یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۴

یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۴

جایگاه تحولات سوریه در سیر تطورات منطقه...
در ملاقاتهایی هم که در واپسین روزهای حکومت اسد بین بشار اسد با مقامات ایرانی از جمله عراقچی و ولایتی و لاریجانی انجام شده بود، وی با اعتماد به نفس...
۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: م. نوید
نویسنده: م. نوید
به مقابله جدی با فاشیست های سلطنت طلب برخیزیم!
ما باید انفعال را کنار گذاشته و بار دیگر تاریخ را برای مردم و بویژه جوانان توضیح دهیم، ما باید علیه تحریف و واژگون کردن واقعیت های تاریخی که از...
۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!
غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را...
۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
قاتل و مقتولِ مقصر قتل خود!
...اگر کشته شدن باعث تقویت می‌شود، چرا برای قوی‌تر شدن نباید خودمان را به کشتن بدهیم؟ چرا برای تقویت ارتش‌مان، آن را به ارتش یک کشور دیگر تبدیل نکنیم تا...
۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ا. م. شیری
نویسنده: ا. م. شیری
نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!
همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات...
۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران( اکثریت)
روایت ترانه علیدوستی، از بازداشت تا ممنوعیت از پرواز!
پدیده ممنوعیت از پرواز در غرب موردی آشناست و عمدتا بعد از عملیات القاعده در سال ۲۰۰۱ به سپهر عمومی راه یافت. بویژه در ایالات متحده لیست هایی بوجود آمد...
۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
آریایی بودن: افسانه یا واقعیت؟
مفهوم نژاد آریایی و ادعای برتری نژادی، هیچ‌گونه مبنای علمی ندارد. مطالعات ژنتیکی نشان داده‌اند که همه انسان‌ها از یک نیای مشترک برخوردارند و تفاوت‌های ژنتیکی میان گروه‌های انسانی بسیار...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

۳ دانشجوی دیگر از دانشگاه علامه، از تحصیل محروم شدند

در ادامه سیاست های انقباضی دولت دهم در برابر فعالیت دانشجویان منتقد، كمیته انضباطی دانشگاه علامه طباطبایی، سه دانشجوی دانشكده علوم اجتماعی و ارتباطات را از تحصیل محروم و به طور مكتوب ورود آنان را به دانشگاه ممنوع اعلام كرد

این گزارش برای روزنامه “سرمایه” تهیه شده بود که به دلیل محدودیت های جدید، امکان انتشار در این روزنامه را نیافت.

محرومیت ۳ دانشجوی دیگر از تحصیل، در دانشگاه علامه، در ادامه سیاست های انقباضی در دانشگاه ها

در ادامه سیاست های انقباضی دولت دهم در برابر فعالیت دانشجویان منتقد، کمیته انضباطی دانشگاه علامه طباطبایی، سه دانشجوی دانشکده علوم اجتماعی و ارتباطات را از تحصیل محروم و به طور مکتوب ورود آنان را به دانشگاه ممنوع اعلام کرد. این نخستین بار است که این دانشکده به طور مکتوب ورود دانشجویان به دانشگاه را ممنوع اعلام می کند. این کار پیش از این به طور شفاهی انجام می شد.

همزمان شنیده می شود ۳ دانشجوی دیگر نیز در دانشگاه تهران به همین ترتیب ضمن محرومیت از تحصیل، از ورود به دانشگاه و استفاده از امکانات علمی و پژوهشی مانند کتابخانه و تماس با اساتید محروم شدند.

هفته گذشته دانشگاه علامه طباطبایی با ریاست حجت الاسلام والمسلمین صدرالدین شریعتی، طی حکمی به سلیمان محمدی، امیر یعقوبعلی و پوریا پشتاره اعلام کرد که به مدت یک ترم از تحصیل محروم هستند و حق ورود به دانشگاه را ندارد.

این برای اولین بار است که در دانشگاه های کشور، دانشجویان به صورت رسمی و برای مدت یک ترم به دانشگاه ممنوع الورود می شوند.

دانشگاه علامه، به اتهام “اخلال در نظم دانشگاه” و “بر هم زدن امتحانات” ترم گذشته این دانشگاه، پس از انتخابات ریاست جمهوری، این دانشجویان را از تحصیل محروم کرده است درحالی که به گفته این دانشجویان در جلسه بررسی اتهام در کمیته انضباطی، اصلا این دانشجویان “تفهیم اتهام” نشدند چه برسد به اینکه از خود دفاع کنند. همین طور این دانشجویان محروم از تحصیل ادعا می کنند تنها مستند پرونده شان گزارش شخصی معاونت دانشکده شان است و هیچ سند مکتوب یا مستندی بر این مدعا وجود ندارد.

او ضمن رد این ادعاها گفت:” این ادعاها دروغ محض است و من هیچ نامه یا گزارشی با چنین مضمونی علیه دانشجویان ننوشته ام”.

برخی دانشجویان ادعا می کنند که اخیرا نیز این معاونت دانشکده، گزارشی علیه شعارنویسی یکی از دانشجویان به حراست دانشکده نوشته است و دانشجویان نسبت به این اقدام او اعتراض دارند زیرا این دانشجویان معتقدند که در محیط دانشگاه، تنها وظیفه “حراست” است که به امور اینچنینی رسیدگی کند نه یک مقام علمی.

پیش از این هم سلیمان محمدی، دبیر سابق شورای صنفی دانشکده علوم اجتماعی و ارتباطات به مدت ۳ ترم از تحصیل محروم و به صورت غیر رسمی _ غیر مکتوب_ به دانشگاه ممنوع الورود شده بود.

امیر یعقوبعلی هم به مدت ۳ ترم از تحصیل معلق شده بود. حکم صادره برای این دانشجویان قطعی است امکان تجدید نظر در آن وجود ندارد. اخبار رسیده مبنی بر این است که همزمان با این دانشجویان ۱۸ نفر دیگر هم به کمیته انضباطی دانشگاه علامه طباطبایی احضار شده بودند. برخی از دانشجویان محروم شده از تحصیل دانشگاه علامه طباطبایی تنها ۹ یا ۱۰ واحد از درسشان باقی مانده است.

اصلا به دانشگاه نیا اما امتحان بده

سلیمان محمدی، در مورد چگونگی شکل گیری این پرونده، اتهام و محکومیت نهایی خود می گوید:” در سال ۸۶ پس از آنکه چند بار به طور غیر قانونی از سوی دانشگاه “تعلیق و ممنوع الورود به دانشگاه” شدم، به دیوان عدالت اداری شکایت کردم و دیوان به نفع من رای داد و اما با وجود حکم مکتوب دیوان عدالت اداری، رییس دانشگاه همچنان به من اجازه ورود به دانشکده را نداد. دفعه بعد به همراه مامور اجرای احکام به دانشگاه رفتم اما باز هم از سوی رییس دانشکده، اجازه ورود نیافتم. طبق قانون، اگر فرد یا دستگاهی از اجرا یا تابعیت از حکم دیوان عدالت اداری، سر باز زند، باید ۲ سال از خدمت انفصال یابد اما می بینیم که آقای شریعتی هنوز بر کرسی خود تکیه زده است”.

سلیمان محمدی، این دانشجوی رشته ارتباطات دانشکده علوم اجتماعی که تنها ۹ واحد از دروس او برای فارغ التحصیلی باقی مانده است، ادامه داد:” بعد از این رییس دانشگاه از من شکایتی به دیوان عدالت اداری کرد که مستندات این شکایت مبتنی بر نوشته هایی در وبلاگم بود. با این همه حکم نهایی دیوان عدالت، همسو با نظر رییس دانشگاه علامه طباطبایی و علیه من صادر شد. در نتیجه من بار دیگر برای ۳ ترم متوالی از تحصیل محروم و از ورود به دانشگاه، محروم شدم.”

