یکشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۱:۵۲

یکشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۱:۵۲

نامه جبهه اصلاحات ايران به رئيس قوه قضائيه در اعتراض به صدور احكام جديد و تشديد تضييقات عليه زندانيان سياسى
دستگاه قضایی نه تنها حق ندارد مانع و محدودکننده‌ فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی شهروندان شود، بلکه موظف است سیاست هایی را اتخاذ کند که در پرتو آن فعالان اجتماعی و...
۴ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: جبهه اصلاحات ایران
نویسنده: جبهه اصلاحات ایران
عصر وفاق و شب ستيز
واقعيت اين است كه وارد دوران جديدي از سياست شده‌ايم. الگوي كنشگري قديم در همه گرايش‌هاي سياسي كه مبتني بر قاعده ستيز بود بايد تغيير مشي بدهند و با منطق...
۳ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: عباس عبدی
نویسنده: عباس عبدی
از کدام «ما» حرف می‌زنیم؟
به نظر می‌رسد، تنها «ما»یی که می‌توان متصور بود، همینجا شکل می‌گیرد، «ما»یی که بتواند مرعوب نشده و همزمان کنش جمعی کند و به دنبال بازتولید کردن گفتارهای مرتجعانه و...
۳ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: فرشته طوسی
نویسنده: فرشته طوسی
یادشان زمزمه نیمه شب مستان باد / گزارش سالگرد قتل عام زندانیان سیاسی ۶۷ در خاوران
امروز جمعه ۲ شهریور ۱۴۰۳، برابر با ۲۳ اگوست ۲۰۲۴، حدود ۵۰ تا ۶۰ نفر به خاوران رفته بودیم. البته در را مثل همیشه قفل کرده بودند و راه نمی‌دادند....
۳ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: گزارش از خاوران
نویسنده: گزارش از خاوران
لایحه حجاب، سرشار از ایراد! نیروی انتظامی اجازه بازداشت زنان به‌خاطر حجاب را ندارد.
در این لایحه به نیروی انتظامی اجازه بازداشت زنان بی‌حجاب و بدحجاب و انتقال آنها به مقرهای نیروی انتظامی داده شده و آمده‌ بود زنان بی حجاب یا بد حجابی...
۳ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: کامبیز نوروزی - حقوق‌دان
نویسنده: کامبیز نوروزی - حقوق‌دان
به پزشکیان؛ #برای_ایران
با تبریک رای اعتماد به کابینه توافقی و ممکنِ شما و عبور از سدِّ محکم تمامیت خواهان و تندروها، مطالبات خود را از امروز آغاز می کنیم و تا زمانی...
۲ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: بهرام گل‌ زاده
نویسنده: بهرام گل‌ زاده
باورِ بهانه
در هوای دل‌انگیز بهار، /   با شکوفایی گل‌های تازه، /   دل‌هایمان به رقص در می‌آید. ///   در تابستان، /   از بی‌پایانی بخشش آفتاب،  / جانمان از...
۲ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

چرا باید از شروین حاجی پور و توماج و هنرمندان دیگر حمایت کنیم؟

بار اصلی بر دوش ما و کسانیست که توماج و شروین و سایر هنرمندان را جزیی از خود دانسته و قدر هنر آنها را در پیشبرد جنبش اعتراضی می‌دانیم. تنها تکرار ترانه‌ها و آهنگهای آنها کافی نیست، ما باید بشکلی گسترده و یکپارچه آزادی آنها را بدون قید و شرط خواهان شویم و مراتب اعتراض خود را نسبت به زندانی کردن آنها با تمام ...

بارها راجع به نقش هنر در روند تکامل اجتماعی صحبت کرده و اثرات بی‌مانند هنر و هنرمندان را در تکوین ذهنیت توده ها و ایجاد هیجان لازم برای پیشبرد روشهای مسالمت آمیز در حرکتهای مردمی در جهت دستیابی به خواسته‌هایشان و زندگی بهتر مطرح کرده‌ایم. هنرها بواسطه ایجاد شناخت حسی و تولید غلیانی احساسات تاثیر خود را بشکل مستقیم در افکار و رفتار مردم‌ می‌گذارند. مسلم است در این مقوله ما از هنر بالنده و پویا که برگرفته شده از بطن جامعه و فرهنگ ‌مردم است صحبت می‌کنیم، بدون شک هنر واپسگرا یا هنری که در خدمت ماشین استبداد و سرکوب است مد نظر ما نیست. ما از هنرمندانی حرف می‌زنیم که خود را یکی از آحاد جامعه دانسته و سعی دارند با ابزار هنر به رشد جنبش‌های مردمی کمک کنند. در این میان موسیقی و شعر نقش ارزنده ای دارند. همگانی بودن این هنر و تاثیر مستقیم آن با بیان خواسته‌های مردم در قالب ترانه نقش ارزنده‌ای را بازی می‌کند. 

فکر می‌کنم همه و بویژه کسانی که در انقلاب ۵۷ شرکت داشتند نقش بی‌بدیل سرودهای انقلابی آنزمان را که توسط گروه چاووش تولید می‌شد و دهن به دهن توسط مردم و بویژه جوانان و دانشجویان در تجمعاتشان خوانده می‌شد را می‌دانند. همخوانی سرودهای دانشجویی آنزمان که همه بنوعی دارای محتوایی انقلابی و ضد استبدادی بودند، باعث همگرایی و نوعی حس اتحاد در بین دانشجویان می‌شد. اساسا رفتارهای جمعی مانند همخوانی و یا حتی رقص‌های جمعی این حس اتحاد و همگرایی را ایجاد می کنند. 

