سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۵:۴۸

سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۵:۴۸

خاموش شد آن شمع صبور!
عارفه، سی و چند سال را پس از اعدام همسرش با عشق به حسین و آرمان‌های او، و با امید به زندگی در چهره‌ی دخترش «سحر»، با عزت و سربلندی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی
مارکوزه ذهنگرایی "فلسفه زتدگی" را فلسفه "مشخص" نامید و از آن طریق به مخالفت و انتقاد از مارکسیسم، پرولتاریا، و حزبش پرداخت، وی بحران کاپیتالیسم را مقوله ای از "هستی"...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت - بخش دوم
در واقع، خشونت اساساً از عنوان این لایحه حذف و دچار تغییر شده است. این‌که حتی خودِ مفهوم خشونت نیز حذف می‌شود، بسیار معنادار است. کلماتی که به عنوان مفاهیم...
۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: فاطمه علمدار
نویسنده: فاطمه علمدار
آنتروپی
پیرمرد می‌گوید دیگر آن چشمِ نافذِ گذشته، آن شم، آن حساسیت تُند و تیز کودکی را نداریم ولی می‌دانیم که در این زندگی سراسر مصیبت، در عین آن که ضعیف...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
دیده در باده نهادم، گفت مستی
باید چشم ها را از نو شست، باید زیر باران رفت، و نترسید از خیسی ... ، باید چشم از پنجره بر گرفت، باید افق را دید...... 
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
دفاعیات حسن ضیا ظریفی در دادگاههای نظامی - دادگاه بدوی
از همان لحظه بازداشت، رفتار غیرقانونی برخلاف مدلول مواد فوق از طرف به‌اصطلاح "مامورین تحقیق" شروع شد و به‌اصطلاح "اقاریری" که امروز اساس کیفرخواست را تشکیل می‌دهد با اتکاء به...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
در میان ستاره ها
آنان گم نشدند در دقیقه های مرگ، در لحظاتِ بودن یا نبودن!، میان ستاره ها، ریشه دواندند در اعماقِ کهکشانها......
۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی

گفتگو با نسرین ستوده در باره طرح دوباره ماده ۲۳ لایحه حمایت از خانوادهقوانین مطرح شده در مجلس تابع شرایط سیاسی است

تصویب چنین قوانینی جز آن که روابط داخل خانواده ها را به سوی متصلب شدن پیش ببرد، و وضعیت خانواده ها را مشابه [رابطۀ] دولت و ملت نماید، سود دیگری ندارد

گفتگوی فروغ سمیع نیا با نسرین ستوده

 

کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس خبر از بررسی مجدد ماده ۲۳ لایحه حمایت از خانواده را در مجلس می دهد. این در حالی صورت می گیرد که ماده فوق یک سال قبل با اعتراضات فعالین حقوق زنان و مردم از دستور کار مجلس خارج شده بود و حذف این ماده جنجال برانگیز از لایحه اعلام گردیده بود. در این راستا گفتگویی را با خانم نسرین ستوده، وکیل دادگستری و عضو ائتلاف برای لایحه حمایت از خانواده، انجام داده ایم.

خانم ستوده خبر دار شدیم که ماده ۲۳ لایحه حمایت از خانواده دوباره در مجلس مورد بررسی قرار می گیرد. با توجه با اینکه سال گذشته مجلس از حذف این ماده از لایحه خبر داده بود، آیا به لحاظ قانونی این کار امکان پذیر بوده است؟

به دلایلی سال گذشته مجلس این ماده را از دستور خارج کرد. حال سوال این است که آیا این دلایل برطرف شده؟ چه شرایطی ایجاد شده که مجلس این را در دستور کار خودش قرار داده؟ یا اساسأ قوانین مطرح شده در مجلس تابع شرایط سیاسی است که این اسفناک است. در واقع مجلس به دنبال شرایطی بوده که این قانون را تصویب کند که سال گذشته اعتراضات زنان باعث خارج شدن این ماده از دستور کار مجلس بود. حال مجلس تصور می کند که صدای زنان رو به خاموشی نهاده که اگر چنین تصوری وجود داشته باشد بسیار تاسف برانگیز است و این نکته رو بیان کنم که اساسأ وقتی مجلس ماده ای رو از دستور کار خارج می کند نمی تواند دوباره آن را در دستور کار قرار دهد و این کار غیر قانونی است.

با توجه به این که این ماده و ماده ۲۵ رو دولت به لایحه اضافه کرده بود و سال گذشته در مقابل خواسته های زنان عقب نشینی کرد، آیا ارتباطی بین نحوه برگزاری انتخابات دولت و سرکوبهای پس از انتخابات و مطرح شدن دوباره ماده ۲۳ وجود دارد؟

متاسفانه این ماده ۲۳ به نوعی در واقع اصرار و لجاجت دولت برای تصویب آن به هر دلیلی را نشان می دهد.

مخبر کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفته است علت این که فعالان جنبش زنان به کمیسیون دعوت نشده اند استفاده از نظریات آنها در نشریات است . به نظر شما چقدر امکان دارد که مجلس از این نظرات استفاده کند؟

اگر می خواستند این نظرات را اعمال کنند اساسأ چنین ماده ای به مجلس ارائه نمی شد؛ ثانیأ در کجای دنیا از نظرات افرادی که طرف دعوا هستند به طور غیابی استفاده می شود؟ چرا ازآنها در کمیسیونهای مجلس دعوت نمی شود تا نظرات خودشان را اعلام کنند؟ چرا به آنها این امکان داده نمی شود تا به این کمیسیونها دعوت شوند تا رودررو و چهره به چهره دلایلشان را با مسئولان در میان بگذارند؟ چه بسا اگر دلایل این زنان از نزدیک شنیده شود بسیاری از آنها به حقانیت ادعای این زنان پی ببرند و بدین گونه راه تفاهم هموار گردد.

ائتلافی در سال گذشته برای لایحه تشکیل شد که بسیاری از فعالان جنبش زنان و وکلا در ان حضور داشتندآیا تشکیل دوباره این ائتلاف در این فضا می تواند کاربردی داشته باشد؟ چه اقداماتی را دوباره می تواند انجام دهد؟

قطعا اگر این لایحه برای تصویب مطرح شود زنان خود تصمیم خواهند گرفت که چگونه با آن برخورد کنند. آنها از همه حقوق قانونی خود اعم از تجمعات مسالمت آمیز، مراجعه به مسئولان و نهادهای بین المللی ذیربط و کلاً از همه این حقوق استفاده خواهند کرد.

علاوه بر آن تصویب چنین قوانینی جز آن که روابط داخل خانواده ها را به سوی متصلب شدن پیش ببرد، و وضعیت خانواده ها را مشابه [رابطۀ] دولت و ملت نماید، سود دیگری ندارد. اگر فرض نماییم که چنین قانونی تصویب شود اولاً انگیزه ازدواج از بسیاری از دختران سلب خواهد شد، ثانیا شرایط دختران برای ازدواج بسیار سختتر از حال می گردد. بهتر است مسئولان به جای شعار تشویق به ازدواج٬ فرهنگ احترام متقابل در خانواده ها را ترویج نمایند

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر, ۱۳۸۸ ۸:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

خاموش شد آن شمع صبور!

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت – بخش دوم

آنتروپی

دیده در باده نهادم، گفت مستی

دفاعیات حسن ضیا ظریفی در دادگاههای نظامی – دادگاه بدوی