سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۵ خرداد, ۱۴۰۵ ۲۲:۲۸

جمعه ۱۵ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۲:۲۸

نمی‌خواهند در جنگی بجنگند که آن را نمی‌فهمند

شهناز قراگزلو : با افزایش تنش‌ها در خاورمیانه، نشانه‌هایی از تردید و نگرانی در میان برخی نیروهای نظامی آمریکا دیده می‌شود. گزارش پیش‌رو، ترجمه‌ای از روزنامه نروژی کلاسه کامپن است که به روایت سربازانی می‌پردازد که نمی‌خواهند در جنگی شرکت کنند که آن را درک نمی‌کنند.

با افزایش تنش‌ها در خاورمیانه، نشانه‌هایی از تردید و نگرانی در میان برخی نیروهای نظامی آمریکا دیده می‌شود. گزارش پیش‌رو ترجمه‌ای است از روزنامه نروژی «کلاسه کامپن (Klassekampen)»  نوشتهٔ اینگرید فادنس (Ingrid Fadnes)؛ گزارشی که روایت سربازانی را بازگو می‌کند که نمی‌خواهند در جنگی شرکت کنند که آن را نه می‌فهمند و نه به ضرورتش باور دارند.

مایک پریسنر (Mike Prysner)، که به برخی از نظامیانی که در پی خروج از خدمت هستند کمک می‌کند، می‌گوید شمار فزاینده‌ای از سربازان آمریکایی، از ترس اعزام به ایران، به دنبال ترک ارتش‌اند.

در روزهای اخیر، گروهی از نیروهای آمریکایی مستقر در نقاط مختلف جهان به خاورمیانه منتقل شده‌اند. در یکی از کشتی‌های حامل پرسنل و تجهیزات نظامی، یکی از این افراد حضور دارد؛ نظامی‌ای که اکنون مانند بسیاری دیگر، برای رهایی از مأموریتی احتمالی در ایران درخواست کمک کرده است.

او اپراتور سونار در یک ناو نیروی دریایی است و وظیفه‌اش شناسایی اهداف برای بمباران است. به گفته پریسنر، این نظامی پس از مشاهده حمله آمریکا به یک کشتی ایرانیِ غرق‌شده در سریلانکا دچار شوک شده است، مأموریتی که می‌توانست بر عهده او باشد.

پریسنر ریاست «مرکز وجدان و جنگ» در واشنگتن را بر عهده دارد؛ نهادی که به سربازانی که نمی‌خواهند در جنگ‌های آمریکا مشارکت کنند، مشاوره و حمایت ارائه می‌دهد.

او در گفت‌وگو با روزنامه «کلاسه کامپن» می‌گوید:
«وضعیت این فرد ناامیدکننده است. ناوشکنی که با آن اعزام شده، از مأموریت دیگری به این منطقه منتقل شده است. ما از طریق همسرش با او در تماس هستیم و تلاش می‌کنیم کمکش کنیم.»

به گفته او، چند هفته گذشته برای این سازمان بسیار پرکار بوده است. درست از روزی که ایالات متحده و اسرائیل نخستین حملات خود به ایران را آغاز کردند، موجی از درخواست‌ها از سوی نظامیان به این مرکز سرازیر شده است.

سکوت رسانه‌ای درباره این موضوع

هفته گذشته، خبرگزاری رویترز گزارش داد که پنتاگون در نظر دارد چند هزار نیروی نخبه را به خاورمیانه اعزام کند. دونالد ترامپ نه این گزارش را تأیید کرده و نه رد، اما به گفته پریسنر، فضای نگرانی و ترس در میان نظامیان کاملاً محسوس است.

او می‌گوید:
«وحشت در میان سربازانی که در مدت کوتاهی دستور اعزام به خاورمیانه را دریافت کرده‌اند، گسترش یافته است. از همان روزهای نخست جنگ، زمانی که گزارش‌هایی از بمباران یک مدرسه دخترانه منتشر شد، ما با افزایش چشمگیر تماس‌ها روبه‌رو شدیم.»

به گفته او، در حالی که پیش‌تر هفته‌ای یک یا دو درخواست دریافت می‌کردند، اکنون روزانه یک تا دو نظامی با این مرکز تماس می‌گیرند. با این حال، پریسنر معتقد است شمار واقعی بسیار بیشتر است، چرا که بسیاری از سربازان از این حق خود بی‌اطلاع‌اند که می‌توانند به دلایل وجدانی از انجام مأموریت سر باز زنند.

او درباره شیوه ارتباط با این افراد می‌گوید:
«ما در شبکه‌های اجتماعی فعال هستیم، در اطراف پایگاه‌های نظامی اعلامیه پخش می‌کنیم و پوستر نصب می‌کنیم. حتی در حال اجاره یک بیلبورد در نزدیکی فورت براگ هستیم؛ جایی که هزاران سرباز برای اعزام آماده می‌شوند. علاوه بر این، تلاش گسترده‌ای در حوزه رسانه انجام می‌دهیم.»

با این حال، به گفته او، این موضوع تقریباً در رسانه‌های جریان اصلی آمریکا بازتابی ندارد:
«تقریباً هیچ‌یک از این موارد در رسانه‌های اصلی مطرح نمی‌شود. در حالی که درباره جو کنت گزارش‌های زیادی منتشر شد، کاری که او انجام داد، تفاوتی با آنچه بسیاری از سربازانی که با ما تماس می‌گیرند انجام می‌دهند، ندارد.»

تأثیر استعفای جو کنت (Joe Kent)

جو کنت، که سال‌ها در نیروهای ویژه ایالات متحده خدمت کرده بود، در دولت دوم دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس مبارزه با تروریسم منصوب شد، اما دو هفته پیش از سمت خود استعفا داد.

او در نامه‌ای که به‌صورت عمومی منتشر کرد، نوشت:
«نمی‌توانم از اعزام نسل بعدی برای جنگیدن و جان‌باختن در جنگی حمایت کنم که نه در خدمت منافع مردم آمریکاست و نه تلفات انسانی آن قابل توجیه است.»

به گفته پریسنر، این اقدام بازتاب گسترده‌ای در میان نیروهای نظامی داشته است. او معتقد است کنت در میان بدنه ارتش از مشروعیت بیشتری نسبت به چهره‌هایی مانند پیت هگست، وزیر جنگ، و جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور، که هر دو نیز کهنه‌سرباز هستند، برخوردار است.

پریسنر می‌گوید دلایل متعددی وجود دارد که چرا بسیاری از آمریکایی‌ها دیگر تمایلی به درگیر شدن در جنگی جدید در خاورمیانه ندارند. به باور او، مهم‌ترین دلیل این است که نه افکار عمومی و نه خود نظامیان، درک روشنی از هدف این جنگ ندارند.

او می‌گوید:
«این دولت با وعده پایان دادن به “جنگ‌های ابدی” روی کار آمد. با این حال، همان مقام‌هایی که پیش‌تر این جنگ‌ها را زیر سؤال می‌بردند، اکنون نیروها را به جنگی می‌فرستند که توضیح روشنی برای آن ارائه نمی‌شود.»

در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال اعزام نیروهای زمینی وجود دارد، پریسنر می‌گوید:
«بسیاری این سناریو را بعید می‌دانند، چون اقدامی بسیار پرخطر و غیرعقلانی است. اما با توجه به غیرقابل پیش‌بینی بودن این دولت، نمی‌توان آن را کاملاً منتفی دانست. حتی اگر چنین چیزی دور از ذهن به نظر برسد، باید احتمال آن را در نظر گرفت.»

مایک پریسنر (Mike Prysner)

آمادگی‌ای که وجود نداشت

پریسنر می‌گوید به‌خوبی احساس سربازانی را که با او تماس می‌گیرند درک می‌کند، چرا که خود نیز تجربه‌ای مشابه داشته است. او در ۱۷ سالگی به ارتش پیوست و در ۱۹ سالگی به عراق اعزام شد.

او می‌گوید:
«قرار بود آن‌قدر از خط مقدم دور باشم که هرگز با یک شهروند عراقی روبه‌رو نشوم، اما در عمل به یک نیروی اشغالگر تبدیل شدم که کاروان‌ها را در خیابان‌ها هدایت می‌کرد و مسئول تأمین امنیت بود.»

به گفته او، نه خودش و نه ارتش آمریکا برای واقعیت‌های جنگ آماده نبودند:
«در آن زمان، تصور فرماندهان و دولت بوش این بود که جنگ‌های عراق و افغانستان سریع و آسان خواهند بود؛ ارتش به‌سرعت فرو می‌پاشد و کنترل کشور در دست ما قرار می‌گیرد.»

اما چنین نشد. حدود ۴۵۰۰ سرباز آمریکایی کشته شدند و برای غیرنظامیان عراقی، این جنگ به فاجعه‌ای انسانی بدل شد؛ فاجعه‌ای که دست‌کم ۲۰۰ هزار قربانی بر جای گذاشت. پریسنر اکنون نگران است که تاریخ در حال تکرار شدن باشد.

تأثیر غزه بر نسل جدید سربازان

به گفته پریسنر، افرادی که با این مرکز تماس می‌گیرند از تمامی رده‌های نظامی هستند، از نیروهای نخبه و افسران ارشد گرفته تا سربازان عادی، زنان و مردان. با این حال، همه آن‌ها در یک نکته مشترک‌اند:

آن‌ها نمی‌خواهند بکشند.

او تأکید می‌کند که مسئله صرفاً به نبود توضیح روشن برای این جنگ محدود نمی‌شود. حتی اگر دولت بتواند استدلالی منسجم ارائه دهد، باز هم بسیاری مخالفت خواهند کرد. به باور او، تحولات عمیق‌تری در حال شکل‌گیری است که نگرش نسل جوان نظامیان را تغییر داده است.

پریسنر به تجربه جنگ‌های عراق و افغانستان و همچنین جنگ غزه اشاره می‌کند و می‌گوید:
«جنگ غزه تأثیر عمیقی بر جوانان آمریکا گذاشته و واقعیت جنگ قدرت‌های بزرگ علیه مردم خاورمیانه را برای آن‌ها آشکار کرده است.»

به گفته او، شماری از نظامیانی که با این مرکز تماس گرفته‌اند، صراحتاً به غزه به‌عنوان یکی از دلایل تصمیم خود اشاره کرده‌اند، با وجود آنکه نیروهای آمریکایی مستقیماً در این جنگ درگیر نیستند. از نگاه پریسنر، مسئله به نقش آمریکا در حمایت از اسرائیل و تأمین تسلیحات برای این کشور بازمی‌گردد.

در چنین شرایطی، این سازمان همچنان به ارائه کمک ادامه می‌دهد، از جمله به همان نظامی جوانی که اکنون در مسیر خاورمیانه است.

پریسنر در پایان می‌گوید:
«او باید به دلایل وجدانی درخواست کناره‌گیری از مأموریت بدهد. در این صورت، فرمانده‌اش نمی‌تواند او را در هیچ فعالیت مرتبط با جنگ به کار گیرد و موظف است هرچه سریع‌تر او را به کشور بازگرداند.»

Amerikanske soldater søker seg ut av militæret – frykter å bli sendt til Iran | Klassekampen

تاریخ انتشار : ۱۲ فروردین, ۱۴۰۵ ۱:۳۴ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

ترامپ، توافق با جمهوری اسلامی ایران و پیمان ابراهیم

چنین می‌نماید که زور ترامپ برای خلق «بیگ بنگ»ی نو چندان پرزور نیست.

گره «پیوستن عربستان و قطر به پیمان ابراهیم» به پایان جنگ با ایران را قطر و عربستان به کوری کشاندند.

کوری گره همزمان پیام روشنی را با خود دارد؛

بدون ایران، نظمی نو در منطقه، باختر آسیا؛ حاکم نخواهد شد.

آمریکا باید در ملاحظات سیاسی خود نقش ایران را از «تهدید» به «بازیگر ضروری» بازتعریف کند.

ایران دیری‌ست در پی شناسایی این نقش خود از سوی امریکا بوده است.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن روزهای ماه

سقوط اعتبار دیپلماتیک آلمان؛ استثناگرایی استانداردهای دوگانه و رویگردانی جنوب جهانی

احزاب ناسیونالیست کرد و پروژه شکست‌خورده آمریکا ـ اسرائیل: مسئولیت‌پذیری یا ادامه سکوت؟

وقتی AI شهر ساخت عشق، خشونت و شورش آغاز شد!

آمار ۴۰ هزار کشته اعتراضات ایران از کجا آمده است؟

تنگهٔ هرمز به قدمت تاریخ کهن است