Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید! Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۹

جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۹

وحدت دمكراتيك يا انحصار قدرت!
حالا با این همه تنوع، اگر یک جریان سیاسی مثل سلطنت‌طلبان یا مجاهدین به خود حق بدهند که پیشاپیش و جدا از این نیروها و به‌قول معروف با دور زدن...
۳ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
گزارش سالانه اعدام در ایران؛ ۲۰۲۴
افزایش شدید اعدام‌ها در سال ۲۰۲۴ نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی بیش از پیش به مجازات اعدام متوسل شده تا مخالفان را خاموش و کنترل خود را حفظ کند. از...
۳ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
شب و ترانه های عاشقانه
لباس گرم پوشیدم، از خانه زدم بیرون و یک راست پیچیدم به سمت پارکی که نزدیک منزل ما بود. پارک خلوت بود و از هیاهوی روز خبری نبود. در تاریکی...
۲ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
۲۰ فوریه روز جهانی عدالت اجتماعی!
در روز جهانی عدالت اجتماعی در سال ۲۰۲۵، ما مجبور هستیم همان شعارها و مطالبات دو قرن اخیر را فریاد بزنیم چون که در جوامع مدرن سرمایه‌داری نابرابری و ناعدالتی...
۲ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: بهرام رحمانی
نویسنده: بهرام رحمانی
نامه‌ی کانون نویسندگان ایران
نامه‌ی کانون نشریه‌ای با محوریت ادبیات و فرهنگ است. انتشار دوره‌ی اول آن در سال ۱۳۵۸ آغاز و در سال ۱۳۶۰ با شدت یافتن سرکوب‌ها متوقف شد. در سال‌های ۱۳۸۰...
۲ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
مهدی نصیری و ادعای «حمایت ۸۰ درصدی بلوچ‌ها از پادشاهی»
چگونه در منطقه‌ای که حتی آب آشامیدنی ندارد، نظرسنجیِ «نظام سیاسی» به دقت ۸۰ درصدی می‌رسد؟ این دقتِ غیرقابل‌باور،  خود گواهِ  غیرعلمی بودن این ادعا است.  نظرسنجی موسسه «گمان» در...
۱ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی
نقش سیستم سلطه برهنر و هنرمندان نقاش در ایران
در جهان سرمایه‌داری، هنرمندان نیز به‌نوعی تحت ستم هستند و تبعیض میان آن‌ها مشهود است. هنرمندی که نمی‌خواهد با سلطه همراه باشد و در برابر آن می‌ایستد، تفاوت بسیاری دارد...
۱ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران

بمناسبت دهم شهریور سالگرد بزرگداشت قتل‌عام زندانیان سیاسی در تابستان و پائیز ۱۳۶۷

برای ما این جنایت توجیه‌ناپذیر است. نه از نظر روحی- روانی فراموش کردن آن جنایت برایمان میسر است و نه از نظر حقوقی حق بخشیدن آن به ما محول شده است. ... این مهم نیست که تو در تاکتیک سیاسی امروز هنوز به تغییرات اصلاح‌طلبانه در نظام جمهوری اسلامی امید داشته باشی و یا نداشته باشی، اما این جنایت نه فراموشی‌پذیر است و نه مشمول مرور زمان ...

مگر می‌توان مسلمان شیعه بود و از عاشورا و امام حسین نگفت؟ مگر می‌توان ایرانی بود و از قتل‌عام و حمله مغول نگفت؟ مگر می‌توان یهودی بود و از هولوکاست نگفت؟ مگر می‌توان ژاپنی بود و از بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی نگفت؟ مگر می‌توان ویتنامی بود و از آن کشتار مهیب نگفت؟ مگر می‌توان فلسطینی بود و از دیر یاسین و صبرا و شتیلا و  این روزهای غزه نگفت؟ مگر می‌توان از نحله چپ ایران بود، فدایی بود یا توده‌ای بود و از قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ نگفت؟ از قتل‌عامی که از یک سو درد و رنج و ناتوانی قلم و زبان از توصیفش، و از سوی دیگر ننگ و نفرتی ابدی برای آمران و عاملان آن ! آری به درستی باید گفت:

 در کارگاه رنگرزان دیار ما

رنگی برای پوشش آثار ننگ نیست

شاید کسانی بتوانند در تنهایی خود قتل‌عام زندانیان سیاسی در تابستان و پاییز ۱۳۶۷ را توجیه کنند! 

 شاید گروهی بتوانند بگویند مجاهدین حمله کردند و این زندانیان ستون پنجم آنان در درون زندان بودند! شاید خیلی‌های دیگر بتوانند توجیهات دیگری بکنند که نویسنده این سطور آن توجیهات را نمی‌داند! اما ما بعنوان فدایی‌ها و توده‌ای‌ها که سیاست آن دوران را می‌شناسیم و با آن زندگی کرده‌ایم، رفقایمان را می‌شناسیم ، دلیل بازداشت و زندانی شدنشان را می‌دانیم، می‌دانیم که در جای جای وجودشان امکان دست بردن به سلاح و اقدامات خشونت آمیز وجود نداشت.