این برای نخستین بار است که یک دانشجو به دلیل محتویات انتقادی وبلاگش، مورد اتهام قرار می گرفت.

امیر رئیسیان وکیل سلیمان محمدی نیز گفت:” ما نمی توانیم در مورد یک سیاست واحد که به نظر می رسد در دیوان عدالت اداری در مواجهه با پرونده های دانشجویان شاکی، وجود دارد، قضاوت کنیم. اما می توانیم بگوییم که طی ۴ سال گذشته تقریبا هیچ حکمی در این زمینه به نفع دانشجویان و علیه دانشگاه ها از سوی این دیوان صادر نشده است و یا بسیار انگشت شمار بوده است”.

این دانشجو که گویا بیشتر سال های تحصیل خود را ” ممنوع الورود” و “معلق از تحصیل” بوده است، در مورد حکم اخیر دانشگاه می گوید:” امسال و بعد از آنکه ۳ ترم تعلیقی خود را در بیرون از دانشگاه گذراندم، بالاخره به دانشگاه رفتم اما بار دیگر دانشگاه مرا احضار کرد و به من گفتند که” بهتر است اصلا به دانشگاه نیایی و لزومی ندارد سر کلاس حاضر شوی، برو و فقط سر امتحان ها به دانشگاه بیا”. من هم قبول کردم. تا اینکه حادثه حمله به کوی دانشگاه بعد از انتخابات دور دهم ریاست جمهوری، پیش آمد. عملا امتحان های دانشگاهی کنسل شده بود و من هم مثل بقیه امتحان ندادم. حدود یک ماه بعد، در تابستان احضار شدم و گفتند که متهم به ” اخلال در نظم دانشگاه و ایجاد وقفه در برنامه های دانشگاه” شده ای. نکته جالب اینکه استناد آنها به روزی است که من اصلا در آن روز در دانشگاه حضور نداشتم و رییس حراست هم بارها به این نکته تاکید و نظر مرا تایید کرده است که اصلا در روزی که آنها به من اتهام وارد کرده اند، من در دانشکده حضور نداشته ام. اما متاسفانه گوش کسی بدهکار نیست و من طبق حکمی که اخیرا دریافت کرده ام، برای باری دیگر از ادامه تحصیل محروم و ممنوع الورود به دانشگاه شده ام”.

در جلسه تفهیم اتهام، نه متهم شدیم و نه دفاع کردیم

اگرچه به نظر می رسد سوابق “تعلیقی” فردی چون سلیمان محمدی، در دریافت حکم اخیرش، بی تاثیر نباشد اما دریافت حکم مشابهی برای پوریا پشتاره، دانشجوی ترم ۴ “برنامه ریزی اجتماعی” همین دانشکده غیر منتظره به نظر می رسد زیرا او پیش از این “تعلیق” نشده بود اما به قول خودش بارها، ممنوع الورود شده بود.

او می گوید:” به نظر می رسد که دانشگاه علامه طباطبایی در “ممنوع الورود” کردن دانشجویان، از بقیه دانشگاه ها، فعال تر عمل می کند چون عموما دانشجویان فعال صنفی یا سیاسی نمی دانند که صبح به صبح که به دانشکده می روند، از سوی حراست، ممنوع الورود هستند یا نه؟! در اتاق حراست دانشکده علوم اجتماعی علامه، یک فهرست نصب شده که در آن هر روز اسامی افراد ممنوع الورود درج می شود. یک بار من و امیر یعقوبعلی خواستیم تا اداره آموزش دانشکده برویم، اداره حراست دانشکده، یک مامور همراه ما فرستاد که تا آخر ما را همراهی کند. انگار که ما خرابکار یا … هستیم. در حالی که دانشگاه، خانه ماست و هیچ مرجع قانونی طبق قوانین کمیته انضباطی حق ندارد با ما چنین رفتاری بکند”.

