سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۹ تیر, ۱۴۰۵ ۰۱:۲۶

سه شنبه ۹ تیر ۱۴۰۵ - ۰۱:۲۶

گسترش دامنه جنگ ویرانگر بین اسراییل و فلسطین خطر بزرگی‌ست براى منطقه و جهان!

ریشهٔ این جنگ، نتیجه دو دهه سیاست تهاجمی اسراییل در قبال فلسطین و حمایت قدرت‌های غربی از آن است. امیدواریم جامعهٔ جهانی قادر باشد با درک این موضوع، برای برقراری آتش بس و بازگشت به دیپلماسی صلح از راه‌های مسالمت‌آمیز و متکی بر توافق اسلو برای حل مسئلهٔ فلسطین و جلوگیری از گسترش یک جنگ ویرانگر دیگر اقدام کند.
Getting your Trinity Audio player ready...

صرف نظر از این که نقش اسراییل و فلسطین در شروع جنگ در لحظهٔ کنونى را چگونه ارزیابى کنیم، ارزیابی وقوع و راه اجتناب از آن بدون توجه به پیش‌زمینه‌ها، فرایند و خطر گسترش دامنهٔ جنگ امکان‌ناپذیر است. بستر اصلى و علت جنگ تمام عیار اسراییل و حماس، دو دهه سیاست تهاجمى اسراییل در مورد مسئلهٔ فلسطین و حمایت قدرت‌هاى غربی از آن است.

اسراییل برخلاف معاهده‌هاى بین‌المللى نه تنها حاضر نشده است حضور کشور مستقل فلسطینى در نوار غزه و کرانهٔ باخترى رود اردن را به رسمیت بشناسد، بلکه علیرغم مخالفت جامعهٔ بین‌المللی دائماً با توسل به سرکوب و کوچاندن اجبارى و خشونت‌آمیز ساکنان فلسطینى مناطق مورد نظر، بر انضمام کامل بیت‌المقدس شرقی به خاک خود و نیز گسترش دامنهٔ شهرک‌سازى در این محدوده افزوده است.

مقاومت اسراییل در برابر روند صلح و اتخاذ روش تهاجمى، بستر مناسبی برای افزایش نفوذ گفتمان حماس و جهاد اسلامى فراهم کرد. روند فوق باعث شد تا جوانان ناموفق و ناامید جامعهٔ فلسطینى از تحقق روند صلح با فاصله‌گیری از جریان عمل‌گرای دولت خودگردان(مقدمتا سازمان آزادیبخش فلسطین-ساف)، و بویژه بخاطر فساد مالی حاکمان در مناطق تحت کنترل آنها، جذب حماس و جهاد اسلامى شوند و به سمت گفتمان «مقاومت» و «پیروزى‌هاى میدانى» سوق یابند، گرایشى که، امروز حتی در میان جوانان فلسطینى ساکن در اروپا نیز مشهود است.

طی دو دهه‌ٔ اﺧﻴﺮ، روی‌کرد فوق در ارتباط با حقوق فلسطینى‌ها در بین حکمرانان اسراییل، و البته تحت تاثیر مهاجرت های گسترده به اسراییل که بعضا با سرمایه گذاری های کلان بنیاد های صهیونیستی آمریکایی و اروپایی تسهیل میگردد، احزاب و نیروی رای دهندگان فعال در انتخابات اسراییلى به سمت سیاست‌هاى راست افراطى گرایش یافته و باعث تضعیف نیروهاى هوادار صلح در اسراییل شده اند. پدیده ای که باعث شده است فردی مانند بنجامین نتانیاهو برای بیش از دو دهه بر مسند نخست وزیری اسراییل تکیه زند.

از سوی دیگر دولتهای ایالات متحده از سال ۲۰۲۰ به بعد تمام انرژی خود را بر روندهای یک‌جانبهٔ بهبود روابط و گسترش همکاری میان اسرائیل و برخی دولت های عربی از ترس ایران، با حذف راه حل مسالمت‌آمیز مسئلهٔ فلسطین گذاشته اند و با کوته بینی تصور کرده اند که تفاهم نامه های صلح مابین این دولتها خواهد توانست خیابان را نیز در کشورهای عربی با اسراییل به آشتی برساند. این تلاش ها اما حاصل پایداری نداشته و نخواهد داشت و جنگ اخیر آن امکان را بیش از پیش تضعیف خواهد کرد. موضع‌گیرى عربستان و قطر، که با وجود این که دو وزیر اسراییلى جهت بهبود مناسبات در چارچوب طرح «صلح ابراهیم» در عربستان حضور دارند، اسراییل را اشغالگر خوانده‌اند، مى‌تواند بر روند مذاکرات مذکور تأثیر منفى بگذارد.

