جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۲

جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۲

آن لحظه ناب و دست نیافتنی!
و ما در رویای خود بودیم، نمی دانستیم او با حرفهایش، زیبایی ها را در افق نگاه-مان قرار می داد، که با آن بیگانه بودیم، کاش زنده بود، با چشم...
۵ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
آتش بس نباید اینگونه باشد!
در حالی که به نظر می رسید صلح پس از ۱۵ ماه جنگ همه جانبه در نوار غزه برقرار شده است، شهرک نشینان اسرائیلی شامگاه یکشنبه به خیابان های سنجیل...
۵ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: پرنیل سولهایم، برگردان: شهناز قراگزلو
نویسنده: پرنیل سولهایم، برگردان: شهناز قراگزلو
اسوالد اسپنگلر: فیلسوف راستگرا، نیهلیست فرهنگی
اسوالد اسپنگلر، راست ملی گرا، محافظه کار، پیشگام مرام فاشیستی، دارای نظریه فرهنگی خردگریز، فیلسوف و نماینده زوال و بدبینی فرهنگی، امپریالیسم را بعنوان وظیفه تاریخ، و سزاریسم یا امپراتوری...
۵ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
نویسندگان توافقنامه اسرائیل-غزه از بی اعتنایی نتانیاهو به حفظ صلح نگران هستند
توافق آتش بس که به طور غیرمستقیم بین اسرائیل و حماس به دست آمده، پیچیده تر از آن است که هر لحظه شکست بخورد. اما فقدان کنترل بین المللی و...
۴ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
در سوگ رفیق سیروس ماوایی
ما یاد و خاطرۀ رفیق سیروس ماوایی را که سراسر زندگی‌اش با کوشش و تلاش در راه بهروزی مردم همراه بود، گرامی می‌داریم و با قدردانی از مهربانی، استواری، صبوری...
۴ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
یک‌سالگی کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»
کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» که در بهمن‌ماه سال ۱۴۰۲ از زندان‌های ایران شروع شد، به‌زودی یک ساله می‌شود. در آستانه یک سالگی کارزار ... اعتصابیون دست‌کم ۳۴ زندان به...
۴ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
کابینه ۳۴۰ میلیاردر دلاری دونالد ترامپ، کابینه‌ای برای میلیاردها
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، با انتخاب میلیاردرها و میلیونرهای برجسته برای پست‌های کلیدی دولت خود، در حال تشکیل یکی از ثروتمندترین کابینه‌های تاریخ ایالات متحده است. مجموع دارایی اعضای...
۳ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: بهرام رحمانی
نویسنده: بهرام رحمانی

نادیا مراد، مبارزی پرقدرت، علیه خشونت جنسیتی!

نادیا مراد نمادی از شجاعت و مقاومت در برابر خشونت‌های وحشیانه و بی‌رحمانه‌ای است که افراد بی‌گناه، به‌ویژه زنان، در جنگ‌ها و بحران‌ها تجربه می‌کنند. او شجاعانه داستان خود را در مجامع بین‌المللی بیان کرد و صدای قربانیان خشونت‌های جنسی و نسل‌کشی شد.

نادیا مراد باسی طه (۱) در سال ۱۹۹۳ در روستای کوچو (۲) در منطقه سنجار در شمال عراق و در یک خانواده ایزدی متولد شد. ایزدیان، (۳) یک اقلیت مذهبی در عراق هستند، که سال‌ها با تبعیض و خشونت روبه‌رو بوده‌اند. نادیا در خانواده ای ساده بزرگ شد و خانواده‌اش از نظر مالی وضعیت متوسطی داشتند. او رؤیای تحصیل در رشتهٔ تاریخ و کار در یک محیط آرام را در سر داشت.

در سال ۲۰۱۴، گروه تروریستی داعش به مناطق ایزدی‌نشین حمله کرد. نیروهای داعش با هدف تصفیه قومی و مذهبی، به کشتار ایزدیان پرداختند. روستای نادیا نیز از این حملات در امان نماند؛ داعش مردان روستا، از جمله شش برادر و مادر نادیه، را به قتل رساند. این گروه زنانی را که زنده نگه داشتند، به عنوان “غنائم جنگی” (۴) با خود برده و به اسارت و  بردگی جنسی گرفتند.