پشتاره ادامه داد:”حتی جلسه بررسی اتهامات ما در کمیته انضباطی که قرار بود طبق قانون، اتهامات به ما وارد و ما از خود دفاع کنیم، بیشتر به جلسه شوخی و خنده گذشت و رییس حراست، حتی یک سوال درباره اتهامات ما، از ما نپرسید و بیشتر در مورد سوابق ما و دانشجویان دیگر محروم از تحصیل سوال کرد. در نتیجه ما اصلا نفهمیدیم که متهم به چه و محکوم به چه هستیم؟!”

دانشجویان از حقوق قانونی خود دفاع می کنند

عبدالفتاح سلطانی، حقوقدان و وکیل دانشجویان، ضمن غیر قانونی خواندن برخی مفاد آیین نامه شورای عالی انقلاب و شیوه نامه کمیته انضباطی که شرایطی را برای “تعلیق” دانشجویان یا “ممنوع الورود” کردن دانشجویان فعال سیاسی و صنفی فراهم کرده است، گفت:” این دو منبع قانونی اجازه داده است که رییس دانشگاه در شرایطی خاص، دانشجویان را به دانشگاه ممنوع الورود کند که این دو مرجع قانونی، در تضاد با اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران هستند که حق تحصیل را برای آحاد ایرانیان، مانند حق پوشاک و حق خوراک،از حقوق اولیه و حیاتی تلقی کرده اند”.

سلطانی در ادامه گفت:” اما همین دو مرجع قانونی، دارای مفادی به نفع دانشجویان فعال سیاسی و صنفی است که متاسفانه از سوی برخی دانشگاه ها رعایت نمی شود. این نوع نگاه، همان نگاه غلطی است که منجر به این می شود که در دانشگاه ها برخورد با دانشجویان فعال سیاسی و صنفی بسیار شدیدتر و سخت تر از برخورد با قاچاقچیان مواد مخدر و معتادان در دانشگاه یا افراد خاطی در زمینه مسائل اخلاقی است. هم اکنون دانشجویان معتاد و قاچاقچی با درگیری بسیار کمتری در دانشگاه رفت و آمد و به افعال مجرمانه خود ادامه می دهند. در حالی که دانشجویان فعال سیاسی و صنفی، طبق قوانین اساسی جمهوری اسلامی، از حقوق سیاسی و صنفی و اجتماعی خود دفاع می کنند”.

امیر یعقوبعلی نیز از دیگر دانشجویان محروم از تحصیل و ممنوع الورود به دانشگاه است که از احکام صادر شده علیه خود، شکایت دارد اما نمی داند که این بار شکایتش را به کجا ببرد. امیر یعقوبعلی، دانشجویی که حدود ۴۰ واحد درسی او باقی مانده است، پیش از این ۳ بار حکم تعلیق دریافت کرده بود.

این ۳ دانشجو به احکام صادر شده از سوی کمیته انضباطی، اعتراض دارند و آن را احکامی غیر مستند و مبتنی بر حدسیات دانستند و گفتند:” ما تا به حال ماه ها و سال های زیادی را برای رسیدن به “حق تحصیل” خود تلاش کرده ایم و هر چند سال دیگر هم که لازم باشد برای رسیدن به این حق قانونی خود، تلاش خواهیم کرد و به این نحوه نگاه پلیسی به فضای دانشجویی اعتراض خواهیم کرد”.

تاریخ انتشار : ۴ آبان, ۱۳۸۸ ۱۰:۱۴ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

مطالعه »
پيام ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جایگاه تحولات سوریه در سیر تطورات منطقه…

به مقابله جدی با فاشیست های سلطنت طلب برخیزیم!

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

قاتل و مقتولِ مقصر قتل خود!

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

روایت ترانه علیدوستی، از بازداشت تا ممنوعیت از پرواز!