شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۱۸

شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۱۸

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزير؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد
دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا،...
۲ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
دادخواهی و صلح
روز يک‌شنبه گذشته، 27 آبان‌ماه سال 1403 خورشيدی با عنوان دادخواهی و صلح و به‌یاد هزاران فرزند جان‌باختۀ ميهن و با تاکيد بر دادخواهی، خشونت‌پرهيزی و صلح‌طلبی در سامانه زوم...
۱ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: کارآنلاين
نویسنده: کارآنلاين
دنیایِ واژگون
کتاب در حافظه شهر فراموش شده‌ / و به انتها نزدیک / دنیا تعادلش را در نقطه لغزانی دنبال می‌کند / موریانه‌ها / به جانِ کتاب‌ها افتادند / شب است،...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا
مسئله جانشینی و یا زمانی برای پرسش‌های اساسی درباره کارنامه ولایت فقیه؟
کارنامه اقتصادی، ژئوپولتیکی، اجتماعی، زیست محیطی و فرهنگی فاجعه آمیز حکومت در برابر همگان قرار دارد. حکومت دینی حتا در ماموریت معنوی خود هم شکست بزرگی خورده و مناسک و...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: سعید پیوندی
نویسنده: سعید پیوندی
تلاش جریان برانداز و سلطنت‌طلب در کسب قدرت و وظایف ما
امروز بیش از پیش لازم است که جریانات چپ، ملی و دموکرات صفوف خود را به هم نزدیک کرده و مانع گرایش به سمت راست و جریانات برانداز شوند. هیچ...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
وریشه مرادی
وريشه مرادی دوران دانشجویی از فعالان ان‌جی‌او های شهر سنندج و از قهرمانان رزمی‌کار استان کوردستان و یکی از بنیان‌گزاران انجمن مبارزه با اعتیاد شهر سنندج بود.
۲۸ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
برتراند راسل، کوشش ناتمام برای کشف فرمول جهان
گرچه روش و متد علمی برتراند راسل از طریق آنالیز منطقی است، نقدهای اجتماعی او ولی متکی به 3 موضوع: عقل، عشق، و ایده آلهای لیبرالیسم بود. برای راسل نظریه...
۲۸ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری

بیانیه حزب دمکراتیک مردم ایران درباره جنگ غزه!

دولت ائتلافی نتانیاهو ترکیبی است از راست افراطی و نیروهای مذهبی تندرو مانند حزب لیکود و حزب افراطی «صهیونیسم مذهبی» یا حزب ارتدوکس «اتحاد یهودیت توراتی» و حزب «شاس». این دولت در لوای مشروعیت دفاع از حق حیات اسرائیل در عمل و مستمر نه تنها حق حیات را از فلسطینیان سلب کرده...

 

«در به در

به جستجو می آمدند

و من

یکی از شما بودم

یک یهودی سرگردان

حالا فکر می کنید

که هنوز هم یکی از شما هستم

هنگام

که خود بند بر پای این و آن می نهید؟

نه

نه

من از شمایان نیستم

می دانید که لباس قاتلان تان را بر تن کرده اید؟

می دانید

که بر شکست خوردگان فرمان می رانید؟

چه سنگدل شده اید آقایان

نه

نه

من از شما نیستم

نمی توانم از شما باشم»

 

اریش فرید

 

عملیات برق آسا و مرگبار حماس به جنوب اسرائیل در هفت اکتبر، به مرگ صدها غیرنظامی بی گناه و گروگان گیری بیش از ۲۰۰ نفر انجامید. از پی این رخداد، ارتش اسرائیل نوار غزه را به طور کامل محاصره و بی وقفه بمباران می کند. حملات سنگین اسرائیل  تاکنون موجب آواره شدن بخش کثیری از اهالی غزه، ویران ساختن زیرساختارهای آن و مرگ هزاران غیرنظامی شده، و فاجعه انسانی به بار آورده است. قطع  آب و برق و سوخت و دارو بر مردم بی گناه غزه، اقدامی ضد انسانی است که به حق اعتراض جهانیان را برانگیخته است.

مقامات دولت اسرائیل در تدارک و توجیه این حمله، عملیات هفت اکتبر را با هولوکاست مقایسه، و حماس را به داعش و یا نازی ها تشبیه کرده اند. حمله هفتم اکتبر حماس با هیچ معیار اخلاقی و انسانی همخوانی ندارد و خشونت محض است، اما این شباهت سازی های نابجا، ابزاری است که به مدد آن، نتانیاهو، راست ترین و افراطی ترین دولت اسرائیل تلاش دارد این نظر را از طریق رسانه ها در افکار عمومی توسط حامیان غربی خود جا بیندازد که تنها با محو حماس است که آرامش در منطقه استقرار می یابد. یکی دانستن سازمان حماس و مردم فلسطین یک ترفند است. دولت اسرائیل از این حربه بهره برداری می کند تا حقوق ملت فلسطین را از اعتبار ساقط کند. به رغم جنگ ترکیبی که دولت اسرائیل مبنی بر کشتار کودکان، سر بریدن و آتش زدن آنها و تجاوز به زنان توسط حماس به راه انداخت، چیزی نگذشت که رسانه های غربی این مدعاها را جعلی و کاذب دانستند و حتی بنگاه خبری «سی ان ان» به خاطر پخش چنین اخباری رسما عذر خواهی کرد.

دبیرکل سازمان ملل متحد در اجلاس عمومی این سازمان به درستی خاطر نشان کرد: “ترور حماس توجیه پذیر نیست، اما باید این را هم دریابیم که این ترور در خلاء صورت نگرفته است و می تواند حاصل زندگی ملتی در اشغالی خفقان آور در ۵۶ سال گذشته باشد. اینان همواره شاهد تصاحب (هرچه بیشتر) سرزمین های شان، خشونت، بن بست اقتصادی، مهاجرت اجباری و تخریب خانه و کاشانه شان بوده اند، و امیدهایشان برای (رسیدن) به یک راه حل سیاسی برای رهایی از وضعیت اسف بارشان از میان رفته است.” اما باید بر این واقعیت انگشت نهاد که اسرائیل برای قطعنامه های سازمان ملل متحد، از جمله بازگشت به مرزهای قبل از ۱۹۶۷،  هیچ ارزش و احترامی قائل نیست و کماکان آنان را به عنوان “ورق پاره” تلقی می کند. آخرین نمونه این رفتار اسرائیل واکنش به سخنان رئیس کل سازمان ملل و درخواست استعفای او و نامشروع خواندن این مرجع بین اللملی است.

دولت ائتلافی نتانیاهو ترکیبی است از راست افراطی و نیروهای مذهبی تندرو مانند حزب لیکود و حزب افراطی «صهیونیسم مذهبی» یا حزب ارتدوکس «اتحاد یهودیت توراتی» و حزب «شاس». این دولت در لوای مشروعیت دفاع از حق حیات اسرائیل در عمل و مستمر نه تنها حق حیات را از فلسطینیان سلب کرده، بلکه حتی قوانین لیبرال و دمکراتیک اسرائیل را هم هدف قرار داده است. جنبش اعتراضی و مقاومت مدنی جامعه اسرائیل در ماه های اخیر گواهی است بر این واقعیت که: نتانیاهو برای فرار از بحران مشروعیت و بی اعتمادی در صدد حداکثر استفاده ابزاری از واقعه هفت اکتبر است.

