جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۲

جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۲

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزير؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد
دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا،...
۲ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
دادخواهی و صلح
روز يک‌شنبه گذشته، 27 آبان‌ماه سال 1403 خورشيدی با عنوان دادخواهی و صلح و به‌یاد هزاران فرزند جان‌باختۀ ميهن و با تاکيد بر دادخواهی، خشونت‌پرهيزی و صلح‌طلبی در سامانه زوم...
۱ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: کارآنلاين
نویسنده: کارآنلاين
دنیایِ واژگون
کتاب در حافظه شهر فراموش شده‌ / و به انتها نزدیک / دنیا تعادلش را در نقطه لغزانی دنبال می‌کند / موریانه‌ها / به جانِ کتاب‌ها افتادند / شب است،...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا
مسئله جانشینی و یا زمانی برای پرسش‌های اساسی درباره کارنامه ولایت فقیه؟
کارنامه اقتصادی، ژئوپولتیکی، اجتماعی، زیست محیطی و فرهنگی فاجعه آمیز حکومت در برابر همگان قرار دارد. حکومت دینی حتا در ماموریت معنوی خود هم شکست بزرگی خورده و مناسک و...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: سعید پیوندی
نویسنده: سعید پیوندی
تلاش جریان برانداز و سلطنت‌طلب در کسب قدرت و وظایف ما
امروز بیش از پیش لازم است که جریانات چپ، ملی و دموکرات صفوف خود را به هم نزدیک کرده و مانع گرایش به سمت راست و جریانات برانداز شوند. هیچ...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
وریشه مرادی
وريشه مرادی دوران دانشجویی از فعالان ان‌جی‌او های شهر سنندج و از قهرمانان رزمی‌کار استان کوردستان و یکی از بنیان‌گزاران انجمن مبارزه با اعتیاد شهر سنندج بود.
۲۸ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
برتراند راسل، کوشش ناتمام برای کشف فرمول جهان
گرچه روش و متد علمی برتراند راسل از طریق آنالیز منطقی است، نقدهای اجتماعی او ولی متکی به 3 موضوع: عقل، عشق، و ایده آلهای لیبرالیسم بود. برای راسل نظریه...
۲۸ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری

کُوید ۱۹: مدافعان حقوق بشر زندانی باید فوری آزاد شوند

دولت‌ها در زمان‌های بحران وظیفه دارند از آسیب‌پذیرترین مردمان محافظت کنند. زندانیان در بازداشتگاه‌ها که به آسانی ممکن است به کانون ویروسی تبدیل شوند از جمله کسانی هستند که در خطر بیماری جهان‌گیر کوید ۱۹ آسیب‌پذیر هستند. این خطر به ویژه در کشورهایی مطرح است که حداقل موازین شرایط بازداشت در آنها رعایت نمی شود، ازدحام عادی و دست یافتن به فاصله گذاری فیزیکی غیر ممکن است. گسترش ویروس در بازداشتگاه‌ها اجتناب ناپذیر است مگر اینکه اقدام‌های فوری برای کاهش خطر به اجرا درآید. در غیر این صورت، زندان می‌تواند برای بسیاری از زندانیان مبتلا به ویروس کوید ۱۹ یا در خطر ابتلا به آن معادل حکم اعدام باشد.

فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و سازمان عضو آن در بیانیه ای که روز ۸ آپریل ۲۰۲۰ در پاریس منتشر کردند، با توجه به خطر جدی بیماری جهان‌گیر و به سرعت رو به گسترش کرونا (کوید ۱۹) برای زندانیان، با تاکید بر تعهد دولت‌ها در مورد تضمین ایمنی و سلامت زندانیان تحت مسئولیت آن؛ کمپین #ForFreedom را با فراخوان آزادی کلیه مدافعان حقوق بشر زندانی به‌راه انداختند.

در بیانیه ی مذکور آمده است: مدافعان حقوق بشر باید آزاد شوند و امکان بیابند تا فعالیت‌های به‌حق خود در دفاع از حقوق افراد علیه بی‌عدالتی، تبعیض، خشونت و شکل‌های دیگر نقض حقوق بشر را در پیش بگیرند.

آلیس موخوه، رئیس فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر در این زمینه گفت:
«صدها تن از سراسر جهان زندانی هستند نه به‌خاطر اینکه جرمی مرتکب شده‌اند بلکه به خاطر فعالیت خود در دفاع از حقوق بشر. آنها به‌عنوان نقش آفرینان به حق در راه تغییر در وهله‌ی اول اصلاً نباید زندانی می‌شدند.»

آلیس موخوه اعلام کرد:
«با تداوم گسترش سریع کوید ۱۹ در سراسر جهان زمان آن رسیده که دولت‌ها به این بی عدالتی پایان دهند و کسانی را که برای رعایت حقوق بشر مبارزه می‌کنند آزاد کنند.»

همانطور که کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل میشل باشله اعلام کرد: «اکنون دولت‌ها بیش از هر زمان دیگری باید کلیه‌ی کسانی را که بدون دلیل کافی حقوقی در زندان هستند آزاد کنند، از جمله زندانیان سیاسی و افراد دیگری را که به‌خاطر بیان نظریات مخالف یا انتقادی زندانی شده‌اند.» این نوجوانان، مهاجران، پناهجویان، مخالفان سیاسی، روزنامه نگاران و مدافعان حقوق بشر را دربر می‌گیرد.