نادیا در این حمله، مانند هزاران زن ایزدی دیگر، به دست داعشیان اسیر شد. او را به موصل منتقل کرده و مورد آزار جسمی و جنسی و خشونت‌های غیرانسانی قرار گرفت. او  چندین بار پس از تلاش ناموفق برای فرار دستگیر و هر بار با شکنجه و تنبیه‌های شدید مواجه شد. اما این سختی‌ها مانع تصمیم و تلاش او برای رهایی نشد.

پس از چندین ماه اسارت و تحمل خشونت‌های بسیار، نادیا توانست وقتی که او را به یکی از رانندگان داعش فروخته بودند، در راه فرار کند؛ او هردری را می زند، تا یک خانواده مسلمان سنی در موصل،  در را گشوده ‌وبه او‌پناه می دهند و به فرار او کمک کردند و او توانست از دست داعش بگریزد. نادیا پس از فرار، به اردوگاه پناهندگان در کردستان عراق پناه برد، و از آنجا، با کمک سازمان‌های حقوق بشری، به آلمان منتقل شد و به سرپناهی امن رسید.

او در آلمان تصمیم گرفت صدای خود را به گوش جهانیان برساند و درباره رنج‌ها و دردهایی که ایزدیان در دست داعش تحمل کردند، صحبت کند. او شجاعانه داستان خود را در مجامع بین‌المللی بیان کرد و صدای قربانیان خشونت‌های جنسی و نسل‌کشی شد؛ و  به ویژه به دفاع از حقوق زنان و قربانیان خشونت‌های جنگی پرداخت و تلاش کرد  جامعه جهانی را برای پشتیبانی از قربانیان این جنایات متقاعد کند.

در سال ۲۰۱۶، نادیا مراد به عنوان سفیر حسن نیت سازمان ملل (۵) در زمینه جلوگیری از قاچاق انسان منصوب شد او نخستین قربانی بود، که چنین سمتی را در سازمان ملل به دست آورد. او در این نقش، همواره خواستار پایان دادن به استفاده از خشونت های جنسی، و به بردگی جنسی گرفتن زنان، به عنوان غنائم جنگی شد.

نادیا مراد برای تداوم مبارزه خود، “بنیاد ابتکار نادیا” (۶) را تأسیس کرد. این بنیاد به حمایت از بازماندگان نسل‌کشی و خشونت‌های جنسی می‌پردازد و به آن‌ها در راه بازسازی و زندگی دوباره کمک می‌کند. او به کمک این بنیاد برای احقاق حق قربانیان تلاش می کند.

در سال ۲۰۱۸، نادیا مراد به دلیل فعالیت های بی‌وقفه و شجاعت در مقابله با خشونت و تبعیض، به همراه دنیس موکویگی، پزشک اهل جمهوری دموکراتیک کنگو، جایزه صلح نوبل (۷) را دریافت کرد. او به یکی از جوان‌ترین برندگان جایزه صلح نوبل تبدیل شد. این جایزه به دلیل مبارزه او علیه خشونت جنسی به عنوان ابزار جنگ و تلاش برای احقاق حقوق زنان و اقلیت‌ها ی مذهبی به او اعطا شد.

نادیه مراد کتابی با عنوان “آخرین دختر: (۸) داستان اسارت و مبارزه من علیه داعش” (The Last Girl) منتشر کرده است. در این کتاب، او تجربه‌های دردناک و رنج‌های خود را بازگو می‌کند و به دنیا نشان می‌دهد که چگونه با وجود همه رنج‌ها، امید خود را از دست نداده است. این کتاب الهام‌بخش بسیاری از زنان و مردان در سراسر جهان  می باشد و به عنوان یک سند تاریخی از جنایات داعش و مقاومت ایزدیان شناخته می‌شود.

نادیه مراد اکنون به عنوان یک فعال حقوق بشر و سرمشق میلیون‌ها نفر در سراسر جهان شناخته می‌شود. او تلاش می‌کند تا در جوامع بین‌المللی، آگاهی نسبت به حقوق قربانیان جنگ و زنان بازمانده از خشونت جنسی را افزایش دهد و فشار بر دولت‌ها و سازمان‌های جهانی را برای پایان دادن به نسل‌کشی‌ها و خشونت‌های جنسی افزایش دهد.

نادیه مراد نمادی از شجاعت و مقاومت در برابر خشونت‌های وحشیانه و بی‌رحمانه‌ای است که افراد بی‌گناه، به‌ویژه زنان، در جنگ‌ها و بحران‌ها تجربه می‌کنند. او نشان داده که حتی در دشوارترین و تاریک‌ترین لحظات نیز می‌توان امید را حفظ کرده و برای آینده‌ای بهتر مبارزه کرد. نادیا با شجاعت خود نه تنها به قربانیان داعش، بلکه به تمامی کسانی که از خشونت های جنسیتی رنج می‌برند، برای مبارزه انگیزه می بخشد،  و تلاش کرده است تا با اتحاد زنان و مردان، جهانی عادلانه‌تر و امن‌تر برای همه بسازد. نادیا می‌گوید که می خواهد آخرین دختری باشد که چنین دردهایی را تجربه کرده است.

 

منابع:

(۱) نادیه مراد – ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد.

(۲) کوچو_(عراق)

(۳)  ایزدی‌ها چه کسانی هستند؟ – BBC News 

(۴)  https://tejaratnews.com/بخش-اقتصاد-جهان-۲۱/۹۴۰۰۷۸-خشونت-علیه-زنان-دختران-به-عنوان-سلاح-جنگی

(۵)  https://ir.voanews.com/amp/us-nadia-morad-isis/3512422.html

(۶)  https://twitter.com/khanehamn/status/1271863094474661889

(۷)  برندگان جایزه صلح نوبل ۲۰۱۸ اعلام شدند

(۸)  https://www.ketabrah.ir/کتاب-آخرین-دختر-سرگذشت-من-از-اسارت-و-مبارزه-با-خلافت-اسلامی-داعش/book/از اسارت و مراد | کتابراه

 

 

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر, ۱۴۰۳ ۲:۲۷ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

در بزرگ‌داشت تحمیل آتش‌بس به اسراییل!

این آتش بس دست‌آوردی بزرگ برای مردم ستم‌دیدهٔ فلسطین و نتیجهٔ استقامت و مبارزات آنان، فشار نیروهای آزادی‌خواه و صلح‌دوست جهان و نیز نیروهای مترقّی و صلح‌دوست اسراییل است. تضمین پای‌بندی دولت اسراییل به قرارداد آتش‌بس موقّت نیاز به نظارت جهانی دارد. از یک سوی اسراییل می‌تواند از ساعات باقی‌مانده تا آغاز آتش‌بس برای ادامهٔ نسل‌کشی سوءاستفاده کند و از سوی دیگر پس از دست‌یابی به تبادل گروگان‌های اسراییلی، کشتار وحشیانهٔ خود را از سر بگیرد.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

به بهانه قتل علی رازینی و محمد مقیسه (ناصریان)، قضات بیدادگاه های جمهوری اسلامی

جنایت کاران و متجاوزان به حقوق اساسی مردم، فارغ از مقام و درجه‌ای که دارند، باید در دادگاه‌های علنی و با رعایت کامل قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی و داخلی محاکمه و پاسخگو شوند. از همین منظر، هرگونه ترور و قتل‌های اراده‌گرایانه نیز باید به‌طور قاطع محکوم شود.

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

در بزرگ‌داشت تحمیل آتش‌بس به اسراییل!

این آتش بس دست‌آوردی بزرگ برای مردم ستم‌دیدهٔ فلسطین و نتیجهٔ استقامت و مبارزات آنان، فشار نیروهای آزادی‌خواه و صلح‌دوست جهان و نیز نیروهای مترقّی و صلح‌دوست اسراییل است. تضمین پای‌بندی دولت اسراییل به قرارداد آتش‌بس موقّت نیاز به نظارت جهانی دارد. از یک سوی اسراییل می‌تواند از ساعات باقی‌مانده تا آغاز آتش‌بس برای ادامهٔ نسل‌کشی سوءاستفاده کند و از سوی دیگر پس از دست‌یابی به تبادل گروگان‌های اسراییلی، کشتار وحشیانهٔ خود را از سر بگیرد.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن لحظه ناب و دست نیافتنی!

آتش بس نباید اینگونه باشد!

اسوالد اسپنگلر: فیلسوف راستگرا، نیهلیست فرهنگی

نویسندگان توافقنامه اسرائیل-غزه از بی اعتنایی نتانیاهو به حفظ صلح نگران هستند

در سوگ رفیق سیروس ماوایی

یک‌سالگی کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»