سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۰ مرداد, ۱۴۰۵ ۱۶:۲۴

شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۶:۲۴

بازارچه‌ای که سوخت؛ زنان خسته، بی‌سرمایه و بدهکار تنها ماندند

شهناز قراگزلو: بازارچه جنت امروز بیشتر شبیه جای خالی یک زندگی جمعی است تا یک مرکز خرید. جایی که تا چند روز پیش از حادثه، پر از رفت‌وآمد و امید شب عید بود، حالا به تلی از سقف‌های فروریخته و ویترین‌های سوخته تبدیل شده؛ جایی که سال‌ها کار و پس‌انداز و اعتبار ده‌ها نفر در چند ساعت دود شد.
Getting your Trinity Audio player ready...

این متن، بر اساس گزارشی است که مریم لطفی خبرنگار گروه جامعه روزنامه شرق دربارهٔ آتش‌سوزی بازارچه جنت منتشر کرده بود؛ روایتی از زنانی که در چند ساعت، حاصل سال‌ها کار و سرمایه‌شان را از دست دادند

بازارچه جنت امروز بیشتر شبیه جای خالی یک زندگی جمعی است تا یک مرکز خرید. جایی که تا چند روز پیش از حادثه، پر از رفت‌وآمد و امید شب عید بود، حالا به تلی از سقف‌های فروریخته و ویترین‌های سوخته تبدیل شده؛ جایی که سال‌ها کار و پس‌انداز و اعتبار ده‌ها نفر در چند ساعت دود شد. آتش فقط کالاها را نبرد، بلکه حساب‌های بانکی را خالی کرد، برنامه‌های سال آینده را از هم پاشید و آدم‌هایی را که روزی کسب‌وکارشان را با زحمت ساخته بودند، یک‌شبه در صف آسیب‌دیدگان قرار داد. وعده‌ها و مصوبه‌ها اعلام شد، اما زندگی بسیاری از کسانی که آنجا کار می‌کردند هنوز در همان بلاتکلیفی و بی‌پناهی مانده است؛ به‌ویژه زنانی که تنها منبع درآمدشان همین چند متر غرفه بود.

در میان این زنان، کسانی هستند که سال‌ها با سرمایه‌های کوچک، آرام‌آرام برای خود جایگاهی ساخته بودند و حالا همه چیزشان را در آتش گذاشته‌اند. برخی از آنها در روزهای پس از حادثه، در رفت‌وآمدهای اداری و تلاش برای پیگیری خسارت، از پا افتاده‌اند؛ زنانی که نه خانواده‌ای پشتشان است و نه توان مالی برای درمان یا شروع دوباره. بسیاری از آنها با بدهی‌های سنگین ناشی از اجناس امانی روبه‌رو شده‌اند؛ اجناسی که با اعتماد سال‌ها کار به آنها سپرده شده بود و حالا خاکستر شده است. خانه‌هایشان روبه‌روی همان بازاری است که زندگی‌شان را بلعیده، اما هیچ‌کس نیست که حتی خرید روزانه‌شان را انجام دهد.

در روزهای بعد از حادثه، مسئولان از کمک‌های بلاعوض، وام‌های کم‌بهره، غرفه‌های موقت و فضاهای جایگزین گفتند. اما فاصله میان حرف‌ها و آنچه به دست مردم رسیده، آن‌قدر زیاد است که بسیاری از کسبه می‌گویند هیچ‌چیز تغییر نکرده. محل‌های موقت معرفی‌شده حتی امکانات اولیه ندارند و طرح‌هایی که وعده داده شده بود، یکی‌یکی کنار گذاشته شده است. زنانی که نماینده انتخاب کردند و جلسه پشت جلسه رفتند، حالا می‌گویند همه چیز در حد حرف مانده و هیچ‌کدام از وعده‌ها به مرحله اجرا نرسیده است.

برای بسیاری از آنها، سخت‌ترین بخش ماجرا این است که حادثه درست در آستانه شب عید رخ داد؛ زمانی که باید اوج فروش و تنها فرصت جبران یک سال سخت می‌بود. حالا اما نه سرمایه‌ای مانده، نه مغازه‌ای، نه پشتوانه‌ای. تنها چیزی که باقی مانده، روزهایی است که با نگرانی و بی‌ثباتی می‌گذرد؛ روزهایی که در آن هیچ‌کس نمی‌داند فردا چه خواهد شد و آیا اصلاً فرصتی برای شروع دوباره وجود دارد یا نه. زنانی که سال‌ها با کار خود زندگی‌شان را سرپا نگه داشته بودند، امروز با دست خالی مانده‌اند و هنوز منتظرند وعده‌هایی که بارها شنیده‌اند، روزی از روی کاغذ به زندگی واقعی‌شان برسد.

 

گزارش کامل را در لینک زیر بخوانید:

زنان «جنت» خسته، بی‌سرمایه و بدهکار

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۴ اسفند, ۱۴۰۴ ۰:۳۱ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

اعدام‌ها را متوقف کنید؛ مردم خواهان تنش‌زدایی و صلح هستند.

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): ما بار دیگر خواستار توقف فوری اجرای تمامی احکام اعدام، تضمین دادرسی عادلانه، رعایت حقوق متهمان و پایان دادن به استفاده از مجازات مرگ به عنوان ابزار سرکوب هستیم. امروز دفاع از حق حیات، دفاع از صلح و دفاع از آزادی، سه مطالبه جدا از هم نیستند؛ این‌ها ارکان آینده‌ای هستند که مردم ایران برای آن هزینه‌های سنگینی پرداخته‌اند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

شهناز قراگزلو: ایالات متحده نیز از مواضع کشورهای اروپایی پشتیبانی کرد. نماینده آمریکا استدلال‌های روسیه و چین درباره پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ را رد کرد و بر ضرورت ادامه بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت تأکید داشت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

نابرابری، تورم و فساد ساختاری جامعه جوان ایرانی را شورشی کرده است

از صادرات تا بازگشت ارز؛ کالبدشکافی سازوکار تراستی‌ها در تجارت خارجی ایران

تنها بازندگان این جنگ،زحمتکشان و مردم  کشور ما و ویرانی زیر ساختهای ما‌ خواهد بود.

از تنور نانوایی تا چوبه دار؛ نگاهی کوتاه به رنج کارگران و اعدام معترضان در ایران

اعدام‌ها را متوقف کنید؛ مردم خواهان تنش‌زدایی و صلح هستند.

جامعه ،حکومت و سیاستهای جاری!