 این مهم نیست که تو در تاکتیک سیاسی امروز هنوز به تغییرات اصلاح‌طلبانه در نظام جمهوری اسلامی امید داشته باشی و یا نداشته باشی، اما این جنایت نه فراموشی‌پذیر است و نه مشمول مرور زمان می‌شود.

فداییان سالیان سال بود که به صورت بنیادی با مبارزه مسلحانه و مبارزه خشونت‌آمیز مرزبندی روشن و قاطع کرده بودند. این زندانیان بی‌پناه را با هیچ چسبی نمی‌توان به دروغ‌های حقیرانه جمهوری اسلامی توسط مجریان سفاک در مورد آنان چسباند.

هنوز در رابطه با این جنایت هولناک و سازمان یافته در ذهن تک تک ما سوالات بی‌پاسخ فراوانی در رابطه با انگیزه ابتکار این جنایت نهفته است. سوالاتی که هر روز و هر ماه و هر سال برای یافتن پاسخ به آن در تلاش و کوششیم.

برای ما این جنایت توجیه‌ناپذیر است. نه از نظر روحی- روانی فراموش کردن آن جنایت برایمان میسر است و نه از نظر حقوقی حق بخشیدن آن به ما محول شده است.

جنایت اعدام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ به راحتی قابل گذشت ویا مختومه شدن نیست. برای مختومه کردن این حداقل ۳ دادخواه لازم است به حقشان برسند:

خود قربانیان که از آنان سلب حیات شده و فقط《صاحبان دم》دادخواه آنان نیستند.

خانواده‌ها بعنوان《صاحبان دم》

نظام مدنی که تدوین کننده اندیشه حکومت است. 

برای این ادعا کوشش می‌شود در حد امکان کوتاه توضیح دهم:

اعدام زندانیان سیاسی جان انسان‌هایی را گرفت و حق حیات را از گروهی سلب کرد که خود در جهان امروز بحث دادخواهی آن خود بحث مفصلی دارد .

جدا از آن از یک سو خسارت غیرقابل جبرانی به خانواده‌های قربانیان وارد آورده و به این دلیل آنان بر کرسی دادخواهی نشسته و خواستار دادخواهی هستند. طبیعتاً رسیدن به شکواییه و مجازات عادلانه آمران و عاملان این جنایت و تامین رضایت آنان این توان را دارد که شکایت آنان را مختومه کند.

اما در این میان اتفاق دیگری نیز رخ داده است و آن این است که به بنیاد جامعه و روند سیاسی اقتصادی اجتماعی کشور ایران (مدنیت و حقوق مدنی) نیز خسارات غیر قابل جبرانی وارد شده است. از جمله بنا به شواهد و مدارک غیرقابل انکار این جنایت منجر به تغییر در بافت رهبری کشور و مواجه شدن کشور با بحران رهبری گردید! بحرانی که در پی آن مسیر کشور را کاملاً متفاوت کرد. طبیعی است این خسارتی است که بررسی و اعاده آن به راحتی قابل جبران نیست. از این روست که به باور نویسنده بخشش و مختومه کردن این پرونده به راحتی امکان‌پذیر نیست. 

قتل عام زندانیان سیاسی بدون شک موجب ایجاد یکی از ژرف‌ترین شکاف‌ها در سیستم قضایی کشور و نمایشگاهی تزیین شده از نمایش بی‌عدالتی انجام گرفته در نظام جمهوری اسلامی بوده است. برای اصلاح امور به طور قطع واکاوی و درمان واقعی این غده عظیم چرکین ضروریست.

مرتضی صادقی

تاریخ انتشار : ۱۱ شهریور, ۱۴۰۳ ۰:۱۱ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

نظام بدون عقب نشینی نمی تواند بماند!

جمهوری اسلامی تا کنون توانسته است که در عرصه ی داخلی با مهندسی انتخابات با ریاست جمهوری پزشکیان کنار بیاید،  ف ا ت ف را از بایگانی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی در بیاورد و در سیاست خارجی مذاکره ی مستقیم با آمریکا را در دستور کار خود قرار دهد. تمام این اقدامات عقب نشینی از مواضع تا کنونی ج. ا. است، می ماند اینکه معلوم شود است که برای حصول توافق چقدر عقب نشینی و نرمش بیشتر صورت خواهد گرفت.

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

وحدت دمکراتیک یا انحصار قدرت!

گزارش سالانه اعدام در ایران؛ ۲۰۲۴

شب و ترانه های عاشقانه

۲۰ فوریه روز جهانی عدالت اجتماعی!

نامه‌ی کانون نویسندگان ایران

مهدی نصیری و ادعای «حمایت ۸۰ درصدی بلوچ‌ها از پادشاهی»

برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید!