیاری برخوردار شده که از آن جمله می‌توان به جوایز زیر اشاره کرد.

 جایزه امی  برای گزارشهای استثنایی در مورد جنگ

جایزه جورج فاستر پِبادی  برای روزنامه‌نگاری تحقیقی 

مدال آزادی  از سوی شورای بین‌المللی زنان.

کریستین امان پور، نه تنها در حرفه و شغل خود شجاع بود، بلکه هنگامی که در سال ۲۰۲۱  به سرطان تخمدان مبتلا شد، در  پایان شیمی‌درمانی خود، از این بیماری به عنوان قاتل نامرئی نام برده و  خطاب به زنان می گوید: «ما زنان بهتر از هرکسی می دانیم که در بدنمان چه می گذرد. اگر مشکلی وجود دارد، آن را پیگیری کنید». او که سال‌ها گزارشگر جنگ ها و‌ بحران های جهانی بود، نقل می کند: «از جنگها و‌ خطرات زیادی جان سالم به در برده ام اما این تجربه کاملاً متفاوت بود». او به طور شفاف و بی پرده در بارهٔ بیماری خود صحبت می کند، و هنگام بیماری و دوران معالجه اش، به خانواده و‌ دوستانش اجازه می دهد که از او مراقبت کنند، و مهر و محبت خود را نشان دهند. این رفتار پیامی قدرتمند و موثر برای زنان در مواجهه با بیماری ارائه می دهد.

او با استفاده از تریبونی که به عنوان یک خبرنگار در اختیار دارد، نظر مردم جهان را به مسائل حساس و انسانی جلب می کند . وجه تمایز کریستین امان پور  نسبت به برخی از همکاران خبرنگار خود، تیزبینی و نگرشی مستقل و منصفانه، و انسانی به مسائل و مشکلات دنیا است؛ تا کنون در دنیای حرفه ای خود،  مانند برخی از همکاران خبرنگار خود که در طرف پول و‌ قدرت قرار می گیرند و‌ بر روی مشکلات مردم سرپوش می گذارند و مصیبت های مردم را وارونه جلوه می دهند، نبوده است.

 او با هوشیاری و وجدانی آگاه، توجه جهان را به مسائل حساس و انسانی جلب کرده  است.

ما گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)، علیرغم عدم پذیرش ساختار و سیستمی که خانم امان پور در آن فعالیت می کند، تلاشهای  فردی و تاثیر گذار وی را در دنیای رسانه نادیده نمی گیریم.

برای روشنگری بی عدالتی های دنیا، وجود خبرنگارانی با شهامت چون این زن در هرگوشهٔ دنیای پر آشوب کنونی، چون نوری در دل تاریکی ها است.

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۸ بهمن, ۱۴۰۳ ۰:۵۲ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

ادامه »

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »

لحظات اصابت موشک تجاوزگران جنایت‌کار اسراییل به میدان قدس تجریش در تهران

فیلم لحظهٔ اصابت پرتابهٔ متجاوزان به میدان قدس در حین تکاپوی روزمرّهٔ زندگی هم‌میهنان ما، نشانهٔ مستند دیگری از جنایات جنگی اسراییل و جنایات آنان علیه بشریّت است. هرگونه حمایت از تجاوز اسراییل به سرزمین کهن ما، مایهٔ سرافنکدگی و شرمساری است، به ویژه آن‌گاه که زادهٔ این آب‌وخاک باشی. هر گونه جانب‌داری یا سکوت حمایت‌گرانهٔ غرب عیان‌گر پوچی ادعای پای‌بندی به قانونیّت در تنظیم روابط جهانی و متعهّد بودن به حقوق جهان‌شمول بشر است.

مطالعه »

طلوع یک ستاره: صعود تاریخی فوتبال زنان ایران به جام ملت‌های آسیا

این موفقیت، تنها یک افتخار ورزشی نیست، بلکه تجلی امید، اراده و مقاومت زن ایرانی در برابر محدودیت‌ها و نابرابری‌هاست. افتخاری که پیام روشنی به مردم ایران دارد: دختران این سرزمین، حتی در سخت‌ترین شرایط نیز می‌درخشند و جهانیان را به تحسین وامی‌دارند.

مطالعه »
بیانیه ها

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

مطالعه »
پيام ها

بیش از شش دهه حضور کارگران افغانستانی در ایران!

از ویژگی‌های یک جامعۀ رو به رشد یکی هم رشد تجربه و تخصص در میان کارگران بومی است. کارگران بومی تمایل خود را به انجام کارهای پیش‌پاافتاده از دست می‌دهند. جایگزین آنان در این مرحله نیروی کار بیرونی‌ست. در دهۀ پنجاه خورشیدی شرکت‌های خارجیِ پروژه‌ها حتی نیروی کار برای کارهایی چون بیل‌زنی، خاک‌برداری، را به‌همراه داشتند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیش از شش دهه حضور کارگران افغانستانی در ایران!

استعفاء یا تمکین به رای ملت!

سخنی با تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران کشور

حمله هوایی اسرائیل به زندان اوین: نقض آشکار قوانین بین‌المللی و مطالبه برای بررسی کیفری به‌عنوان جنایت جنگی

ادعای خسارت علیه اسراییل و آمریکا

در بیست‌وپنجمین سالگرد درگذشت احمد شاملو، یاد شاعر بزرگ آزادی را گرامی می‌داریم