چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴ - ۰۶:۴۳

چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴ - ۰۶:۴۳

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟
امروزه علاوه بر «پنج کشور هسته‌ای»، چهار کشور دیگر نیز دارای سلاح هسته‌ای هستند. در عمل، ما یک «نه کشور هسته‌ای» داریم که به آن «کلوپ هسته‌ای» می‌گویند. اما تل‌آویو،...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: والنتين کاتاسانف
نویسنده: والنتين کاتاسانف
ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم
برای مخالفت بی‌بروبرگرد با تهاجم اسراییل به ایران حتی نیازی نیست به وطن‌دوستی یا عشق به میهن متوسل شویم که حالا لازم باشد بر سر معنای هر از این مفاهیم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حسام سلامت
نویسنده: حسام سلامت
#سوزنبان
سوزنبانِ پیر چشمکی زد. صدای سوت قطار از دور شنیده می‌شد. شلوغی ایستگاه بخاطر پایان این جنگ ۱۲ روزه، مرا یاد کودکی و نوجوانی‌ام می‌انداخت. می‌ترسیدم جا بمانم. تجربه جاماندن...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
وارث شکست‌خورده و پرچم!
از نظر آنها، فقط قدرت‌های غربی اختیار ایجاد یا سرنگونی رژیم‌ها را دارند. می‌توان تا حدی با این دیدگاه همدل بود: به هر حال، بریتانیا در نیمه اول قرن بیستم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گلنار نیک‌پور اسکندر صادقی بروجردی
نویسنده: گلنار نیک‌پور اسکندر صادقی بروجردی
Lasting peace is only possible with active popular participation
The twelve days of war brought unexpected results. Iran's internal cohesion was preserved, despite chronic economic crises and social divisions...Peaceful protests in various countries, Iranian immigrants' support for the right...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: The Political-Executive Committee of The Organization of Iranian People’s Fedaian (Majority)
نویسنده: The Political-Executive Committee of The Organization of Iranian People’s Fedaian (Majority)
نه قیام، نه تسلیم؛ سکوت پیش از خیزش یا تدبیری برای فردا؟
بخش بزرگی از جامعه با آگاهی دریافته‌اند که تغییر رژیم، بدون آمادگی فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، می‌تواند تنها به بازتولید شکلی دیگر از همان استبداد منجر شود. مردم ایران بارها...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
زندان اوین نماد مقاومت و مبارزه بود
روی زندان قرچک حتی نمی‌شود اسم «زندان» گذاشت. یک سری سلول‌اند که به اندازه‌ی سلول‌های ۲۰۹ پنجره ندارند. هوا؟ نزدیک محل سوزاندن زباله است؛ هوایی آلوده و فاجعه‌بار. آب؟ آب...
۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: ویدا ربانی
نویسنده: ویدا ربانی

آتش بس اولین گام ضرور برای توقف کشتار است!

امروز عاجل‌ترین رسالت سازمان ملل متحد و جامعه بشری توقف عملیات جنگی طرفین علیه یکدیگر، تامین ضروری‌ترین نیازهای شهروندان عادی در نوار غزه، مذاکره فوری برای مبادله اسرای جنگی و تشکیل کنفرانس صلح برای از سرگیری مذاکرات میان دولت خودگردان فلسطینی و اسرائیل است چه در غیر اینصورت سمت و سوی تحولات با رویکرد صلح‌طلبان پیش نخواهد رفت.

آتش بس میان غزه و اسرائیل اولین گام ضروری برای توقف کشتار

حمله غافل‌گیرانه حماس علیه اسرائیل در روز شنبه پانزدهم مهرماه ۱۴۰۲، و واکنش دولت اسرائیل نسبت به آن تاکنون موجی از کشتار غیرنظامیان بی‌گناه از هر دو سو را درپی داشته است و همچنان اهریمن جنگ از میان کودکان، سالمندان، زنان و مردان طرفین قربانی می‌گیرد. ریشه‌های این نزاع که به حدود یکصد سال پیش، و با شکست امپراطوری عثمانی در جنگ جهانی اول و واگذاری قیمومیت سرزمین فلسطین به انگلستان و مهاجرت یهودیان از سراسر جهان، بویژه بعد از جنگ جهانی دوم به این سرزمین و حمایت دولت انگلیس از این فرایند، بازمی گردد، همواره با مخالفت مردم عرب اکثرا مسلمان این خطه روبرو بوده است. در زمان قیمومیت انگلیس، یهودیان حدود ۶ درصد از سرزمین فلسطین را در اختیار داشتند، در حالی که امروز اسرائیل با گذشت ۷۵ سال از تاسیس آن، با کوچاندن مردم و اشغال اراضی و خانه و کاشانه آنان، این میزان به بیش از ۸۵ درصد وسعت سرزمین تاریخی فلسطین رسیده است. بر اساس آمار سازمان‌های بین‌المللی جمعیت آوارگان فلسطین، پیش از سال ۱۹۴۹، امروزه به حدود ۵/۶ میلیون نفر رسیده، که نزدیک به یک سوم آنان در اردوگاه‌های اردن، سوریه، لبنان، کرانه باختری و نوار غزه زندگی می‌کنند. این در حالی است که آوارگان فلسطینی سال‌های بعد از ۱۹۴۹، به حساب نیامده‌اند.

بعد از اعلام تشکیل کشور اسرائیل، فلسطینی‌ها و دولت‌های عرب در چند جنگ ویرانگر که به شکست آنان انجامید، سرزمین‌های بیشتری را از دست دادند و تلفات انسانی زیادی را متحمل شدند. اسرائیل به هیچیک از مصوباتی که بعد از جنگ از طرف نهادها و مجامع بین‌المللی به تصویب رسید، از جمله قطعنامه ۲۴۲ شورای امنیت سازمان ملل مبنی بر بازگشت به مرزهای ۱۹۶۷ و همینطور توافقات “اسلو” اعتنا نکرد و همچنان به اشغال سرزمین‌های فلسطینی با توسعه و گسترش شهرک‌سازی برای سکونت یهودیان ادامه داده است، بطوری که شمار شهرک نشینان از ۹۰ هزار نفر در سال ۱۹۸۹ به ۴۷۰ هزار نفر در سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است.

اسرائیل علیرغم تخلیه نوار غزه در سال ۲۰۰۵، از سال ۲۰۰۷ و با تسلط حماس بر غزه، آن را در محاصره قرار داده است و بر خلاف توافق “اسلو” که دسترسی غزه به دریا در فاصله ۲۰ مایلی از ساحل تعیین شده بود، در پایان جنگ سال ۲۰۰۸ به سه مایل دریایی محدود شد و ساکنان غزه از دسترسی به ۸۵ درصد از مناطق دریایی مورد توافق در سال ۱۹۹۵ محروم شدند.

تحلیل درگیری‌های روزهای اخیر بین غزه و اسرائیل بدون بازگشت به حوادث صد سال گذشته نمی‌تواند بطور کامل توضیح این همه خشونت و نفرت آنان نسبت به هم را بیان کند. یقینا کشتار مردم غیرنظامی و بی‌گناه از طرف هر کشور و یا گروهی محکوم است و باید عوامل و مسبب این کشتارها شناسایی و قضاوت بشریت را متوجه اعمال آنان نمود. آنچه موجب قتل عام بی‌گناهان و شهروندان معمولی است، ریشه در رادیکالیسم افراطی دارد که متاسفانه امروز درحوزه گفتمانی و میدانی در غزه و اسرائیل دست بالا را دارد. آن نگاهی که شهروندان عادی اسرائیلی را به گلوله می‌بندد، همان نگاهی است که بر سر مردم بی گناه ساکن غزه بمب خالی می‌کند. متاسفانه این خوی غیرانسانی در کشتار شهروندان غیرنظامی، بخاطر قدرت تخریبی جنگ افزارهایی که دولت اسرائیل – که باید بیشتر مقید به رعایت میثاق‌های بین‌المللی در حفظ جان شهروندان عادی در قیاس با سازمان حماس که دولت تلقی نمی‌شود- بکار می‌گیرد، قابل مقایسه و یکی نیست. از این رو می‌بایست مجامع جهانی برای متوقف کردن این جنگ خانمان‌سوز همه ظرفیت‌های خود را بکار ببرند.

اسرائیل امروز کفاره سیاست‌ها و اقداماتی را می‌دهد که با پشت‌پا زدن به همه توافقات و مانع تراشی در راه صلح به رشد رادیکالیسم و ایجاد و تقویت حماس کمک کرد و موجب شد تا به حضور دولت خود‌گردان محمود عباس در غزه خاتمه داده شود و مردم مستاصل فلسطین، ناامید از معجزه دولت خودگردان به حماس و جهاد اسلامی روی آورند. تشکیلات حماس و جهاد اسلامی مولود سیاست‌های اشغال‌گری و ضد فلسطینی دولت‌های اسرائیل است و ادامه این سیاست و رجزخوانی‌های آنان علیه مردم فلسطین و همه آنانی که از آرمان فلسطین برای داشتن کشوری در همسایگی اسرائیل پشتیبانی می‌کنند، متاسفانه از شهروندان عادی اسرائیل نیز چون فلسطینی‌ها قربانی می‌گیرد. آنان که شعار تغییر جغرافیای سیاسی منطقه خاورمیانه را فریاد می‌زنند، باید بدانند حتی با تضعیف حماس و تقلیل آن در حد و اندازه یک بینش سیاسی، با سیاست حاکم بر اسرائیل مولودی قدرتمندتر از حماس زائیده می‌شود، چه همه نشانه‌ها، برغم پشتیبانان قدرتمندش که به منطقه آمده‌اند و برای مردم مظلوم فلسطین و منطقه شاخ و شانه می‌کشند، می تواند نتایج و پیامد‌های ناگواری برای اسرائیل به ارمغان آورد.

امروز عاجل‌ترین رسالت سازمان ملل متحد و جامعه بشری توقف عملیات جنگی طرفین علیه یکدیگر، تامین ضروری‌ترین نیازهای شهروندان عادی در نوار غزه، مذاکره فوری برای مبادله اسرای جنگی و تشکیل کنفرانس صلح برای از سرگیری مذاکرات میان دولت خودگردان فلسطینی و اسرائیل است چه در غیر اینصورت سمت و سوی تحولات با رویکرد صلح‌طلبان پیش نخواهد رفت.

گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران – اکثریت (داخل کشور)

بیست و یکم مهرماه ۱۴۰۲

تاریخ انتشار : ۲۴ مهر, ۱۴۰۲ ۱:۰۶ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

1 Comment

  1. بهمن.آلایی زیولایی گفت:

    درود…این جنگ با هدف نهاییه حذف اسراییل،با هزینه ای گزاف طراحی و بمنصه ی ظهور رسیده و تحت هیچ شرایطی به صلح و آشتی،روی نخواهد کرد.این عملیات با اراده و فرماندهی روسیه و چین شروع و بار مالی آن بر دوش عربستان و….قرار دارد.شکست اسراییل محتوم وناگزیر ست،جز لایه ی نازک اما متراکم حوزه ی امنیتی سپاه پاسداران که ارتباط بسیار نزدیک و تعهدبار با وزارت دفاع روسیه دارد،الباقی نهادها و قوه های نظام،از این عملیات بی اطلاع بوده اند.جنگ ادامه دارد و به نسبت خروجِ بیشتر شهروندانِ اسراییلی از کشور،حملات جبهه ی مقاومت طوفانی و از هوا و دریا و زمین ،اسراییل را ،زیر ضرباتِ بی امان قرار خواهند داد.شکل و نوع تسلیحاتی که از امروز توسط این جبهه ،عریان خواهد شد،تاییدی بر مدعاهای ما خواهد شد.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟

ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم

#سوزنبان

وارث شکست‌خورده و پرچم!

Lasting peace is only possible with active popular participation

نه قیام، نه تسلیم؛ سکوت پیش از خیزش یا تدبیری برای فردا؟