یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۲۰:۱۵

یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۲۰:۱۵

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳) مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی
… درباره سازما‌ندهی طبقه کارگر به‌عنوان یک طبقه از طریق اتحادیه‌های کارگری هیچ چیزی گفته نشده است.این امر خیلی مهم است، در واقع، بدین‌جهت که این‌ها تشکلات واقعی پرولتاریا هستند، که روزمره...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: آمادور نویدی
نویسنده: برگردان: آمادور نویدی
بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ
وقت آن فرا رسیده است که حاکمان از این فرصت تاریخی و سرمایه به دست آمده برای تحقق وفاق واقعی ملی و در جهت کاهش فاصله با مردم، بازسازی کشور...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس
خیرخواهانه متذکر می شویم که راه علاج مشکلات روزافزون کشور، نه افزایش بگیر و ببندهای بی ضابطه و تشدید رویکردهای امنیتی و تحدید و تضییع حقوق شهروندی (ولو با حفظ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: وکلاپرس
نویسنده: وکلاپرس
روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک
از چند روز، قبل از حمله یکی از اکانت‌های مرتبط با رژیم اسرائیل، این پیام را گذاشته بود که زدن سردر اوین، منتفی نیست. مسئله‌ای که نگرانی‌های ما را دوچندان...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: محمد جعفری
نویسنده: محمد جعفری
صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی
این شعار نه‌تنها فراگیر نبوده، بلکه هم از نظر تعداد موارد وقوع و هم از نظر عمق پذیرش در میان توده‌های معترض، شعاری حاشیه‌ای و ناپایدار به‌شمار می‌آید. با وجود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه
مردم نشان دادند که وطن خود را دوست دارند و حاضرند برای بقای میهن، حتی از جان خود نیز بگذرند و با تمام مشکلات بسازند ولی با دشمن و خائنان...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
جهان تاریک است
گوشهایتان را مهر و موم کردید!؟- صدای مردم را نشنیدید!- از شما کاری ساخته نیست!- خیلی کارها کردید!- اما از بهار بویی نبردید- از شکفتن گلها در دامنه هایِ فلات-...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا

کنفرانس مطبوعاتى اکبر گنجى در دفتر گزارشگران بدون مرز

ايران تنها کشورى است که مى تواند روزنامه نگارى را مادام العمر ممنوع قلم کند.
محمود احمدى نژاد رئيس جمهور و آيت الله خامنه اى رهبر جمهورى اسلامى از جمله ٣٨ رهبر و مقام دولتى در جهان هستند که از سوى گزارشگران بدون مرز بعنوان دشمنان آزادى مطبوعات برگزيده شده اند.

سه شنبه ۳۰ خرداد ماه اکبر گنجى روزنامه نگار مشهور ایرانى که در ۲۸ اسفند ماه سال گذشته پس از ۶ سال از زندان آزاد شده بود. بدعوت گزارشگران بدون مرز در کنفرانس مطبوعاتى در دفتراین انجمن بین المللى مدافع ازادى مطبوعات در پاریس شرکت کرد. در این کنفرانس مطبوعاتى اکبر گنجى به تشریح وضعیت حقوق بشر و سرکوب مطبوعات و روزنامه نگاران در ایران پرداخت.

روبرت مئنارد دبیر اول گزارشگران بدون مرز، لویى ژوئنه رییس سابق گروه کارسازنان ملل در باره دستگیرى هاى خودسرانه و حقوقدان در شوراى حقوق بشر سازمان ملل، عبدالکریم لاهیجى رئیس جامعه ایرانى دفاع از حقوق بشر و نایب رئیس فدراسیون بین المللى جامعه هاى دفاع از حقوق بشر در این کنفرانس حضور و سخنرانى کردند.

روبرت مئنارد دبیر اول گزارشگران بدون مرز پس از ابراز خوشحالى از آزادى اکبر گنجى و حضور ایشان در دفتر گزارشگران بدون مرز در باره وضعیت آزادى مطبوعات در ایران گفت: آمار ما نگران کننده است در ایران در حال حاضر ۱۳ روزنامه نگار و وبلاگ نویس در زندان بسر مى برند از آغاز سال میلادى تا به امروز ۸ نشریه در ایران توقیف شده است. در بخش دیگرى از سخنان خود روبرت مئنارد با اشاره به شرکت سعید مرتضوى دادستان تهران در جلسه افتتاحیه ى شوراى حقوق بشر گفت: “حضور این فرد که در قتل روزنامه نگار عکاس زهرا کاظمى دست داشته است توهین به قربانیان سرکوب جمهورى اسلامى در ایران است.”

اکبر گنجى سخنان خود را با تشکر از حضور و حمایت گزارشگران بدون مرز و سخنرانان در این کنفرانس آغاز کرد. روزنامه نگار روزنامه توقیف شده ى صبح امروز، ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرد. ” ۲۷ سال پس از برقرارى جمهورى اسلامى لازم است با اشاره به قوانین جارى و از جمله قانون جزایى و قانون مطبوعات به چگونگى نقض حقوق بشر بپردازیم. وى با اشاره به قانون مطبوعات ایران اعلام کرد که با اتکا به این قانون مقامات ایران مى توانند روزنامه نگارى را که محکوم به “اقدام علیه امنیت ملى ” شده است را تا آخر عمر از نوشتن در مطبوعات محروم کنند. سردبیر سابق راه نو اضافه کرد که در طى هشت سال گذشته تعداد بسیار زیادى از روزنامه نگاران با این “اتهام” ممنوع قلم شده اند. اکبر گنجى در پاسخ به سوال یک خبرنگار فرانسوى که از وى در باره چگونگى اجازه یافتن براى خروح از کشور پرسید. گفت ” من براى دریافت جایزه انجمن جهانى روزنامه نگاران به مسکو رفتم، فکر مى کنم که جهورى اسلامى نمى خواست در برابر ۱۷۰۰ نفر، صاحبان و دست اندر کاران رسانه هاى جهان که شرکت کنندگان در این کنفرانس بودند قرار گیرد و مسئله حقوق بشر را هم به مسئله بحران هسته اى بیافزاید. امروز در جهان رسانه ها قدرت دارند، این هم شاید نمونه اى از قدرت رسانه هاست. وى اعلام کرد که پس از سفر به فرانسه که به دعوت گزارشگران بدون مرز و دیگر نهادهاى بین المللى مدافع حقوق بشر صورت گرفته است به چند کشور دیگر اروپایى نیز توسط همین نهاد ها دعوت شده است، اما براى ۱۷ ژوئیه به امریکا مى رود تا جایزه ى باشگاه روزنامه نگاران امریکایى را دریافت کند. گنجى تاکید کرد که سپس به کشورش بازخواهد گشت. در پاسخ به پرسشى در باره ى مسئله هسته اى در ایران اکبر گنجى گفت که مسئله حقوق بشر باید در مذاکرات با ایران در دستور روز باشد امرى که متاسفانه کشورهاى غربى با منافع اقتصادى و نفت فراموش مى کنند.

لویى ژوئنه در سخنان خود گفت من به شدت هیجان زده ام که پس از آخرین دیدارم با اکبر گنجى در سال ۸۲ در ” گوانتاموى کوچک ایران ” وى را در اینجا بازمى بینم. لویى ژوئنه گفت “در دیدارم با گنجى در زندان وى همانگونه که امروز از آزادى بیان صحبت مى کند، همین حرف ها را طرح مى کرد، براى همین هم من در گفتگو هایم با مقامات ایرانى تاکید کردم که این روزنامه نگار یک زندانى عقیدتى ست و نه یک زندانى سیاسى، او براى عقایدش مبارزه مى کند و نه بعنوان یک فعال سیاسى که براى سازمان و گروه اش و یا براى قدرت. حقوق دان برجسته ى سازمان ملل با انتقاد از حضور سعید مرتضوى در ژنو گفت: ” من در سال ۸۲ و در گزارشم در باره این قاضى و ارتقا پست وى به مقام دادستان تهران نوشتم که این عمل، افدامى تحریک آمیز از سوى جمهورى اسلامى ست. الان هم مى گویم دعوت وى شوراى حقوق بشر اقدامى نادرست و تحریک آمیز است.

عبدالکریم لاهیجى در آغاز سخنانش گفت که بسیار از حضور اکبر گنجى که طى سالهایى که در زندان بوده است براى آزادى وى تلاش کرده است، خرسند است. ایشان نیز با هیجان نوشته اى را براى خوش آمد گویى به اکبر گنجى و پیوستنش به صف مدافعان حقوق بشر خواندند که با این جمله ژان پل سارتر روشنفکر برجسته ى فرانسوى آغاز مى شد. “تفاوت روشنفکر با توده هاى عام این است که روشنفکر در هر فرصتى براى ابراز عقایدش بهره مى جوید. متاسفانه آزادى براى این بهره جویى در کشورهاى مختلف متفاوت است. وى اکبر گنجى را مصداق این نقل قول ذکر کرد.

با ۱۳ زندانى، ایران بزرگترین زندان روزنامه نگاران و وبلاگ نویسان در خاورمیانه است

محمود احمدى نژاد رئیس جمهور و آیت الله خامنه اى رهبر جمهورى اسلامى از جمله ۳۸ رهبر و مقام دولتى در جهان هستند که از سوى گزارشگران بدون مرز بعنوان دشمنان آزادى مطبوعات برگزیده شده اند

تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد, ۱۳۸۵ ۱۰:۴۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳) مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ

اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس

روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک

صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی

مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه