پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴ - ۰۰:۱۰

پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴ - ۰۰:۱۰

رجزخوانی‌های جنگ‌طلبانهٔ «مثلث مرگ» ترامپ، خامنه‌ای و نتان‌یاهو ادامه دارد!
تنها راه برون‌رفت مردم ایران از این همه فجایع، خودآگاهی، خودسازمان‌دهی سراسری و تقویت جنبش‌های اجتماعی با هدف سرنگونی جمهوری اسلامی و برپایی یک جامعهٔ آزاد، برابر و عادلانه است....
۲۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهرام رحمانی
نویسنده: بهرام رحمانی
تحریم «ایران اینترناشنال» و «به بیلد هیچ شانسی نده»!
در این نوشتار سعی خواهم کرد نشان بدهم که تحریم یک نشریه یا شبکه‌ی خبری، یا نظایر آن، لزوما به معنای نفی آزادی بیان و خفه کردنِ صدای مخالف نیست....
۲۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: خسرو باقرپور
نویسنده: خسرو باقرپور
دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  
گرچه مدیرانی مانند ایلان ماسک و خاویر مایلی درباره آزادی صحبت می کنند. اما در واقع آن ها خواستار دیکتاتوری کارآفرینان هستند. کار آفرینان می توانند آزادانه از قدرت خود...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!
باگذشت ۲۰ روز از تجاوز اسرائیل و جنایت جنگی علیه زندانیان بی‌دفاع، محبوسین همچنان در شرایط سخت و نامناسبی نگهداری می‌شوند. به‌نظر می‌رسد که شرایط نگهداری آن‌ها حتی اگر به...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: امتداد
نویسنده: امتداد
گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین
زندانیان محبوس در بند ۱۱ (قرنطینه سابق) زندان قرچک ورامین، با مشکلات متعددی مواجه هستند. ازدحام بیش از ظرفیت بند، نبود تهویه مناسب، عدم دسترسی به اقلام ضروری و رفتار...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هرانا
نویسنده: هرانا
بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!
آن روز رانندهٔ اتوبوس از کلودت خواست که جایش را به مردی سفیدپوست بدهد، اما او خلاف انتظار حاضران گفت: «نه. من از جایم بلند نمی‌شوم.» کلودت کالوین اولین کسی نبود...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

«چهرۀ جنگ در غزه، چهرۀ یک کودک است»

«غزه» فقط یک نوار باریک و یک نقطۀ جغرافیایی در خاورمیانه نیست، غزه حتی تنها مدفن پنجاه‌هزار کودک نیست، غزه حتی نشانۀ بی‌پناهی و ناتوانی بشریت در برابر جنایت قدرت، سود و سرمایه نیست، غزه را نمی‌توان با هیچ واژه‌ای توصیف کرد. فقط شاید بتوان گفت که غزه آزمایشی بود که انسان قرن بیست‌ویکم از آن سربلند بیرون نیامده.

امروز، اول ژوئن، روز جهانی کودک است. در  منشور اولیۀ اجلاس سازمان ملل در ژنو برای تدوین اولین اعلامیۀ حقوق کودکان در اوت ۱۹۲۴، هدف از تعیین چنین روزی تاکید هرچه بیشتر بر رعایت حقوق کودکان در زمینه‌هایی چون برخورداری از حقوق یکسان و سلامت تن و روان، حق برخورداری از حمایت در هنگام آوارگی و جنگ و حق برخورداری از مراقبت والدین آمده است. بر مبنای آمار یونیسف،(۱) شرایط و امکانات نابرابر کودکان و میزان فقر، گرسنگی، دسترسی به آموزش و امکانات رفاهی، با اهداف صدسال پیش هنوز فرسنگ‌ها فاصله‌ دارد. اما طی نوزده ماه گذشته چه بر سر همین حقوق اولیۀ کودکان در غزه آمده است؟

امسال در آستانۀ روز جهانی کودک، یونیسف گزارشی(۲) از شرایط کودکان غزه را در سایت خود منتشر کرده است:

« بیش از نوزده ماه جنگ، محاصره، و حملات پیاپی، کودکان غزه را به قربانیان اصلی این فاجعه انسانی تبدیل کرده است. کریستیان اشنایدر، مدیر یونیسف آلمان، در یادداشتی تازه هشدار داده است: «جنگ در غزه، هر روز بیش از پیش، چهره‌ی یک کودک را به خود می‌گیرد؛ کودکی که با زخم‌های حملات، گرسنگی، ترس، داغ عزیزان و آسیب روانی دست‌و‌پنجه نرم می‌کند».

بر اساس آمار منتشرشده، بیش از پنجاه‌هزار کودک در نوار غزه از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون کشته یا زخمی شده‌اند. هیچ نقطه‌ای در این منطقه برای کودکان امن نیست. تنها در آخرین هفته ماه مه، چندین کودک در حملات به خان‌یونس و غزه‌سیتی جان باختند یا به شدت مجروح شدند.

پس از نزدیک به سه ماه ممنوعیت کامل، ورود محدود کمک‌های بشردوستانه به غزه از سر گرفته شده، اما حجم این کمک‌ها بسیار اندک است. کودکان از ابتدایی‌ترین نیازهای زندگی محروم‌اند: غذای کافی، آب آشامیدنی سالم، خدمات بهداشتی، و سرپناه امن.

از سوی دیگر، بیش از هفتادهزار کودک زیر پنج سال با خطر سوءتغذیۀ شدید مواجه‌اند. کودکان بسیاری والدین خود را از دست داده‌اند و در شرایط بی‌سرپرستی، ترس و گرسنگی زندگی می‌کنند.

آمارهای گزارش یونیسف تکراری به نظر می‌رسند و عمق فاجعه دقیقاً در همین نکته نهفته است که آن‌چه در غزه بر کودکان بی‌پناه می‌گذرد، بر کسی پوشیده نیست. اما در عمل در برابر این آگاهی چه کرده‌ایم؟ آیا کودکان غزه صرفاً به آماری تبدیل شده‌اند که دولت اسراییل موفق شده است از  آنان «انسان‌زدایی» کند؟

حدود یک سال‌و نیم حکومت‌های غربی نه تنها دست اسراییل را در نسل‌کشی در غزه باز گذاشتند، بلکه به بهانۀ «مبازه با تروریسم» از این جنایت چه در ابعاد نظامی و چه در ابعاد تبلیغاتی حمایت کردند. قطعنامه‌های سازمان ملل متحد در محکومیت اسراییل و حتی حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت از سوی دیوان بین‌المللی کیفری، هدف قرار دادن روزنامه‌نگاران و امدادرسانان سازمان ملل هیچ‌کدام مانعی برای برداشتن قدمی در راه توقف فاجعه و جلوگیری از تداوم جنایت علیه بشریت نشد. برعکس، در همین اروپای آزاد هر فریاد اعتراضی علیه این جنایات، مُهرِ «یهودی‌ستیزی» و «حمایت از تررویسم» خورد. بسیاری کنسرت‌ها و نمایشگاه‌های هنرمندان معترض با همین اتهام‌ها لغو شدند.

حدود سه ماه باید از محاصرۀ کامل نوار غزه و جلوگیری از رسیدن هرگونه کمک‌رسانی به دو میلیون انسان و بمباران و حملات پیاپی مرگ‌بار به هر نقطه‌ای از غزه، می‌گذشت، قحطی باید باز جان و تندرستی بسیاری کودکان غزه‌ای را می‌گرفت تا حامیان همیشگی نتانیاهو و دولت‌اش با احتیاط از گذشتن اسراییل از مرزهای انسانی سخن بگویند. واکنش‌هایی که چون بیشتر ظاهری است و تحت فشار افکار عمومی صورت گرفته و تاکنون پایۀ عملی پیدا نکرده‌اند، هنوز نتوانسته‌اند جلوی کشتار فجیع کودکان غزه را بگیرد.

فارغ از این‌که فشار افکار عمومی اعتراض‌های سران کشورهای غربی را از حد سخن ظاهر فراتر برده و آنان را به اقدام‌های عملی جدی وادارد و  بتواند از ادامۀ جنایت‌ها جلوگیری کند یا نه، «غزه» فقط یک نوار باریک و یک نقطۀ جغرافیایی در خاورمیانه نیست، غزه حتی تنها مدفن پنجاه‌هزار کودک نیست، غزه حتی نشانۀ بی‌پناهی و ناتوانی بشریت در برابر جنایت سود و سرمایه نیست، غزه را نمی‌توان با هیچ واژه‌ای توصیف کرد. زمانه‌ای که  توان دیدن  هرروزۀ تن‌های پاره پارۀ کودکان جنگ‌زدۀ غزه‌ای را دارد، زمانه‌ای که در برابر کشته شدن کودکان گرسنه هنگام تلاش برای رفع گرسنگی و بهره‌مندی از اندک کمک‌های غذایی، فریاد اعتراضش آن‌قدر گسترده و بلند نیست که به دیوار دفاعی محکمی برای توقف این جنایات تبدیل شود، نمی‌تواند نامی بر غزه بگذارد. شاید فقط بتوان گفت، غزه آزمایشی بود که انسان قرن بیست‌ویکم  نه تنها از آن سربلند بیرون نیامد که دردی عظیم و زخمی به عمق تاریخ را بر تارک بشریت به ویژه در ناتوانی و کوتاهی در حمایت از کودکان بر جای گذاشت.

 

*تیتر مطلب از  عنوان گزارش  یونیسف گرفته شده است

 

(۱)

https://www.unicef.de/informieren/aktuelles/presse/-/2024-kinder-in-konflikten/369196)

 

(۲)

https://www.unicef.de/informieren/aktuelles/presse/-/gazastreifen-der-krieg-traegt-das-gesicht-eines-kindes-/350376

 

 

تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد, ۱۴۰۴ ۹:۲۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

رجزخوانی‌های جنگ‌طلبانهٔ «مثلث مرگ» ترامپ، خامنه‌ای و نتان‌یاهو ادامه دارد!

تحریم «ایران اینترناشنال» و «به بیلد هیچ شانسی نده»!

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  

شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!

گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!