یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۲

یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۲

گزارش سخنان سیدمحمد خاتمی در کنگره حزب اتحاد ملت ایران اسلامی
امروز بیش از هر زمان جامعه ما نیاز به گفت‌وگو دارد؛ o گفت‌وگوی میان خودمان، o گفت‌وگو با دیگرانی که در عرصه هستند، o گفت‌وگو با جهان، o گفت‌وگو با...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: هم‌میهن
نویسنده: هم‌میهن
سخنرانی آذر منصوری دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در دهمین کنگره حزب – ۵ دیماه 1403
• درسال ۹۶ حاکمیت یکدست با توهم حل مشکلات کشور شکل گرفت • آنچه ما اصلاح طلبان تحت عنوان راهبرد انتخاباتی خود در انتخابات ۱۴۰۳ اعلام کردیم، تلاش بر تحقق...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آذر منصوری
نویسنده: آذر منصوری
مسائلِ بزرگِ جهانِ هستی: آیندهٔ کیهانِ در حالِ گسترش
کیهان از زمانِ مِهبانگ مدام در حال گسترش است. آیا این روند هم‌چنان ادامه خواهد داشت؟ در این‌صورت آیا زمانی خواهد رسید که بخشِ عمدهٔ کیهان برای همیشه غیرقابل مشاهده...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: دکتر حسن بلوری
نویسنده: دکتر حسن بلوری
2025 سال بازیافت دموکراسی لیبرال نخواهد بود!
سال گذشته سال انتخابات بود. بیش از یک میلیارد بزرگسال در سال ۲۰۲۴ از جمله در ایالات متحده، هند، برزیل، بریتانیا و ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به پای صندوق...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آلن فراشون
نویسنده: آلن فراشون
مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی در سال جدید میلادی از نگاه کارشناسان ایرانی...
سال 2025 امروز در شرایطی آغاز شده است که موضوعات مهم و پیچیده‌ای در حوزه سیاست خارجی پیش روی ایران قرار دارد. پرونده‌های حل نشده قبلی در کنار مسائل جدید...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا عدالتی‌پور
نویسنده: رضا عدالتی‌پور
زندانی در تهران: گزارشی استثنایی از زندان های ایران...
پویایی درونی دیکتاتوری ها به دلیل ماهیت شدیدا سرکوبگر چنین رژیم هایی اغلب در سیستم های زندان آنها آشکار می شود. به همین دلیل است که ژانر خاطرات زندان برای...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ژان پیر فیلیو
نویسنده: ژان پیر فیلیو
بازگشت پروژه خاورمیانه بزرگ
سخنان الکساندر دوگین، استراتژیست روس، در باره تحولات خاور میانه پس از سرنگونی حکومت بشار اسد در سوریه.
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: الکساندر دوگین
نویسنده: الکساندر دوگین

گزارشی از برگزاری جلسه ۲۲ ژوئن بمناسبت پنجمین سالگرد جنبش سبز در بروکسل

به مناسبت بزرگداشت پنجمین سالگرد جنبش سبز مراسمی در بروکسل - بلژیک در روز یکشنبه ۲۲ ژوئن 2014 (یکم تیرماه) با عنوان "جنبش سبز و افق های آینده" برگزار شد. در این مراسم از طیف های مختلف طرفدار جنبش سبز برای سخنرانی دعوت به عمل آماده بود تا بلکه نظرات و تحلیل های خود را در باره جنبش سبز پس از گذشت پنج سال ارائه دهند. مدیر برنامه آقای مزدک پس از خوش آمدگوئی به حاضرین به معرفی سخنرانان پرداخت. سپس فرصتی را به آقای علی صمد داد تا از طرف سازماندهندگان مراسم ( حامیان جنبش سبز در بلژیک)، متنی کوتاه زیر را برای حاضرین قرائت کند:

به مناسبت بزرگداشت پنجمین سالگرد جنبش سبز مراسمی در بروکسل – بلژیک در روز یکشنبه ۲۲ ژوئن ۲۰۱۴ (یکم تیرماه) با عنوان “جنبش سبز و افق های آینده” برگزار شد. در این مراسم از طیف های مختلف طرفدار جنبش سبز برای سخنرانی دعوت به عمل آماده بود تا بلکه نظرات و تحلیل های خود را در باره جنبش سبز پس از گذشت پنج سال ارائه دهند. مدیر برنامه آقای مزدک پس از خوش آمدگوئی به حاضرین به معرفی سخنرانان پرداخت. سپس فرصتی را به آقای علی صمد داد تا از طرف سازماندهندگان مراسم ( حامیان جنبش سبز در بلژیک)، متنی کوتاه زیر را برای حاضرین قرائت کند:

“نشست امروز، بمناسبت پنجمین سالگرد جنبش سبز است. جنبش سبز از نگاه برگزار کنندگان این نشست همچنان زنده است و شاخصه زنده بودن آن به مطالبات دمکراتیک گروههای وسیعی از جامعه، به حضور نیروهای اجتماعی و سیاسی جنبش که از هر فرصتی بهره گرفته و خواسته های خود را مطرح میکنند و به ایستادگی رهبران، جریانها و چهره های شاخص جنبش در زندان ها و بیرون از زندانها بر میگردد.

اهداف جنبش سبز طرد دیکتاتوری، تامین حقوق شهروندان، برگزاری انتخابات آزاد و استقرار دمکراسی در کشور است. این اهداف تاکنون تامین نشده و همچنان مطالبه گروههای وسیعی از جامعه است.

بی تردید در شکل گیری، گسترش و تداوم حیات جنبش سبز، خانم رهنورد، آقایان میرحسین موسوی و مهدی کروبی نقش بارز و برجسته ای داشتند. آنها با پذیرش هزینه های سنگین در مقابل جریان حاکم ایستادند، در مقابل فشارها سرفرود نیآوردند و از حقوق مردم در مقابل استبداد دفاع کردند.

جنبش سبز بی ریشه نبود. جنبش سبز از یکسو ریشه در مطالبات تاریخی و دمکراتیک مردم ایران داشت و از سوی دیگر در بحرانهای حکومت ایران. حکومتهای خودکامه در ذات خود بحران های متعددی را پرورش میدهند. بحران در انسجام درونی، بحران در مشروعیت ایدئولوژیک و ناکارآمدی در هدایت امور. حکومت ایران با بحران مشروعیت، بحران کارآمدی و شکافهای درون حکومتی دست و پنجه نرم میکرد. بحران کارآمدی از زمان روی کار آمدن احمدی نژاد عمیقتر شده و تاثیرات بسیار مخربی بر حیات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی برجای گذاشته بود. در مقابل وخامت بحران کارآمدی، نیروی وسیعی از مردم خواستار بهبود وضعیت کشور بودند. آن ها به انتخابات امید بستند و میخواستند از کانال صندوق رای وضعیت کشور را تغییر دهند. اما جریان حاکم دست به کودتای انتخاباتی زد و با دست بردن در آراء مردم، کاندیدای مورد نظر خود را از صندوق ها بیرون آورد. سخنان اخیر فرمانده سپاه که در رسانه ها منتشر شد، به وضوح نشان داد که ولی فقیه، فرماندهان سپاه، نیروهای امنیتی و راست افراطی از قبل تدارک کودتا را دیده بودند.

جنبش سبز جنبش اعتراضی علیه کودتای انتخاباتی بود ولی در تداوم حیات خود به جنبش فراگیر با شعار طرد دیکتاتوری فرا روئید و نیروهای وسیعی از جامعه را فرا گرفت. در داخل و خارج از کشور نیروهای وسیعی با این جنبش همراه شدند و یا به حمایت از آن برخاستند. نقطه قوت جنبش سبز در تنوع و رنگارنگی آن بود و است. این جنبش نه به یک طیف و گرایش، بلکه به گرایشهای مختلف فکری ـ سیاسی تعلق دارد. از اینرو جنبش سبز بستر مساعدی را برای کم رنگ کردن مرز خودی و غیرخودی، گفتگو، نزدیکی و همکاری بین نیروهائی سیاسی که خود را جزو جنبش سبز میدانستند، فراهم آورد.

نشست امروزی ما نمونه ای از گفتگو بین گرایشهای مختلف در جنبش سبز است. ما تلاش خواهیم کرد که در آینده ای نزدیک جلساتی برای هماهنگی و همکاری میان بخش های وسیعتری از دوستداران جنبش سبز در بلژیک برگزار کنیم تا بلکه فعالین جنبش سبز از این طریق بتوانند با گفتگو و توافق، همکاری های بعدی را با کمک هم سازمان دهند”.

سپس نوبت به آقای دکتر اردشیر امیر ارجمند مشاور ارشد میرحسین موسوی و سخنگوی شورای هماهنگی راه سبز امید رسید. ایشان درتحلیل های خود تلاش کردند مواضع آقای موسوی را مطرح کنند و با توجه به آن به تحلیل شرایط امروز پرداختند. سپس نوبت به آقای مهدی فتاپور عضو رهبری سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) و اتحاد جمهوریخواهان ایران رسید و ایشان هم از منظر دیگر تحلیل های خود را در باره جنبش سبز و وضعیت کنونی برای حاضرین در مراسم ایراد کردند. در این بخش فرصتی مجری برنامه به حاضرین در جلسه داد تا سوالات خود را طرح کنند و سپس آقایان فتاپور و امیر ارجمند به سوالات مربوطه پاسخ دادند. بعد از پایان این قسمت فرصتی برای استراحت داده شد. و از شرکت کنندگان در برنامه پذیرائی صورت گرفت.

در ادامه مجری برنامه از آقای علی کشتگر فعال سیاسی چپ دعوت بعمل آورد تا ایشان سخنان خود را برای جلسه مطرح کنند. بعد از پایان صحبت های ایشان فرصتی برای طرح سوال فراهم شد و آقای کشتگر نظرات خود را توضیح دادند. بخش آخر برنامه با سخنرانی آقای حسن یوسفی اشکوری پژوهشگر دینی و عضو نیروهای ملی – مذهبی

ادامه یافت و ایشان هم در فرصتی که داشتند از زاویه دیگری تحلیل خود را طرح کردند. برنامه با طرح سوال از آقای اشکوری و سپس با پاسخ های ایشان به پایان رسید.

لینک کوتاه مراسم ۲۲ ژوئن- جنبش سبز و افق آینده، بروکسل ۲۲ ژوئن ۲۰۱۴

https://www.youtube.com/watch?v=bWQ0Bsnw3r8&feature=youtu.be

عکاس- صابر عباسیان

گزارش از حامیان جنبش سبز در بلژیک

۳۰ ژوئن ۲۰۱۴

تاریخ انتشار : ۹ تیر, ۱۳۹۳ ۱۱:۲۴ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

گزارش سخنان سیدمحمد خاتمی در کنگره حزب اتحاد ملت ایران اسلامی

سخنرانی آذر منصوری دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در دهمین کنگره حزب – ۵ دیماه ۱۴۰۳

مسائلِ بزرگِ جهانِ هستی: آیندهٔ کیهانِ در حالِ گسترش

۲۰۲۵ سال بازیافت دموکراسی لیبرال نخواهد بود!

مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی در سال جدید میلادی از نگاه کارشناسان ایرانی…

زندانی در تهران: گزارشی استثنایی از زندان های ایران…