در وبگاه کمپین شرح وضعیت مدافعان حقوق بشر زندانی منتشر شده است، از جمله: لوجن الهذلول (عربستان سعودی)؛ عظیمیان عسکراٌف (قرقیزستان)؛ سِودا اٌزبین‌گول و حسن چیلان (ترکیه)؛ یوری دِمیتریف (روسیه)؛ لیلا دِ لیما (فیلیپین)؛ پابلو لوپِز آلاوِز (مکزیک)؛ خلیل مَعتوق (سوریه)؛ نرگس محمدی (ایران)؛ میان عبدالقَیوم (هند)؛ نبیل رجب (بحرین)؛ جِرمن روکوکی (بروندی)؛ پاتریک زَکی (مصر). این وبگاه به طور منظم با شرح حال مدافعان حقوق بشر دیگری که به طور خودسرانه زندانی شده‌اند به روز خواهد شد.

در ادامه ی این بیانیه آمده است: وضعیت اضطراری بحران کنونی فرصتی را در اختیار دولتمردان قرار می‌دهد تا محرومیت ناعادلانه این افراد از آزادی را که بسیاری از آنها در شرایط بد بهداشتی زندانی و از مراقبت کافی درمانی محروم هستند، جبران کنند.

فدراسیون و سازمان‌های عضو آن دولت‌ها را فرا خوانده اند تا با آزاد کردن شمار زیادی از زندانیان به طور موقت، دائمی یا مشروط به خاطر بهداشت عمومی از ازدحام در زندان‌ها بکاهند. علاوه بر مدافعان حقوق بشر، افراد سالمند، کودکان، بیماران، زندانیان عقیدتی، کسانی که به خاطر بیان نظر خود زندانی شده‌اند، زندانیان غیر قضایی، محکومان به جرائم جزئی یا غیر خشونت‌بار، زندانیان محاکمه نشده و افرادی که در بازداشت‌گاه‌های مهاجرت زندانی هستند باید از اولویت برخوردار شوند.

دولت‌ها در زمان‌های بحران وظیفه دارند از آسیب‌پذیرترین مردمان محافظت کنند. زندانیان در بازداشتگاه‌ها که به آسانی ممکن است به کانون ویروسی تبدیل شوند از جمله کسانی هستند که در خطر بیماری جهان‌گیر کوید ۱۹ آسیب‌پذیر هستند. این خطر به ویژه در کشورهایی مطرح است که حداقل موازین شرایط بازداشت در آنها رعایت نمی شود، ازدحام عادی و دست یافتن به فاصله گذاری فیزیکی غیر ممکن است. گسترش ویروس در بازداشتگاه‌ها اجتناب ناپذیر است مگر اینکه اقدام‌های فوری برای کاهش خطر به اجرا درآید. در غیر این صورت، زندان می‌تواند برای بسیاری از زندانیان مبتلا به ویروس کوید ۱۹ یا در خطر ابتلا به آن معادل حکم اعدام باشد.

این گونه اقدام‌ها باید با ﺣﺪاﻗﻞ ﻣﻘﺮرات ﻣﻌﻴﺎر سازمان ملل ﺑﺮای رﻓﺘﺎر ﺑﺎ زﻧﺪاﻧﻴﺎن (که با عنوان «مقررات نلسون ماندلا» مورد بازبینی و تصویب قرار گرفته) سازگار باشد. جزئیات اقدام‌های مربوط به اطمینان یابی از بهداشت، سلامتی و ایمنی زندانیان و نیز توصیه‌های مشخص کمیته‌ی فرعی جلوگیری از شکنجه سازمان ملل در این مقررات به شرح آمده است.

در این بیانیه تصریح شده است: ما از اقدام شماری از کشورها از جمله ترکیه، تونس، اتیوپی، سنگال، اندونزی و بحرین که در کوششی برای کاهش از ازدحام و جلوگیری از گسترش ویروس آزاد کردن زندانی‌ها را آغاز کرده‌اند استقبال می‌کنیم. ما این کشورها و کشورهای دیگر را فرا می‌خوانیم تا در میان زندانیانی که باید فوری آزاد شوند، مدافعان حقوق بشر را آزاد کنند. بسیاری از کشورها زندانیان محکوم به جرائم مربوط به تروریسم را از لیست آزادی حذف و به این ترتیب مدافعان حقوق بشری را که به اتهام‌های ساختگی مربوط به تروریسم محکوم شده‌اند، تنبیه می‌کنند. مدافعان حقوق بشر باید از این سلب صلاحیت کلی معاف شوند زیرا فعالیت حقوق بشری آن‌ها نباید با تروریسم یکسان تلقی شود.

تاریخ انتشار : ۲۲ فروردین, ۱۳۹۹ ۱۱:۴۲ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

این‌جا، کس به‌کینه آلوده نیست

من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام مردمانی را که هفتاد کیلومتر به‌دور از شهر به جست‌وجوی آب، به‌ما رسیده بودند. و دیدم یزید را که آب بر آن‌ها بست. من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام زنی را در بیابان‌های خشک، بی ریالی در مشت؛ راه می‌جست. به‌جایی که نمی‌دانست کجاست.

مطالعه »
بیانیه ها

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادخواهی و صلح

دنیایِ واژگون

مسئله جانشینی و یا زمانی برای پرسش‌های اساسی درباره کارنامه ولایت فقیه؟

تلاش جریان برانداز و سلطنت‌طلب در کسب قدرت و وظایف ما

وریشه مرادی