یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۴

یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۴

بايد بتوان اظهار نظر کرد
زیدآبادی: مشکلی که ما داریم این است که حکومت جمهوری اسلامی اجازه نمی‌دهد مسائل به درستی مطرح شوند. در اسرائیل هر تصمیمی که گرفته‌شود، روزنامه‌نگاران، تحلیل‌گران، سیاستمداران چه در کنست...
۱۳ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
اعدام، زندان
به گزارش وب‎‎سايت هه‌‎نگاو در ماه اکتبر، دهم مهرماه تا دهم آبان‎ماه؛ دست‌کم ۱۶۱ زندانی در زندان‌های جمهوری اسلامی ایران اعدام شده‌اند. نه شهروند افغانستان و پنج زن در ميان...
۱۲ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: میز خبر
نویسنده: میز خبر
ایران، اسرائیل و سؤالات سرنوشت‌ساز
صرف‌نظر از مسیر طی‌شده در سیاست ایران در چهار دهه گذشته، و وضعیت خاورمیانه در هشت دهه گذشته؛ ایران در یک سال گذشته (بعد از ۷ اکتبر) با منطقی ژئوپلتیک،...
۱۲ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: میز خبر
نویسنده: میز خبر
گئورگ لوکاچ و دمکراسی سوسیالیستی شورایی
لوکاچ در مقابل ارتجاع جهانی و فاشیسم، خواهان اتحاد نیروهای سوسیالیستی، بورژوا دمکراتیک، مارکسیست، و لیبرال بود. آثار لوکاچ تا سال 1956 به بهانه رویزیونیسم و نئومارکسیسم اروپایی در کشورهای...
۱۱ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
انتخابات ایالات متحده: آنچه باید تماشا کرد.
یکی از معدود مواردی که هر دو طرف در مورد آن توافق دارند این است که ظهور چین یک تهدید است و آنها باید با اتحادهای بزرگ اقتصادی این کشور...
۱۱ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: سلست ابورجیلی برگردان بفارسی گودرز اقتداری
نویسنده: سلست ابورجیلی برگردان بفارسی گودرز اقتداری
برای مردانی كه رفتند و بازنگشتند!
از سال ۱۳۸۹، صدها حادثه در معادن زغال‌سنگ ایران اتفاق افتاد و در این حوادث، جان صدها كارگر معدن از دست رفت. از بین اینها، سه حادثه، تلخ‌تر از بقیه...
۱۱ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: بنفشه سام‌گیس
نویسنده: بنفشه سام‌گیس
«هوش مصنوعی مرز باریک رویا و واقعیت»
بهره‌مندی از مزایای گسترده‌ی هوش مصنوعی نیازمند مسئولیت‌پذیری و درایت است؛ چرا که مشکلاتی چون حریم خصوصی، امنیت داده‌ها و آیندهٔ شغلی انسان‌ها نگرانی‌های بزرگی هستند که نباید نادیده گرفته...
۱۰ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

ایران خرید جنگنده های سوخو-۳۵ از روسیه را رد می‌کند!

با توجه به تجربه فروش و تحویل جنگنده‌های سوخو 30 اس‌ام به ارمنستان و تصمیم دولت روسیه مبنی بر ممنوعیت استفاده ارمنی‌ها از این جنگنده‌ها علیه آذربایجان در جنگ اخیر قره‌باغ، این احتمال وجود دارد که ایران روس‌ها را غیرقابل اعتماد تشخیص داده باشد که در صورت برنامه‌ریزی برای استفاده از جنگنده‌های Su-35SE در یک در گیری نظامی احتمالی نیز این اقدام را با نیروی هوایی ایران تکرار کنند.

به نقل از سایت نظامی بلغارستان ۲۱ ژوئیه ۲۰۲۳[i]

قرارداد ایران برای خرید جنگنده‌های سوخو-۳۵ از روسیه به‌طور غیرمنتظره‌ای لغو شده است، واقعیتی که وزیر دفاع ایران نیز به طور ضمنی به آن اذعان دارد.

امیر سرتیپ محمدرضا قرایی آشتیانی وقتی در مورد وضعیت این قرارداد – که در ابتدا ادعا می شد در سال گذشته نهایی شده است – مورد سوال قرار گرفت، به نوعی تغییر استراتژی اشاره کرد. در عین حال او بنوعی از ظرفیت ایران برای ساخت این جنگنده های با کارایی بالا در داخل کشور سخن گفت. در گذشته، مقامات ایرانی بارها از قراردادهای قریب الوقوع با روسیه برای خرید جنگنده سوخو ۳۵ خبر داده اند. با وجود این ادعاها، هیچ نتیجه ملموسی تاکنون مشاهده نشده است.

آشتیانی در حالی که در افشای جزئیات مردد بود، اظهار داشت: در مقطعی بر سر خرید به توافق رسیدیم، اما متوجه شدیم که توانایی تولید این هواپیماها را در داخل کشورمان داریم. با این حال، وی احتمال بازنگری مجدد در خرید را رد نکرد و اظهار داشت که مقامات در حال “ارزیابی وضعیت” هستند و در صورت لزوم می توانند تجدید نظر کنند.

جالب اینجاست که ایران در سال ۲۰۱۸ اعلام کرد که تولید جنگنده کوثر را که یک هواپیمای طراحی داخلی برای استفاده در نیروی هوایی ایران است را آغاز کرده است. برخی از کارشناسان دفاعی حدس می زنند که جت کوثر یک کپی مستقیم از F-5 است، مدلی که اولین بار در دهه ۱۹۶۰ در ایالات متحده تولید شد و قبل از انقلاب هواپیمای سنتی نیروی هوایی ارتش ایران بود.

تئوری های مختلفی در رابطه با دلیل شکست توافق با روسیه مطرح شده است. برخی معتقدند که اسرائیل ممکن است بر تصمیم روسیه برای عدم فروش جنگنده های پیشرفته به ایران که در صورت اجرایی شدن میتوانست با هواپیماهای پیشرفته F-16 و F-35 اسراییل رقابت کند تأثیر گذاشته باشد. علاوه بر این، دولت ایالات متحده از تعمیق روابط نظامی بین روسیه و ایران ابراز ناراحتی کرده و آن را تهدیدی بالقوه برای ثبات منطقه می داند.

بابک تقوایی، محقق و نویسنده هوانوردی، نظریه قانع‌کننده‌تری را ارائه می‌کند. او استدلال می‌کند که مانع مهم در عدم تمایل روسیه به اشتراک فناوری کلیدی برای تولید قطعات Su-35 در ایران و انتقال دانش برای تعمیر و نگهداری محلی آن است که ایران بر آن تاکید میکند.

تقوایی به نقل از سردار سرتیپ حمید واحدی، فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: ستاد کل نیروهای مسلح فعلاً در برابر خرید جنگنده‌های چند منظوره Su-35SE از روسیه مقاومت کرده است. این به دلیل امتناع روسیه از انتقال فناوری تولید و ارائه دانش فنی برای تعمیر و نگهداری هواپیما در داخل کشور برای ۳۰ سال آینده است.

تقوایی اضافه می کند که روسیه تنها حاضر است ۲۵ فروند Su-35E را که در ابتدا توسط مصر سفارش داده شده بود، بدون ارائه پشتیبانی در قالب تعمیر و نگهداری مناسب، سلاح، قطعات یدکی و شبیه ساز به ایران بفروشد.

وی ادامه داد: با توجه به تجربه فروش و تحویل جنگنده‌های سوخو ۳۰ اس‌ام به ارمنستان و تصمیم دولت روسیه مبنی بر ممنوعیت استفاده ارمنی‌ها از این جنگنده‌ها علیه آذربایجان در جنگ اخیر قره‌باغ، این احتمال وجود دارد که ایران روس‌ها را غیرقابل اعتماد تشخیص داده باشد که در صورت برنامه‌ریزی برای استفاده از جنگنده‌های Su-35SE در یک در گیری نظامی احتمالی نیز این اقدام را با نیروی هوایی ایران تکرار کنند.

سوخو-۳۵

سوخو-۳۵

واحدی در ماه مهر ۱۴۰۱ فاش کرد که خرید Su-35 در چشم انداز نیروی هوایی ایران برای خرید است، اما هیچ برنامه ای برای خرید سوخو-۳۰ وجود ندارد. هر دو مدل از هواپیمای جنگنده سوخو سو-۲۷ دو موتوره دوران شوروی تکامل یافته اند. Su-35 یک هواپیمای تک سرنشینه است، در حالی که Su-30 یک جنگنده دو سرنشینه و چند منظوره است. بر اساس گزارش ها، نیروی هوایی ارتش به حداقل ۶۴ هواپیما نیاز دارد که ۲۴ فروند از این هواپیماها از سفارش سابق مصر که به دلیل فشارهای آمریکا از طرف قاهره خریدشان لغو شد، احتمال می‌رفت به ایران واگذار شود.

ایران همچنین علاقه خود را به تهیه سایر فناوری های نظامی پیشرفته ، مانند سامانه دفاع هوایی اس ۴۰۰—یک سامانه موشکی زمین به هوای قابل حمل، از شریک بحث برانگیز خود روسیه نشان داده است. ایران صدها پهپاد کامیکازه را در اختیار روسیه قرار داده که برای هدف قرار دادن زیرساخت های نظامی و غیرنظامی اوکراین به کار گرفته شده اند. مسکو هرگونه استفاده از پهپادهای ساخت ایران در اوکراین را تکذیب می کند، و ایران نیز منکر فروش انها بمنظور استفاده در جنگ است.