ادامهٔ جنگ خطر گسترش آن به جغرافیاى خاورمیانه را افزایش خواهد داد، کما این که بارقهٔ این گسترش با حملهٔ حزب‌الله لبنان به یک پایگاه اسراییل در منطقه بیطرف در مرز لبنان و ترور شهروندان اسراییلی در مصر، هویداست. ادامهٔ جنگ مى تواند با وقوع برخی ماجراجویى‌ها، خطر گسترش آن به سوریه، عراق و حتى ایران را، افزایش دهد.

ریشهٔ این جنگ، نتیجه دو دهه سیاست تهاجمی اسراییل در قبال فلسطین و حمایت قدرت‌های غربی از آن است. امیدواریم جامعهٔ جهانی قادر باشد با درک این موضوع، برای برقراری آتش بس و بازگشت به دیپلماسی صلح از راه‌های مسالمت‌آمیز و متکی بر توافق اسلو برای حل مسئلهٔ فلسطین و جلوگیری از گسترش یک جنگ ویرانگر دیگر اقدام کند.

تاریخ انتشار : ۱۷ مهر, ۱۴۰۲ ۶:۲۵ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

4 Comments

  1. لیلا گفت:

    درود بر شورای سردبیری کار، که در این فضای فاسد تبلیغات صهیونیستی آمریکایی، که همه مدعیان ازادی و دموکراسی را وادار به سکوت کرده است، چنین موضعگیری شجاعانه ای را اعلام می کند. نگران نباشید اندیشمندان همیشه در اقلیت هستند.

  2. خوشحالم که دوستان‌ ما در این دوران که بسیاری از وحشت فشار راست و یا از ترس هم صدا نامیده شدن با جمهوری اسلامی‌تصمیم‌گرفتند که در کنار میلیاردها نفر از مردم‌دنیا و بیشتر از ۱۵۰ نمایندگی‌ سیاسی جهانی در سازمان‌ملل قرار گرفته و جنایات دولت فاشیست و نژادپرست اسرایئل را در کشتار مردم بی‌گناه محکوم کرده و خواهان آتش بس بی قید‌و‌شرط هستند. چپ ایران نمی تواند نسبت به جنایات و نسل کشی در جهان ساکت بنشیند. وظیفه ماست که ضمن محکومیت جنایات در چهار دهه گذشته در کشورمان ایران توسط نظام دینی از محکومیت جنایات توسط کشورهای غربی و هم پلاکی های آنها غفلت نکنیم.

  3. سیامک سلطانی گفت:

    با درود و سپاس. تحلیلی است بر پایه فاکتها و شواهد واقعاً موجود و موضعگیری درست و شچاعانه و همگام با انسانهای صلحدوست در جهان.

  4. لیلی گفت:

    درود و سپاس فراوان از شما. من امروز این لینک را از ایران گرفتم.

پنجاه سال پس از حماسه هشتم تیر؛ ادای احترام به حمید اشرف و جان‌باختگان فدایی

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): امروز که جامعهٔ ایران همچنان با چالش‌های بزرگ در عرصهٔ آزادی‌های سیاسی، عدالت اجتماعی، حقوق شهروندی و توسعهٔ دموکراتیک روبه‌رو است، پاسداشت یاد جان‌باختگان فداییان خلق یادآور مسئولیت ما در ادامهٔ راه مبارزه برای تحقق آرمان‌هایی است که آنان برای آن زیستند و جان باختند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

از گرانی نان تا فسادهای میلیارددلاری؛ چرا فشار فقط بر دوش مردم است؟

شهناز قراگزلو: کارگرانی که پس از سال‌ها پرداخت حق بیمه بیکار شده‌اند، برای دریافت مقرری ناچیز بیکاری با روندی فرسایشی و بازرسی‌هایی مواجه‌اند که بیشتر شبیه تعقیب یک متهم است تا حمایت از یک بیمه‌شده.
این پرسش جدی مطرح است که چرا برای پرداخت ۱۵ میلیون تومان به یک کارگر چنین سختگیری می‌شود، اما همین دقت در برابر فسادهای کلان اقتصادی دیده نمی‌شود.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

پنجره‌ای به غرور

هشت‌تیر، داداش‌حیدر و شعرهایش

برای پدربزرگم

شناخت از بهروز ارمغانی در پانزده پرده

اَبرسیاست: سیاسی‌سازی مفرط بدون پیامدهای سیاسی

جامعه‌ی مدنی در وضعیت «نه جنگ و نه صلح»: تحلیل یک تعلیق تاریخی