شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۰۱:۰۶

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۰۱:۰۶

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم
قصد این نوشته بررسی شرایطی که به جنگ اخیر ختم شد، سیاست‌های مرگبار رهبران جمهوری اسلامی و یا جنایات اسرائیل در منطقه نیست. بلکه یافتن راهی برای تقویت جنبش ضدجنگ...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا جاسکی
نویسنده: رضا جاسکی
شوخیِ تلخِ تاریخ!
اگر به‌فرض در جهان وارونۀ کنونی شانسی هم برای ربودن جایزۀ صلح نوبل برای یک صلح‌طلب قلابی چون ترامپ و به قول خود وی استقرار صلح از موضع اقتدار وجود...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه

یاد قربانیان هولوکاست گرامی باد

امروز، ۲۷ ژانویه، سالروز آزاد سازی اردوگاه مرگ نازی ها در آشویتس لهستان در سال ۱۹۴۵ توسط ارتش سرخ شوروی وآزادی قربانیان فاشیسم هیتلری، از جمله یهودیها ، کمونیست ها و سوسیالیست ها و سینتی و روم، همجنس گرایان و مخالفان سیاسی رژیم نازی، گرامی داشته می شود.

پس از به دست گرفتن قدرت، نازی ها بلافاصله علیه مخالفان سیاسی وارد عمل شدند. و بسیاری از افراد دستگیر شده، در اتاق های شکنجه که در مناطق مسکونی بر پا شده بودند کشته شده و برای همیشه ناپدید شدند. هنوز هم می توان آثاری از این پیش سازهای اردوگاه کار اجباری را یافت.

هنگامی که ناسیونال سوسیالیست ها در سال ۱۹۳۳ به قدرت رسیدند، بلافاصله آلمان با موج بی سابقه ای از وحشت و ترور مواجه شد. مخالفان سیاسی بدون محاکمه در اتاق‌های شکنجه ناپدید شدند، و همین مراکز شکنجه اولیه، به اردوگاه‌های کار اجباری تبدیل شدند. این خاطره هنوز در خانواده‌های قربانیان تا به امروز وجود دارد. سرسپردگان نازی به سادگی پدر رولاند هرینگ را پس از شکنجه دراردوگاه کار اجباری هانشتاین در ساکسون سوئیس، جسدش  را یک گورستان انداختند. و خانواده مجبور شدند جسد او را دفن کند. هرینگ هرگز از شر این تصاویر خلاص نشد، حتی در بستر مرگ نیز  با او بودند. گیزلا هایدن در مورد پدربزرگش می گوید: ” شما هر گز نمی توانستید به کسی که چنین تجربه ای دردناک را که در جان و جسم او نفوذ کرده بود، تسلی دهید.

نازی‌ها، سراسر خاک آلمان را به شکنجه گاه تبدیل کرده بودند،اتاق‌های شکنجه در همه جا بر پا شده بود، و هر چه به دامنه قدرت گیری آن ها اضافه می شد، مراکز شکنجه نیز وسعت بیشتری می گرفت و بزرگ‌تر می‌شد – به اردوگاه‌های کار اجباری اولیه تبدیل می‌شد. اغلب آنها در وسط مناطق مسکونی بودند. مدارس مترقی و خانه های اتحادیه های کارگری SA و SS را به محل شکنجه برای بدرفتاری با مخالفان سیاسی تبدیل کردند. اما نازی‌ها کمونیست‌ها و سوسیال دموکرات‌ها، روزنامه‌نگاران، اعضای پارلمان. اعضای گروه مذهبی شاهدان یهوه، کارگران، زنان و مردان را به کاخ‌های باروک، کارخانه‌ها، معادن متروکه  یا پادگان‌ها تبعید کردند.

بسیاری از این سرداب ها در جنگ ویران شدند، اما نه همه. تنها در برلین، مورخ ایرنه فون گوتز بیش از ۲۲۰ محل شکنجه موقت و یازده اردوگاه کار اجباری اولیه را کشف کرد. یکی درست در محله کارگران در پرنزلاوئر برگ، در ماشین آلات خالی کنار برج آب بود. این مکان قبلاً در آن زمان پرجمعیت بود، به طوری که ساکنان محلی اغلب می توانستند فریادهای افراد مورد آزار را بشنوند. آنها از پنجره های خود دید مستقیمی به تاسیسات داشتند. فون گوتز مورخ می گوید: “این همچنین بخشی از استراتژی و تاکتیک های آن زمان بود که ترور اولیه ناسیونال سوسیالیستی باید در مقابل همه رخ دهد”.

نازی‌ها، سراسر خاک آلمان را به شکنجه گاه تبدیل کرده بودند

رولف شولز، هنرمند برلینی نیز یک اردوگاه کار اجباری اولیه را در خانه خود زیر استودیوی خود در زیرزمین پیدا کرد. تنها اردوگاهی که در برلین باقی مانده است. او با کنار زدن قفسه‌های زیرزمین، آثاری از عاملان و قربانیان پیدا کرد: صلیب شکسته، خرما و نام دیوید تریسکر تاجر یهودی که  مشخصات خود را بر دیوار کنده بود. حداقل ۵۰۰ نفر در اینجا شکنجه شدند،احتمالاً تعداد زیادی بیشتر. خانه رولف شولز در آن زمان یک پادگان بود.

این پیش سازهای اردوگاه کار اجباری درباره مخالفان سیاسی بود. یهودیان به این دلیل که کمونیست یا سوسیال دموکرات بودند زندانی شدند، نه به این دلیل که یهودی بودند. با این حال، زندانیان یهودی اغلب در معرض اشکال خاصی از آزار و اذیت قرار می گرفتند. عضو SPD پارلمان آلمان، ارنست هایلمان، مجبور بود مدت ها در لانه ها زندگی کند. هایلمن از چندین اردوگاه کار اجباری گذشت تا اینکه سرانجام در سال ۱۹۴۰ در بوخنوالد به قتل رسید.

پیش درآمد هولوکاست

گونتر مورش، مدیر قدیمی یادبود زاکسنهاوزن در برلین توضیح می دهد: “اردوگاه های کار اجباری اولیه اردوگاه هایی برای انتقام بودند. عاملان و قربانیان اغلب یکدیگر را از اختلافات سیاسی در جمهوری وایمار می شناختند. اردوگاه های کار اجباری اولیه در آن زمان در سراسر مناطق تحت تصرف فاشیست ها بر پا شده بودند. اکثر آنها حداکثر تا سال ۱۹۳۶ به نفع تشکیل اردوگاه های بزرگ تجمع در خارج از شهرها کنار گذاشته شده بودند. مقاومت مخالفان سیاسی نازی ها نیز به سرعت فروکش کرد. گروه های دیگری از مردم به زودی مورد هدف نازی ها قرار گرفتند: همجنس گرایان، به اصطلاح غیر اجتماعی ها و جنایتکاران حرفه ای و در نهایت یهودیان.

گونتر مورش می‌گوید: “اگر می‌خواهید درک کنید که دموکراسی‌ها چقدر شکننده هستند، باید روی تصاحب قدرت و مرحله وحشت اولیه تمرکز کنید و همچنین درک کنید که سدها چقدر سریع می‌توانند بشکنند.” هسته اصلی جنایات بعدی هولوکاست، در اردوگاه های اولیه گذاشته شد.

زیر نویس:

هولوکاست”Holokaust”، از سال ۱۹۴۱ تا ۱۹۴۵، آلمانی ها و یارانشان هدف کشتار سیستماتیک همه یهودیان در حوزه نفوذ آلمان را دنبال کردند، از سال۱۹۴۲ نیز با استفاده از روش های صنعتی. این جنایت علیه بشریت بر اساس یهودی ستیزی تبلیغ شده توسط دولت و قوانین نژادپرستانه رژیم نازی بود. در ایدئولوژی نازی، نسل کشی یهودیان، که با حمله به لهستان در سال ۱۹۳۹ آغاز شد،همچنین نابودی جمعی سینتی ها و روماها،و افراد معلول و سرانجام، تصمیم نهایی در تابستان ۱۹۴۱، برای قتل عام  یهودیان و آغاز جنگ علیه  اتحاد جماهیر شوروی گرفته شد.

 

 نویسنده: سوزان برامز “Von Susanne Brahms، Radio Bremen “

پنجشنبه بهمن ماه ۱۴۰۰- ۲۷ ژانویه ۲۰۲۲

منبع:” Tagesschau – ARD”

 

تاریخ انتشار : ۷ بهمن, ۱۴۰۰ ۱:۵۶ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز

در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند

عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم