*مقدمه کوتاه :
– شرایط کنونی ایران خطرناک و پیچیده است و جامعه ایران باید از این شرایط به سلامت گذر کند و آینده سرفراز خود را بسازد .
– حضور چپ ایران در جامعه دچار ضعف چشمگیری شده است و باید حضور خود را در این روند بازیابی نموده و نقش فعال خود را ایفا نماید .
– مهم ترین ویژگی چپ ، شعار و هدف آن برای حصول “عدالت اجتماعی” است که طبعا موضوع آن عمدتا زندگی زحمتکشان و فرودستان است .
– چپ ایران گذشته دردناکی داشته و به حق ، انتظار دادخواهی دارد .
– چپ ایران شرکت در روند مشارکت اجتماعی به منظور گذر از شرایط خطرناک موجود کشور ایران را، نباید مشروط به حصول دادیابی آنچه در گذشته بر او رفته است ، بنماید . آن موضوع ، روندی جداگانه می طلبد و زمان بر است و بسیار حاشیه دار .
** محورهایی که چپ واقعگرا بر اساس اتکا به آن میتواند، همراه با سایر نیروهای اجتماعی، در جهت دستیابی به عدالت اجتماعی ایفای نقش کند:
۱- اصل خدشه ناپذیری استقلال و تمامیت ارضی و هویتی ایران.
۲- اصل رد کردن شعار توهمی، خطرناک و ایران برباد ده ” براندازی” یا حتی ” گذار از رژیم” که نوع شرمگینانه آن است. زیرا با انجام آن ، باتوجه به فقدان اپوزیسیون صالح و قدرتمند، و با توجه به آمادگی و کمین امپریالیسم و دیگر نیرو های ضد موجودیت ایران برای دخالت و تجاوز، و نیز ب اتوجه به وجود نارضایتیهای مختلف اجتماعی و قومی و غیره که امری واقعی و غیرقابل انکار است، سرنوشتی جز غیرقابل کنترل بودن جنگ داخلی و قحطی و کشتار و برادرکشی و فروپاشی نصیب مردم ایران نخواهد شد.
(و بجای آن: اقدام به شرکت علنی در فعالیتهای سیاسی و مردمی و صنفی و مدنی با هدف حصول گام به گام به شعار همیشگی خود یعنی “عدالت اجتماعی” و حصول منافع زحمتکشان).
۳- اصل التزام به ضدیت و مقابله با امپریالیسم با توجه به شناخت علمی و عملی که مردم جهان از ماهیت سلطهگرانه و تجاوزکارانه آن دارند و در دههها و بلکه بیش از یک سده به اثبات رسیده است.
البته این، نافی داشتن روابط هوشمندانه کشور ایران، براساس و به شرط تساوی حقوق و حفظ استقلال و رعایت منافع ایران، با کشور های دارای حکومتهای امپریالیستی نیست.
*** و در نتیجه:
– چپ باید در راستای هدف خود یعنی “عدالت اجتماعی” با فرهنگ و ادبیات خود حضور علنی، فعال و گسترده در جامعه داشته باشد وگرنه از گردونه خارج خواهد شد.
– چپ باید با نیروهای مردمی و مترقی، چه مسلمان و چه غیر آن که معتقد به محورهای سهگانه گفته شده در بالا باشن ، همیاری و همکاری داشته باشد.
– چپ باید از یک سو پیگیر و نقاد و منتقد جدی حکومت در زمینه کاستیهای متعدد در زندگی مردم، فساد، ناکارآیی و اتخاذ سیاستهای نادرست و به ضرر مردم و زحمتکشان باشد،
– و از سوی دیگر اگر اقدامات و جهتگیریهای درستی توسط آن صورت گیرد، از تایید آن فروگذار نکند و در جهت تعمیق و تثبیت آن روشنگری کرده و نیرو بگذارد و اجرای پتانسیلهای مثبت و مترقی قانون اساسی را نیز مورد تاکید و تشویق و پیگیری قرار دهد.
کاوه اعتمادزاده
۸-۲-۱۴۰۳