نیروی هوایی ایران تنها تعداد انگشت شماری هواپیمای تهاجمی در اختیار دارد: جت های روسی و همچنین مدل های قدیمی فانتوم از ایالات متحده، که قبل از انقلاب ایران در سال ۱۹۷۹ تحویل شده بودند. در عوض، ایران بر توسعه طیف وسیعی از پهپادها و موشک ها تمرکز کرده است که از سوی دیگر کشورهای منطقه، به ویژه اسرائیل به عنوان تهدیدی تلقی می شود.

ارتش اسرائیل اخیرا در یک نمایش قابل توجه از قدرت نظامی، توانایی های پیشرفته خود را به نمایش گذاشت. گزارش خبری کانال ۱۴ شرح داد که چگونه جنگنده های اف-۳۵ اسرائیل به بمب های سنگر شکن تجهیز شده که به طور خاص برای از بین بردن سنگرهای مستحکم طراحی شده بودند. این اقدام به عنوان سیگنالی قوی به ایران دیده می‌شود. این گزارش همچنین بر اهمیت این رویداد تأکید می‌کرد که اسرائیل پس از ایالات متحده، دومین کشوری است که قابلیت بمباران پیشرفته را با موفقیت آزمایش می‌کند. این نه تنها نقطه عطفی در دستاوردهای نظامی اسرائیل است، بلکه تاکیدی بر موقعیت استراتژیک آن در صحنه جهانی نیز می‌باشد.

[i] https://bulgarianmilitary.com/2023/07/21/iran-refused-su-35-fighters-from-russia-hinted-at-their-production/

تاریخ انتشار : ۳ مرداد, ۱۴۰۲ ۰:۴۳ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

4 Comments

  1. مهرداد دارستانی گفت:

    عددشناسی و معنای عدد سی و پنج را به دوستان پیشنهاد مینمایم .

    با این پیش زمینه باید گفت :
    مال بد بیخ ریش صاحبش 😂

  2. مهرداد دارستانی گفت:

    اگر دقت بفرمایید F-35 های امریکا نیز از هیچ نقطه نظر ، چندان بهتر از همتای روسی خود نیستند و این ضعف مشترک ریشه در عددشناسی مشترک رومی انان دارد .

  3. مهرداد دارستانی گفت:

    شیخ ما گفت خطا بر قلم صنع نرفت
    آفرین بر نظر پاک خطا پوشش باد ❤️

  4. بهمن.آلایی زیولایی گفت:

    عدم تحویلِ سوخو۳۵،،قویاً بدلیلِ عدم خشنودیِ روسیه از ارکانِ دولتِ فعلی ست، روسیه بیش از دیگر متعاملان با ایران، وضعیت درونیِ نظام را ،دقیقاً بررسی میکند، صراحتاً بگوییم، روسیه هیچ اعتمادی به دولت،مجلس،بالاخص عالیترین مرجع ِ تصمیم گیرنده یعنی شورای نگهبان ،ندارد.عهد مودت روسیه ،کلاً با قوه ی سپاه ،بسته شده ست.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت

سفر آقای پزشکیان، نفر دوم حکومت اسلامی در ایران؛ به عراق، از مهمترین رویدادهای چند روز گذشته است. عراق با ایران و امریکا روابط گرم و دوستانه‌ای دارد. ایران و امریکا هردو؛ در صحنه سیاسی عراق صاحب نفوذ هستند. عراق میدان مبارزه‌ی نیروهای شبه‌نظامی عراقی مورد حمایت ایران و نیروهای ارتش امریکا مستقر در عراق هم هست.

مطالعه »
یادداشت

این‌جا، کس به‌کینه آلوده نیست

من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام مردمانی را که هفتاد کیلومتر به‌دور از شهر به جست‌وجوی آب، به‌ما رسیده بودند. و دیدم یزید را که آب بر آن‌ها بست. من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام زنی را در بیابان‌های خشک، بی ریالی در مشت؛ راه می‌جست. به‌جایی که نمی‌دانست کجاست.

مطالعه »
بیانیه ها

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

مطالعه »
پيام ها

یاد فریبرز بهادری را گرامی می‌داریم!

روحیه پرشور در دفاع از زحمت‌کشان و آرمان های مردمی موجب محبوبیت شاخص فریبرز بهادری در روحیهٔ پرشور در دفاع از زحمت‌کشان و آرمان‌های مردمی موجب محبوبیّت شاخص فریبرز بهادری در میان اهالی مسجدسلیمان و یاران او بود. وی که دوران سخت زندان در جمهوری اسلامی را هم با ایستادگی پشت سر گذاشت، در تمام سال‌های مهاجرت و دوری از وطن نیز هم‌چنان بر آرمان‌های مردمی و عدالت‌خواهانه پایدار ماند …

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

باید بتوان اظهار نظر کرد

اعدام، زندان

ایران، اسرائیل و سؤالات سرنوشت‌ساز

گئورگ لوکاچ و دمکراسی سوسیالیستی شورایی

انتخابات ایالات متحده: آنچه باید تماشا کرد.

برای مردانی که رفتند و بازنگشتند!