سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۵ ۱۹:۵۷

چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۱۹:۵۷

کلیات لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصویب شد، اما پرسش این است که چه نهادی مسول اجرای آن خواهد بود؟

در واقع با شدت گرفتن جنگ ویرانگر ۸ ساله دو کشور عراق و ایران، سر و صدای ترخیص کالا های غیر مجاز هم آغاز شد که از مبادی بندری انجام می گرفت و اتفاقا به دلیل عدم اداره و کنترل و احاطه مدیریتی، از نشر اخبار آن نمی توانستند جلو گیری کنند و به همین دلیل از طرف مسولان کشور از همان آغاز اقدام به کنترل در آوردن اسکله های کشور نمودند و با نصب ایادی و عوامل نزدیک به خود، تا حد زیادی توانستند از نشر اخبار ترخیص کالا های غیر مجاز جلوگیری نمایند.

علی مویدی خرم آبادی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در نشست علنی روز (چهارشنبه ۲۳ خرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز بهترین کار تیمی در زمان بررسی این لایحه صورت گرفت، گفت: با تصویب این لایحه، راه مبارزه با قاچاق کالا و ارز هموار می شود و این لایحه ما را به اهدافمان می رساند.

اثر مستقیم قاچاق، کم کردن اشتغال و ایجاد تورم است. این پدیده مذموم می تواند تورم وارداتی را به درون نظام قیمت های داخلی تزریق کند و حتی ذخایر علمی و ارزشی طبیعی و غیر طبیعی کشور را ضایع کند. قاچاق، هم بیکاری پنهان را  افزایش می دهد و هم خود یک نوع اشتغال کاذب است که نه تنها ارزش افزوده ای برای نظام اقتصادی ایجاد نمی کند، بلکه ارزش افزوده تولید داخلی را نیز ضایع کرده و کالاهای وارداتی کشورهای دیگر را جایگزین کالاهای تولید شده در داخل می کند. بنابراین باید گفت قاچاق یک بیکاری پنهان است که علاوه بر این خصلت، در افزایش بیکاری آشکار نیز موثر است. چراکه کالای قاچاق جایگزین تولید داخلی می شود و به این ترتیب تولید داخلی کاهش می یابد. کاهش تولید داخلی نیز به معنای کاهش اشتغال در کشور خواهد بود.” برآورد راجع به اندازه سهم پول شویی،‌ اقتصاد زیرزمینی، بازار سیاه و قاچاق که جزیی از همه این موارد است، رقمی بالغ بر ۲۰ درصد است. ارزش تولید ناخالص داخلی کشور ما رقمی حدود ۵۰۰ میلیارد دلار در سال است، بنابراین اگر یک درصد آن سهم قاچاق باشد، رقمی بالغ بر۵ میلیارد دلار می شود. این در شرایطی است با یک حساب و کتاب سرانگشتی می توان به این نتیجه رسید که با این مقدار پول در سال می توان تا حد یک میلیون فرصت شغلی ایجاد کرد. این ۵ میلیارد دلار صرف شده در قاچاق یک فرصت سوزی بزرگ به اندازه یک میلیون شغل در سال دارد.

در واقع با شدت گرفتن جنگ ویرانگر ۸ ساله  دو کشور عراق و ایران ، سر و صدای ترخیص کالاهای غیر مجاز هم آغاز شد که از مبادی بندری انجام می گرفت و اتفاقا به دلیل عدم اداره و کنترل و احاطه مدیریتی، از نشر اخبار آن نمی توانستند جلو گیری کنند و به همین دلیل از طرف مسولان کشور از همان آغاز اقدام  به کنترل در آوردن اسکله های کشور نمودند و با نصب ایادی و عوامل نزدیک به خود، تا حد زیادی توانستند از نشر اخبار ترخیص کالا های غیر مجاز جلوگیری نمایند. با پایان گرفتن جنگ و حضور رو به تزاید نیرو های سپاه پاسداران که با چراغ سبز آیت الله رفسجانی صورت گرفت و عملا از نیرو های بسیجی و سپاه برای وارد شدن در پروژه های اقتصادی حمایت نمود، توسعه بنادر و اسکله های خارج از کنترل دولت ها و عدم بازدهی و پرداخت هر گونه مالیات و کنترل دولتی، رشته امور اقتصاد کشور را به دست گرفتند و راه را برای تاراج کشور، از طریق قاچاق هموار نمودند. تا جایی که امروز از بیش از ۱۴ اسکله و بندر فعال خارج از کنترل دولت در کشور وجود دارند و اصطلاح “برادران قاچاقچی” هم بی دلیل نبود که بر سر زبان ها افتاد! در واقع سپاه پاسداران، یکی از نهاد های تامین بنگاه های غیر قانونی و فاقد جواز صنفی می باشد. در حال حاضر طبق آمار رسمی وزارت صنعت، معدن و تجارت حدود ۴۷۰ هزار واحد صنفی بدون پروانه در کشور وجود دارد که قطعا بخشی از آنها، کالای قاچاق را به فروش می‌رسانند. اما آقای خیر آبادی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اشاره ای به حضور سامانه های بی نام و نشان که اتفاقا همه شان در دست نیروهای با نام و نشان و موقعیت و مقام و از اجزای  رانت خوار و آقا زاده ها هستند و همچنین، از بنگاه های کلانی که زیر مجموعه منابع مالی زیر چتر رهبری فعالیت می کنند و بر همه معاملات و قرار دادها چنگ انداخته اند، حرفی نمی زند و نمی گوید حضور در سایه آنها بر اقتصاد کشور، مسبب چه پی آمد های ویرانگر و جبران نا  پذیری شده اند.حال، کلیات لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصویب شد، اما پرسش این است که  چه نهادی مسول اجرای آن خواهد بود؟!

تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد, ۱۳۹۷ ۹:۰۰ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

دربارهٔ ویرانی؛ با هاینریش بل

شهناز قراگزلو: در میانهٔ هر جنگی، چیزی خطرناک‌تر از خودِ انفجارها وجود دارد: عادت‌کردن به ویرانی. بل در این رمان ما را وادار می‌کند مقابل خرابه بایستیم؛ نه برای ستایش ویرانی، بلکه برای فهمیدن آن. زیرا ویرانی فقط دیوار و سقف را فرو نمی‌ریزد؛ حافظهٔ جمعی را می‌خراشد، اعتماد را سست می‌کند، رشته‌های رابطه را از هم می‌گسلد، ذهن را بی‌قرار می‌سازد و انسان را تا مرز بی‌پناهی مطلق پیش می‌برد.

مطالعه »

سپر انسانی و تناقض روایت‌ها..

گٖودرز اقتداری: آن مدعیان همیشگی که حماس و ایران را به سوء استفاده از سپر انسانی برای پوشش از نیروها و مهمات متهم می‌کنند، اینجا حضور ندارد که پاسخ دهند اگر ایران ساختمان هتلی و یا ساختمان تجاری را در بحرین هدف گرفته باشد آیا به یک منطقه جنگی و نیروی متخاصم حمله کرده است یا یک هتل را هدف قرار داده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

هنر آتش‌بس: “ماجراجویی نظامی بی‌ملاحظه آمریکا ادامه دارد!”

بیانیه ‌ی بیش از ۱۵۰ زندانی سیاسی سابق در مخالفت با شروع مجدد جنگ

عرفان شکورزاده، دانشجوی ۲۹ سالهٔ مهندسی هوافضا، به اتهام «جاسوسی» اعدام شد

پیامد سازوکار «جابه‌جایی عامدانه»؛ هنری در پنهان‌سازی ریشه‌های خشونت

آن زن چگونه رادیکال شد و به راه افراط افتاد

ایران حریف آمریکا نیست! پس چرا واشنگتن آن را شکست نداده است؟