در این میان نقش هنرمندان بویژه موزیسین‌ها بسیار مهم است. هنرمندانی مانند توماج صالحی و شروین حاجی‌پور و دیگر هنرمندانی که با خواندن موسیقی اعتراضی به بسط فرهنگ همگرایی کمک کرده اند، دارای جایگاهی ویژه هستند. آنها با بیان دردها و خواسته‌های مردم و با ارائه موسیقی احساسی، خود را همرنگ و همراه مردم نشان داده و بیشتر از آن در پیشانی اعتراضات قرار گرفتند. آنها نماد مبارزه جوانان ایران بر علیه استبداد و خودکامگی هستند و مهمتر از آن با روشی بسیار مسالمت‌آمیز و با ابزار هنر مردم را به سمت شناخت درست از خواسته‌ها و نوع تقابل با ستم راهنما شدند. آنها اعتراض به وضع موجود را با بهترین روشهای صلح‌جویانه مطرح کردند.

حکومت استبدادی این روش‌های مسالمت‌آمیز که در بطن خود ضد خشونت هم هستند نیز بر نتابیده و آنرا در ردیف جرم‌های خطرناک برای امنیت نظام تلقی نموده و سعی دارد با به بندکشیدن این هنرمندان صدای اعتراض مسالمت‌جویانه آنها را خفه کند. در اصل حکومت می‌کوشد جو اختناق و سرکوب را به حوزه هنر تسری داده و هنرمندان متعهد را اینگونه تنبیه نماید. شروین حاجی‌پور و توماج و دیگر هنرمندان معترض، کاری جز بیان خواسته‌های مردم انجام نداده اند. آنها با تعهد و احساس مسئولیت نسبت به مردم و خواسته‌های برحقشان سعی کرده‌اند همراهی خود را با آنها نشان دهند. زندانی کردن و به بندکشیدن آنها به معنی مقابله با مردمی است که خواسته‌هایشان از دهان این هنرمندان بازگو شده است. آیا مسالمت‌آمیزتر از این رفتار و اینگونه اعتراض به وضع موجود در ذهن می‌گنجد؟ آنها بخاطر مردم و برای مردم و برای زندگی در معرض زندان قرار گرفته اند، مردم نیز باید با احساس مسئولیت و تعهد نسبت به هنرمندان مردمی و بویژه توماج صالحی و شروین حاجی‌پور، از آنها حمایت کرده و فریاد اعتراض خود را به گوش حکومت و بویژه دولت تازه مستقر شده و رئیس جمهور جدید که در گفتارهای انتخاباتی‌اش اعتراض را حق طبیعی مردم دانسته، برسانند. 

چگونه می‌شود ستادهای آقای پزشکیان در ایام تبلیغات انتخاباتی، آهنگ “برای” شروین را پخش کنند ولی در تقابل با زندانی کردن وی اقدامی انجام ندهد. رئیس جمهور که ادعای حفظ قانون اساسی و حمایت از حقوق مردم را دارد باید به این موضوع حساس بوده و نسبت به جلو گیری از اجرای حکم ظالمانه علیه شروین، اقدام کند . 

بار اصلی بر دوش ما و کسانیست که توماج و شروین و سایر هنرمندان را جزیی از خود دانسته و قدر هنر آنها را در پیشبرد جنبش اعتراضی می‌دانیم. 

تنها تکرار ترانه‌ها و آهنگهای آنها کافی نیست، ما باید بشکلی گسترده و یکپارچه آزادی آنها را بدون قید و شرط خواهان شویم و مراتب اعتراض خود را نسبت به زندانی کردن آنها با تمام توان و با استفاده از تمام امکانات به گوش مسئولان قوه قضاییه، دولت و دیگر نهادهای دست اندرکار برسانیم، تنها در سایه اتحاد و وفاق و داشتن صدایی هماهنگ است که می‌توان از اجرای احکام صادره علیه این هنرمندان جلوگیری کرده و نشان داد آنچنانکه این هنرمندان در اوضاع بحرانی ما را تنها نگذاشتند، ما نیز آنها را تنها نمی گذاریم .

تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد, ۱۴۰۳ ۳:۰۴ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفتاد و یک سال پس از روز تاریخی ٢٨ مرداد!

روزی که از آن تاریخ تا پایان حکومت پهلوی اگر بخواهیم در مورد حکومت محمد رضا شاه پهلوی فقط یک عبارت بکار ببریم که دوست و دشمنِ منصف بر آن بیشترین اتفاق نظر را داشته باشند، آن عبارت چنین است:

محمد رضا شاه پهلوی از عصر روز ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا روزی که بختیار را به نخست‌وزیری گمارد، بطور پی در پی قانون اساسی مشروطیت را زیر پا می‌گذاشت و آن را رعایت نمی کرد.

شاید هیچ واقعه ای در تاریخ معاصر ایران به اندازه واقعه بیست وهشتم مردادماه ۱۳۳۲ مورد …

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

نامه جبهه اصلاحات ایران به رئیس قوه قضائیه در اعتراض به صدور احکام جدید و تشدید تضییقات علیه زندانیان سیاسى

عصر وفاق و شب ستیز

از کدام «ما» حرف می‌زنیم؟

یادشان زمزمه نیمه شب مستان باد / گزارش سالگرد قتل عام زندانیان سیاسی ۶۷ در خاوران

لایحه حجاب، سرشار از ایراد! نیروی انتظامی اجازه بازداشت زنان به‌خاطر حجاب را ندارد.

به پزشکیان؛ #برای_ایران