نتانیاهو با پشتیبانی آمریکا تلاش داشت طرح ابراهیم را از طریق گسترش پیوندهای امنیتی و اقتصادی با کشورهای عربی و اسلامی پیش ببرد تا یکبار برای همیشه پرونده مساله اشغال سرزمین های فلسطینی را که تاکنون شرط عادی سازی روابط کشورهای عربی و اسلامی با اسرائیل تلقی می شد، مختومه اعلام کند. و به رشد شهرک های یهودی نشین، محاصره و تحریم نوار غزه و تعرض به حقوق فلسطینیان ادامه دهد. اما رخداد هفت اکتبر بر این طرح سایه سنگین افکنده است.

این رخداد سبب شد تا بار دیگر مساله فلسطین در کانون توجه وسیع جهانیان قرار بگیرد. روند گسترش پیمان ابراهیم متوقف شود و اکثریت چشمگیری از کشورها و مردمان جهان مخالفت خود را با ادامه کشتار مردم غزه و محاصره کامل آن نشان دهند. اینک هر چه می گذرد بیشتر آشکار می شود که نه خشونت راه حل پایان دادن به این تنش تاریخی است نه انکار حقوق فلسطینیان سنگفرش صلح می شود. نمی توان آرامش و امنیت و حقوق فردی و اجتماعی و دورنمای توسعه و رفاه را از فلسطینی ها سلب کرد و انتظار داشت که مقاومت روی ندهد. ولو تندروانه و ضد انسانی باشد. همان گونه که نمی توان خواهان نابودی اسرائیل شد و انتظار داشت نیروهای دمکراتیک و سکولار اسرائیل که یگانه کورسوی امید برای تحقق صلح پایدار برای فلسطین و منطقه اند به قدرت برسند.

راه حل نظامی پاسخ این بحران ریشه دار نیست. راه برون رفت از این معضل بیش از هر چیز در گرو تغییر توازن قوا در اسرائیل و به ویژه مشارکت فعال دولت های بزرگ جهانی در راستای حل عادلانه آن است. خشونت و نفی موجودیت اسرائیل به تضعیف نیروهای صلح طلب و دمکراتیک اسرائیل در برابر ملی گرایان افراطی و بنیادگرایان مذهبی اسرائیل می انجامد. بدون یافتن راه حلی برای معضل فلسطین، خاورمیانه روی صلح و آرامش و توسعه به خود نمی بیند.

امروز مساله عاجل آتش بس فوری، آزادی گروگان های اسرائیلی و پایان دادن به فاجعه نابودی غزه است. عملکرد برخی از دولت های غربی به ویژه ایالات متحده آمریکا در این بحران مایه شرمساری است: از مخالفت علنی با آتش بس تا ایجاد محدودیت برای اعتراض علیه جنایات جنگی و انتقاد از اسرائیل و دفاع از حقوق مردم فلسطین. سیاست «جنگ وتوی قطعنامه ها» در شورای سازمان ملل در عمل به معنای چشم بستن بر ادامه کشتار مردم بی گناه غزه است.

اکنون وظیفه مبرم تمام نیروهای مترقی، دموکرات و صلح طب منطقه و جهان حمایت از آتش بس و تحقق کمک های نوعدوستانه و بازگشت به میز مذاکره است.

دوشنبه ۸ آبان ۱۴۰۲

تاریخ انتشار : ۱۰ آبان, ۱۴۰۲ ۱:۰۸ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

این‌جا، کس به‌کینه آلوده نیست

من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام مردمانی را که هفتاد کیلومتر به‌دور از شهر به جست‌وجوی آب، به‌ما رسیده بودند. و دیدم یزید را که آب بر آن‌ها بست. من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام زنی را در بیابان‌های خشک، بی ریالی در مشت؛ راه می‌جست. به‌جایی که نمی‌دانست کجاست.

مطالعه »
بیانیه ها

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادخواهی و صلح

دنیایِ واژگون

مسئله جانشینی و یا زمانی برای پرسش‌های اساسی درباره کارنامه ولایت فقیه؟

تلاش جریان برانداز و سلطنت‌طلب در کسب قدرت و وظایف ما

وریشه مرادی